Kiz normal o çocuk dediğin dalar gider agzini bilinçsiz açar ne bilim her coxuk öyle benimki cinsBizde yemek zamanı açarsam yemek yemiyor aksine izlemekten, :)
Dalarda canım benim televizyonun içine girecek telefonu gözüne sokacak kadar yaklaşıyor. Allah korusun gözleri bozulacak. Ben mi çok takılıyorum bu teknoloji meselesine :)Kiz normal o çocuk dediğin dalar gider agzini bilinçsiz açar ne bilim her coxuk öyle benimki cins
Dalarda canım benim televizyonun içine girecek telefonu gözüne sokacak kadar yaklaşıyor. Allah korusun gözleri bozulacak. Ben mi çok takılıyorum bu teknoloji meselesine :)
Çok vermemekten yanayım ama yakından bakması sorun ona dikkat et kuzuDalarda canım benim televizyonun içine girecek telefonu gözüne sokacak kadar yaklaşıyor. Allah korusun gözleri bozulacak. Ben mi çok takılıyorum bu teknoloji meselesine :)
Bana kalsa 3 yaşına kadar sıfır ekran diyorum ama malesef ki bir kere keşfetti. O yüzden tv evde açılmıyor. Telefonda 10 dakika en fazla bizim elimizdeyken bakıyor. Elimizden alınca hadi ikna edene kadar gene bi 10 dakika geçiyor. Ona kalsa elinden bırakmayacak. Sanırım bu konu da ya ben çok evhamli ve korumacı davranıyorum. Ya da birini kınadım ondan böyle oldu :)Çok vermemekten yanayım ama yakından bakması sorun ona dikkat et kuzu
Büyük konuşmamak lazım bende karşıydim ama yemek yada çok zorlarsa veriyorum nasıl olsa ilerde hep ellerinde olcak toplasan efe günlük maximum 1 saat bakıyordur napim en az vermeye çalışıyorum ama vermemek en iyisi keşke hiç bakmasalarBana kalsa 3 yaşına kadar sıfır ekran diyorum ama malesef ki bir kere keşfetti. O yüzden tv evde açılmıyor. Telefonda 10 dakika en fazla bizim elimizdeyken bakıyor. Elimizden alınca hadi ikna edene kadar gene bi 10 dakika geçiyor. Ona kalsa elinden bırakmayacak. Sanırım bu konu da ya ben çok evhamli ve korumacı davranıyorum. Ya da birini kınadım ondan böyle oldu :)
Büyük konuştuğumu bilmiyorum da öğretmenlik yaparken belki söylemişimdir :)) teknoloji çocukları malesef ki inanır mısın biz evlenirken televizyon almadık eve 6 ay sonra eve gelen misafirler televizyonu sorar olunca hadi alalım dedik. Ama şuan o kadar pişmanım ki almasaydıkta olurmuş :)Büyük konuşmamak lazım bende karşıydim ama yemek yada çok zorlarsa veriyorum nasıl olsa ilerde hep ellerinde olcak toplasan efe günlük maximum 1 saat bakıyordur napim en az vermeye çalışıyorum ama vermemek en iyisi keşke hiç bakmasalar
İyiyiz şükür siz nasılsınız?Merhaba kızlar nasılsınız birşey soracağım size başladı mı bebeler konuşmaya durumlar nasil
Bizim kızlar baba arada dede diyor bazen tek tük düştü gitti diyorlar ama birseyi şöyle dediğimde mesela kedi de diyorum çocuk ağzını hareket ettiriyo ses çıkaramıyor çok üzülüyorum zeka Kartları var bebek kitapları var hayvanli falan akşama kadar isimlerini saymaktan gına geliyor ama faydası yok baska ne yapabilirim bilmiyorumİyiyiz şükür siz nasılsınız?
18.aya kadar nerdeyse hiç konuşmayan oğlum maşallah diyeyim baba dede gel demeye başladı. Ama hala çok net değil. Zamanı var diye düşünüyorum. Senin kızlar ne durumda?
