• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar selamm.

Yeni bir uyku eğitimi umudu ile geldim :)

5 gün önce, artık oğlumun gece 88. Uyanmasında canıma tak ederek ve eşimin de bırak ağlasın demesiyle uyku eğitimine başladım.

Ondan önce 1 kere kim west yöntemini denemiş ve 10 dk boyunca histerik ağlama sonucu pes etmiş, 1 kere de tracy hogg yatır kaldırı denemiş ve her kucağımdan indirmemde daha fazla ağlamayla karşılastığım için 2 yöntemden de sonuç alamayacağımı düşünmüştüm.

Bu sefer ferber-ağlatarak uyutma yöntemini denemek istedim. Aldım kucağıma pışpışladım ve yatırdım, kendim görünmedim. Ağlamaya başladı ama ağlamak-bağırmak arası olunca hiç yanına gitmedim. İlk gün son uykusunda başladığım için 25 dakika ağladı ve uyudu 3 saat. Ertesi gün gündüz devam ettim 15 dk ağladı ve 1,5 saat uyudu. Bir sonraki gündüz uykusunda 45 dk uyudu. 2. Günün ilk gece uykusunda 15 dk ağladı ve tam 6,5 saat kesintisiz uyudu. 2. Uykusunda 5 dk ağladı ve 4 saat daha uyudu.

Biz tabi eşimle inanamadık:) 2. Günden sonuç almayı beklemiyordum, bu kadar az ağlamasını da beklemiyordum, 30. Dakkada alırım demiştim gerek kalmadı. Haftasonu gündüz anneanne ve babaanne
Ziyaretlerine gittiğimiz için gündüzler aksadı, dün de gündüz histerik ağlayınca emzirerek uyuttum. Gündüzleri eğitim tutmamasına rağmen dün gece sıfır ağlama ile ilk uykusuna geçti 3 saat uyudu, 1de uyanıp, pışpış sonrası yine sıfır ağlama ile 6 saat daha uyudu..

Şu anda da mama içerken uyudu.

Yani gündüz uykularında uygulayamıyorum ama gece uykularında eğitimin sonucunu şimdilik almış bulunuyorum.. maşallah..

Gündüz de istikrar sağlamak istiyorum ama henüz beceremedim..

C cigdemmm26 shealemon shealemon C cisse0932 serenity16 serenity16 @minaaaako

benimki de gece 3 te uyudu 5te ve 6da uyandi. Artik sabir diye bir sey kalmadi bende. Duzen yok, uyku yok. Sacma sapan bir hayatim oldugunu hissediyorum. Cok yiprandim, annelik bu muymus diye dusunuyorum bazen.
O kadar çok uyanıyor ki, ne o uykusunu alıyor ne ben. Üstüne bir de acı çekiyor. Doya doya yaşayamıyoruz bu güzel günleri.

Kızlar selamm.

5 gün önce, artık oğlumun gece 88. Uyanmasında canıma tak ederek ve eşimin de bırak ağlasın demesiyle uyku eğitimine başladım.

Ondan önce 1 kere kim west yöntemini denemiş ve 10 dk boyunca histerik ağlama sonucu pes etmiş, 1 kere de tracy hogg yatır kaldırı denemiş ve her kucağımdan indirmemde daha fazla ağlamayla karşılastığım için 2 yöntemden de sonuç alamayacağımı düşünmüştüm.

Bu sefer ferber-ağlatarak uyutma yöntemini denemek istedim. Aldım kucağıma pışpışladım ve yatırdım, kendim görünmedim. Ağlamaya başladı ama ağlamak-bağırmak arası olunca hiç yanına gitmedim. İlk gün son uykusunda başladığım için 25 dakika ağladı ve uyudu 3 saat. Ertesi gün gündüz devam ettim 15 dk ağladı ve 1,5 saat uyudu. Bir sonraki gündüz uykusunda 45 dk uyudu. 2. Günün ilk gece uykusunda 15 dk ağladı ve tam 6,5 saat kesintisiz uyudu. 2. Uykusunda 5 dk ağladı ve 4 saat daha uyudu.

