• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Tam çocuklar azıcık toparlanmaya başlıyordu ki babamız tekrardan grip oldu , Ocak ayının 5de ilk hastalanmistik hepimiz o günden beri bir gider gibi olup tekrar geri dönüyor , oğlan yurutecte tam oynamaya başlamak istiyor ki öksürük bir geliyor yavrum öksüre öksüre bana bir bakış atıyor ki ağlamak istiyor da aglayamiyor gibi kız da öksürüp öksürüp öğürüyor arada istifra ediyor hop gitti iştah ağzına yemek içmek koymuyor tekrar çıkarır diye korkusundan 1-2 gün azalıyor belirtiler sonra yine tekrardan geliyor nolcak bu işin sonu , doktora gidip bizi uyutun bir iki ay sonra yine uyandırın diyesim var , Allah bütün hastalara şifa versin inşallah özellikle de çocuklara, hiç dermanım kalmadı

Geçmiş olsun canım. Rabbim hayırlı şifalar versin

Arkadaşlar diş çıkarırken jel olarak nurse Harvey's dentigel kullanan var mı? Etkili mi veya bir zararı var mıdır acaba? Eşim almış, içeriğinde benzyl alkol var. Etil alkol ve şeker içermez yazıyor.
Ben kullandım nurse harvey ve calgel dönüşümlü ikiside bir işe yaramıyor bence, belki bebeğine göre değişiyordur. 3 tanesi aynı anda büyüyor göründüler ama huzursuzluğu tavan.

Sagol canim .Aynen oyle Allah yokluklarini gostermesin .

Canim ögümesi su an normal bence. Daha ne kadar oldu ki bunyeleri alismadi .Mesela ben az once balkabakli corba icirdim 5 kasik ictiyse 2 sinde ögürdü .Lifleri damagina yapıştığı icin .Pütürlüde de oyle oluyor su verip devam ediyorum Istemezse zorlamıyorum.
Yememesine bir sey diyemiyecegim .Benimki de cok seçici.
Allah hepimize kolaylık versin. Yeni nesil bebeleri fena

Canım seni çok iyi anlıyorum. Meyve sevmeyen yoğurt sevmeyen bebek mi olur diyorum kendi kendime :) ama sevmiyor. İştahsız bebek gerçekten çok zor. Bu aralar mamasını da içmek istemiyor. Normalde 3-4 saatte bir mama içen benek gitti 6-7 saatte ağlaya ağlaya zorla içirdiğim bebek geldi. Ben de bu durumda ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. Açıkçası ek gıdayı ikinci plana attım. Şu an devam sütünü içsin de diyorum. Ağzını kilitliyor ne kaşık ne biberon hiçbirşey almıyor. Pütür konusuna gelince henüz öğürmesi çok normal. Ama alışmasını istiyorsan pütürlü vermen gerekiyor. Pürüzsüz kıvamda verirsen ona alışır zaten iştahsız pütürlü yemek zor geldiğinden iyice reddedebilir. Naçizane fikrim.
Hiç blender kullanmadım şimdiye kadar hep süzgeçten geçirdim, bikaç kez kusunca öğürdükten sonra korktum açıkçası. Dr da çorba gibi direkt yutmak istediği için öğürüyor dedi. Biberon konusunda.,benmki doğduğundan beri biberonla besleniyor ve 3.aydan sonra sadece uykusunda içiyor sütünü. Uyanıkken bugüne kadar hiç içmedi. Mamayı asla içmiyor. Sana tavsiyem zorlama, zorladıkça daha kötü oldu benmki.dayanöası çok zor biliyorum ama aç bırak o kadar acısın ki istesin biberonu. Haa sen başardın mı dersen 2kez 15 saat dayanabildim ama çocukda tık olmadı. Ne verdiğim biberonu kabul etti, ne de açlıktan ağladı, sızladı. Hala daha öyle. Bütün gün verme bişey Umrunda olmuyor.

Canım öğürmesinden korkma, zaten öğürecek ki alışacak. Bi vakit sonra öğürmüyor , daha büyük parçalarda öğürüyor üst damağa yapışırsa o da.
Benimki dilinin üstünde tutuyor Pütürlü şeyleri mesela pirinç tanesini falan, o da öğürüp kusmasına sebep oluyor. Neden öyle oluyor anlamıyorum.

Sebzeleri çorba yapma o zaman canım.. buharda pişir... mesela havuç gibi balkabağı gibi pürüzü az olacak sebzeleri denersin. Suya girince tat durumundan ayırt edebiliyorlar..Çatalla ez.. ilkin daha çok ezersin, sonraları biraz daha az ezersin ki minik pütürler olsun. Yani çok çekilmiş kıyma pütürü gibi olsun..öyle öyle öğüre öğüre alışacak. Tarhana içine de çok çekilmiş koyun kıyma koyabilirsin, pütürlü olur ama önce sebzelere alışsın biraz.
Sağol cnm deniywyim buharda da. Kıyma koyuyorum tarhanayla fakat çok öğürünce süzgeçten geçirip veriyorum.

