• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kesinlikle katılıyorum. Daha geçen yaşadım
Keske dr ismi belirtmeseydin .Ben de cevremden duymustum .Genelde aralarinda bir bağ çıkıyor birbirlerini kolluyorlar diye .O yuzden kadin doğumcumu bile degistirdigim zaman dr sormasa onceki drumu soylemeyecektim .
Hayir da sunu anlamiyorum yap isini gereken sekilde ve sus .Insanlar oraya para ve zaman harcayip sifa bulma ümidi ile geliyor.Sen kimsin de azalıyorsun .Hele de küçük bi bebeğin önünde .Belki daha once anne babasi yaninda korkar diye sesini bile yukseltmedi .Düşüncesiz her biri ...
Onu bunu bilmem iyisi mutlaka vardir ama ben k dogumcumu da oglumun doktorunu da bayan değil erkek sectim .Hemcins dr larimiz oldukça ukala çıkabiliyor bazen .(Iyiler istisna )
Erkek dr karsisinda bayan olunca daha cok nezaket gosteriyor bence.
i
Biliyorum canım, bende ağlatmaya karşıydım ama fayda-zarar terazimde artık eğitim ağır basmaya başlamıştı.

Dediğin gibi sürekli mızmız gün içerisinde, ne biz mutluyuz ne kendisi.. biz gün bende yer elmasının 3. Günüydü unuttum vermeyi mesela. Kafa kalmıyordu artık. 3 gündür uyku nedir hatırladım.

Diş zamanı bizimkide bozulacak, bekliyorum. Dişten sonra da sende oğluna uygun yöntemi seçerek dene bence canım.

Mesela yatır kaldır hiç ağlatmayan yöntem ama bizde hiç tutmadı. Ferber ağlatan ama bizde 15 dk bağırttı..
aynen yatır kaldır bizimkine de yaramadı. Peki ferber de en fazla ne kadar ağlatmaya bırakacaktın canım uyumasaydı ? Ben de bi gün denemek istiyorum ama ayarını kaçırırım sonra yatak fobisi güven problemi olur bi de onlarla uğraşıyım diye korkuyorum sence denemek için ilk gün 30 dkika mı verilir

Kızlar selamm.

Yeni bir uyku eğitimi umudu ile geldim :)

5 gün önce, artık oğlumun gece 88. Uyanmasında canıma tak ederek ve eşimin de bırak ağlasın demesiyle uyku eğitimine başladım.

Ondan önce 1 kere kim west yöntemini denemiş ve 10 dk boyunca histerik ağlama sonucu pes etmiş, 1 kere de tracy hogg yatır kaldırı denemiş ve her kucağımdan indirmemde daha fazla ağlamayla karşılastığım için 2 yöntemden de sonuç alamayacağımı düşünmüştüm.

Bu sefer ferber-ağlatarak uyutma yöntemini denemek istedim. Aldım kucağıma pışpışladım ve yatırdım, kendim görünmedim. Ağlamaya başladı ama ağlamak-bağırmak arası olunca hiç yanına gitmedim. İlk gün son uykusunda başladığım için 25 dakika ağladı ve uyudu 3 saat. Ertesi gün gündüz devam ettim 15 dk ağladı ve 1,5 saat uyudu. Bir sonraki gündüz uykusunda 45 dk uyudu. 2. Günün ilk gece uykusunda 15 dk ağladı ve tam 6,5 saat kesintisiz uyudu. 2. Uykusunda 5 dk ağladı ve 4 saat daha uyudu.

Biz tabi eşimle inanamadık:) 2. Günden sonuç almayı beklemiyordum, bu kadar az ağlamasını da beklemiyordum, 30. Dakkada alırım demiştim gerek kalmadı. Haftasonu gündüz anneanne ve babaanne
Ziyaretlerine gittiğimiz için gündüzler aksadı, dün de gündüz histerik ağlayınca emzirerek uyuttum. Gündüzleri eğitim tutmamasına rağmen dün gece sıfır ağlama ile ilk uykusuna geçti 3 saat uyudu, 1de uyanıp, pışpış sonrası yine sıfır ağlama ile 6 saat daha uyudu..

Şu anda da mama içerken uyudu.

Yani gündüz uykularında uygulayamıyorum ama gece uykularında eğitimin sonucunu şimdilik almış bulunuyorum.. maşallah..

