2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

  • Gebelik rahmin içerisindedir. Alttan (jinekolojik) muayeneler, tamamen rahmin dışarısında, rahim ağzına kadar olan bölgeleri ilgilendiren muayenelerdir. Hamileyken, gereken hallerde bu tür muayeneleri yaptırmakta bir sakınca yoktur. Hatta bazı durumlarda bu tür muayenelerin anne adayının istememesi yüzünden yapılmaması, bazı hastalıkların gözden kaçmasına ve riskli durumlara neden olabilir.
  • Gebeliğin ilk dönemlerinde veya ilerleyen aylarda vajinal yoldan elle veya spekulum denilen alet ile muayene gerekebilmektedir. Bazı durumlarda, vajinal yoldan yapılan (transvajinal) ultrasonografi, karın üzerinden yapılan ultrasona göre çok daha net bilgi vermektedir.
  • Bebeğinizin kalp atışını daha net takip edebilmek veya miyom gibi durumları daha net görüntüleyebilmek için gebeliğin ilk aylarında, vajinal ultrason gerekebilir. Ayrıca, rahim ağzının değerlendirilmesi için ve eğer kanamanız varsa bunun sebebinin tespit edilmesi için alttan muayene gerekebilir.
  • Gebeliğin ilerleyen aylarında ise rahim ağzı açıklığını değerlendirmek için elle muayene yapılır.
  • Hamilelik döneminde, vajinal yoldan elle muayene yapılması, spekulum denilen muayene aletinin kullanılması veya vajinal ultrason yapılmasında hiçbir sakınca yoktur. Bebeğinize hiçbir zarar vermez. Kanama ya da düşük gibi bir risk oluşturması sözkonusu değildir.Formun Altı
  • Doktorunuza ilk başvurduğunuzda, hiçbir şikayetiniz olmasa bile ,genel bir jinekolojik muayene yapılmasında fayda görülür.Bu muayene esnasında smear alınması, muhtemel enfeksiyonların tespiti, genital bölgede doğumu riske sokabilecek durumların ortaya çıkarılması mümkün olur. Jinekolojik muayene düşük olasılığını artırmaz.
 
normal doğum destekliyor ve buna yönlendiriyormuş canım. açıkcası muaayene ücretini tam bilmiyorum özel sağlık sigortam olduğu için sormadım . doğumu birçok hastanede yapıyor tercihi hastaya bırakıyormuş. benımde sayfasından gördüğüm kasdarı ile acıbademden - avcılar hospitala kadar bir çok hastanede doğumlar gerçekleştrimiş.
Anladım canım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
 
inşallah bir sorun yoktur canım .
açıkcası burada değerlerimizi paylaşıyoruz ama inanın bu konuda kendımızı kımse ile kıyaslamamamız gerekiyor. çünkü herkesin çok farklı oluyor. kımı 4 haftada bebeği görüyor kimi 7 hafta görüyor kalp atışlarıda keza öyle .
demek istediğim senin için önemli olan takibini yapan doktorunun dedikleri.
daha önce beya hcg artışlarını takip ettin mi 2 gün ara ile
Evet kuzum ettik beklenen 2 katı artış oldu 5 gün sonra yani bugün 2.5 kat artmış bilmiyorum umarım sorun yoktur
 
Ya burada tüp bebek bölümünde yazmışlar onuda ondan tüketiyordum tamam tüketmem bende sağol bilgi için
Arada bırsey olmaz cok yememek lazım 3. Aydan sonra tuket su an zaten depolardan belenıyor bebek ne yesek fayfadı yok fakat duzenlıde beslenmemız lazım
Ben adet zamanım yaklasınca nat suyu ıcerım ve adacayı ıcerımkı söktürsün dıe o bu gebelıkte bılmeden üst üste ıctım detoks cayları nar suyu sonra bıraktım dedım gelmeyecek 10 gün önce test yaptım pozıtıfı gordum şükür
 
Benim bugün doktorda randevum vardı. Bebeğimin kalp atışını duydum. boyunuda 6 mm dedi doktor daha sonra gebe kaydına gönderdi kilom tartıldı ve tansiyonuma bakıldı. birde eğitimlerden bahsettiler ama işe geri döneceğim için fazla birşey soramadım.Sizin muayeneleriniz nasıl geçiyor merak ediyorum.
Karından mı baktı canım
 
X