• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Aynen.. Gereksiz psikolojik savas. Rezil olan gebelik sureci.
Bebege sagligi icin mudahele edemiyorlar. Sadece bir ihtimal veriyorlar. Beni cok geriyor.

Oglumda da dr demisti, ikili de sorun cikarsa uclu, onda da sorun cikarsa dortlu, onda da sorun olursa amniyosentez... Bebek olacak 20haftalik. Eeee sonuc sorun cikarsa bebegi aliriz. Bende kabul etmemistim.

Yanlis anlasilma olmadi umarim :)
Hani kimseyi etkilemek istemedigim icin sadece benim tercihim yazdim :)
Yok canim niye yanlis anlayayim ben hassas bir konuya mi degindim bilemedigimden biraz korkarak yazdim ondan yoksa herkesin kendi tercihi benim.ilk gebeliğim ileriki.surecler konusunda.cok cahilim ne duysam.arastiriyorum ondan sordum hani bir.zarari mi var ondan mi diye

Yok canim niye yanlis anlayayim ben hassas bir konuya mi degindim bilemedigimden biraz korkarak yazdim ondan yoksa herkesin kendi tercihi benim.ilk gebeliğim ileriki.surecler konusunda.cok cahilim ne duysam.arastiriyorum ondan sordum hani bir.zarari mi var ondan mi diye
:)
Sen sor. Cekinme :) bildigim seyleri derim....

Agiz sulanmasi, surekli yeme istegi ama yiyince bulanti hissi bende de var. Oglumda yoktu. Sanirim aşerme dedikleri olay ben de emin degilim...

Ben hamile kalmadan önce çok sık tüketirdim zencefil suyuma koyardım mutlaka ödeme falan iyi geliyor diye. Hamile olduğumu öğrendiğimden beri kesmiştim belki bebeğe zararı olur diye doktoruma sordum içmemde bir sakınca olur mu diye mutlaka iç hamilelikte yoğun bulantısı olanlara zencefil öneriyoruz bulantıya iyi geliyor dedi iki gündür içiyorum iyi geldi gerçekten :)
Ayyy insalalh banada iyi gelir canim cok saol bilgilendirdigin icin anne olmak hicte kolay degilmis simdiden anliyorum :anneadayı::nazar:

:)
Sen sor. Cekinme :) bildigim seyleri derim....

Agiz sulanmasi, surekli yeme istegi ama yiyince bulanti hissi bende de var. Oglumda yoktu. Sanirim aşerme dedikleri olay ben de emin degilim...
Aş erme boyle bisey galiba :KK66:) daha ne degisimler gorcez tecrübe etcez bakalim zamanla ..saglikla alalim kucaklarimiza insallahh

Evet evet aynen canim surekli yutkunuyorum bildiğin su doluyo agzima bide.surekli biseyler yemek istiyorum.ama.gorunce de midem.bilaniyor yiyemiyorum.. aş mi eriyoz.acana.su ondan mi anlamadim hic valla. Gogus icin bebe yagi surdum.bugun ama hala kasiniyor.delircem umarim cat diye catlamayizzz:KK17::KK53:

Valla benim canım hiç bşy çekmiyor aşerme de iştahta yok.Ufacık kokuda midem bulanıyor,öğürüyorum.Bebişler iyi olsun da dayancaz artk.

Ayyy insalalh banada iyi gelir canim cok saol bilgilendirdigin icin anne olmak hicte kolay degilmis simdiden anliyorum :anneadayı::nazar:

Rica ederim canım ne demek. Kesinlikle kolay değilmiş. Annem geldi dün bana bikaç gün kalmaya sürekli onu bu zamana kadar üzdüğüm her an için özür dileyip dileyip sarılıyorum. Ahh kızım daha dur bu hiç bişey o sancıyı çekip doğurduktan sonra o minicik bedeni büyütmeye başlayınca daha iyi anlayacaksın diyor. Çok doğru ama bu kısacık süreç bile yetiyor anlamaya anneliğin ne kadar zor ve kutsal olduğunu..

Selam kızlar nasılsınız? Daha erken belki ama Doğum korkusu yaşayan var mı aranızda? :olamaz:

Olmazmı? :( ama düşünmemeye çalışıyorum doktoruma güveniyorum beni hangisi bana uygunsa yönlendirir diye

Merhabaa :) kızlar bulanti durumunuz nedir ? Benim 3 haftaya yakın vardı kusmam çok fazla olmadi 4 gün falan kustum sadece . Bugün iyiyim galiba geçiyor . Bebek sağlıkla büyüsün de dayanırım gerci bulantiya kusmaya

Sata göre 10. Haftadayım. Bulantım giderek azalıyor, iştahım pek yok hala. ama bulantı konusunda kesinlikle en yoğun haftam 7-8di. Şu an iyiyim gibi en azından sürekli bir bulantı olmuyor. Tiksinme ve ağzımın tadı yok onlar da devam :(

Ya kizlar agzi surekli sulanan var mi
Durdugum yerde agzim su doluyo yani.tukuruk gibi degil baya su gibi agzim.sulaniyo surekli. Mideyle.alakali bisey mi acaba..