Ayh canım Ayh aynı benim oğlum hiç susmadan sürekli konuşuyorum. Ne görürsek bu ağaç bu anahtar diye söylüyorum. Oğlumda ıh diyerek sorar zaten. Bir sürü kitabı var hem kendi getirir hemde bende okurum. Ama gel gördü baba de diyorum bilerek söylemiyor sanki. O yüzden öğretme işini doğal akışına bıraktım.Bizim kızlar baba arada dede diyor bazen tek tük düştü gitti diyorlar ama birseyi şöyle dediğimde mesela kedi de diyorum çocuk ağzını hareket ettiriyo ses çıkaramıyor çok üzülüyorum zeka Kartları var bebek kitapları var hayvanli falan akşama kadar isimlerini saymaktan gına geliyor ama faydası yok baska ne yapabilirim bilmiyorum
Bnmkiler de öyle sürekli ihh diye diye herşeyi soruyorlar ama dönüş ne zmn olacak bakalım dediğim gibi ağzını hareket ettiriyor ses çıkaramıyor üzülüyorum biri pek oralı değil ama biri çok çabalıyor genede konuşamıyorAyh canım Ayh aynı benim oğlum hiç susmadan sürekli konuşuyorum. Ne görürsek bu ağaç bu anahtar diye söylüyorum. Oğlumda ıh diyerek sorar zaten. Bir sürü kitabı var hem kendi getirir hemde bende okurum. Ama gel gördü baba de diyorum bilerek söylemiyor sanki. O yüzden öğretme işini doğal akışına bıraktım.
Efe de aynı herseyi deniyorum demekki hazır değiller beklemek gerekiyorBnmkiler de öyle sürekli ihh diye diye herşeyi soruyorlar ama dönüş ne zmn olacak bakalım dediğim gibi ağzını hareket ettiriyor ses çıkaramıyor üzülüyorum biri pek oralı değil ama biri çok çabalıyor genede konuşamıyor
Biraz zamana bırak sende takılma. Her çocuk farklı gelişim gösteriyor. Sen gene konuşmaya devam et. Bende çok takılıyordum. Bi arkadaşımın oğlu 2 buçuk yaşında konuşmuş. O yüzden bende stres yapmamaya ve zamana bırakmaya karar verdim.Bnmkiler de öyle sürekli ihh diye diye herşeyi soruyorlar ama dönüş ne zmn olacak bakalım dediğim gibi ağzını hareket ettiriyor ses çıkaramıyor üzülüyorum biri pek oralı değil ama biri çok çabalıyor genede konuşamıyor
Evet cnm vakti gelmemiş demekki ama işte çabasını da görüyorum çocuğun da üzülüyorum maşallah herşeyi anlıyorlar yaramaz cadı oldular ztn ama anlatamıyorlar inş hepimizin bebeleride konuşur da onlarda rahat eder bizde o zamnda düşmüyorlar diye şikayet ederim kesin :)Efe de aynı herseyi deniyorum demekki hazır değiller beklemek gerekiyor
En rahat olduğum 2 konu var 1 konusma 2 tuvalet eğitimiEvet cnm vakti gelmemiş demekki ama işte çabasını da görüyorum çocuğun da üzülüyorum maşallah herşeyi anlıyorlar yaramaz cadı oldular ztn ama anlatamıyorlar inş hepimizin bebeleride konuşur da onlarda rahat eder bizde o zamnda düşmüyorlar diye şikayet ederim kesin :)
Ayy tuvalet eğitimi başlamaya hiç cesaretim yok 20 aylık oldular doğum falan derken 22-23 aylik olurlar o zmnda nasipse memlekete gitcez annem yanimda olur beraber alıştırırız hem köy ortamı daha kolay olur diye düşünüyorum bezsiz salarız bahçeye nereye denk getirirseler artıkEn rahat olduğum 2 konu var 1 konusma 2 tuvalet eğitimi
Saldim çayıra mevlam kayiraAyy tuvalet eğitimi başlamaya hiç cesaretim yok 20 aylık oldular doğum falan derken 22-23 aylik olurlar o zmnda nasipse memlekete gitcez annem yanimda olur beraber alıştırırız hem köy ortamı daha kolay olur diye düşünüyorum bezsiz salarız bahçeye nereye denk getirirseler artık
Aynen öyleSaldim çayıra mevlam kayirahamilelik nasıl gidiyor
Allah yardımcın olsun Allah korktugunla sınamasın inşallah bekler aceleci olmaz ufaklık annen çok büyük şans dinlenAynen öylezor geçiyor cnm 31. Haftayı doldurduk ama bnm sancılar kasılmalar başladı ilaç kullanıyorum ciğer geliştirici iğne yaptılar 2 hafta önce önlem amaclı 20 gündür annem sağolsun geldi de çocuklarla evle ilgileniyor bende olduğu kdr yatıyorum dinleniyorum iste inş zamanını beklerde zamanında gelir bebiş onun stresiyle duruyorum işte dua edin bana da erken doğum olmasın inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?