• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

C cigdemmm26 L lady8 Kızlar ameda süt pompasını sormuştunuz. Ben aventle karşılaştırayım.
Aventte 1 masaj 3 hız ayarı var
Ameda da hız ve emiş ayarları ayrı ve bu güzel bir özellik mesela hızını yavaş ama emişini güçlü yapabiliyoruz. Aventte hem emiş hem hız aynı anda artıyor ve meme ucum acıyordu.
Gerçi amedayı ilk kullandığım gün yara oldu iki ayarı da baya yükseltmiştim.
Amedanın huni kısmı KESİNLİKLE avente göre daha iyi kavrıyor. Kavrama iyi olunca çekiş de iyi oluyor.
Sütü de bir tık fazla sağdım sanırım. Ben normalde 15 20 cc ancak çıkarıyordum bunda 30-40 :KK70: ilk defa bu sabah 60 cc sağdım :oha: ama oğlum hasta olduğundan ememiyor onun da etkisi olabilir. Ben amedayı sevdim :KK39:
Açıkçası ilk sağdığımda çok daha fazla süt alırım sanıyordum ama keramet makinede değil memedeymiş :KK70:
Sağarak arttırmaya çalışacağım biraz daha bakalım.
Tesekkur ederim canım bilgi verdiğin için bebeğin iyileşsin emme artı sağma ile iyi sonuç çıkaracağını düşünüyorum bebeğin emmesi de etkili aynı zamanda

Bu akşam muz ile başladık ek gıdaya :) ben vermesem kv durmayacaktı, bari ilk ben vereyim yavruma diye evde verilebilecek ilk besinden verdim :) havuç olsa onu verecektim aslında :) neyse 3 gün sonra havuç veririm inşallah artık :) yalnız benimki su içmek için biberon kullanamıyor, içemiyor. Alıştırma bardağı ile de denedim onunla da içemiyor. Nasıl içecek bu minik ya?

Bu akşam muz ile başladık ek gıdaya :) ben vermesem kv durmayacaktı, bari ilk ben vereyim yavruma diye evde verilebilecek ilk besinden verdim :) havuç olsa onu verecektim aslında :) neyse 3 gün sonra havuç veririm inşallah artık :) yalnız benimki su içmek için biberon kullanamıyor, içemiyor. Alıştırma bardağı ile de denedim onunla da içemiyor. Nasıl içecek bu minik ya?
Kaşıkla ver canım?

Ek gıdaya geçenler!!!:rolleyes:
-Almamız gerekenler nedir araç gereç olarak?
-Buharda pişirme aparatı kullanılıyor mu?her tencereye uyacak mı?
-bebeğimize yaptığımız çorbalar,yemekler için minik tencereler mi almamız gerek?

Cevaplayabilirseniz çokkk sevinirim. Gereksiz bişey almak istemiyorum. Ufacık bi Kaşığın bile fiyatı uçmuş bu nedir :oha:

Uyanikken yapmak en iyisi o anlamda ama o zamanda mızmızzlanıyorlsr iki dakikada bitecek iş saatler sürüyor bu daha çok yoruyor dimi
Yok cnm benmki uyanıkken hiç olmuyor yanından ayrılmayacksn.. bi kaç ay önce gazı için çalıştrdığımz fön makinasını saçlarımı yanında kurutmak için çalıştrnca bile çığlığı bastı.. yüksek sesten korkuyor anlamadım.. bende anneme bırakıp yapıyrm artk temzliği Allahtan öyle bi şansm var artık temzlikçi de almak istemyrm öyle halledyrz

C cigdemmm26 L lady8 Kızlar ameda süt pompasını sormuştunuz. Ben aventle karşılaştırayım.
Aventte 1 masaj 3 hız ayarı var
Ameda da hız ve emiş ayarları ayrı ve bu güzel bir özellik mesela hızını yavaş ama emişini güçlü yapabiliyoruz. Aventte hem emiş hem hız aynı anda artıyor ve meme ucum acıyordu.
Gerçi amedayı ilk kullandığım gün yara oldu iki ayarı da baya yükseltmiştim.
Amedanın huni kısmı KESİNLİKLE avente göre daha iyi kavrıyor. Kavrama iyi olunca çekiş de iyi oluyor.
Sütü de bir tık fazla sağdım sanırım. Ben normalde 15 20 cc ancak çıkarıyordum bunda 30-40 :KK70: ilk defa bu sabah 60 cc sağdım :oha: ama oğlum hasta olduğundan ememiyor onun da etkisi olabilir. Ben amedayı sevdim :KK39:
Açıkçası ilk sağdığımda çok daha fazla süt alırım sanıyordum ama keramet makinede değil memedeymiş :KK70:
Sağarak arttırmaya çalışacağım biraz daha bakalım.

Çok sağol canım. Ben daha Avent i deneyemedim arkadaş verince denerim. Ben de her gün fırsat buldukça sağıyorum ama uzun süreli değil. Biraz da elimle sağıyorum. Makineden daha fazlasını çıkarıyorum elimle :) akşama kadar parça parça toplam 60-70-80cc yapıyorum gece yatmadan onu veriyorum ben de. Ama sanki sağmak artırdı gibi sütümü.
İnş senin de devamı gelir daha da çok sağarsın :) olumlu düşünelim sonuç iyi olsun. Sütüm çok sütün çok mesajı vermeliymişiz beynimize :)

Ek gıdaya geçenler!!!:rolleyes:
-Almamız gerekenler nedir araç gereç olarak?
-Buharda pişirme aparatı kullanılıyor mu?her tencereye uyacak mı?
-bebeğimize yaptığımız çorbalar,yemekler için minik tencereler mi almamız gerek?

