• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Allah hepimize kolaylık versin. Yeni nesil bebeleri fena

Hiç blender kullanmadım şimdiye kadar hep süzgeçten geçirdim, bikaç kez kusunca öğürdükten sonra korktum açıkçası. Dr da çorba gibi direkt yutmak istediği için öğürüyor dedi. Biberon konusunda.,benmki doğduğundan beri biberonla besleniyor ve 3.aydan sonra sadece uykusunda içiyor sütünü. Uyanıkken bugüne kadar hiç içmedi. Mamayı asla içmiyor. Sana tavsiyem zorlama, zorladıkça daha kötü oldu benmki.dayanöası çok zor biliyorum ama aç bırak o kadar acısın ki istesin biberonu. Haa sen başardın mı dersen 2kez 15 saat dayanabildim ama çocukda tık olmadı. Ne verdiğim biberonu kabul etti, ne de açlıktan ağladı, sızladı. Hala daha öyle. Bütün gün verme bişey Umrunda olmuyor.

Benimki dilinin üstünde tutuyor Pütürlü şeyleri mesela pirinç tanesini falan, o da öğürüp kusmasına sebep oluyor. Neden öyle oluyor anlamıyorum.
Canım bir de sebzelere sonradan ya da pişerken az zeyinyağı eklersen dilinde daha rahat kaydırır, yapışmaz. Pirinç ben de ezerek vermiştim ama artık tam pirinç ununu kullanıyorum, sebze pişmeye yakın kıvam alsın diye pirinç ununu suda ezip bekliyorum, birazda onunla bir kaç dakika pişiriyorum.

Pırasyı nasıl verdin cnm
sonsuzzz sonsuzzz buharda süzgeç ile haşlıyorum sebzeleri diyince ben de deneyeyim dedim. Pırasanın beyaz kısmı, havuç, patates doğrayıp süzgece koyup buharda pişiyorum. Sonra da robotta çekiyorum. Sağlıklı değil, kullanmayın mutfak robotu diyorlar ama pırasa ezilerek de olmuyor ki, blw yapmaya da korkuyorum ben. Geçen eline elma verdim, sert koparamaz, hafif hafif tadını alır diye. Kopardı kocaman bir parça. Aklım çıktı boğazında kalırsa diye başında bekledim gözünün içine bakarak. Ağzını da açmıyor, almama izin vermiyor. Yani biraz korkak bir anne olduğum için mutfak robotu kullanıyorum ben. Blw yapanlar direkt pırasanın beyaz kısmını bütün haşlayıp eline veriyorlar.

sonsuzzz sonsuzzz buharda süzgeç ile haşlıyorum sebzeleri diyince ben de deneyeyim dedim. Pırasanın beyaz kısmı, havuç, patates doğrayıp süzgece koyup buharda pişiyorum. Sonra da robotta çekiyorum. Sağlıklı değil, kullanmayın mutfak robotu diyorlar ama pırasa ezilerek de olmuyor ki, blw yapmaya da korkuyorum ben. Geçen eline elma verdim, sert koparamaz, hafif hafif tadını alır diye. Kopardı kocaman bir parça. Aklım çıktı boğazında kalırsa diye başında bekledim gözünün içine bakarak. Ağzını da açmıyor, almama izin vermiyor. Yani biraz korkak bir anne olduğum için mutfak robotu kullanıyorum ben. Blw yapanlar direkt pırasanın beyaz kısmını bütün haşlayıp eline veriyorlar.
Anladım cnm pırasa denememiştim, ben de blender kullanıyorum aynen senin gibi ağzında çeviremez diye korkuyorum blr iki kez yaptım blw, boğazına kaçtı neyse ki annem vardı da hemen müdahale etti, zamanla zamanla pütürlü yaparak blenderden vazgeçerim diye düşünüyorum tabi bebeğin istahı da önemli

salyası boğazına mı kaçıyor acaba canım ondan da öksürüyor olabilir ateşte yapabiliyor Çünkü ağzını ne bulursa soktukları için ama Burun tıkanıklığını Bilemeyeceğim belki hava kuruyor sizin evde onu da ondan dolabilir zaten dişinin en büyük şey de huzursuzluk çıkınca rahatlıyor çıkmadan zaten huzursuz oluyorlar
Hava kuru cidden canım o etkiliyor olabilir. Ama banyo yaptırdım çıkar çıkmaz yine aynıydı. Asm de Aşı olurken mikrop kaptı diye korkuyorum. Boğaza da salya değil de geniz akıntısı iniyor olabilir sanki...

Hava kuru cidden canım o etkiliyor olabilir. Ama banyo yaptırdım çıkar çıkmaz yine aynıydı. Asm de Aşı olurken mikrop kaptı diye korkuyorum. Boğaza da salya değil de geniz akıntısı iniyor olabilir sanki...
Canım üşütmüş olmasın burnu sürekli doluyor o zaman demekki. Eğer burnunu sf ile çektiğinde yoğun beyazsa sümükleri o zaman üşütmüştür.