Biz tabi eşimle inanamadık:) 2. Günden sonuç almayı beklemiyordum, bu kadar az ağlamasını da beklemiyordum, 30. Dakkada alırım demiştim gerek kalmadı. Haftasonu gündüz anneanne ve babaanne
Ziyaretlerine gittiğimiz için gündüzler aksadı, dün de gündüz histerik ağlayınca emzirerek uyuttum. Gündüzleri eğitim tutmamasına rağmen dün gece sıfır ağlama ile ilk uykusuna geçti 3 saat uyudu, 1de uyanıp, pışpış sonrası yine sıfır ağlama ile 6 saat daha uyudu..

Yani gündüz uykularında uygulayamıyorum ama gece uykularında eğitimin sonucunu şimdilik almış bulunuyorum.. maşallah..

Gözün aydın canım.
Ağlamak nasıl bir ağlamak peki? Sadece bağırıyor mu arada gerçekten ağlıyor mu?

Kızlar asudan'dan aldığım ürünleri (paketler patlak çıkmıştı) iade ettim. Biraz "sorun kargodan kaynaklı, ürünlerde sıkıntı olmaz" diye ısrar etse de iadeyi sorunsuz kabul etti ve anlayış gösterdi... Sonra makarnavitmadan sipariş verdim. Kargo yanılmıyorsam iki günde ulaştı ve sorunsuz güzelce paketlenmiş. İmal tarihleri de çok yeni eğer gerçek ise. En eskisi 18 ocak 2019. İki firma arasında kalanlara fikir versin

Gözün aydın canım.
Ağlamak nasıl bir ağlamak peki? Sadece bağırıyor mu arada gerçekten ağlıyor mu?

Ağlıyor ama histerik ağlama değildi canım, yani yattığı yerden sıkılınca beni al ağlaması vardır oğlumun, ondan farkı yoktu. 2 dk öyle ağladıysa 1 dk bağırdı gibi.

Ama gündüz yatırdığımda histerik ağlama gibiydi, o yüzden devam edemedim.

Kızlar selamm.

Ya aslinda bende cesaret edebilsem denemek istiyorum ama bir turlu baslayamiyorum. Emerek uyuyor ki ben hala besiginde yatiramiyorum. Ben denesem esim aglatma cocugu der alir hemen

Kızlar asudan'dan aldığım ürünleri (paketler patlak çıkmıştı) iade ettim. Biraz "sorun kargodan kaynaklı, ürünlerde sıkıntı olmaz" diye ısrar etse de iadeyi sorunsuz kabul etti ve anlayış gösterdi... Sonra makarnavitmadan sipariş verdim. Kargo yanılmıyorsam iki günde ulaştı ve sorunsuz güzelce paketlenmiş. İmal tarihleri de çok yeni eğer gerçek ise. En eskisi 18 ocak 2019. İki firma arasında kalanlara fikir versin
Ben ikisindende siparis vermistim asudan dan gelen urunler gayet iyi paketlenmisti, makarnavitma gecen hafta geldi onlarda iyi paketlenmisti.

Tarif nerede ya, ben de istiyorum :) @nevesta81 senin de güzel bisküvi tarifin var sanırım. :)
canın nevesta da ben de tarif paylaşmışktık. Bu konuda bisküvi yazarak aratır mısın çıkacaktır ikimizin tarifi de.