Bir de goguslerim cok.kasiniyor 2 gundur normalde en kucugudur benim ama.tedavi sirasinda da aldigim hormonlardan biraz buyumustu deli gibi surekli elim orda tatli tatli kaşınıyor

Bu sanırım 9. Haftada yazıyordu hafta hafta hamilelik kitabında. Tükrük bezleri fazla çalışıyormuş. Bulduğumda buraya yazarım

Günaydın kızlar hayırlı Pazar’lar.

oh masallah. sukur sonunda verdiler su proluton igneyi. ben de haftalik oluyorum o igneden. dinlen bol bol...
Evet canm ya sonunda verdi, inşAllah durur kanamalar. Senin geçti mi? Hiç mi
kalkmıyorsun? Eşim çok destek oluyor ama yine de diğer çocuğumun ihtiyaçları oluyor mecbur kalkıyorum. Bu iğneyi nerde vurduruyorsun? Sağlık ocağı vurur mu? İğneyi sağlık ocağında ki doktor yazabiliyor mu? Malum Doktorumun sigorta anlaşması yok

Merhaba canlar... Dun 4+4 olduk ve devlet hastanesine gittim. Doktor olusumun oldugunu ama net goremedigini soyledi. Hem kese var ama sen 1 hafta sonra gel daha net goruruz dedi. Ultrason goruntu kalitesi iyi degil. Bu konularda bilgim olmasina ragmen tam anlayamadim. ☺ Siz kese goruyor musunuz? Bilgili tecrubeli anneler ve adaylari... bakabilirler mi acaba?Eki Görüntüle 2220050
Canim endise etme bende gittim karindan goremedi. 2 gun sonra gittim net gordu. 2 gunde bile buyuyor

Kizlar gunaydin benim de bir sorum olacak . Bende henuz yeni hamileyim. Allah hepimizin yavrusunu saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.
Sata gore 5+2 usg ye gore 4+2 gunluk hamileyim. Cuma gunu karindan kesemiz gorundu cok sukur. Gec dollenme oldugundan sata gore geriden gidiyor ama doktorum ilerleyen gunlerde arayi kapatir dedi. Bu konuda endisem yok ama daha ilk gunden beri hic gebelik belirtim yok. Goguslerim hafif sis ama ne agri ne sizi ne akinti mevcut degil. Sadece ara ara kasigima giren hafif batma ve agrilar mevcut onu da rahmin buyumesine bagliyorum.
Sizce hicbir belirti olmamasi normal mi?

Günaydın kızlar hayırlı Pazar’lar.

Evet canm ya sonunda verdi, inşAllah durur kanamalar. Senin geçti mi? Hiç mi
kalkmıyorsun? Eşim çok destek oluyor ama yine de diğer çocuğumun ihtiyaçları oluyor mecbur kalkıyorum. Bu iğneyi nerde vurduruyorsun? Sağlık ocağı vurur mu? İğneyi sağlık ocağında ki doktor yazabiliyor mu? Malum Doktorumun sigorta anlaşması yok
dr.un sgk si olmadigi icin parayla alacaksin cnm. ayni durumu yasadim. saglik ocagi yazmadi. yetkisi yokmus. ya da devlet hastanesine gidip rica edip yazdiracaksin ki bana yazmadilar. 1 igne 10tl Allahtan. cok ucuk degil fiyati. dr.unun recetesini kaybetme, onunla sagljk ocagi yapar...

benim kesildi gecen hafta cumartesi. 48 saatte yapiyordum igneyi dun 24 saatte denedim. bakalim bugun ne olacak durumu. ben mecbur kalkiyorum. surekli yatamiyorum. 4.5yasinda oglum var ve yine 39 derce ates, grip oldu bu haftada. yemek yapmak zorundayim. gunduz bana bakabilecek hic kimse yok zaten.

Kizlar gunaydin benim de bir sorum olacak . Bende henuz yeni hamileyim. Allah hepimizin yavrusunu saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.
Sata gore 5+2 usg ye gore 4+2 gunluk hamileyim. Cuma gunu karindan kesemiz gorundu cok sukur. Gec dollenme oldugundan sata gore geriden gidiyor ama doktorum ilerleyen gunlerde arayi kapatir dedi. Bu konuda endisem yok ama daha ilk gunden beri hic gebelik belirtim yok. Goguslerim hafif sis ama ne agri ne sizi ne akinti mevcut degil. Sadece ara ara kasigima giren hafif batma ve agrilar mevcut onu da rahmin buyumesine bagliyorum.
Sizce hicbir belirti olmamasi normal mi?
Gec döllenme olduğu için suan sanki adetiniz yeni gecikmiş oluyor. Sadece adet belirtileriniz olur. Ben 7 gun boyunca adet olmayı beklemistim çünkü hicbir gebelik belirtisi yoktu ama suan mide bulantisini dibine kadar yaşıyorum :olamaz: ne kadar gec baslarsa o kadar sanslisiniz bence:KK200:

Kizlar merhaba. 8+2deyim sizde de bazen karinda gerilme hissi oluyor mu? Gobek deligimin etrafi sanki gerinmisim de gerilmis gibi oluyor bazen. Rahim genisliyor ondan mi oluyor acaba?

ben de bugun medical park hastanesinin dogum paketini aldim. ertan ozturk doktorum. 7500tl...riskli gebelik uzmani.