Gündüz de istikrar sağlamak istiyorum ama henüz beceremedim..

C cigdemmm26 shealemon shealemon @cisse0932 serenity16 serenity16 Minaako Minaako

Çok sevindim canım inşallah devamı gelir :) aslında bu uyku eğitimini kendin 1-2 günlüğüne bir yere tatile gidip babalara yaptırmak lazım , onlar daha soğuk kanlı benim eşimde bırak ağlasın diyor ben kıyamıyorum koşa koşa gidiyorum .Günah benim suç benim :olamaz:

canım emen bebekler diş çıkarma esnasında daha çok emmek istiyorlar, biliyorsun anne sütü ağrı kesiyor.

Üst hiç değiştirmeden önlük kullansan önlüğünü çıkarırsın sadece, iş görmez mi?.. Zaten salya oluyor önlük takılıyor genelde.
yataga falan da geliyor, altina da battaniye seriyorum canim. Daha 31 dis mi cikacak :deli: zahmet etmeyin, beni direkt camdan atin :eek:

sonsuzzz sonsuzzz tebrik ediyorum. Devami da gelir insallah .Insan bir kez basardigini gorunce nasil motive oluyor demi ?
Onemli olan cesaret ve sabır. Mesela ben kendime guvenmiyorum hemen kaldiririm .
demlicaykeyfi demlicaykeyfi canim sen de uyumayinca oturma odasina götürüyorsan asrın hatasi .Gecenlerde 3 kez ust uste bu hatayi yaptim ben .Her gecen gun odadan cikmak icin daha siddetli aglamaya basladi .Simdi o davranisi söndürmeye çalışıyorum. Babasının oturma odasında olduğunu biliyor ve uykuya daha cok direniyor. Çocuğa da hak veriyorum .Gunde 1 2 saat görebiliyor. Hatta bazen hic göremiyor. Ama gece uykusuna gectikten sonra milyon kere uyansa da karanlikta tutuyorum aylardır bu boyle .Bosluguma geldi o hata da .
Benimki de emerek uyuyor .O kadar butunlestik ki memeyi aramasa bile ellerini hareket ettiriyor .Bazen uyku arkadaşını tutuyor .Ise yaradigi durumlar nadir olsa da her uykuda yanina koyuyorum .Ayagini da üstüme atmadan uyumaz .Sirf bu yuzden geceleri capraz şekilde buluyorum :olamaz:

Aşırı yorgun bebekler uyuyamazmis .Bunu biz de yasiyoruz .Gunduz uyumadigi icin gece de cok uyaniyor benimki .Eger gündüz 2 saat uyuyabilirse gece daha az kalkiyor .Az dediysem yine 6 7 vardir :KK48:

sonsuzzz sonsuzzz tebrik ediyorum. Devami da gelir insallah .Insan bir kez basardigini gorunce nasil motive oluyor demi ?
Onemli olan cesaret ve sabır. Mesela ben kendime guvenmiyorum hemen kaldiririm .
demlicaykeyfi demlicaykeyfi canim sen de uyumayinca oturma odasina götürüyorsan asrın hatasi .Gecenlerde 3 kez ust uste bu hatayi yaptim ben .Her gecen gun odadan cikmak icin daha siddetli aglamaya basladi .Simdi o davranisi söndürmeye çalışıyorum. Babasının oturma odasında olduğunu biliyor ve uykuya daha cok direniyor. Çocuğa da hak veriyorum .Gunde 1 2 saat görebiliyor. Hatta bazen hic göremiyor. Ama gece uykusuna gectikten sonra milyon kere uyansa da karanlikta tutuyorum aylardır bu boyle .Bosluguma geldi o hata da .
Benimki de emerek uyuyor .O kadar butunlestik ki memeyi aramasa bile ellerini hareket ettiriyor .Bazen uyku arkadaşını tutuyor .Ise yaradigi durumlar nadir olsa da her uykuda yanina koyuyorum .Ayagini da üstüme atmadan uyumaz .Sirf bu yuzden geceleri capraz şekilde buluyorum :olamaz:

