2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar ben bu ek gida isini yapamiycam.galiba daha oncede soylemistim cok korkak bir anneyim hic vermek istemiyorum korkuyorum birsey olacak diye bu durumu nasil asarim bana yardimci olurmusunuz
Canim bu kadar panik olma .Cok yipranirsin.En basiti ek gida .Sonrasinda daha zorlu süreçler var .Bir sekilde soguk kanli olmayi basarmalisin.Dogduklarinda emmeyi beceremiyordu bazıları .Mesela benim oglum .Emmeyi ogrenmesi için neler neler yaptik. Onlar doğuştan bir donanima sahip zaten. Biz sadece fırsat taniyoruz ve ogreniyorlar .Emme ,yutma ,öğume hepsi refleks .Bebekler ne yapacaklarini cok iyi biliyor.Yakinda sütün beslenmesi icin yeterli gelmeyecek öyle düşün ve buna mecbursun .Direk eline kuzu etini verip al burdan basla ister ye ister yeme ,ister yut ,ister öğür demiyoruz ki .Muhallebi kıvamında olan gidalarla başla. Madem cok korkuyorsun önerilmiyor ancak sebzeleri blender dan gecir .Kaşığı tam doldurma .Doğru pozisyonda oturt ağzına ek gidayi ver ve sadece izle .Bak gör nasil yiyor .

Saol kuzum valla oglum benden cesaretli verdim bir kac sey kasigi kendisi alip agzina goturuyor ben az az verincdyakinda mutfaga girecek diye korkuyorum

Sabaha karşı kaçta uyanırsa o saatte emziriyorum ben canım, gecede 1 kere yani

Eğitim vermedim ama uyku öğünü yapıyorum. Gece bir kez ben yatmadan o ağlamadan alıp iciriyorum. İkinci öğünü ağlarsa iciriyorum

Çok sağolun kızlar.bende rüya öğünü yapmaya çalışıyorum oğlum uyanmadan 2 kere emziriyorum ama bazen daha önce uyanmış oluyor. Sabaha karşı bir iki kere uyanıyor bazen tekrar. Daha düzene oturtamadım.

Bi de başka yere gidince nasıl uyutuyorsunuz?

Akşam misafirliğe gidicez diyelim mesela orda nasıl uyutucaz? Stres oluyorum uyumayacak diye akşam bi yere gitmiyorum kaç haftadır. Gündüz de geçen arkadaşa gittik emerken uyudu. Biraz dürtüp hafif uyandırdım yatağa koydum kendi daldı ama yarım saat uyudu sadece

Biz pazar günü babymallden Besafe izi comfort x3 aldık. Ertesi gün indirim günüydü ama pazar günü daha ucuzdu bir de 75 cm sonrası ters oturamıyor canım biliyorsun belki

gule gule kullansin canim. Ben de halkalar, bultak puzzle, ic ice gecen kaplar, lego (erken ama indirim iyiydi), FP konusan kopekcik aldim. Aktivite masasi da cok guzel aslinda.
Canım Ankara'da ziraat mahallesi varmış, oyuncak toptancıları doluymuş ve dolayısıyla oyuncaklar ucuzmuş. Hiç gittin mi biliyor musun ? Benim aklıma orası takılınca hiç oyuncak bakmadım

Yumurta süt ürünleri ve buğday ürünleri yemeyen arkadaşa ne yapılır kızlar???

Alerjik durumu var bebeğinin. Patates salatası ve sarma var aklımda ama poğaça börek vs ne yapıcam?? Mısır unu ve yulaf unu olan tariflere bakıyorum yumurta yoğurt filan var onlarda da. Bi akıl verin bana

Eve geçince bakayım bi tariflere ama
Eve geçince bakayım tariflere ama buğdayda girince zor biraz

Canım Ankara'da ziraat mahallesi varmış, oyuncak toptancıları doluymuş ve dolayısıyla oyuncaklar ucuzmuş. Hiç gittin mi biliyor musun ? Benim aklıma orası takılınca hiç oyuncak bakmadım
canim hem bilmiyorum, hem de zaten araba olmadigi icin benim oglani birakip gidip gelmem zor, onunla da gidemem mecbur olmadikca. Ama yine de bilen varsa bir koseye yazarim.

Kizlar ben bu ek gida isini yapamiycam.galiba daha oncede soylemistim cok korkak bir anneyim hic vermek istemiyorum korkuyorum birsey olacak diye bu durumu nasil asarim bana yardimci olurmusunuz
korkma canim, zaten pure veriyoruz. Yogurt, sebze puresi falan. Ne kadar ertelersen cocuk yemeyi o kadar gec ogrenir. Ufak ufak baslaman lazim. Agzinda gidalari cevirip yutmayi ogrenir.

Fazla kaygili yaklasirsan her an bir sey olacakmis gibi yuregin agzinda olursa bu cocugunu da kaygili bir birey yapar. Gerekirse cocuk doktoruna veya aile hekimine de daniş.

Daha önce de yazmışımdır belki memede yaralar için susam yağı yani tahin üstünde biriken yağ çok iyi geliyordu bana ilk emzirme zamanlarında. Bebek için de sorun olmuyor.

Yarin dr a goturucem ona sorayim bende asli cocugum.istekli bende is yok cok haklisin canim

Doğa sesleri ve rahatlatıcı ninnileri tavsiye ederim.

[MEDIA=

Son düzenleyen: Moderatör:
Diştir belki. Allah yardım etsin çok zor gerçekten.

Ben kucağımda uyutuyorum başka yerde, yatağa koyunca yanına müziğini koyuyorum canım gece uykusuysa uyuyor ama gündüz uykusunda yarım saat uyuyor.

Çok okuyamadım kızlar gelen giden Çok oluyor.
Yaa ben bu ek gıda olayını hiç sevmedim. Blw yapasım var ama heryer batıyor yinede günde 1 kerede olsa eline veriyorum bişeyler. Onun dışında ne yapıcam derdi beni geriyor öncesinde ne rahattı emzir mama ver geç ben mi çok takıyorum acaba tarif bulamıyorum hep aynı şeyleri yediriyorum

C cigdemmm26 çok birşey bulamadım. Kek tarifinde glutensiz un kullanabilirsin

Eklentiler

• 20190205_163517.jpg
    114,1 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20190205-163926_Gallery.jpg
    103,1 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_20190205-165601_Gallery.jpg
    89,7 KB · Görüntüleme: 27
Ben emzirip mama veriyorum. 7.5 aylık hiçbirsey vermiyorum. Bezdim ek gıdadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…