• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

sonsuzzz sonsuzzz canım maşallah gözün aydın diyelim sana :) ben de 3 gündür beşiğinde uyutma çabasındayım gündüz biraz iyi ama gece uyanmalara çare bulmadım hala. Çocuk gözü kapalı ağlıyor deli gibi. Ancak Emince susuyor. İnş bunu da hallederim :KK43:

serenity16 serenity16 ben de oğluma bardakla su içirdim geçen gün. Bakıp duruyordu bana. Kendisi alıştırma bardağına alışmadı maalesef. Arada içiyor gibi ama çoğunlukla diş kaşıyor ya da sallayıp oyun yapıyor suyun sesi ile. Ben de kaşıkla veriyordum mecbur ama bu sefer minik çay bardağı ile verdim döke saça içti :) değişik şeyler arıyor bazen çocuklar.
Neyi seveceği belli olmuyor bu bebişlerin. Ama her halleri lokum, o kesin

Aa gerçekten mi benim kızım da böyle yaparsa ... Hareket etti mi
hareket etti bugün biraz daha sevdi ama bu sefer de uzanamadığı şeyler için ağlıyor. yüzüne bakmadığı oyun halısına ulaşamadığı için ağlıyor. oğlumun çok zor memnun olan bir bebek olduğunu kabullendim artık.

yataga falan da geliyor, altina da battaniye seriyorum canim. Daha 31 dis mi cikacak :deli: zahmet etmeyin, beni direkt camdan atin :eek:
Kuzum bırak adam dişini rahat rahat çıkarsın o zamana kocaman adam olacaklar : D onu da düşünme artık :P
Uyumayinca yatakta oturuyoruz canim. Ertesi gun tatilse babasina veriyorum ayaginda sallayinca uyuyor. Ay cok tatlisiniz ya butunleşenler klubu :KK48: siz de 6 aydir boylesiniz, şaka gibi. Nerede 40i ciksinlar, 3 ay dolsunlar, 6 ay olsun ek gidaya gecsinler :lülülü: suna bastan 2 yilini vereceksin demediler de :KK12:
3 yılmış canım 2) belki konumunda...
Yok emzirmiyorum. Terkedilmiş hissetmesin diye kucağıma alıp 30 sn-1 dk arası sırtını sıvazlıyor, öpüyorum ve iyi uykular diyip yatağına bırakıyorum tekrar.
Tıkanarak ağlamalarda napılıyormuş canım? Okuduğun kaynak var mı? Kim west öyle durumlarda kucağına alın diyor ama eğitim tamamlanamıyor öyle, ben daha önce denedim kendi yatağına alıştırmak için. Bu arada benim oğlum emerek uyuyor, ikinci uykudan uyanmasında ağlasa bağırsa da gitmiyorum artık yanına ve dalabiliyor onu da yeni yeni fark ettim. Uyanınca yataktan alıp asla gezdirmiyorum -ki bunu da yapıyordum anladım ki hata ediyorum sürekli uyanıp kalkmak istiyordu çünkü..onu da aştık, söylene söylene uyuyor sabahın köründe de uyansa. Beraber uyuyoruz bu arada. İlk uykusunda bırakıp yatağımdan kalkıyorum saat en geç 9:30 uyuyor sabah 8:30 kalkıyor gece sabaha kalkış dahil 3 beslenme olmuş oluyor.
Hem de emmek isterse cocuga yazık değil mi? Bu egitim çok zor ya :/
Zor evet gerçekten ama zaten ilk emmede doyuyor, ikinci kez emmek istemesi ihtiyaçtan onu da emzirmesen aç kalmayacak yani sabır bu iş ama ben de oğlum tıkanarak ağlıyor ona çözüm bulamamıştım kendi yatağında uyuturken, benim yatağımda daha rahat uykuya geçiyor.
Selam kızlar uyku eğitiminden konuşulmuş. Bende benimkini anlatayım.

Kızların uykusu her geçen gün daha kötüye gitmeye başlamıştı. Gece 12 de yatıp , 2 de kalkıp 5’e kadar durmadan ağlıyordu bir tanesi ve sakinleşmiyordu. Sadece çarşafta o da bazen. Çarpı iki olunca, sağlığımda düzelmeyince bende eğitime karar verdim. Zaten ağlıyorlar ama en azından sistemli olsun diye düşündüm. Ama ben kendi kendime yapmak yerine bir danışmanla anlaştım. Bugün eğitimin 8. Günü. Saat 18:30 da kızları odalarına götürüp çıktım, 10 dakika sonra uyudular. Sabah 7’ye kadar uyucaklar ama kesintisiz değil 2 gece beslemesi yapacağım. Hala alışkanlıktan 3 kere istiyorlar onu azaltmaya çalışıyoruz. Gündüz uykularını ikiye indi. Öğleden önce 2 saat öğleden sonra 2 saat ortalama. Bu arada bütün bağımlılklardan kurtulduk. Sallanma, emzik gibi ayrıca bir tanesinin dün ilk dişi çıktı ama düzen bozulmadı.