Aşırı yorgun bebekler uyuyamazmis .Bunu biz de yasiyoruz .Gunduz uyumadigi icin gece de cok uyaniyor benimki .Eger gündüz 2 saat uyuyabilirse gece daha az kalkiyor .Az dediysem yine 6 7 vardir :KK48:
Uyumayinca yatakta oturuyoruz canim. Ertesi gun tatilse babasina veriyorum ayaginda sallayinca uyuyor. Ay cok tatlisiniz ya butunleşenler klubu :KK48: siz de 6 aydir boylesiniz, şaka gibi. Nerede 40i ciksinlar, 3 ay dolsunlar, 6 ay olsun ek gidaya gecsinler :lülülü: suna bastan 2 yilini vereceksin demediler de :KK12:

sonsuzzz sonsuzzz canım maşallah gözün aydın diyelim sana :) ben de 3 gündür beşiğinde uyutma çabasındayım gündüz biraz iyi ama gece uyanmalara çare bulmadım hala. Çocuk gözü kapalı ağlıyor deli gibi. Ancak Emince susuyor. İnş bunu da hallederim :KK43:

serenity16 serenity16 ben de oğluma bardakla su içirdim geçen gün. Bakıp duruyordu bana. Kendisi alıştırma bardağına alışmadı maalesef. Arada içiyor gibi ama çoğunlukla diş kaşıyor ya da sallayıp oyun yapıyor suyun sesi ile. Ben de kaşıkla veriyordum mecbur ama bu sefer minik çay bardağı ile verdim döke saça içti :) değişik şeyler arıyor bazen çocuklar.

Kesinlikle katılıyorum. Daha geçen yaşadım

i

aynen yatır kaldır bizimkine de yaramadı. Peki ferber de en fazla ne kadar ağlatmaya bırakacaktın canım uyumasaydı ? Ben de bi gün denemek istiyorum ama ayarını kaçırırım sonra yatak fobisi güven problemi olur bi de onlarla uğraşıyım diye korkuyorum sence denemek için ilk gün 30 dkika mı verilir

Canım ferber’de ilk gün 3. Dakika 8. Dk. İşte arttırarak 15. Dk larda yanına gidip yatağında sakinleştiriyossun, sonra odadan çıkıyosun. İlimci gün ilk 5. Dk gidiyorsun sonra 15. Dk vs gibi aşamalı olarak yalnız bırakıyosun. Aslında tamamen ağlamaya bırakmak yok ama benim oğlum ağlama-bağırma arası ağladığından ben hiç yanına gitmedim. Birde diğer yöntemleri denediğimde oğlumun ben yanına gidince daha çok ağladığını farkettiğim için ben hiç yanına gitmedim. Ben kendimce 30 dakika biçmiştim, gerek kalmadı.

Bende fobi olır diye ertesi gün çok gözlemledim. Ne bir endişe ne bir mutsuzluk. Yataktan korkma yoktu. Hatta özellikle bugün çok keyifli..

Çok sevindim canım inşallah devamı gelir :) aslında bu uyku eğitimini kendin 1-2 günlüğüne bir yere tatile gidip babalara yaptırmak lazım , onlar daha soğuk kanlı benim eşimde bırak ağlasın diyor ben kıyamıyorum koşa koşa gidiyorum .Günah benim suç benim :olamaz:

Babalara ağlamayan bebişler dönünce yine bize ağlar bence canım, bu sıpaların nazı cazı bize :)

Buarada bi bisküvi tarifi de benden gelsin :halay:

Yumurta alerjisi olanlar yapabilir. Ben tadım yaptırmadım yumurtayı alerji durumu var çünkü. O yüzden yumurtasız bisküvi yaptım. Kendim de yiyorum arada :)

Eklentiler

• 19E3DFC5-8A00-4CDF-86D2-08EE11EB9766.png
    19E3DFC5-8A00-4CDF-86D2-08EE11EB9766.png
    338,5 KB · Görüntüleme: 58

Teşekkür ederim canım, inşallah devamı gelir, darısı sizin uykusuz minnoşlara :)

Evet ben inanamadım 2. Gün özellikle. Eşime soruyorum 6,5 saat uyudumu, sen kalkmadın dimi gece, emin misin diye :) siz iyi sabırlısınız, ben 2 ay dayanamadım..