Canım raha bugün migros alışverişi eve geldi ama bizim buraya fenerbahçe stad şubesi dağıtım yapıyor oranında organik reyonu yok.
Bende macro center sanal marketten alıyorum organik ürünleri ama oranında çeşidi çok azaldı bu aralar.
Dün kocaelide bildiğim bir ciftlikten sipariş verdim o gelene kadar bu akşam macro center akasya ile idare edeceğim.
Işe başlamadan önce modaya çıkıp elta ada'dan bütün alışverişi yapıyordum ama şimdi olmuyor. Yarın kozyatağına keşfe çıkacağım belki orada is yerine yakın bulurum birşeyler.
Carrefour aslinda bize yakın tepe nautilus şubesi orada çok organik çeşidi var ona henüz cesaret edemedim. Bir ara onada sipariş verebilirim..
Bu arada poşet olayında haklısın sanal market mecburi alıyor parayı iade etmek lazım.
Almıyorlar iade canım, ama şikayet ettim sonuçta satıyor. Ama etsen ne fayda, zaten o parayı misliylr alıyor ürünlerden..benimki de rüzgara şey etmek yani :))
Bende evde ekmek yapmadım hiç annem saolsun senelerdir yapar verir ama artıkın benimde öğrenmem lazım. Annemden öğrendim tarifi; 4 bardak un (2 bardak karakılçık yada siyes, 2 bardak organik buğday) 1 bardak ekşi maya 1 tatlı kaşığı tuz 300 ml ılık su (unun istediği kadar) not: ekşi mayayı bir gün önceden beslenip tazeleniyor
Maya 300 ml ılık suyla karıştırılıyor. Bu karışım una yavaş yavaş yediriliyor ( mikser kullanılabilir) hamur biraz yapış yapış, ıslak bir hamur oluyor. Yarım saatte bir bu hamur toplam 3 kere yoğurup, içindeki havayı alıyoruz. Bu hamuru unla top haline getirip bezli bir sepete koyup, buzdolabına koyuyoruz. 1 gece kalıyor. Ertesi gün önce 230 derecede 15 dakika sonra 200 derecede 1 saate yakın pişiriliyor. Arada bir kere fırının içini fıs fıs suyla nemlendiriliyor. Piştikten sonra fırın kapıdını ıslatıp üstünü sarıp bezle örtüyoruz kabuğu sert olmasın diye.

Ay yazarken yoruldum ben bir süre daha annemden almaya devam edeyim :)
zor iş ekmek yapmak.. Dur biraz büyüsünler..hem çok da şeyetmemek lazım olduğu kadar bence..ben kendi adıma biraz daha saldım..istikrar gerekiyor böyle şeylere

eti lifalifi ben ve forse konusmustuk canim. Ama yulaf 2.gun verdigimde cok kotu kusturdu oglani. O yuzden bir daha vermeyecegim.
verme canım tam irmik yesin o da faydalı. Sonra yine denersin başka ezilmiş tam yulaf unundan hazır un olarak satılıyor marketlerin organik bölümlerinde

Keske dr ismi belirtmeseydin .Ben de cevremden duymustum .Genelde aralarinda bir bağ çıkıyor birbirlerini kolluyorlar diye .O yuzden kadin doğumcumu bile degistirdigim zaman dr sormasa onceki drumu soylemeyecektim .
Hayir da sunu anlamiyorum yap isini gereken sekilde ve sus .Insanlar oraya para ve zaman harcayip sifa bulma ümidi ile geliyor.Sen kimsin de azalıyorsun .Hele de küçük bi bebeğin önünde .Belki daha once anne babasi yaninda korkar diye sesini bile yukseltmedi .Düşüncesiz her biri ...
Onu bunu bilmem iyisi mutlaka vardir ama ben k dogumcumu da oglumun doktorunu da bayan değil erkek sectim .Hemcins dr larimiz oldukça ukala çıkabiliyor bazen .(Iyiler istisna )
Erkek dr karsisinda bayan olunca daha cok nezaket gosteriyor bence.
aynen katılıyorum, cinsiyetçilik yapmak istemiyorum ama erkek doktorların yaklaşımı çok daha iyi ve net.

Kızlar selamm.

Kocamannnn bir maşallah.. Çok sıkıntı yaşayan denesin bence de histerik ağlama nöbeti geçirmeyecekse denenebilir.