Cevaplayabilirseniz çokkk sevinirim. Gereksiz bişey almak istemiyorum. Ufacık bi Kaşığın bile fiyatı uçmuş bu nedir :oha:
aynısını bende soracaktım az kaldı tam olarak ek gıdaya başlamaya çok heyecanlıyım :))

Cnm o Dr saçmalamış. Benm oğlan da 5aylık kontrolde sadece 200gr aldı, kilosu 6200falan.evet persentil hesabına göre kilo olarak zayıf fakat baş çevresi ve boyu uzadığı için Dr. Hiç ciddiye almıyor. Bizim de boyumuz 64cm.en kötü 3yaşına kadar yakalar yaşıtlarını diyor ve biz daha ek gıdaya bile başlamadık.
Biz başladık cnm şuan 5 ay 23 günlük, ben doktorun dediğini yapmıyorum zaten cnm ona kalsa çocugumu obez yapacak dengesiz adam.

Gece ateşlenince götürdük tahlilde birşey çıkmadı ama nefes rahatlatıcı bir şurup verdi bir de calpol. Ama ne hikmetse Bugün baya derinden öksürüyor ve inanılmaz halsiz huzursuz. Tekrar gideceğiz sanırım. Mamasını hiç yemiyor emmek de istemiyor süt sağıp onu emzirirken veriyorum :KK43: Bebişlerhasta olmasın ya

Çocuk hasta oldu o günden sonra hastanede olduğumuzu öğrenince ben geleyim çocuğa bakayım falan dedi :kızgın: ben de annemi çağırdım gelmesin diye bugün geldiler yine. Çocuk zaten halsiz sürekli ağlamaklı çocuğu koltuğa oturtup bırakıyor ellerinden tutup! Yürütüyor falan. Gına geldi artık.
canim benim yaa Allah sifa versin. Oksuruge dikkat, bizimki balgamli oksuruyordu ve hirilti vardi ki bronsit dedi doktor. Bosver kv.yi, bebisler iyi olsun da ne derse desin. Daha sonra esinle veya kp ile konus bence uyarmalarini istersen
Bu arada acayip ifşa oluyorum sanırım sürekli de saydırıyorum :KK70: adım bas bas bağırıyor kullanıcı adını değiştirebiliyor muyuz acaba ya
kendimiz degistirebiliyoruz canim profilimizden

fatma_sibel fatma_sibel canım Dr ewet kilo az almış bu ay ama diğer ay da ayni oranda az alırsa o zaman değerlendirme yapıp tahlil falan isterim şu anda bunu kafana takma dedi bilgin olsun
Iyi cnm sevindim senin adına, ins tahlillerde bişey çıkmaz. Bizde yaptirmistik sıkıntı yoktu çok şükür. Ben bugün asm ye gittim ordada kilosuna baktirdim 6500 olmus, hatta medipolden kızlar gelmişler 0 6 ay arası bebeklere test yapıyorlar bende yaptırdım. Kızlar her sey yolunda gayet iyi dedi. Kilosunuda takma kilosuda cizelgeye gore cok iyi dedi bana.

Ben canııım:) uyku eğitimi için kitap tavsiyesi istemiştim. Belki yapmışsındır ama ben kaçırmış olabilirim de.
Uyku eğitimi için 3 tane kitap aldım. Biri tracy hog biri kimwest biri Tansu Oskay. Tansu Oskay in kitabına boşa para verdiğimi düşünüyorum. Tracy hogun kitabı güzeldi faydalandım epey ama bu tam bir uyku eğitimi olmuyor bence ya da benim sıpa fazla inatçı çıktı. Kim westin kitabı en güzelleri bence. Sandalye metodu olarak bildiğimiz metodu ayrıntılı anlatıyor. Henüz uygulamadim ama kitap tümüyle yararlı bence. Burada birkaç arkadaş daha almıştı o kitabı sanırım görürlerse yorum yaparlar. Sleep lady iyi uykular tatlı ruyalar

Tesekkur ederim canım bilgi verdiğin için bebeğin iyileşsin emme artı sağma ile iyi sonuç çıkaracağını düşünüyorum bebeğin emmesi de etkili aynı zamanda
Umarım canım
Kaşıkla veya kahve fincanı ile :)
Çok sağol canım. Ben daha Avent i deneyemedim arkadaş verince denerim. Ben de her gün fırsat buldukça sağıyorum ama uzun süreli değil. Biraz da elimle sağıyorum. Makineden daha fazlasını çıkarıyorum elimle :) akşama kadar parça parça toplam 60-70-80cc yapıyorum gece yatmadan onu veriyorum ben de. Ama sanki sağmak artırdı gibi sütümü.
İnş senin de devamı gelir daha da çok sağarsın :) olumlu düşünelim sonuç iyi olsun. Sütüm çok sütün çok mesajı vermeliymişiz beynimize :)
Ya ben de elimle yaptım bir dönem ama beceremedim galiba yarısı dışarı fışkırıyor yarısı elimin altından akıyor kalıyor az birşey. Keşke becerebilsem çok pratik birşey aslında. Çok da çıkmıyor öyle sağında lll Türkiye deki videodaki gibi denemiştim ben sen nasıl yapıyorsun :)
canim benim yaa Allah sifa versin. Oksuruge dikkat, bizimki balgamli oksuruyordu ve hirilti vardi ki bronsit dedi doktor. Bosver kv.yi, bebisler iyi olsun da ne derse desin. Daha sonra esinle veya kp ile konus bence uyarmalarini istersen

kendimiz degistirebiliyoruz canim profilimizden
Amin inşallah canım. Ben de kontrole gitmek istiyorum bronşitten şüpheleniyorum bir günde değişti çocuk

Back