Kızlar tek tek yazamadım hepiniz sağolun ıyı dilekleriniz için Allah hiçbir yavruya hastalık sıkıntı vermesin :(
Az önce eşimi görüntülü aradım oğlum ablasını gördü elını uzatıyor Allahım taş olsa çatlardı sanırım :(

Anladım cnm pırasa denememiştim, ben de blender kullanıyorum aynen senin gibi ağzında çeviremez diye korkuyorum blr iki kez yaptım blw, boğazına kaçtı neyse ki annem vardı da hemen müdahale etti, zamanla zamanla pütürlü yaparak blenderden vazgeçerim diye düşünüyorum tabi bebeğin istahı da önemli
Patates, havuç gibi şeyleri çatalla ezip veriyorum ben. Pütürlü de yiyor ama pırasa mecbur blender.

Kızlar kafayı yicem. Bu çocuk beni tımarhaneye yollıcak. Ek gıda da sadece tarhana içiyor, onun dışında ne versem zorla. Bi de 1/2tatlı kaşığı fazla vereyim, sonrasında asla süt içmiyor. Sizce ne yapmalıyım. Yani ek gıdadan mı sütten mi feragat etmeliyim. Şu anda günde 300cc sütü zor içiyor. Bi de mamaya alıştırmak istiyorum ama kaç marka denedim Bi türlü kabul etmiyor mamayı. Nasıl alıltırılır ki? Bu arada emmiyor biberonla besleniyor
Ek gıda bizde de sorun hem alerji hem isteksizlik bu ay hiç büyümemiş şok oldum ne kilo ne boy ne kafa aynı kalmış :( inş alışırlar bir an önce

Yok cnm benm ki 2.ayfan beri böyle iştahsız, sütü bile sadece uykusunda içiyor. Hiç bir meyvayı yemiyor, yoğurt 1.kaşıkta kusuyor, sadece içtiği tarhana. Zorlamak ta istemiyrm ama ne yapacağımı bilmiyrm. 7.aya girdik Pütürlü bişey de sürekli öğürüyor korkuyorum. Nasıl alıştırmalıtım Pütürlü ye
Dr bana elma irmik ver dedi onu deniyorum arada zorla veriyorum :(

Canım seni çok iyi anlıyorum. Meyve sevmeyen yoğurt sevmeyen bebek mi olur diyorum kendi kendime :) ama sevmiyor. İştahsız bebek gerçekten çok zor. Bu aralar mamasını da içmek istemiyor. Normalde 3-4 saatte bir mama içen benek gitti 6-7 saatte ağlaya ağlaya zorla içirdiğim bebek geldi. Ben de bu durumda ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. Açıkçası ek gıdayı ikinci plana attım. Şu an devam sütünü içsin de diyorum. Ağzını kilitliyor ne kaşık ne biberon hiçbirşey almıyor. Pütür konusuna gelince henüz öğürmesi çok normal. Ama alışmasını istiyorsan pütürlü vermen gerekiyor. Pürüzsüz kıvamda verirsen ona alışır zaten iştahsız pütürlü yemek zor geldiğinden iyice reddedebilir. Naçizane fikrim.
Bende rafa kaldırmıştım ama hiç kilo almamış hiç büyümemiş dr panik yaptırdı bana biberon almıyor ağzı kitliyor herseyi yiyemiyor verdiklerim sınırlı üZüldüm valla aynı çıkınca hersey :( hepsinde ek gıda olunca anne sütü ve mamayı red etmek başlıyor demek

Benim kızlar kediler için delirmelerine rağmen birbirlerine hiç ilgi göstermiyorlardı, sanki diğeri yokmuş gibi. Bugün ilk defa ben mutfaktayken kahkaha sesleri duydum. Salona geldim. İkisi karşılıklı oturmuş, bir şeyler söyleyip karşılıklı kahkaha atıyorlar. İnanılmaz bir görüntüydü :) İkiz annesi olmak maddi manevi biraz zor ama bu sahneyi gördükten sonra her şeye değer diyorsun :KK200:
Ayyyy ne güzel ya biraz da büyüsünler tadından yenmez valla bizim abi de cok iyi bu aralar karşısına oturup oyuncaklarla nasıl oynası gerektiğini anlatıyor :) geçen gün alfabeyi öğretmeye çalışıyordu hahha