Iyı akşamlar herkese
Hafif hırıltısı vardı öksürüyor dıye yazmıştım gece hiç uyumadı çok huzursuz du doktora geldık hastaneye yatırdılar oğlumu bronşiolit olmuş lütfen az dıye evde beklemeyin aniden ilerliyor bu zıkkım :(
Kilolu olduğu için damar bulamadılar ayakları elleri kolları bilekler her yeri delik deşik oldu kahırdan ölmek diye bir şey varsa defalarca öldüm bu gün :(
Rabbim esirgesin hepsini acılarını göstermesin

Iyı akşamlar herkese
Hafif hırıltısı vardı öksürüyor dıye yazmıştım gece hiç uyumadı çok huzursuz du doktora geldık hastaneye yatırdılar oğlumu bronşiolit olmuş lütfen az dıye evde beklemeyin aniden ilerliyor bu zıkkım :KK43:
Kilolu olduğu için damar bulamadılar ayakları elleri kolları bilekler her yeri delik deşik oldu kahırdan ölmek diye bir şey varsa defalarca öldüm bu gün :KK43:
Çok geçmiş olsun canım :( insanın yüreği başka yürekte atabiliyormuş gerçekten aşk falan boş. Evlat çok başka.

Kızlar 2 gündür oğluma yüne bişeyler oldu huzursuz uykuya dalamıyor. Uykusu var ama saatlerdir uğraşıyoruz eşimle 7 den beri bir türlü uyuyamadı. Nesi olabilir anlamıyorum diş görünmüyor ama diş mi acaba? Yarın 7. Ay kontrolümüz var zaten bakalım sorcam doktora

Screenshot_2019-02-08-22-30-38.png

Kızlar
Bu karikatürü sizle paylaşmazsam ölürdüm. Oğlumun yanından surunerek cikisim

Iyı akşamlar herkese
Hafif hırıltısı vardı öksürüyor dıye yazmıştım gece hiç uyumadı çok huzursuz du doktora geldık hastaneye yatırdılar oğlumu bronşiolit olmuş lütfen az dıye evde beklemeyin aniden ilerliyor bu zıkkım :KK43:
Kilolu olduğu için damar bulamadılar ayakları elleri kolları bilekler her yeri delik deşik oldu kahırdan ölmek diye bir şey varsa defalarca öldüm bu gün :KK43:
Ben pek girip yazamiyorum cok uzuldum gecmis olsun bizdede surekli israr yolu enfeksiyoonu oluyor 10 gundur uyumuyoruz ve istahsizdi :( dr hemen sunnet oneriyor

Tam çocuklar azıcık toparlanmaya başlıyordu ki babamız tekrardan grip oldu , Ocak ayının 5de ilk hastalanmistik hepimiz o günden beri bir gider gibi olup tekrar geri dönüyor , oğlan yurutecte tam oynamaya başlamak istiyor ki öksürük bir geliyor yavrum öksüre öksüre bana bir bakış atıyor ki ağlamak istiyor da aglayamiyor gibi kız da öksürüp öksürüp öğürüyor arada istifra ediyor hop gitti iştah ağzına yemek içmek koymuyor tekrar çıkarır diye korkusundan 1-2 gün azalıyor belirtiler sonra yine tekrardan geliyor nolcak bu işin sonu , doktora gidip bizi uyutun bir iki ay sonra yine uyandırın diyesim var , Allah bütün hastalara şifa versin inşallah özellikle de çocuklara, hiç dermanım kalmadı
Cok gexmis olsun :(

Iyı akşamlar herkese
Allah şifa versin canım :(

Kızlar 2 gündür oğluma yüne bişeyler oldu huzursuz uykuya dalamıyor. Uykusu var ama saatlerdir uğraşıyoruz eşimle 7 den beri bir türlü uyuyamadı. Nesi olabilir anlamıyorum diş görünmüyor ama diş mi acaba? Yarın 7. Ay kontrolümüz var zaten bakalım sorcam doktora
Aynı şey bizde de var çözemedim ben de. Bana da yazar mısın doktorun görüşünü

Iyı akşamlar herkese
Allah acil şifalar versin inşallah canım çok üzüldüm yavrum kıyamam :(

Iyı akşamlar herkese
Geçmiş olsun canim. Bir damla gözyaşı bile kahrediyor

Tahin icindeki susamdan dolayi yuksek alerjen dikkat et canim .
@cigdemmm26 pirinci 2 kez toplam 1 t kasigi ancak kullandim evdekinden .Siyez bulguru ile birlikte siparis verecegim .E bebek indirimlerini takip etmekten ona firsat bulamadim .Baklagiller memleketten gelecek .Annem bahcenin cok az kismina nohut ekiyor .1 2 kg nohut cikar o da oglumun :)) Fasulye komşudan alacak .Normal bulguru falan annem kendisi yapiyor .Eriste yapmıştı oğluma sadece yumurta sarisiyla .Yiyebilecek duruma gelince vercem .Tereyağını teyzem yapiyor filan :KK49:
3 gün denedim, bir sıkıntımız olmadı o yüzden devam ediyorum tahine. Oh maşallah organik hayat :)

Of senin işinde zor sebzeye ne atıyorsun ben kabarır die korkuyorum çeşit olarak ne deneyebilirim havuç patates pirinç brokoli bi aklıma gelenler biz bebe bisküvisi de yasak
Bu arada pırasayı unutmuşum, pırasa da veriyorum. Şimdi yaptım da ordan aklıma geldi :)

Iyı akşamlar herkese
Çok geçmiş olsun. Allah acil şifa versin... Çocukların tırnağı acısa bizim de canımız yanıyor... Anne olmak ne demekmiş anne olunca anladım bende. Allah beterinden korusun canım.
Eki Görüntüle 2233941

Kızlar
Bu karikatürü sizle paylaşmazsam ölürdüm. Oğlumun yanından surunerek cikisim
haykırarak gülesim geldi ama yapamıyorum : D : D burada da yapamıyorum bak şekil a : D

Iyı akşamlar herkese
Rabbim esirgesin hepsini acılarını göster mesin
Çok geçmiş olsun cnm, insanın içi gider tabi minicikler , kısa sürede iyileşir umarım

Back