Hala tam düzelmedi, çok azaldı ama hala ağlıyorlar ama 1 hafta da muazzam bir fark oldu. Ama büyük bir ama var. Çok zor bir süreç. Ağlamalara dayanmak zor. Bazen 5 dakika mızıldama oldu bazen 1 saat çığlıklar eşliğinde ağlama. Ama yataktan korkma, bana karşı bir farklılık olmadı. Hatta uykularını aldıkları için güne gülerek enerjik başlıyorlar. Ama dediğim gibi anne için zor bir süreç o yüzden herkese tavsiye edemem. Çünkü bu işe karar verildiyse istikrar çok önemli. Onlar ağladıkça resmen benim canım yandı ama ben uykunun beslenme kadar gelişimleri için önemli olduğunu düşünüyorum o yüzden dayandım.
Senin adına da çok sevindim, çok çok iyi olmuş danışmanla daha rahat destek almışsındır.
Kızlar bana da bir fikir verin bebiş sabah gayet mutlu ve huzurlu bir bebek olarak kalkıyor oynuyor mama yiyor emiyor uykusu da uyuyor ama bu mutlu tablo akşama doğru hızla korkubç bir şekilde bozuluyor öğlen itibariyle inanılmaz bir şekilde huysuzlanmaya başlıyor. Akşam olunca da anormal agresif oluyor kucağımıza alıyoruz aşağı inmeye çalışıyor aşağı koyuyoruz inleye inleye ağlıyor kendini atıyor memede durmuyor kıvranıyor üstünü değiştirirken normalin üzerinde bir hareketlilik kolu bacağı hiç bir yeri durmuyor histerik bir şekilde böyle olunca da sakinleştiremiyorum bu şekilde uyuyunca da sabaha kadar saat başı uyanıp aynı agresiflikle memede kalmak istiyor. Doktoruna sordum net bişi demedi. Bi yeri ağrısa sabahta sıkıntılı olurdu? Ya da ek gıda dokunuyor desem öğlene kadar normal. Ben anlamadım 10 gündür böyle neden akşamları çıldırıyor bu çocuk ? Fikri olanlar nolur bana yardım etsin
uyku saatini aşınca o aşırılık oluyor kendi oğlumdan biliyorum. O öğlen uykusuna geçiş şöyle.. ilk sabah kalktı beslendi 1.5 saat sonra sabah uykusu devam. En az 45 dk Ondan sonra kahvaltı faslı oyuncak oynama vs ilk kalkıştan en geç 4 saat sonra tekrar öğlen uykusu canım, bir bak bakalım aşıyor mu?

@hadess bugün benimki de 2 kere uyudu. 2 buçuk-3 saat uyanık kalıp 1 saat 45 dk uyudu iki kez. Ama tam olarak uyanık kalması gereken kadar uyanık kalamiyr geçiş aşamasındayız. Siz nasıl düştünuz 2 uykuya
bende akşam üzeri uykusu bazen uyumuyor bazen de uyursa sadece yarım saat unutuyorum, ilk huzursuz sinirlense de 5 dakika sonrası uyku açılıyor. Akşam üzeri en fazla yarım saat 45 dakika uyutun.. Uyandırın bence.

Yürüteçle bile mutlu edemiyorum çocuğu bir saniye başka birşeyle ilgilenmeme izin yok. Belim ağrıyor. Uykuya 2 saatte gecirebildim. Gece de uyumasa timarhanelik olurdum herhalde.