Çok ağlasa bende dayanamazdım da, nasıl canıma tak ettiyse artık :)

Kızlar herkes uykudan bahsetmiş bizimki emerek uyuyor geceleri ne zaman kalksa emziriyorum biraz hemen dalıyor , gündüzleri de emiyor meme agzindayken pilates topuna oturuyorum iki hobidik zıbıdik dalıyor hemen yeter ki uyku saati gelsin kedi gibi miyavliyor sanki :)))

Teşekkür ederim canım, inşallah devamı gelir, darısı sizin uykusuz minnoşlara :)

Evet ben inanamadım 2. Gün özellikle. Eşime soruyorum 6,5 saat uyudumu, sen kalkmadın dimi gece, emin misin diye :) siz iyi sabırlısınız, ben 2 ay dayanamadım..

Çok ağlasa bende dayanamazdım da, nasıl canıma tak ettiyse artık :)
Canım çok sordum ama ağlamaları hep bağırma şeklinde mi kaldı yoksa histerik çığlıklara dönüştü mü

Kızlar selamm.

Yeni bir uyku eğitimi umudu ile geldim :)

5 gün önce, artık oğlumun gece 88. Uyanmasında canıma tak ederek ve eşimin de bırak ağlasın demesiyle uyku eğitimine başladım.

Ondan önce 1 kere kim west yöntemini denemiş ve 10 dk boyunca histerik ağlama sonucu pes etmiş, 1 kere de tracy hogg yatır kaldırı denemiş ve her kucağımdan indirmemde daha fazla ağlamayla karşılastığım için 2 yöntemden de sonuç alamayacağımı düşünmüştüm.

Bu sefer ferber-ağlatarak uyutma yöntemini denemek istedim. Aldım kucağıma pışpışladım ve yatırdım, kendim görünmedim. Ağlamaya başladı ama ağlamak-bağırmak arası olunca hiç yanına gitmedim. İlk gün son uykusunda başladığım için 25 dakika ağladı ve uyudu 3 saat. Ertesi gün gündüz devam ettim 15 dk ağladı ve 1,5 saat uyudu. Bir sonraki gündüz uykusunda 45 dk uyudu. 2. Günün ilk gece uykusunda 15 dk ağladı ve tam 6,5 saat kesintisiz uyudu. 2. Uykusunda 5 dk ağladı ve 4 saat daha uyudu.

Biz tabi eşimle inanamadık:) 2. Günden sonuç almayı beklemiyordum, bu kadar az ağlamasını da beklemiyordum, 30. Dakkada alırım demiştim gerek kalmadı. Haftasonu gündüz anneanne ve babaanne
Ziyaretlerine gittiğimiz için gündüzler aksadı, dün de gündüz histerik ağlayınca emzirerek uyuttum. Gündüzleri eğitim tutmamasına rağmen dün gece sıfır ağlama ile ilk uykusuna geçti 3 saat uyudu, 1de uyanıp, pışpış sonrası yine sıfır ağlama ile 6 saat daha uyudu..

Şu anda da mama içerken uyudu.

Yani gündüz uykularında uygulayamıyorum ama gece uykularında eğitimin sonucunu şimdilik almış bulunuyorum.. maşallah..

Gündüz de istikrar sağlamak istiyorum ama henüz beceremedim..

C cigdemmm26 shealemon shealemon @cisse0932 serenity16 serenity16 Minaako Minaako
Aglattiktan sonra uyuyor. Ama sonra mesela 4 saat sonra gece kalkti diyelim. Yine mi emziriyorsun. Yoksa kendi haline mi bırakıyorsun yine mi aglayarak uyuyor? Gece tekrar uyutma nasil oluyor soyler misin?

Canım çok sordum ama ağlamaları hep bağırma şeklinde mi kaldı yoksa histerik çığlıklara dönüştü mü

İlk 2 gün ağlamalarının dozu yüksekti canım ama histerik diyemem, tıkanmadı bile. Histerik olsa bile bi süre dayanacaktım ama hazırlıklıydım

sonsuzzz sonsuzzz canım maşallah gözün aydın diyelim sana :) ben de 3 gündür beşiğinde uyutma çabasındayım gündüz biraz iyi ama gece uyanmalara çare bulmadım hala. Çocuk gözü kapalı ağlıyor deli gibi. Ancak Emince susuyor. İnş bunu da hallederim :KK43:

