• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebegi dis cikaran anneler yardim edin :( son 3 gundur oglum cok istahsizdi bugun tum.gun boyunca 250 ml mama bile yememistor :( ac ama yerken birden bagirmaya basliyor ve yemiyor alt damak sismis ama dismi yoksa kulak enfeeksiyonumu dun dr sikayetler kulak gibi dedi

Kızlar bana da bir fikir verin bebiş sabah gayet mutlu ve huzurlu bir bebek olarak kalkıyor oynuyor mama yiyor emiyor uykusu da uyuyor ama bu mutlu tablo akşama doğru hızla korkubç bir şekilde bozuluyor öğlen itibariyle inanılmaz bir şekilde huysuzlanmaya başlıyor. Akşam olunca da anormal agresif oluyor kucağımıza alıyoruz aşağı inmeye çalışıyor aşağı koyuyoruz inleye inleye ağlıyor kendini atıyor memede durmuyor kıvranıyor üstünü değiştirirken normalin üzerinde bir hareketlilik kolu bacağı hiç bir yeri durmuyor histerik bir şekilde böyle olunca da sakinleştiremiyorum bu şekilde uyuyunca da sabaha kadar saat başı uyanıp aynı agresiflikle memede kalmak istiyor. Doktoruna sordum net bişi demedi. Bi yeri ağrısa sabahta sıkıntılı olurdu? Ya da ek gıda dokunuyor desem öğlene kadar normal. Ben anlamadım 10 gündür böyle neden akşamları çıldırıyor bu çocuk ? Fikri olanlar nolur bana yardım etsin

Kızlar uyku eğitiminden bahsetmişsiniz ya. Ben de başlayayım arrık dedim ama yatakta sürünüyor dönüyor. Böyle böyle mi uykuya dalacak acaba

Kızlar bana da bir fikir verin bebiş sabah gayet mutlu ve huzurlu bir bebek olarak kalkıyor oynuyor mama yiyor emiyor uykusu da uyuyor ama bu mutlu tablo akşama doğru hızla korkubç bir şekilde bozuluyor öğlen itibariyle inanılmaz bir şekilde huysuzlanmaya başlıyor. Akşam olunca da anormal agresif oluyor kucağımıza alıyoruz aşağı inmeye çalışıyor aşağı koyuyoruz inleye inleye ağlıyor kendini atıyor memede durmuyor kıvranıyor üstünü değiştirirken normalin üzerinde bir hareketlilik kolu bacağı hiç bir yeri durmuyor histerik bir şekilde böyle olunca da sakinleştiremiyorum bu şekilde uyuyunca da sabaha kadar saat başı uyanıp aynı agresiflikle memede kalmak istiyor. Doktoruna sordum net bişi demedi. Bi yeri ağrısa sabahta sıkıntılı olurdu? Ya da ek gıda dokunuyor desem öğlene kadar normal. Ben anlamadım 10 gündür böyle neden akşamları çıldırıyor bu çocuk ? Fikri olanlar nolur bana yardım etsin
Akşamları çıldırma uykusuzluktan ya da gazdan oluyor genelde. Bu sıralar düzenli verdiğin bir ek gıda var mı?

sonsuzzz sonsuzzz çok sevindim canım gündüz uyku eğitimi zor maalesef ama artık temelini attın. Kendi kendine uyumayı bir kere öğrendi. dişle birlikte bozulsa bile kolayca toprlarsinn
hadess hadess sana da çok sevindim. İki bebekle bir bakıma mecburdun zaten. Hangi eğitimi uygulatiyor danisman

hadess hadess bugün benimki de 2 kere uyudu. 2 buçuk-3 saat uyanık kalıp 1 saat 45 dk uyudu iki kez. Ama tam olarak uyanık kalması gereken kadar uyanık kalamiyr geçiş aşamasındayız. Siz nasıl düştünuz 2 uykuya

Yürüteçle bile mutlu edemiyorum çocuğu bir saniye başka birşeyle ilgilenmeme izin yok. Belim ağrıyor. Uykuya 2 saatte gecirebildim. Gece de uyumasa timarhanelik olurdum herhalde.

Kızlar bu sefer kesin bilgi yayalim:
Çocuk konuşmaya başlayıp derdini anlatınca anne o zaman rahatliyrmus :deli::deli::deli::deli:

Merakimdan soruyorum canim :) insallah sizinki devam eder de yalniz emzirip tam uykuya emerek dalmadan uyanikken yatağa biraksak olmaz mi? Yani emsin ama uyanik yataga koy, aglarsa yine bir sureligine yalniz birak. Bu yanlış mi?