Kızlar bu sefer kesin bilgi yayalim:
Çocuk konuşmaya başlayıp derdini anlatınca anne o zaman rahatliyrmus :deli::deli::deli::deli:
3 muş canısı o 2 yaş sendromu sarkarsa tabii. inşallah olmaz da :(

sonsuzzz sonsuzzz canım maşallah gözün aydın diyelim sana :) ben de 3 gündür beşiğinde uyutma çabasındayım gündüz biraz iyi ama gece uyanmalara çare bulmadım hala. Çocuk gözü kapalı ağlıyor deli gibi. Ancak Emince susuyor. İnş bunu da hallederim :KK43:

serenity16 serenity16 ben de oğluma bardakla su içirdim geçen gün. Bakıp duruyordu bana. Kendisi alıştırma bardağına alışmadı maalesef. Arada içiyor gibi ama çoğunlukla diş kaşıyor ya da sallayıp oyun yapıyor suyun sesi ile. Ben de kaşıkla veriyordum mecbur ama bu sefer minik çay bardağı ile verdim döke saça içti :) değişik şeyler arıyor bazen çocuklar.

Benim kızımda bardaktan içmeyi çok seviyor :) cuk cuk yalıyor kedi gibi

Yürüteçle bile mutlu edemiyorum çocuğu bir saniye başka birşeyle ilgilenmeme izin yok. Belim ağrıyor. Uykuya 2 saatte gecirebildim. Gece de uyumasa timarhanelik olurdum herhalde.

Çocuk konuşmaya başlayıp derdini anlatınca anne o zaman rahatliyrmus :deli::deli::deli::deli:
o zaman bunlari bir an once konusturmak icin gece gunduz ugrasalim :-) :-) :-)

Bir de emzik olayı var bizde. Olmazsa ağlıyor. Ağzında olunca da eliyle alıyor koymaya çalışıyor tersini ısıryor falan benim emziği de bıraktırmam lazım galiba
maalesef emzik bizdede var olmazsa çok ağlıyor onada dayanamıyorum ben. dişleri kaşımak içinde iyi oluyor o yüzden emzik bırakmıyoruz şuan

Kızlar bana da bir fikir verin bebiş sabah gayet mutlu ve huzurlu bir bebek olarak kalkıyor oynuyor mama yiyor emiyor uykusu da uyuyor ama bu mutlu tablo akşama doğru hızla korkubç bir şekilde bozuluyor öğlen itibariyle inanılmaz bir şekilde huysuzlanmaya başlıyor. Akşam olunca da anormal agresif oluyor kucağımıza alıyoruz aşağı inmeye çalışıyor aşağı koyuyoruz inleye inleye ağlıyor kendini atıyor memede durmuyor kıvranıyor üstünü değiştirirken normalin üzerinde bir hareketlilik kolu bacağı hiç bir yeri durmuyor histerik bir şekilde böyle olunca da sakinleştiremiyorum bu şekilde uyuyunca da sabaha kadar saat başı uyanıp aynı agresiflikle memede kalmak istiyor. Doktoruna sordum net bişi demedi. Bi yeri ağrısa sabahta sıkıntılı olurdu? Ya da ek gıda dokunuyor desem öğlene kadar normal. Ben anlamadım 10 gündür böyle neden akşamları çıldırıyor bu çocuk ? Fikri olanlar nolur bana yardım etsin
Uykusu olup ama uykuya dalamayan çocuklar öyle oluyor canım aşırı uykusuzluktan dalamiyorlar kaliteli uyku istiyor ama onu da bir sebepten ( gaz , diş , acıkma, anneye özlem , ve ya herhangi bir yerinde ağrı ) ötürü yapamıyor yavrucak

Bu kesin bilgiye uyku da dahil mi :D derdini anlatınca uyu yavrum uyu kuzum hadi uyu desem uyur mu :D 2 yaşına meme de veririm, hatta koynumda yatsın memeyi bırakana kadar ama uyuyalım ya, uyuyayım ben de :mad:

hareket etti bugün biraz daha sevdi ama bu sefer de uzanamadığı şeyler için ağlıyor. yüzüne bakmadığı oyun halısına ulaşamadığı için ağlıyor. oğlumun çok zor memnun olan bir bebek olduğunu kabullendim artık.
Benimki de bir yere takılıp ileri gidemeyince ağlıyor, ben de kurtarıyorum oradan o zaman. Anakucağına gidiyor ona vuruyor falan. Ondaki oyuncaklara saldırıyor ama anakucağına koyduğum zaman o oyuncaklara bakmaz bile.

Dogru haklisin canim. Gece kac kez besleme olmalı acaba? İnternette baktim. Ruya beslemesi diye yapmak gerekiyormus. Ama mesela gece bu uyutmadan sonra kalkinca saat 3de kalkti diyelim emzirmeden direkt yatmasini bekleyeceksin. Dogru mu anladim?

Ben hiç beslemiyorum canım, bebeğin kilosu yerindeyse, doktorun kes diyorsa gece beslenmesini kesebilirsin.