Ya aslinda bende cesaret edebilsem denemek istiyorum ama bir turlu baslayamiyorum. Emerek uyuyor ki ben hala besiginde yatiramiyorum. Ben denesem esim aglatma cocugu der alir hemen

Eşim bizimle yatmasaydı, eminim o da ağlatma derdi, uyuma annesin sen vs derdi ama kendi de uyuyamayınca, üstelik o birde işe gidince onun da canına tak etti.

Canım sadece uykusuzluk da değil, uyuyamayınca ertesi güne ne enerji kalıyo ne sabır. Çocuk oyun istiyo kucak istiyo, ben artık bağırmaya falan başlamıştım..

Canım cityfarm ın mağazası bize çok yakın, ben oraya gitmeyi düşünüyorum. Ordan almamanın bi sebebi varmı? Migrosta falan da vardı. Vitma daha güvenilirse bende ordan alayım. Birde neler aldın?

Un yapıp verdiğin halde mi kustu canım? Ben ilk bugun migrosunkinden verdim anne sütü+muz+yulaf ezmesi unu. Süt buzluktan çıkmaydı, o yüzden mi bilmem bayılmayı ama yedi .
Farkı soran @Mervikkkk miş bu arada
evet canim, bizim oglanin havada ucan kusa alerjisi cikacak bu gidisle
Ne demek tiksinerek bakmak ya , çeker alırdım elinden bebeği , terbiyesiz insan. Anlamıyorum neden dr olmuş ki ? Gitsin kasaplık yapsın .:kusmuk:
biz de apar topar cikmistik canim. Ama kavga edemedim kadinla, icimde kaldi.
O kadar çok uyanıyor ki, ne o uykusunu alıyor ne ben. Üstüne bir de acı çekiyor. Doya doya yaşayamıyoruz bu güzel günleri.
al benden de o kadar susam.
Bak sana gecemizi anlatayim
3te uyudu.
5 ve 6da uyandi
8.30da uyandi.
10a kadar uyumayip tekrar uyudu.
Ben de sadece 3-5 arasinda 2 saat ve 7-8.30 arasi 1,5 saat olmak uzere "3,5" yaziyla üç buçuk saat uyudum ya üç buçuk.
Ve her gece bu sekilde. Artik sabrimin sinirindayim.
Uyumayinca istahim yok daha kahvalti yapmadim ki emziren anneyim sozde!!!
canın nevesta da ben de tarif paylaşmışktık. Bu konuda bisküvi yazarak aratır mısın çıkacaktır ikimizin tarifi de.

Almıyorlar iade canım, ama şikayet ettim sonuçta satıyor. Ama etsen ne fayda, zaten o parayı misliylr alıyor ürünlerden..benimki de rüzgara şey etmek yani :))
zor iş ekmek yapmak.. Dur biraz büyüsünler..hem çok da şeyetmemek lazım olduğu kadar bence..ben kendi adıma biraz daha saldım..istikrar gerekiyor böyle şeylere

verme canım tam irmik yesin o da faydalı. Sonra yine denersin başka ezilmiş tam yulaf unundan hazır un olarak satılıyor marketlerin organik bölümlerinde

aynen katılıyorum, cinsiyetçilik yapmak istemiyorum ama erkek doktorların yaklaşımı çok daha iyi ve net.

Kocamannnn bir maşallah.. Çok sıkıntı yaşayan denesin bence de histerik ağlama nöbeti geçirmeyecekse denenebilir.
tam irmik alayim canim sag olasin.

