• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ay çıldırcam tencerenin kapağı sıcak sıcak tezgaha yapıştı, soğuk su mu çıkartır ?

Migrostan cityfarm ürünü aldım canım, yulaf ezmesi, migrısun kendi organik markasının da nohutunu aldım hatta. Sanırım bulamadığım için almamıştım diğer ürünleri. Vitmadan bebek irmiği, tam pirinç unu, tam buğday unu , keçiboynuzu unu ve keçiboynuzu unlu kurabiye karışımı aldım.

Evet canım migrosta her şey yoktu, mağazası GOPta. Ben bir oraya bakayım o zaman, yoksa mecbur netten..

Biliyorum canım, bende ağlatmaya karşıydım ama fayda-zarar terazimde artık eğitim ağır basmaya başlamıştı.

Dediğin gibi sürekli mızmız gün içerisinde, ne biz mutluyuz ne kendisi.. biz gün bende yer elmasının 3. Günüydü unuttum vermeyi mesela. Kafa kalmıyordu artık. 3 gündür uyku nedir hatırladım.

Diş zamanı bizimkide bozulacak, bekliyorum. Dişten sonra da sende oğluna uygun yöntemi seçerek dene bence canım.

Mesela yatır kaldır hiç ağlatmayan yöntem ama bizde hiç tutmadı. Ferber ağlatan ama bizde 15 dk bağırttı..
aynen kafa kalmadi ki. Onumuzdeki hafta aşi da var. Ben mi dayaniksizim cocuk mu zor anlamadim gitti.

Uykusu bir 3.ayda duzelmisti sonra bronsitle bir bozuldu 3,5 aydir dogru duzgun uyumadim. Bagisikligim düştü agzimda aft cikiyor surekli. Uykusuz yorgun direncsiz anneden kime ne hayir gelir ben de bu noktaya takiliyorum artik vücudum da dayanamiyor cunku...

Günaydın kızlar bu aylarda uykusu iyice mahvolan tek ben miyim ? Eskiden 2-3 kere uyanan bebek son bir aydın gece en az 10 kere kalkıyor uykusuzluktan başağrısı kronikleşti her gün avuçla aprıkesici alıyorum . 7. Ayda düzelmeyi beklerken iyice çıldırdı. Sebeplerini arıyorum ama bulamıyorum oturup ağlayacağım artık
Benimki de öyle nedenini anlayamıyorum gerçekten. Diş falan da yok. Durup dururken neden böyle uyku sorunları ortaya çıkıyor anlam veremiyorum. Acaba Bir yeri mi ağrıyor Boğaz’ı mı kulağı mı diyorum doktora gidelim diye düşündüm eşim gereksiz buluyor (6. Ay kontrolüne de gitmedik) atak haftası da değil

aynen kafa kalmadi ki. Onumuzdeki hafta aşi da var. Ben mi dayaniksizim cocuk mu zor anlamadim gitti.

Uykusu bir 3.ayda duzelmisti sonra bronsitle bir bozuldu 3,5 aydir dogru duzgun uyumadim. Bagisikligim düştü agzimda aft cikiyor surekli. Uykusuz yorgun direncsiz anneden kime ne hayir gelir ben de bu noktaya takiliyorum artik vücudum da dayanamiyor cunku...
Canım gece senle bebek kaçta yatağa giriyorsunuz hiç uyku belirtisi esneme göz ovuşturma göstermiyor mu? Hani ne bilim belki yardımcı olabileceğiniz bir şey vardır.

Eşim bizimle yatmasaydı, eminim o da ağlatma derdi, uyuma annesin sen vs derdi ama kendi de uyuyamayınca, üstelik o birde işe gidince onun da canına tak etti.

Canım sadece uykusuzluk da değil, uyuyamayınca ertesi güne ne enerji kalıyo ne sabır. Çocuk oyun istiyo kucak istiyo, ben artık bağırmaya falan başlamıştım..
Dogru diyosun cnm bizde insaniz sabir namina birsey kalmiyor. Ins bu sekilde devam edebilirsin.