Tam çocuklar azıcık toparlanmaya başlıyordu ki babamız tekrardan grip oldu , Ocak ayının 5de ilk hastalanmistik hepimiz o günden beri bir gider gibi olup tekrar geri dönüyor , oğlan yurutecte tam oynamaya başlamak istiyor ki öksürük bir geliyor yavrum öksüre öksüre bana bir bakış atıyor ki ağlamak istiyor da aglayamiyor gibi kız da öksürüp öksürüp öğürüyor arada istifra ediyor hop gitti iştah ağzına yemek içmek koymuyor tekrar çıkarır diye korkusundan 1-2 gün azalıyor belirtiler sonra yine tekrardan geliyor nolcak bu işin sonu , doktora gidip bizi uyutun bir iki ay sonra yine uyandırın diyesim var , Allah bütün hastalara şifa versin inşallah özellikle de çocuklara, hiç dermanım kalmadı
Cok geçmiş olsun allah şifa versin bu sene bizim evden de hiç gitmedi hastalık :(

Iyı akşamlar herkese
Hafif hırıltısı vardı öksürüyor dıye yazmıştım gece hiç uyumadı çok huzursuz du doktora geldık hastaneye yatırdılar oğlumu bronşiolit olmuş lütfen az dıye evde beklemeyin aniden ilerliyor bu zıkkım :KK43:
Kilolu olduğu için damar bulamadılar ayakları elleri kolları bilekler her yeri delik deşik oldu kahırdan ölmek diye bir şey varsa defalarca öldüm bu gün :KK43:
Rabbim esirgesin hepsini acılarını göstermesin
Of cok geçmiş olsun Allah acil şifa versin inş hemen toparlar kuzu:(

Kızlar 2 gündür oğluma yüne bişeyler oldu huzursuz uykuya dalamıyor. Uykusu var ama saatlerdir uğraşıyoruz eşimle 7 den beri bir türlü uyuyamadı. Nesi olabilir anlamıyorum diş görünmüyor ama diş mi acaba? Yarın 7. Ay kontrolümüz var zaten bakalım sorcam doktora
Bizim de vardı dr takip et yeni bir ek gıda deneyince mi oluyor dedi acaba yeni bi şey mi verdin

Bizde de durum aynı önce ek gıdayı sevmedi ona alıştı derken mama istemez oldu, biberona vuruyor ittiriyor zorla içşrmeye çalışıyorum.ek gıda için zorlama istemediği gıdayı unuttur daha sonra teklif et. Süt içinse bende çabalıyorum.kaşık mamayı formülle yapıp veriyorum hiç olmadı öyle alsın diyorum

Aynen biberona vurup ittiriyr. Valla sevdiği birşey olmadığı için o zaman ek gıdayı rafa kaldırmam gerekecek. Elma bile yemiyor düşün. Yaptığım herşeyi koyu yapıp sütle açıyorum, su yerine süt veriyorum sırf 2yudum aldın diye. Çok yoruldum

Hayır cnm 12saatlik açlıkta bile almıyor

Kızlar adım adım eğitici setler var ya alan oldu mu ? Ben 1 yıllık üyelik yaptırdım. İnş memnun kalırım arkadaşım kullanıyor hala. 2yaşında oğlu.

Canım seni çok iyi anlıyorum. Meyve sevmeyen yoğurt sevmeyen bebek mi olur diyorum kendi kendime :) ama sevmiyor. İştahsız bebek gerçekten çok zor. Bu aralar mamasını da içmek istemiyor. Normalde 3-4 saatte bir mama içen benek gitti 6-7 saatte ağlaya ağlaya zorla içirdiğim bebek geldi. Ben de bu durumda ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. Açıkçası ek gıdayı ikinci plana attım. Şu an devam sütünü içsin de diyorum. Ağzını kilitliyor ne kaşık ne biberon hiçbirşey almıyor. Pütür konusuna gelince henüz öğürmesi çok normal. Ama alışmasını istiyorsan pütürlü vermen gerekiyor. Pürüzsüz kıvamda verirsen ona alışır zaten iştahsız pütürlü yemek zor geldiğinden iyice reddedebilir. Naçizane fikrim.

Malesef bizdede sorun aynı kızlar , şaşırdım ne yedireceğimi bulamıyorum.

Iyı akşamlar herkese
Hafif hırıltısı vardı öksürüyor dıye yazmıştım gece hiç uyumadı çok huzursuz du doktora geldık hastaneye yatırdılar oğlumu bronşiolit olmuş lütfen az dıye evde beklemeyin aniden ilerliyor bu zıkkım :KK43:
Kilolu olduğu için damar bulamadılar ayakları elleri kolları bilekler her yeri delik deşik oldu kahırdan ölmek diye bir şey varsa defalarca öldüm bu gün :KK43:
Rabbim esirgesin hepsini acılarını göstermesin

Çok üzüldüm geçmiş olsun canım.

Eki Görüntüle 2233941

Kızlar
Bu karikatürü sizle paylaşmazsam ölürdüm. Oğlumun yanından surunerek cikisim

Efsaneeeeee :)

Back