2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bizimde senin gibi canım rutinimiz. Ben sadece eğitime başlarken camdan bakıp onunla sohbet ettim. İşte benim kızım uyuycakmış kuşlara iyi geceler demeye geldi falan diye. Bide müzik açıyorum müzikte uyuyor arkadaki sesleri örtsün sakinleştirsin diye. Anlamıyordur ama dışarıyı izlemeyi seviyor. Sonra perdeyi kapatıyoruz birlikte. Valla ilk gün çok hareket etti. Hala ediyor aslında ama uyuyor bi süre sonra. Gözlerini ovuşturuyor sırf uyumamak için. Hatta beşiğin korumalıklarından ellerini sarkıtıyor bu aralar nedense. Bende hiç inanmazdım ama oluyormuş :)

Bence yapma yaa biraz dinlen ne çabuk unuttun yaşadıklarını ağlama krizlerini :)

Gündüz 3 kere kendisi uyuyor canım ama uykuları uzun sürmüor onu çözemedim. İlk 2 uykusu 45 dk sürüyor sallamadığım için tekrar dalmıyor 3.uykusu 1.5 saat kadar. Gece güzel uyuyor.

Sallamadım canım. Çok ağlarsa pışpışladım saçını gögsünü okşadım ama ne kadar az temas o kadar iyi diyorlar. Gözlerimi kapatıp yanında oturdum.

Anladım canım. Ben de ninni açıyorum ya da yağmur sesi ile şş pat yapıyorum. Ama artık onu bırakmam gerek kendi kendine uyusun istiyorum ben de. Bu gün deneyeyim dedim aşırı uykusu geldi emerken uyudu az önce. Omzuma aldım pat pat yaptım hala uyuyor başka zaman olsa uyanırdı hemen :) tam cesaret etmiştim ki eğitime başlayamadan uyudu bizimki maalesef :)
İlk gece uykusu mu gündüz uykusuna mı başladın canım gece tahammülüm daha az oluyor benim..ilk gündüz uykusu olabilir diye düşünüyorum.
Ağladıkça kucağına aldın geri koydun mu yatağa peki? Çok temas etmeyin diyorlar ama ağlayınca napcaz..

Walla yukarıdaki kızlara katılıyorum ben de anacan değilmişim Allah bunlara uzuuuun ömür versin inşallah ama hala sezeryan hamilelik zorlukları şöyle dursun eski hayatının tamamen bir değişmesi özel hayatın bitmesi küçücük masum bi canlının tamamen sana bağımlı olması ve onun sorumluluğunu ölene kadar kimseye devredemeyecek olmak tırnağı acısa içinin yanması ve eşşek kadar olsalar da bunun böyle devam edecek olması gibi şeyler yani annelik bile benim şahsen hala tam sindiremediğim şeyler. Bi de fiziksel zorluklar var tabi. Tek bebek bakmanın zorlukları bizimkinin de babasından hayır yok anca akşamları seviyor bazen annem geliyor ama o da beni eleştirmekten sinirlerimi bozmaya yarıyor anca kv düşünemiyorum bile burada olmasını bana destekten çok köstek olur. Herkes iyi günde bebeği seviyor ama zor zamanda kimse yok geçen dişçiye giderken bebeği bırakacak kimse bulamadım ya da ne bileyim gecenin körü bebek uyandığında derin uykundan kalk ilgilen desen en seviyorum diyenler bile bi kaç gece dayanır herhalde
%100 katiliyorum canim sana

Bizim "bey" de gitmis cicibebe almis. Bir de en buyugunden sanki iyilik yapiyor çocuk yesin diyor :KK70: baktim içine seker de var tuz da var. Git bunu iade et dedim. Kafasina gore is yapmayi pek sever zaten. Size de iyilik yaramıyor diyor :KK70:
Aa iade etmeyin .Ben sütlü tatlilarda kullaniyorum cok guzel oluyor .Hatta dun kocaman paket aldik .Ay dur iyi ki aklima getirdin .Kutuyu ortaliktan kaldirayim .Yarin kv kisisi görür torunum da cicibebe mi yermis diye sevinir :KK47:

