• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    122
Kızlar rutin kontrollerinde renkli ultrason yaptıran var mı ? Biz 20. Haftadayız siyah beyaz ultrasonla görüyoruz. İnstagramda rutin kontrollerinde bebeği boyutlu gören ve renkli ultrasonla görenler var ben anlamadım bizim doktorun makinesi eski olduğu için mi acaba
Benimki bakıyo yüzünü görebilirsek gösteriyor ama cıktı vermedi daha renkli görüntü var cıktı yok😂
Bebeğimiz hep yüz üstü hareketli ve eli yüzündeydi cokta göremedk burnunu yanagını filan gördük ☺️

Kızlar rutin kontrollerinde renkli ultrason yaptıran var mı ? Biz 20. Haftadayız siyah beyaz ultrasonla görüyoruz. İnstagramda rutin kontrollerinde bebeği boyutlu gören ve renkli ultrasonla görenler var ben anlamadım bizim doktorun makinesi eski olduğu için mi acaba
Ay benim ilk gebeligimde de bunda da hic renkli goruntu verene denk gelmedim🤷🏻‍♀️ ilk gebeligimde doguma girmeyi istedigim doktoru bulana kadar 3/4 yer gezmistim bunda da cesitli nedenlerle farkli kisilere muayene oldum ama hic biri renkli vermedi nasipsizim heralde😅

Sevgili tecrübeli annelerim ❤️

Şeker yüklemesi konusunda ne yapmak lazım? Ne önerirsiniz? Kimisi yaptır diyor, kimisi açlık tokluk şekerine baktırıp sonuca göre yaptır diyor. Bi de kaçıncı haftada yapılıyor genelde?

Kizlar bebeklerin tekmelerini nerede hissediyorsunuz? Benim cok asagida ya. Karin cizginisinin 2-3 parmak altina vuruyor hep. Orasi cok asagida degil mi doktor bir sey demedi ama nedense geriyor beni bu

Renkliyi bu hafta bir kez yüzünü göstermek için açtı. O makineyle alakalı sanırım bir tuşa bastı tak diye renkliye geçti sonra biraz netliğini buldu, öyle yüzünün fotosunu bastırmış oldu🥰 renkli tamamen makyaj gibi düşünün aslında bir kıymeti yok. Siyah beyazda görüyorlar her şeyi. İç organlarına kan akışına kadar baktı bu hafta doktorum. Küçük bi detaylı ultrason gibiydi. Minnoşum kıpır kıpır🥹🌸

Şeker yüklemesi konusunda ne yapmak lazım? Ne önerirsiniz? Kimisi yaptır diyor, kimisi açlık tokluk şekerine baktırıp sonuca göre yaptır diyor. Bi de kaçıncı haftada yapılıyor genelde?
Ben ilk gebeligimde yaptirmistim bunda da yaptiracagim benim su an sınırda cikiyor zaten muhtemelen cikacak

Kizlar bebeklerin tekmelerini nerede hissediyorsunuz? Benim cok asagida ya. Karin cizginisinin 2-3 parmak altina vuruyor hep. Orasi cok asagida degil mi doktor bir sey demedi ama nedense geriyor beni bu
Benim de oralarda. Çok normal çünkü rahim zaten göbek çizgisi hizalarında şuanda. Hatta bazen direkt kasıklarıma yakın bir yerlerde hissediyorum, dönüyorlar sık sık daha yerleri geniş

Benim değişiyor ayakları aşağıda oldugu için mesaneme vurduğunu hissediyorum sık sık.
Ama artık yukarıya cıkmış olaki göbek deliği çevresinde sağ sol ve alt kısmında hissediyorum.

Benim de oralarda. Çok normal çünkü rahim zaten göbek çizgisi hizalarında şuanda. Hatta bazen direkt kasıklarıma yakın bir yerlerde hissediyorum, dönüyorlar sık sık daha yerleri geniş
Evet evet benim de oralarda iyi bari sevindim. Hep orada hissediyorum su an otekileri daha hissedemedim.
Benim değişiyor ayakları aşağıda oldugu için mesaneme vurduğunu hissediyorum sık sık.
Ama artık yukarıya cıkmış olaki göbek deliği çevresinde sağ sol ve alt kısmında hissediyorum.
Ay iyi bari rahatladim. Yerine baktigimda normal gorunuyor ama tam katlanan bolge bir sey olmayacagini aklim kabul etse de kalbim endiseli😅😅 benim hic yukarida hissetmedim hep dikey duruyo galiba ayaklar asagida.

Evet evet benim de oralarda iyi bari sevindim. Hep orada hissediyorum su an otekileri daha hissedemedim.

Ay iyi bari rahatladim. Yerine baktigimda normal gorunuyor ama tam katlanan bolge bir sey olmayacagini aklim kabul etse de kalbim endiseli😅😅 benim hic yukarida hissetmedim hep dikey duruyo galiba ayaklar asagida.
Olabilir canım kendini öyle rahat hissediyodur🥰 bende aşağıda hissediyorum çok zorluyor öyle olunca tekmeleri 😂 doktorumda ayakları aşagıda cıkıcak gibi hissedersin demişti🙈

Olabilir canım kendini öyle rahat hissediyodur🥰 bende aşağıda hissediyorum çok zorluyor öyle olunca tekmeleri 😂 doktorumda ayakları aşagıda cıkıcak gibi hissedersin demişti🙈
Ahaha yicem ya minicik ayaklarini. Evet o kadar asagidaki niye cikmiyo ya yukari diyorum bazen

Ben yaptıracağım canım. İlk gebeliğimde dde yaptırmıştım. 24/28 haftalar arası yapılıyor. Ben 24. Haftaya aldım randevumu. Eğitim araştırma hastanesinde yaptıracağım.

Gebelik şekeri önemli bir rahatsızlı, her zaman belirti de vermeyebiliyor. O yüzden bence obenli bir test. ❤️

Bence erteleyin.. ben 20 hafta itibariyle yaptırmak istiyorum diyin. Bazen yoğunluk dolayısıyla erken zamana randevu vermeye başlıyorlar. Benim de sağlık ocağındaki hekim 19 itibariyle yapabilirsiniz demişti fakat ilgilenen ebe ve hemşire 19 erken 20-21 en iyisi çocuk da büyümüş olur dediler. Ondan sebep söylüyorum. Bence tabi kadin doğum hekiminizle de gorusun konuyu ona da sorun gerekirse doktorum onermiyor erken yaptırmayı dersiniz..
Bende ertelemek istyorm ama 2nisan dan itibaren hamilelere tetanozla birlkte boğmaca aşısı da yapilckms ne yapsam bilemedim.

Ben ilk hamileligimde zayıf olmama rağmen hızlı kilo aldgm icn sınırda ckmsti sekerim,iyi ki yaptrdm dedm.Bu sefer de yaptrcm inşallah. 25+3de yptrmistm şeker yüklemesini.

Back
X