- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #80.721
Hadi hayırlısı, inşallah benimki de artık çıkartır dişlerini. Benim göğüs ucumu yarmış resmen. Nasıl yaptı anlamıyorum. Kesilmiş gibi içeri doğru yarılmış1 hafta önce ayn8sini yapiyordu hatta şu göğsüm ilk zamanlarda ki gibi acıyor veee bu sabah bir baktimki iki dişi de görünmeye başlamış ucundannn
Bildiğim kadarıyla anne sütü de formül süt de pişmeye gelmiyor yani çnerilmiyor, yapılan muhallebiliye son olarak eklenebilir, diye biliyorum
pisirme islemini su ile yapip, hafif ilininca anne sutuyle kivamini acmayi tavsiye ediyorlar. Anne sutunu direkt ocaga koymayi tavsiye etmiyorlar.Kızlarr belki daha once konusuldu burda bilmiyorum ama anne sütüyle muhallebi yapilirmi duydunuzmu hic:)
Tmmdrr teşekkur ederm:)pisirme islemini su ile yapip, hafif ilininca anne sutuyle kivamini acmayi tavsiye ediyorlar. Anne sutunu direkt ocaga koymayi tavsiye etmiyorlar.
ben çok yapınca 22. Günde yediriyorum bişey olmuyor. Muhallebi yapmadım daha ama irmik yapıyorum elma armut muz avokado bal kabağı falan ekliyorum tatlansın diyeTmm kizlar sagolun yorumlarnz icin. Peki size soyle bisey soruyum. Ben organik muhallebi aldm. Yarim bardak suyun icine 1.5kasik yazio tarifte neyse yaptm ama cok tatsiz cirkin bisey oldu. Bende icine elma rendeledm biraz muz ezdm azick pekmez kattm. Sizlerde boylemi yapiosunuz icine tatlandrmak adina biseyler katiomusunz yada ne katiosunuz. Bide yaptm hepsini yemedi saklama kabiyla dolaba koydum yarin cikarp oda sicakligina geldignde versem olurmu yoksa vermemelimimuhallebiyi ilk kez yaptmda:)
Kiz ben daha bir cocukla bas edemiyorum .Uyutmayi beceremiyorum ne ikisiAy sende erimiisin. Canım ya bendede kaldı o böbekden.
Biraz ama hafıf yuksek beli paltolonla yok ediyorum bu arada 2 cıyı düşünüyormusun ?
Ben ölçüyü yarıya indiriyrm tek seferlk oluyor saklama olayını pek sevmiyorum. Bende içine elma armut cam rendeden geçirip koyuyrm severek yiyor. Hatta bir damla zeytinyağı bir damla pekmez eklyrm.Tmm kizlar sagolun yorumlarnz icin. Peki size soyle bisey soruyum. Ben organik muhallebi aldm. Yarim bardak suyun icine 1.5kasik yazio tarifte neyse yaptm ama cok tatsiz cirkin bisey oldu. Bende icine elma rendeledm biraz muz ezdm azick pekmez kattm. Sizlerde boylemi yapiosunuz icine tatlandrmak adina biseyler katiomusunz yada ne katiosunuz. Bide yaptm hepsini yemedi saklama kabiyla dolaba koydum yarin cikarp oda sicakligina geldignde versem olurmu yoksa vermemelimimuhallebiyi ilk kez yaptmda:)
22ben çok yapınca 22. Günde yediriyorum bişey olmuyor. Muhallebi yapmadım daha ama irmik yapıyorum elma armut muz avokado bal kabağı falan ekliyorum tatlansın diye