Atak maalesef resmi olarak basladi. Gece konuşarak uyanıyor sıpam. 2 saat boyunca konusup gülüyor didididi diyor tukuruyor yüzümü okşuyor yalıyor. Sonra uyutuyorum zorla. Bugün de babasına küstü resmen. Onu yalnız bırakıp tuvalete gitmiş sabah. Yüzüne bakmıyor o opunce ağlamaya basliyor
Gece konusmak hepimizin bebeğinde var sanırım. bizimde 4 gündür durum öyle. Gece uyanıp bıdır bıdır konusuyor birde cevap gelmeyince sinirleniyor sonra yüksek sesle bağırıyor yine cevap gelmezse ağlıyor.artık geceleri 1.5 saatte bir uyanır olduk alıp emziriyorum uyuyor 1.5 saat sonra tekrar konusarak uyanmış oluyor. hiç öyle yapmazdı kurduğum tüm saatlerde alarm çalmadan uyanmış oluyoruz artık dün gece saat kurmadım nasılsa uyanıyor diye. dün kontrolümüz vardı doktor damakları şişmiş heran diş patlayabilir dedi. atak haftasından mı dişten mi böyle oldu bilmiyorum.

Kızlar oto koltuğu araştırmaya başlayan var mı ? Bu 0-13 kg olanlar vaktinden önce miadını dolduracak bence. Aralık'ta, Şubat'ta indirimler oluyor ama araştırmak zor geliyor şimdi :KK70: bilenlerden destek alalım lütfen

Bu arada hangi formül tutuyor bilmiyorum ama dün yürüyüşe çıkardık bizimkini, yatmadan önce tabiki emdi. Sonra altını aldık ve normalde çok tıkanık değil diye yapmam ama burnunu açtık .melek gibi uyudu bu gece. Belki sadece şanstır ama burun açma yaradı gibi geldi bana. 19. Hafta sonundayız ondan da olabilir .
Canım b
Himmm valla bilmiyorum ki tatli falan yapacak da ne vaktim ne de mecalim var :) ama güzel oneri
canım bebeğe vermeyin siz yiyin süt ve çayla baya gideri oluyor

Ay kızlar dün geceden beriçok fena gribim. Kekik limon çorba herşeyi yaptım ama hiç halim yok. Kulaklarım bileklerim başım heryerim ağrıyor. Oğluş da hep kucak istiyor zaten burun akıntısı vardı biraz düzelmişti 2 gündür. İnş bulaşmaz ona da. Annemlerdeyken hasta olmadım gelir gelmez yalnızken hasta oldum iyi mi? İkinciyi düşünen arkadaşlar var anladığım kadarıyla ben i bile demiyorum hiç. Bittim bitti. Bedenen ruhen psikolojik olarak. O kadar yırgunum ki. 95 kilo olmuşum kendimi tanıyamıyorum

Ay canım gerçekten çoo anlayışsızmış okurken ben üzüldüm ve sinir oldum. Allah sana sabır güç kuvvet versin valla. Benimki böyle değil şükür hiç tutturmaz gidelim diye hatta brn derim bazen gidelim diue. Genelde de haftada bir kayınvalidemler gelşr. Zaten hava sopuk çocuğu ordan oraya sürüklemenin bi anlamı yok sürekli. Bunu kendi kafasını çalıştırıp düşünememesi acı geeçekten. Bencil insan. Sen de canım koy tavrını gitmiyorum de.. Bugün duş alıcam kendime vakit ayırcam de ver çoxuğu kucağına gir banyoya çıkma 1 saat keyif yap kapıyı da kilitle. Bu ne ya insanız biz dr köle değil . Bi de şu çocuk uyurken biz malız dikkat ediyoruz uyanmasın diye. Tövbe yaa nasıl bir düşüncesizlşktir yarabbim. Geçrn hafta kayınvalidemler geldi kızım da uyuyordu. Telefonda da söyledim uyuyor diye. Şanslarına da hep uyuyor oluyor ilk geldikleri zamanda. Neyse geldiler kayınpederim girip girip ofaya bakıyor napıyo diye. Bi ara ben girdim odaya o da geldi şuna bak maşallah nasıl uyuyor diue bi bağırarakk konuştu. Şşşt dedim sessiz ol, allaaah uyamcsk şimdi eyvah dedi Allahtan uyanmadı. Ama resmen uyansın diye yaptı o an hissettim. Sonra da konuşurken bana diyo ki yok yok bırak uyanmasın çocuk. Dddim zaten niye uyandırayım uyuyan çocuğu .. Yani uyandırmamı istiyo aslında.. Fazla şey yapamıyorlar ama benden çekiniyorlar ama öyle olması da iyi durmaları gereken yeri bilip düşğnüyorlar çoğu zaman
Aynen öyle aşırı bencil bir insan kendisi. Benim eşimin tarafı bu uyku konusunda bana yükleniyorlar çocğu öyle alıştırıyormuşum diye ama Benimle alakası yok çocuk ufacık sese UYANIYOR ben de dikkat etmek zorundayım yoksa uykusunu alamayınca daha kötü oluyor ne oynuyor ne duruyor sürekli mızmızlanıyor ama anlatamıyorum. Benim kayınpeder bir bir kere yeter uyuduğu diye bağırıp aldı çocuğu çocuk o kadar korktu ki çığlık çığlığa ağlamaya başladı tamam uyu uyu deyip al uyut bunu dedi ve bana uzattı çok sinir oldum. Bir de büyük dede onlarla yaşıyor çok yaşlı kalkamıyor yataktan uyuyor diyoruz getirin diye tutturuyor ve eşim götürüyor Valla bıktım bunlardan. Eşimin teyzesi Bugün gelmek istedi bebek görmeye. Kabul ettik kv bana sormadan dayıları dayı çocuklarını (hepsi evli) herkesi çağırmış. Kafayı yiyecektim. Dedim anne gel ben yemek de temizlik de yapamıyorum. Şimdi geldi yemeği yaptı evi silecek. Oturdum emzirdim memede uyuttum kalkmıyorum yerimden. Elini veren kolunu kaptırıyor bunlara :D tövbe tövbe ya