Son düzenleme:
Canım inanki kendim sonuç almış kadar sevindim senin adına. Merak ettiğim şey uyandığı zamanlar meme veya biberon verdin mi yoksa yine mi ağlamaya bıraktık tekrar uyudu? Bi de normalde nasıl uyutuyordun ?
Kızlar selamm.

an

Kızlar bebe bisküvisi yaptım kahvaltıda oğluma yedirdim. Alternatif kahvaltı oldu. 1 bebe biskvisini 3 tatlı kaşığı ıhlamurda açıyorum ve o şekilde yedirdim bugün tadımlık. İleriki aylarda 2 bebe bisküvisi veririm, şimdilik tattırdım. Benim ölçümden 30 tane bebe bisküvisi çıktı biraz sert oldu ama zaten dişiyle yemiyecek ya eziyorum sonuçta. Size de tavsiye ederim tam buğday unu, tam pirinç unu, irmik, pekmez, muz, tereyağı, yoğurt suyu veya peynir suyu, yoğurt.. bunlar var içinde..enerji deposu :) isteyen olursa tarif

2 yemek kaşığı tereyağ tuzsuz
2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
1 tatlı kaşığı bebek irmiği
1/2 muz
1çay bardağı tam pirinç unu
1/2 çay bardağı yoğurt suyu veya peynir altı suyu
1 yemek kaşığı ev yoğurdu
Aldığı kadar tam buğday unu yaklaşık 2 çay bardağı sanırım, belki daha fazla alır, onu kurabiye hamuru gibi ayarlarsınız.
Önce Islak malzemeyi tamamen homojen yoğurun, sonra unları ekleyin ..
Uzun uzun şerit gibi yuvarla bebe biskvisi boyutunda kes, üstüne çatalla bastır şekil ver
Yağlı kağıda diz...
170 derece fırında kontrollü 30 dakikada pişiyor. (Ve unutmadan doktorunuza danışın)
canımm buldum.. arama S Susammmmm

Kızlar hiç keyfim yok bugün yeni bir doktora götürcektüm ya oğlumu neyse girdik zaten kapıda adımızı söyledi gittim hala daha bizi çağırıyor biziz dedim ayy benim kafam karıştı da bilmem ne bir karışıklıkla başladı neyse girdik içeri bişeyler sordu aşılara baktı falan rota neden vurulmadı dedi ddm ki biz biraz sıkıntı yaşadık doktorlardan yana ddm alerji teşhisi koydu gülten hanım antibiyotik kullandırdı ddm o ara aşı kaçtı ddm sonra alerji uzmanı çok kızdı neden o antibiyotiği içirdiniz boşuna dedi alerji yok dedi ddm. Sonra bu birden bi parladı gülten demişim de onun en yakın arkadaşıymış da o bir teşhis koyduysa doğru olurmuş da bilmem ne de. Sonra oğlumu muayene etti bu parlayınca oğlum ağladı hep daha fazla ağlatmamak için kadına kavga da edemedim. Gribine baktı hafif nezle dedi ilaca gerek yok dedi. Dicektim o kankan 1 hafta önce antibiyotik yazmıştı vermedim iyileşmiş nasılsa çok doğru di mi senin kankan dicektim. Bana diyor ki alerji ızmanına götür sen zaten diyorum senin arkadaşın böyle böyle dedikten sonra alerji uzöanına götürdüm o çürüttü onun tezini diyorum yok yaşadığım şehirdeki slerji doktoruna götürmeliymişim ne alakaysa gıda alerjisi. Şaşırdım artık ya:KK43:
Ayyy okuduğum yerden ben sinir oldum gıcık olurum böyle kraldan çok kralcı tiplere ya şanssızlık olmuş sende de mecburen yeni bir doktor bulsan daha iyi olur sanırım. Doktordan yana yüzü gülmeyen ben de varım

Eşim bizimle yatmasaydı, eminim o da ağlatma derdi, uyuma annesin sen vs derdi ama kendi de uyuyamayınca, üstelik o birde işe gidince onun da canına tak etti.

Canım sadece uykusuzluk da değil, uyuyamayınca ertesi güne ne enerji kalıyo ne sabır. Çocuk oyun istiyo kucak istiyo, ben artık bağırmaya falan başlamıştım..
valla uyku egitimine cok karsiy-dim, biliyorsun ama artik sebepsiz yere uyumuyorsa eskisi kadar onyargili degilim.