Şükür atlamışsın canım. Bende kesinlikle kural olması taraftarıyım ama Babamız herşeyi yapsın modunda nasıl olacak bilmiyorum. Senin sıpa çok fena çıktı valla maşallah :)Selam kızlar epeydir giremedim valla üzerimden tır geçse iyiydi. Perşembe akşam 7 de kuzen aradı biz geliyoruz diye kalmalı ve 4 yaşında çocukları var. 6 saatlik yoldan geliyorlar. O 6 saatte evi toparla oğluşu uyut gece içerler belki diye çorba yap markete git yerleştir canım çıktı. Neyse asıl macera ondan sonra başladı. Bunlar çocukları olunca kafayı yediler geri zekalı adem güneş okuya okuya çocuk mahvolmuş. Hayır demeyecekmişiz öpmeyecekmişiz bütün sakallılar potansiyel sapık çocukta başkalarına saygı kurallar falan zaten yok. Benim oğlum gürültüden uyuyamıyor ve çocukları kasti olarak bağırıyor oğlumun adını gecenin 10unda ve sus bile demiyorlar. Oyun hamuru getirmişler ve benim kurabiye kalıplarımı çelmecelerimden alıp evin her köşesinde oynadılar. Ve uyarsam da başka boyuttan sesleniyorum gibi davranıp duymamazlıktan geliyorlar falan. Vallahi eşimle tır çarpmışa döndük 3 gün. Sinirler harap oldu. Ve oğlumuza başkalarına saygılı olmasını kesinlikle öğretmemiz gerektiğine karar verdik ve kuralların olduğunu bilmesine. Oğlum aşırı hareketli ve hergün ayakta durma işini ileri götürmeye çalışıyor ve peşinde gezmek çook yorucu neresini çarpacak diye yanından ayrılanıyorum. Hatta bugün bulaşık yıkarken mutfakta halıdaydı bir döndüm yok. Salona koştum koridora koştum yok beynim durdu bi 30 saniye:) sonra bu başladı çığlığa meğer mutfak masasının altına girip sandalyelerin altından soğan kutusuna tutunup ayağa kalkmış ondan görememişim :)sonsuzzz bende ilk arabam almayı düşündüm yürümek istiyor diye ama emin olamadım kullanır mı zaten herşeyi araba gibi kullanıyor tutunup kalkıyor.kuzenin masalcı tırtıl almış. Bende başka oyuncak almadım bilemedim ne alacağımı.
Ne oluyor anlamıyorum ki yavrucaklara. Benimki de yine aşırı gaz sancısı çekiyor. Vallahi şu gazdan çektiğimiz kadar hiçbir şeyden çekmedik. Ne zorlu bir şeymiş ya. 1 yaşında bari geçse şu laktoz intoleransı da rahata ersekKızlar kaç gündür uykudan neler çekiyorum..
normalde berbat bir düzeni varsa da
Şimdiler de ona hasreet bıraktı bizi sipam
Ağlayarak kivraniyr meme verince emerdi onu bile istemiyor bir oyana bir buyana done done inliyor falan
Çok yordu bizi...
Ağlaması deseniz sanki bir yerini kesmişsiniz gibi bağırmak sadece.
Sakinleşmesi için evi turlamamiz gerekiyor
Masaj vs ne yaptıysam fayda vermiyor.
Bugün şuan 1.25 yeni yattı. Hemen kalkacak muhtemelen...
Ama aon iki gündür en erken 4 te 5 te yattı
Karaciğerindeki hemanjiom içinde gittik ultraosn çektirdik
Küçülme varmış.
4 .buçuk cm den 2.21 e düştü çok şükür.