İnternette rüya beslenmesininn yazıldığı uyku süreçlerinde, bebek 19da uyuyo, 7de uyanıyor. Çok erken uyuyor yani. Ben 21-22 arası yatırıyorum, 8-8.30 arası kalkıyor, emziriyorum.

Yani şöyle, o kadar erkeen uyutsaydım bende uyanmasa bile 1-2 gibi alır en azından susamıştır diye beslerdim.

Bu artık anne olarak senin içgüdülerine kalmış. Bebeğinin acıktığı için uyandığjnı düşünüyorsam emzir, yok değilse emzirmeden, sakinleştirip geri yatır.

Kuzum bırak adam dişini rahat rahat çıkarsın o zamana kocaman adam olacaklar : D onu da düşünme artık :p

Tıkanarak ağlamalarda napılıyormuş canım? Okuduğun kaynak var mı? Kim west öyle durumlarda kucağına alın diyor ama eğitim tamamlanamıyor öyle, ben daha önce denedim kendi yatağına alıştırmak için. Bu arada benim oğlum emerek uyuyor, ikinci uykudan uyanmasında ağlasa bağırsa da gitmiyorum artık yanına ve dalabiliyor onu da yeni yeni fark ettim. Uyanınca yataktan alıp asla gezdirmiyorum -ki bunu da yapıyordum anladım ki hata ediyorum sürekli uyanıp kalkmak istiyordu çünkü..onu da aştık, söylene söylene uyuyor sabahın köründe de uyansa. Beraber uyuyoruz bu arada. İlk uykusunda bırakıp yatağımdan kalkıyorum saat en geç 9:30 uyuyor sabah 8:30 kalkıyor gece sabaha kalkış dahil 3 beslenme olmuş oluyor.

Zor evet gerçekten ama zaten ilk emmede doyuyor, ikinci kez emmek istemesi ihtiyaçtan onu da emzirmesen aç kalmayacak yani sabır bu iş ama ben de oğlum tıkanarak ağlıyor ona çözüm bulamamıştım kendi yatağında uyuturken, benim yatağımda daha rahat uykuya geçiyor.

Senin adına da çok sevindim, çok çok iyi olmuş danışmanla daha rahat destek almışsındır.
uyku saatini aşınca o aşırılık oluyor kendi oğlumdan biliyorum. O öğlen uykusuna geçiş şöyle.. ilk sabah kalktı beslendi 1.5 saat sonra sabah uykusu devam. En az 45 dk Ondan sonra kahvaltı faslı oyuncak oynama vs ilk kalkıştan en geç 4 saat sonra tekrar öğlen uykusu canım, bir bak bakalım aşıyor mu?

bende akşam üzeri uykusu bazen uyumuyor bazen de uyursa sadece yarım saat unutuyorum, ilk huzursuz sinirlense de 5 dakika sonrası uyku açılıyor. Akşam üzeri en fazla yarım saat 45 dakika uyutun.. Uyandırın bence.

3 muş canısı o 2 yaş sendromu sarkarsa tabii. inşallah olmaz da :KK43:

Canım çok okudum, izledim netten ama ben oğluma göre şekillendirdim kendi sürecimizi. Tıkanarak ağlarsa kucağımda sakinleştirip öyle yatırırım diye düşünmüştüm. West ve hogg da böyle diyor ama ferberde ara uyanmalarla ilgili bilgi bulamadım canım, onun iddiası 3-4 gecede kesintisiz uyuma başlar der.

Tabi dayanmak da önemliymiş ben dayanamadım. hep kucağımda emzirirdim. Dayanamadım çok ağlayınca. Yanına yatıp emzirdim. Uyur gibi olunca yatağına koydum.. Ama normalde uyuduktan 1 saat sonra kalkardı. 3saat olacak nerdeyse uyanmadı :nazar:

Evet kesinlikle, uyku eğitiminin sırrı rutinleri ve saatleri oturtmak ve ağlamalara dayanmak.

Kuzum bırak adam dişini rahat rahat çıkarsın o zamana kocaman adam olacaklar : D onu da düşünme artık :p

3 muş canısı o 2 yaş sendromu sarkarsa tabii. inşallah olmaz da :KK43:
Gündüz iki kere uzun uyuyunca 3. Ye vakit kalmıyor. Zaten yavaş yavaş 2 uykuya düşmenin vakti geliyor

İlk yazdığını önce hakketti sonra hakaret etti diye okudum, üçüncüde anlamayı başardım :D 15 defa uyanmalı gecenin muhallebi beyni ile günaydın :)

Back