Geçmiş olsun ya çok mu ateşi? Calpol verin diycem bir saat sonrası da bakarsınız ateşi düşmemisse 38 ve üzeri ise doktora götürün
heh işte o zaman kızılcık 2. Bebek haberini verir bize :))

Yahu bu ne acele dur bakalım daha gençsin :) olur yine inşallah kalbinize göre @Kizilcik123

@Kizilcik123 aynen tatlım, eşinin istemesine bakma o bakmayacak sen bakacaksın. Temmuz ağustos aykarı mesajlarına bi geri dön bak istersen :)

Eskiden ikisi bir arada çıkar görüşü vardı ama bence biz, bir bebeği çıkarılması gereken bir proje değil de düzgün yetiştirilmesi gereken bir birey olarak görmesi gereken nesil olmalıyız. O yüzden bana çok uzak şu anda ikinci bebek..

Benim çocukların arası 2.5 yaş :) Kıskançlık olmasa çok güzel aslında:) ama 2. çocuk olunca anlıyorsun kiii 1 çocuk hiç çocuk 2 çocuk çok çocuk :) 3 ve fazlası çocuklu annelerin önünde saygıyla eğiliyorum :)
Aynı şekilde düşünüyorum, ama özellikle burdaki gibi ilk çocuğu olan anneler yanlış anlarlar diye pek kurmuyorum bu cümleyi :) 3 yaşındaki oğlum öğlen kreşe gidiyor, bebekle başbaşa kalınca öyle huzur doluyor ki ev.

Öyle ama geçen 6 ayı bile özlüyorum. Bu sipanin bebekliği bitti artık her şeyi anlıyor çocuk oldu

Beni de öyle kandırıyor borcumuz bitmiş olur doğuma kadar. 2 yıl ücretsiz. Hem de aynı anda büyümüş olurlar.

Evet eşim çok istiyor ben de istiyorum hatta korunmuyoruz ama biraz da nasılsa tedavisiz olmuyor düşüncesi var
Eğer ilki zor olduysa, ikinciyi istediğin zaman yine zorluklar yaşayacağını düşünüyorsan ve en önemlisi de istiyorsan bence de korunma. Evet çok kolay olmayacak iki küçük çocuk ama bebek isteyip de sahip olamamak daha çok yoruyor insanı her bakımdan.
Ben 1 sene uğraştım tam akışına bırakırken dış gebelik yaşadığımı öğrendim, hayati risk oluşmuş, acil ameliyat oldu ve sol tüpüm de alındı. Artık şansım iyice azaldı derken oğlum oldu. 1,5 sene adet olmadım, olduğum gün itibariyle de hiç korunmadım, 6 ay sonra hamile kaldım. Şu an araları 3 yaş, yorucu yanları tabi ki var ama çok şükür varlar.

Kızlar 5. Aydan sonra bebeği kesintisiz uyuyan kaldı mı allahaşkına bana dönemsel diyin, diş deyin, atak diyin ne bileyim bi şey diyin düzelecek deyin. 5. Aya girdiğinden beri böyle. Dün gece sadece 3 saat uyudum. Bugün memesiz uyutayım dedim ortalığı yıktı, boğazı acıyana kdr bağırıyor:( off

Back