10muayene,
dogum,
oda susleme,
annenin kan tahlijlleri,
ikili uclu taramalar ki ben yine yaptirmayacagim,
bebegin ilk muayneleri,
babaya mini check up...
Hayırlı olsun canım. Ankaradaydın dimi? Tarama testleri konusunda benim de kafam karışık yaptırmak istemiyorum. İlkinde takibimi yapan riski gebelik uzmanı eğer bu test sonucunda gebeligini sonlandırmayı düşünmeyeceksen gerek yok boşuna kendini strese sokma demişti. Şeker yüklemesi konusunda da benzer düşüncelere sahibim

Hayırlı olsun canım. Ankaradaydın dimi? Tarama testleri konusunda benim de kafam karışık yaptırmak istemiyorum. İlkinde takibimi yapan riski gebelik uzmanı eğer bu test sonucunda gebeligini sonlandırmayı düşünmeyeceksen gerek yok boşuna kendini strese sokma demişti. Şeker yüklemesi konusunda da benzer düşüncelere sahibim
tesekkur ederim canim. dilerim sonuna kadar devam eder...
tarama testlerinde ben cok netim. yaptirmayacagim. o stresi cekemem...
seker testine birsey diyemiyorum ama. oglumda yapildi. simdi de yapilir sanirim.
ankaradayim bu arada.

Dün doktora gittim. Geçen hafta 4+5 idi sata göre 5+5olmam gerekiyordu. Çok şükür bu hafta 6+3 idi. Kalp atışını gördük. Bende çok heyecanlıyım. 3 ay önce 7+1 de kalbi durmuştu bebeğimin. İnsan ister istemez bir tedirginlik yaşıyor. Ama bu kez varlığını hissedebiliyorum. Sanki bir bağ oluştu. Ne bileyim. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Dün doktora gittim. Geçen hafta 4+5 idi sata göre 5+5olmam gerekiyordu. Çok şükür bu hafta 6+3 idi. Kalp atışını gördük. Bende çok heyecanlıyım. 3 ay önce 7+1 de kalbi durmuştu bebeğimin. İnsan ister istemez bir tedirginlik yaşıyor. Ama bu kez varlığını hissedebiliyorum. Sanki bir bağ oluştu. Ne bileyim. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
gozun aydin ;)

Kızlar merhaba hepinize:)
Vajinal kaşıntı yaşayan var mi ?
Ve çözüm bulan. Benim 2 gündür biraz rahatlamisti ama bu sabahtan beri kotuyum. Doktoruma yazdim bi fitil bir de krem yazmis ama daha 3 ay bitmedigi icin ben kullanmaya tedirginim. Ben cok kotuyum diyince yazdi oncesindr yazmamisti ilac da kremde

Günaydınlar herkese:KK68:
Benim bulantım yok çok şükür. Kokulardan tiksinme, uyku hali vs de yaşamıyorum.
Doktorda ultrasonda görmesem acaba hamile değil miyim diyeceğim o derece farklı bir şey hissetmiyorum.
Benim sorunum da aşırı derecede çay, kahve bağımlısıyım.
2 fincan kahve, 12-15 bardak çay içerdim günde.
Şimdi alt üst olmuş durumdayım.
Çok çok açık içiyorum ama yine de dayanamıyorum.
5 bardak kadar içiyorum çayı.
Bilmiyorum nasıl kopacağım.

dr.un sgk si olmadigi icin parayla alacaksin cnm. ayni durumu yasadim. saglik ocagi yazmadi. yetkisi yokmus. ya da devlet hastanesine gidip rica edip yazdiracaksin ki bana yazmadilar. 1 igne 10tl Allahtan. cok ucuk degil fiyati. dr.unun recetesini kaybetme, onunla sagljk ocagi yapar...

benim kesildi gecen hafta cumartesi. 48 saatte yapiyordum igneyi dun 24 saatte denedim. bakalim bugun ne olacak durumu. ben mecbur kalkiyorum. surekli yatamiyorum. 4.5yasinda oglum var ve yine 39 derce ates, grip oldu bu haftada. yemek yapmak zorundayim. gunduz bana bakabilecek hic kimse yok zaten.

İğne ucuzmuş ben oksaparlar gibiyse diye dedim alırım o zaman eczaneden. İnşAllah benimde kısa sürer. Devlet doktorları da trip atıyor yazmıyor özele gidip paraları yediriyorsunuz bize tahlile ilaca geliyorsunuz diye düşünüyorlardır. :işsiz:
Çok geçmiş olsun ya okula gidiyor mu?Allah şifa versin. Bu sene probolis ve arı sütlü bal karışımı aldım eczaneden bee o up markası. Kullanmıyorsan bir bak istersen bize iyi geldi baya.

Gözünaydın. İnşAllah sağlıkla kucaklarız yavrularımızı :dua:

Back
X