Evet canım hayır gelmiyor, anne ek gıdayı bile unutuyorsa her şeyi unutur. Hele sen kaç aydır böylesin, çok iyi bile dayandın şimdiye kadar..

Benim şansıma asudan sıkıntılı idi. Hatta kadın kargocuların müdürü ile konuşacağım dedi. 30 liralık ürün için konuşmaz herhalde muhtemelen daha önce de yaşanmıştır
Kargoyla alakali surekli sikinti yasiyor olabilirler. Belki konusur belli olmaz.

Ay çıldırcam tencerenin kapağı sıcak sıcak tezgaha yapıştı, soğuk su mu çıkartır ?
Neyseki çıktı... İlerlete ilerlete zorla çıkardım. Bir de ocağa düşürmüştüm tangır tungur... çocukta uyuyor ... bugün sakarlığım üstümde ama çocuk uyanmadı :benşok:

Canım gece senle bebek kaçta yatağa giriyorsunuz hiç uyku belirtisi esneme göz ovuşturma göstermiyor mu? Hani ne bilim belki yardımcı olabileceğiniz bir şey vardır.
canim once 11i geçe bir uykusu geliyor, yatiyoruz, bir muddet uyuyor ama agzinda hep meme olmasini istiyor, sonra bir uyaniyor daha gozunu kapatmiyor 3 e kadar oturuyor, valla dun yatakta oturdu ben yaninda uzandim uyumusum hatta

Kizlar yapmak iateyen olursa tarif veriyorum. Terbiyeli havuc corbasi; 1 tane havucu rendeleyip tereyginda 1 2 tur ceviriyoruz icine bir dis rendelenmis sarimsak atip karisitiriyoruz. Uzerine ilik su ekleyip 10 dk kisik ateste kaynatiyoruz. O kaynarken terbiyeyi hazirliyoruz. Terbiyesi icinde 1 kase yogurt ve 2 yk bugday unu karistirip kaynayan havucun suyundan ilave edip biraz aciyoruz corbaya ekleyip 5 dk daha kaynatiyoruz bu kadar. Benim kiz cok severek yiyor. Denemek isteyen olursa aklinizda olsun.

canim once 11i geçe bir uykusu geliyor, yatiyoruz, bir muddet uyuyor ama agzinda hep meme olmasini istiyor, sonra bir uyaniyor daha gozunu kapatmiyor 3 e kadar oturuyor, valla dun yatakta oturdu ben yaninda uzandim uyumusum hatta

Kuzum tek başına uykuya geçememenin büyük sıkıntısını yaşıyor, meme istemesi güvende hissetmek, sakinleşmek, uyumaya çalışmak için. Bunları sen de biliyorsundur illa ki,

Aynı yatakta yatıyorsanız eğer, sen de uyayackmış gibi onunla pozisyon al. Meme dursun ağzında, doyduğunu hissetiğin an yavaştan çıkar ağzındna bekle, yanından ayrılma ama sarıl sırtının ortasına .. Tekrar meme isteyecektir tekrar ver defalarca da olsa dene sürekli ama hemen yapma yani nefesine dikkat kesil, azıcık nefes alması azalırsa memeyi çek ağzından. Yataktan çıkmayın, telefon olmasın ışığı uyandırıyor. Başka hiç bir şeyle ilgilenme canımcım. Böyle bir kaç gece bir hafta dene. O saat 11 Ler geriye doğru evrilecek. Uyandığı her an meme isteyecek, ver, sarıl Aynı şekilde devam et. Yeter ki uyku tadını alsın. Yoruluyordur uyumayınca ve bütün gün mızmız oluyorlar.

Çoğu bebeğin hastalık hali yoksa, ya açlık ya gaz ya diş ya da ayrı kalarak uykuya geçememesinden kaynaklı uyuyamıyorlar. Diş huzursuz eder takılma ona... Dert ettikçe ına yansıyor ... Her koşulda sarıl, hissetsin lüzum yanlış anlama sen yapıyırsundur çoğunu ama uykusuzluk açlık müthiş sinir yapıyor.