Benim yaptığım tam olarak bu canım. Uyku öncesi rutinlerden biride emzirmek. Odamıza geliyoruz, ninni açıyorum, pijama giydiriyorum altını temizliyorum ve emziriyorum. Baya bir mayışıyo ama uyumuyor. O şekilde öperek yatırıyorum. Az önce mesela yatırdım 10 dakika falan yatağında döndü, biraz söylendi, kendi kendine sesler çıkardı ve az önce uyudu.

hadess hadess bugün benimki de 2 kere uyudu. 2 buçuk-3 saat uyanık kalıp 1 saat 45 dk uyudu iki kez. Ama tam olarak uyanık kalması gereken kadar uyanık kalamiyr geçiş aşamasındayız. Siz nasıl düştünuz 2 uykuya
İlk başta 3 uyku vardı 3. Uyku şekerleme gibi kısa ama 3. Uykuya çok direndiler. Bizde 3. Uykuyu kaldırıp, gece uykuya geçişi biraz daha erkene çektik. Bu daha rahat oldu. İki gündüz uykusu arasını 3 saat yaptım. Bu mama ve ek besin içinde iyi oldu. Kim west yöntemi yaptık. İlk başlarda yanındaydım, uzaklaştım. En zoru emzik bırakmaktı.

Hem de emmek isterse cocuga yazık değil mi? Bu egitim çok zor ya :/

İlk 2 gün emmek istedi, boynumu falan emmeye çalıştı. Evet yazık ama uyumayınca daha da yazık, hem de hepimize. Uyumama problemi belki yıllar sürecek ama emme isteği 2 günde son buldu..

sonsuzzz sonsuzzz çok sevindim canım gündüz uyku eğitimi zor maalesef ama artık temelini attın. Kendi kendine uyumayı bir kere öğrendi. dişle birlikte bozulsa bile kolayca toprlarsinn
hadess hadess sana da çok sevindim. İki bebekle bir bakıma mecburdun zaten. Hangi eğitimi uygulatiyor danisman

Teşekkür ederim kuzum.

Evet canım gündüz zor. Haftaya anneanne bakacak, o yapamaz zaten. Ama gündüz emerek uyusa da akşam yatağında kolayca uyuyor 2 gündür. Bugün de yine ağlamadan uyudu.

İlk başta 3 uyku vardı 3. Uyku şekerleme gibi kısa ama 3. Uykuya çok direndiler. Bizde 3. Uykuyu kaldırıp, gece uykuya geçişi biraz daha erkene çektik. Bu daha rahat oldu. İki gündüz uykusu arasını 3 saat yaptım. Bu mama ve ek besin içinde iyi oldu. Kim west yöntemi yaptık. İlk başlarda yanındaydım, uzaklaştım. En zoru emzik bırakmaktı.
Emziği de eğitime başladığın gun bıraktın değil mi? Ben de bir kere denedim ama 40 dk çok fena agladi

Kızlar asudan'dan aldığım ürünleri (paketler patlak çıkmıştı) iade ettim. Biraz "sorun kargodan kaynaklı, ürünlerde sıkıntı olmaz" diye ısrar etse de iadeyi sorunsuz kabul etti ve anlayış gösterdi... Sonra makarnavitmadan sipariş verdim. Kargo yanılmıyorsam iki günde ulaştı ve sorunsuz güzelce paketlenmiş. İmal tarihleri de çok yeni eğer gerçek ise. En eskisi 18 ocak 2019. İki firma arasında kalanlara fikir versin
Sorun çıkarmamaları çok güzel, ben de makarnavitmadan sipariş verdim, bugun sorunsuz geldi senin yazdıkların aklıma geldi hemen:)

Emziği de eğitime başladığın gun bıraktın değil mi? Ben de bir kere denedim ama 40 dk çok fena agladi
Bana ilk başta bırak dedi ama ben korkudan yapamadım ama emziklede olmuyor. Düştükçe uyanıyor. O yüzden zorunda kaldım. İlk baş zor oldu ama rahatladım emzik dert olmaya başlamıştı. Ben gündüzde veriyordum hareketlendiler hijyen açısından da sıkıntıydı.

İlk 2 gün emmek istedi, boynumu falan emmeye çalıştı. Evet yazık ama uyumayınca daha da yazık, hem de hepimize. Uyumama problemi belki yıllar sürecek ama emme isteği 2 günde son buldu..
Dogru haklisin canim. Gece kac kez besleme olmalı acaba? İnternette baktim. Ruya beslemesi diye yapmak gerekiyormus. Ama mesela gece bu uyutmadan sonra kalkinca saat 3de kalkti diyelim emzirmeden direkt yatmasini bekleyeceksin. Dogru mu anladim?

Back