Selam kızlar epeydir giremedim valla üzerimden tır geçse iyiydi. Perşembe akşam 7 de kuzen aradı biz geliyoruz diye kalmalı ve 4 yaşında çocukları var. 6 saatlik yoldan geliyorlar. O 6 saatte evi toparla oğluşu uyut gece içerler belki diye çorba yap markete git yerleştir canım çıktı. Neyse asıl macera ondan sonra başladı. Bunlar çocukları olunca kafayı yediler geri zekalı adem güneş okuya okuya çocuk mahvolmuş. Hayır demeyecekmişiz öpmeyecekmişiz bütün sakallılar potansiyel sapık çocukta başkalarına saygı kurallar falan zaten yok. Benim oğlum gürültüden uyuyamıyor ve çocukları kasti olarak bağırıyor oğlumun adını gecenin 10unda ve sus bile demiyorlar. Oyun hamuru getirmişler ve benim kurabiye kalıplarımı çelmecelerimden alıp evin her köşesinde oynadılar. Ve uyarsam da başka boyuttan sesleniyorum gibi davranıp duymamazlıktan geliyorlar falan. Vallahi eşimle tır çarpmışa döndük 3 gün. Sinirler harap oldu. Ve oğlumuza başkalarına saygılı olmasını kesinlikle öğretmemiz gerektiğine karar verdik ve kuralların olduğunu bilmesine. Oğlum aşırı hareketli ve hergün ayakta durma işini ileri götürmeye çalışıyor ve peşinde gezmek çook yorucu neresini çarpacak diye yanından ayrılanıyorum. Hatta bugün bulaşık yıkarken mutfakta halıdaydı bir döndüm yok. Salona koştum koridora koştum yok beynim durdu bi 30 saniye:) sonra bu başladı çığlığa meğer mutfak masasının altına girip sandalyelerin altından soğan kutusuna tutunup ayağa kalkmış ondan görememişim :)sonsuzzz bende ilk arabam almayı düşündüm yürümek istiyor diye ama emin olamadım kullanır mı zaten herşeyi araba gibi kullanıyor tutunup kalkıyor.kuzenin masalcı tırtıl almış. Bende başka oyuncak almadım bilemedim ne alacağımı.
Cnm ben artanı kullanmıyorum.makarnabitmadan aldığım muhallebiyi şöyle yapıyorum. Silme 1tatlı kaşığı tozu 1kahve fincanı su ile pişiriyrm. Fincanı ölçüm 60cc geliyor. Sonra içine 2ölçek devam sütü koyuyorum. Tadlandırmak için çok az keçiboynuzu özü veya muz veya avakado koyuyorum. Ölçüyü bu şekilde ayarladığımda iyi oluyor, dene istersenTmm kizlar sagolun yorumlarnz icin. Peki size soyle bisey soruyum. Ben organik muhallebi aldm. Yarim bardak suyun icine 1.5kasik yazio tarifte neyse yaptm ama cok tatsiz cirkin bisey oldu. Bende icine elma rendeledm biraz muz ezdm azick pekmez kattm. Sizlerde boylemi yapiosunuz icine tatlandrmak adina biseyler katiomusunz yada ne katiosunuz. Bide yaptm hepsini yemedi saklama kabiyla dolaba koydum yarin cikarp oda sicakligina geldignde versem olurmu yoksa vermemelimimuhallebiyi ilk kez yaptmda:)
Boğazına kaçar diye mi korkuyorsun, blw yöntemi gibi başlama muhallebi kıvamında olsun vereceklerin zamanla taneli olanları damağı ile ezerKizlar ben bu ek gida isini yapamiycam.galibadaha oncede soylemistim cok korkak bir anneyim hic vermek istemiyorum korkuyorum birsey olacak diye bu durumu nasil asarim bana yardimci olurmusunuz
Ne oluyor anlamıyorum ki yavrucaklara. Benimki de yine aşırı gaz sancısı çekiyor. Vallahi şu gazdan çektiğimiz kadar hiçbir şeyden çekmedik. Ne zorlu bir şeymiş ya. 1 yaşında bari geçse şu laktoz intoleransı da rahata ersekbenimki de şimdi uyudu ama uykuda kalsın diye biraz memede tutmam lazım, uzun uykusuna geçiş yapmazsa oturup ağlarım çünkü.
Seninkinin de acaba gaz sancısı mı oluyor? Yatağında ağlıyor mesela, kucağıma aldığım an susup uyumaya devam ediyor. Meme istemiyor, sadece sancıdan kurtulmak istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?