Mesela bizimki disinden dolayi uyumuyor, hatta agliyor da jel de fayda etmiyor. Dis sıkıntısı olmasa uyur mu onu da bilmiyorum. Gune oglen 1 de 2de basliyor cocuk, boyle sacma bir hayat olamaz. Gece 3den once uyutamiyorum. Şu alttaki 2.disi bekliyorum, ondan sonra alacagim ipleri elime. Ne kahvalti yaptim ne ek gida hazirladim, butun hayatimizi etkiliyor. Bir de mizir mizir mizir butun gun! 6 ay bitti ben de bittim, artik "yeter" diyorum yani :KK12:

Canım inanki kendim sonuç almış kadar sevindim senin adına. Merak ettiğim şey uyandığı zamanlar meme veya biberon verdin mi yoksa yine mi ağlamaya bıraktık tekrar uyudu? Bi de normalde nasıl uyutuyordun ?

an

Çoook teşekkür ederim canım, sizlere de umut olsun diye yazdım, inşallah sende dener ve sonuç alırsın. Uykusuzluk fena :(

Ben emzirerek uyutuyordum. Gece uyandığında kucağıma alıp sırtını sıvazlıyorum, öpüyorum sürekli ve iyi uykular diyip tekrar yatırıyorum.

Sabah 8-8.30 arası uyanıyor artık, o zaman emziriyorum acıkmıştır yada susamıştır diye. Bazen uyuyor bazen uyumuyor, o saatten sonra yatağına koymuyorum canım, uyuyorsa da yanımda uyuyor.

Canım cityfarm ın mağazası bize çok yakın, ben oraya gitmeyi düşünüyorum. Ordan almamanın bi sebebi varmı? Migrosta falan da vardı. Vitma daha güvenilirse bende ordan alayım. Birde neler aldın?
Migrostan cityfarm ürünü aldım canım, yulaf ezmesi, migrısun kendi organik markasının da nohutunu aldım hatta. Sanırım bulamadığım için almamıştım diğer ürünleri. Vitmadan bebek irmiği, tam pirinç unu, tam buğday unu , keçiboynuzu unu ve keçiboynuzu unlu kurabiye karışımı aldım.

Ben ikisindende siparis vermistim asudan dan gelen urunler gayet iyi paketlenmisti, makarnavitma gecen hafta geldi onlarda iyi paketlenmisti.
Benim şansıma asudan sıkıntılı idi. Hatta kadın kargocuların müdürü ile konuşacağım dedi. 30 liralık ürün için konuşmaz herhalde muhtemelen daha önce de yaşanmıştır

valla uyku egitimine cok karsiy-dim, biliyorsun ama artik sebepsiz yere uyumuyorsa eskisi kadar onyargili degilim.

Mesela bizimki disinden dolayi uyumuyor, hatta agliyor da jel de fayda etmiyor. Dis sıkıntısı olmasa uyur mu onu da bilmiyorum. Gune oglen 1 de 2de basliyor cocuk, boyle sacma bir hayat olamaz. Gece 3den once uyutamiyorum. Şu alttaki 2.disi bekliyorum, ondan sonra alacagim ipleri elime. Ne kahvalti yaptim ne ek gida hazirladim, butun hayatimizi etkiliyor. Bir de mizir mizir mizir butun gun! 6 ay bitti ben de bittim, artik "yeter" diyorum yani :KK12:

Biliyorum canım, bende ağlatmaya karşıydım ama fayda-zarar terazimde artık eğitim ağır basmaya başlamıştı.

Dediğin gibi sürekli mızmız gün içerisinde, ne biz mutluyuz ne kendisi.. biz gün bende yer elmasının 3. Günüydü unuttum vermeyi mesela. Kafa kalmıyordu artık. 3 gündür uyku nedir hatırladım.

Diş zamanı bizimkide bozulacak, bekliyorum. Dişten sonra da sende oğluna uygun yöntemi seçerek dene bence canım.

Mesela yatır kaldır hiç ağlatmayan yöntem ama bizde hiç tutmadı. Ferber ağlatan ama bizde 15 dk bağırttı..

Back