Bu arada odaya alıp gezinme, yatakta oyalansın, zaruri ihtiyaç yoksa hiç gezinme oda oda alışkanlık yapıyor.

evet canim, bizim oglanin havada ucan kusa alerjisi cikacak bu gidisle

biz de apar topar cikmistik canim. Ama kavga edemedim kadinla, icimde kaldi.

al benden de o kadar susam.
Bak sana gecemizi anlatayim
3te uyudu.
5 ve 6da uyandi
8.30da uyandi.
10a kadar uyumayip tekrar uyudu.
Ben de sadece 3-5 arasinda 2 saat ve 7-8.30 arasi 1,5 saat olmak uzere "3,5" yaziyla üç buçuk saat uyudum ya üç buçuk.
Ve her gece bu sekilde. Artik sabrimin sinirindayim.
Uyumayinca istahim yok daha kahvalti yapmadim ki emziren anneyim sozde!!!

tam irmik alayim canim sag olasin.
Benimki 2de uyudu, 2.40da uyandı. Geri uyuttum, tabi bu sırada kucakta duruyor, tam dalamadı gazdan bir türlü. Sonra hafif gaz çıkardı, dedim oh rahatlamıştır, koy yatağına ve uyu susam. Koydum yatağına, hemen yattım ama ne mümkün uyumak, gece gece yemek bile yaptırdı velet bana uykumu açtı peşinde dolanmaktan. Bir ara dalmışım ben de, 5 gibi baktım ağlıyor yataktan aldım. 1.5 2 saat uyumuşum o ara. Sonra sürekli uğraş dur, gazı sıkıştırdı çünkü. 7ye doğru tekrar koydum yatağına. Yarım saat aralıklarla ağladı, al koy yaptım hep. En son yanıma yatırdım ama öyle de uyuyamıyor, ağlıyor sürekli. Sonuç o uyusun diye yatakta girmediğim şekil kalmadı. Kesintisiz 2 saat uyusam ben uyanıyorum zaten ama kesintisiz iki saat bile uyuyamıyorum bu ara.

Defalarca uyandı diye değil de, Allah Allah uyanmadı uyuyor ya uyuyor deyip onlarca kez kontrol ettiğiniz günler de yakındır inşallah :dua:@demlicaykeyfi S Susammmmm
İnşallah inşallah. Artık memeyi de istemiyor gece uykusunda aslında. Tek sorunumuz gaz gibi çünkü ağlarken memeyi kesinlikle istemiyor, ayakta hafif hafif sallanarak gezince susup uyuyor. Geçen emsin uyusun diye baktım, yok emmiyor, yüzüstü yatırıp poposuna pat pat pış pış yapa yapa uyudu. Gaz olmasa nasıl olacak uykular diye çok merak ediyorum artık. Hiç emme isteği ile uyanmıyor çocuk.

Kuzum tek başına uykuya geçememenin büyük sıkıntısını yaşıyor, meme istemesi güvende hissetmek, sakinleşmek, uyumaya çalışmak için. Bunları sen de biliyorsundur illa ki,

Aynı yatakta yatıyorsanız eğer, sen de uyayackmış gibi onunla pozisyon al. Meme dursun ağzında, doyduğunu hissetiğin an yavaştan çıkar ağzındna bekle, yanından ayrılma ama sarıl sırtının ortasına .. Tekrar meme isteyecektir tekrar ver defalarca da olsa dene sürekli ama hemen yapma yani nefesine dikkat kesil, azıcık nefes alması azalırsa memeyi çek ağzından. Yataktan çıkmayın, telefon olmasın ışığı uyandırıyor. Başka hiç bir şeyle ilgilenme canımcım. Böyle bir kaç gece bir hafta dene. O saat 11 Ler geriye doğru evrilecek. Uyandığı her an meme isteyecek, ver, sarıl Aynı şekilde devam et. Yeter ki uyku tadını alsın. Yoruluyordur uyumayınca ve bütün gün mızmız oluyorlar.