serenity16 serenity16 ben de oğluma bardakla su içirdim geçen gün. Bakıp duruyordu bana. Kendisi alıştırma bardağına alışmadı maalesef. Arada içiyor gibi ama çoğunlukla diş kaşıyor ya da sallayıp oyun yapıyor suyun sesi ile. Ben de kaşıkla veriyordum mecbur ama bu sefer minik çay bardağı ile verdim döke saça içti :) değişik şeyler arıyor bazen çocuklar.
Ben kasikla veriyorum fincandan .Sona 2 3 yudum kalinca eline veriyorum agzina götürüp gülüyor .Destekliyorum iciyor ve kahkaha atiyor .Benim oglan kolay kolay gülmez. Ben de sirf gülsün diye her seferinde aynisi yapiyorum .:KK48:
Kızlar herkes uykudan bahsetmiş bizimki emerek uyuyor geceleri ne zaman kalksa emziriyorum biraz hemen dalıyor , gündüzleri de emiyor meme agzindayken pilates topuna oturuyorum iki hobidik zıbıdik dalıyor hemen yeter ki uyku saati gelsin kedi gibi miyavliyor sanki :)))
Yaa cok hossun:KK49:
Pilates topunu Bebeğiniz Uykuyu Cok Sevecek kitabinda duymustum .

Aglattiktan sonra uyuyor. Ama sonra mesela 4 saat sonra gece kalkti diyelim. Yine mi emziriyorsun. Yoksa kendi haline mi bırakıyorsun yine mi aglayarak uyuyor? Gece tekrar uyutma nasil oluyor soyler misin?
Yok emzirmiyorum. Terkedilmiş hissetmesin diye kucağıma alıp 30 sn-1 dk arası sırtını sıvazlıyor, öpüyorum ve iyi uykular diyip yatağına bırakıyorum tekrar.

Yok emzirmiyorum. Terkedilmiş hissetmesin diye kucağıma alıp 30 sn-1 dk arası sırtını sıvazlıyor, öpüyorum ve iyi uykular diyip yatağına bırakıyorum tekrar.
Merakimdan soruyorum canim :) insallah sizinki devam eder de yalniz emzirip tam uykuya emerek dalmadan uyanikken yatağa biraksak olmaz mi? Yani emsin ama uyanik yataga koy, aglarsa yine bir sureligine yalniz birak. Bu yanlış mi?

Selam kızlar uyku eğitiminden konuşulmuş. Bende benimkini anlatayım.

Kızların uykusu her geçen gün daha kötüye gitmeye başlamıştı. Gece 12 de yatıp , 2 de kalkıp 5’e kadar durmadan ağlıyordu bir tanesi ve sakinleşmiyordu. Sadece çarşafta o da bazen. Çarpı iki olunca, sağlığımda düzelmeyince bende eğitime karar verdim. Zaten ağlıyorlar ama en azından sistemli olsun diye düşündüm. Ama ben kendi kendime yapmak yerine bir danışmanla anlaştım. Bugün eğitimin 8. Günü. Saat 18:30 da kızları odalarına götürüp çıktım, 10 dakika sonra uyudular. Sabah 7’ye kadar uyucaklar ama kesintisiz değil 2 gece beslemesi yapacağım. Hala alışkanlıktan 3 kere istiyorlar onu azaltmaya çalışıyoruz. Gündüz uykularını ikiye indi. Öğleden önce 2 saat öğleden sonra 2 saat ortalama. Bu arada bütün bağımlılklardan kurtulduk. Sallanma, emzik gibi ayrıca bir tanesinin dün ilk dişi çıktı ama düzen bozulmadı.

Hala tam düzelmedi, çok azaldı ama hala ağlıyorlar ama 1 hafta da muazzam bir fark oldu. Ama büyük bir ama var. Çok zor bir süreç. Ağlamalara dayanmak zor. Bazen 5 dakika mızıldama oldu bazen 1 saat çığlıklar eşliğinde ağlama. Ama yataktan korkma, bana karşı bir farklılık olmadı. Hatta uykularını aldıkları için güne gülerek enerjik başlıyorlar. Ama dediğim gibi anne için zor bir süreç o yüzden herkese tavsiye edemem. Çünkü bu işe karar verildiyse istikrar çok önemli. Onlar ağladıkça resmen benim canım yandı ama ben uykunun beslenme kadar gelişimleri için önemli olduğunu düşünüyorum o yüzden dayandım.

Back