Çoğu bebeğin hastalık hali yoksa, ya açlık ya gaz ya diş ya da ayrı kalarak uykuya geçememesinden kaynaklı uyuyamıyorlar. Diş huzursuz eder takılma ona... Dert ettikçe ına yansıyor ... Her koşulda sarıl, hissetsin lüzum yanlış anlama sen yapıyırsundur çoğunu ama uykusuzluk açlık müthiş sinir yapıyor.

Bu arada odaya alıp gezinme, yatakta oyalansın, zaruri ihtiyaç yoksa hiç gezinme oda oda alışkanlık yapıyor.
sag ol canim. Aslinda dedigin gibi yapiyorum, yatakta birlikte yatiyoruz ilk saatler ninniler esliginde emiyor, dalinca agzindan cikiyor meme. İki dk sonra yine istiyor. Ah o emzik meme reddi yapmasaydi belki faydasi olurdu. Eme eme bir noktadan sonra fazlasini kusuyor, bu defa ustunu degistir, uykusu aciliyor sanirim.

Dis cok fena. Huysuzlugu coook once basladi, anlam veremedim, sonra dis gozuktu. Simdi en azindan sebebini biliyorum. Meme vermezsem acayip agliyor. Gunduz cok huysuz. Ne bileyim artik ben de bu cocuga bir sey veremedigimi dusunmeye basladim.

Kendim adina da hayattan beklentim survivor olmak, hayatta kalmak. Maalesef.

Benimki 2de uyudu, 2.40da uyandı. Geri uyuttum, tabi bu sırada kucakta duruyor, tam dalamadı gazdan bir türlü. Sonra hafif gaz çıkardı, dedim oh rahatlamıştır, koy yatağına ve uyu susam. Koydum yatağına, hemen yattım ama ne mümkün uyumak, gece gece yemek bile yaptırdı velet bana uykumu açtı peşinde dolanmaktan. Bir ara dalmışım ben de, 5 gibi baktım ağlıyor yataktan aldım. 1.5 2 saat uyumuşum o ara. Sonra sürekli uğraş dur, gazı sıkıştırdı çünkü. 7ye doğru tekrar koydum yatağına. Yarım saat aralıklarla ağladı, al koy yaptım hep. En son yanıma yatırdım ama öyle de uyuyamıyor, ağlıyor sürekli. Sonuç o uyusun diye yatakta girmediğim şekil kalmadı. Kesintisiz 2 saat uyusam ben uyanıyorum zaten ama kesintisiz iki saat bile uyuyamıyorum bu ara.
ne olacak bu halimiz bilmiyorum canim.

sag ol canim. Aslinda dedigin gibi yapiyorum, yatakta birlikte yatiyoruz ilk saatler ninniler esliginde emiyor, dalinca agzindan cikiyor meme. İki dk sonra yine istiyor. Ah o emzik meme reddi yapmasaydi belki faydasi olurdu. Eme eme bir noktadan sonra fazlasini kusuyor, bu defa ustunu degistir, uykusu aciliyor sanirim.

Dis cok fena. Huysuzlugu coook once basladi, anlam veremedim, sonra dis gozuktu. Simdi en azindan sebebini biliyorum. Meme vermezsem acayip agliyor. Gunduz cok huysuz. Ne bileyim artik ben de bu cocuga bir sey veremedigimi dusunmeye basladim.

Kendim adina da hayattan beklentim survivor olmak, hayatta kalmak. Maalesef.
canım emen bebekler diş çıkarma esnasında daha çok emmek istiyorlar, biliyorsun anne sütü ağrı kesiyor.

Üst hiç değiştirmeden önlük kullansan önlüğünü çıkarırsın sadece, iş görmez mi?.. Zaten salya oluyor önlük takılıyor genelde.

Back