- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #74.801
Aynen, benim refakatçim de eşimdi ben ona ve bebeğe refakat ettim
18 temmuz aksami sancim basladi, 18, 19, 20 temmuz gecesi hic uyumadimama esimi uyuttum refakatciydi. Bir de bebegi uyuttum. O gun bugundur uyumuyoruz zaten
Sidefer canım. Mısır nişastalı şekerli bişey bunu da çok sevemedim sukroz(şeker) lesitin bilmem ne bunda da var bir çok koruyucu madde. Bence anneleri fena etkiliyorlar ama haberimiz yok gibi geliyor. Biri kırmızı bir ilaç vegaferon denilen demir takviyesi paraben var, eğer bişi olmuyorsa doktorlar neden güven vermiyor o takviyeye peki diye sorasım geliyor, hemen 65 TL değerindeki sidefere yönlendiriyor. Yani parasız bu mal, para vereceksen de al aynısının laciverti gibi bişi. Sidefer kullanıyorum ama benim aklıma yatmadı ikisi de.Sağol canım. Siz ne kullanıyorsunuz Peki ? Pazartesi tahlil yaptırıp da öyle kullanmaya başlasam diyorum. Dediğin gibi çoğu kişi 6.ayda filan başlıyor. Biz niye direk başladık anlamıyorum.
Çok sağol canım. İnşsiz ne kullanıyorsunuz?
Sağol canım. Bu gün kaka yapmadı ama bi kaç gündür sıkıntı yoktu. Acaba yan etkileri şimdi mi olmaya başladı bilemiyorum. Zaten tadı iğrenç bu Demir’in ya. Ben bile zor içiyordum bebekler nasıl içsinsize ne verdi doktor canım?
Muz ile alakalı değildir cnm o muhtemelen ogluna demir ilacı dokundu, vegaferon sağlık ocaklari veriyor ki ben kullanmadım. Bi kaç gün verme cnm demir ilacı düzelir ins. Üzüldüm oğluna.Ben de yarın atayım resmini canım uyuyor şimdi kuzum. Zaten muayene ederken yabancı yere geldim yanımda yabancılar var diye bi ağladı yawrumartık iyice tanıyorlar anne babayı.
Ben de Demir ilacından şüpheleniyorum. Sen ne kullanıysun? 3-4gün vermicem bakalım değişme olacak mı. İnş iyileşir bebişlerimiz.
Seninki neden oldu acaba? Ek gıdaya geçtin sanırım sen o mu yaptı yoksa?
Sağol canım. aynen kesicem inş düzelir ondandır diye düşünüyorum ben de. Muz bir çay kaşığı bile vermedim çünkü. Çok alerjik bişey de değil sonuçta. Duymadım yani. Doktorun ne zaman kullan dedi sana canım? Bende tahlil isticem ya ne bu böyle her gelene veriyorlar demiri? İhtiyacı var mı çoçuğun baksalar ya önce??
Eskiden beri vardı sadece alevlendi. Yeni çıkmadı yani pek onemsemiyodum. O gün banyo yaptırdım ilk defa bebe yağı sürdüm misafirliğe gittik ve orasi çok sıcaktı terledi. O yüzden alevlendi sanirimcanım doktorun söyledi mi bilmiyorum... Atopiklerin kardeş hastalıklarından biri de besin alerjisi imiş. Yani ne yedirdiysen belki ona reaksiyon gösterdi.
Ek gıdadan önce de vardı ama kuruluk şeklindeydi onemsemiyodum o yüzden. Sidefer kullandım canım ama bayadir vermiyorum. Bebe yağı ve o gün çok terledi ondan olabilir. Bı de deterjandan supheleniyorumBen de yarın atayım resmini canım uyuyor şimdi kuzum. Zaten muayene ederken yabancı yere geldim yanımda yabancılar var diye bi ağladı yawrumartık iyice tanıyorlar anne babayı.
Ben de Demir ilacından şüpheleniyorum. Sen ne kullanıysun? 3-4gün vermicem bakalım değişme olacak mı. İnş iyileşir bebişlerimiz.
Seninki neden oldu acaba? Ek gıdaya geçtin sanırım sen o mu yaptı yoksa?
Sağol canım. aynen kesicem inş düzelir ondandır diye düşünüyorum ben de. Muz bir çay kaşığı bile vermedim çünkü. Çok alerjik bişey de değil sonuçta. Duymadım yani. Doktorun ne zaman kullan dedi sana canım? Bende tahlil isticem ya ne bu böyle her gelene veriyorlar demiri? İhtiyacı var mı çoçuğun baksalar ya önce??
bendeeeee bendeeeSütten kesince kesintisiz uykular başlarmış ya, 2 yaşından sonra uyuyacağım saat belli olacak mı ki ya? Herkes gibi ben de uyuyacağım artık diyebilecek miyim acaba? Ben 10 saat uyumasam uykumu alamazdım, şimdi 2 saat uyursam bir daha uyuyamıyor ki o 2 saat de kesintisiz değil, yarım saat, 15 dk şeklinde hep. Uyumak istiyorum, hiçbir şey düşünmeden sadece uyumak. Öğlene kadar, sıcacık yatakta.
Sağol canım. Siz ne kullanıyorsunuz Peki ? Pazartesi tahlil yaptırıp da öyle kullanmaya başlasam diyorum. Dediğin gibi çoğu kişi 6.ayda filan başlıyor. Biz niye direk başladık anlamıyorum.
Çok sağol canım. İnşsiz ne kullanıyorsunuz?
Sağol canım. Bu gün kaka yapmadı ama bi kaç gündür sıkıntı yoktu. Acaba yan etkileri şimdi mi olmaya başladı bilemiyorum. Zaten tadı iğrenç bu Demir’in ya. Ben bile zor içiyordum bebekler nasıl içsinsize ne verdi doktor canım?
Duzelir insallah canim. 4-6 ay arasi baslanabilirmis ama icerigi temiz olani toz formunda oldugu icin pureye katmak açisindan hemen baslatmadi bizimki. Bugun eczaneye kullandigim d vitaminini soruyorum, dvit var diyor. Annem onu saglik ocagi zaten istemeyene bile veriyor onu istesem sana mi gelirim =))) aslinda her seyin içerigi temiz olmali. Bir sey alirken gobegimiz catliyor paraben mi var bilmem ne mi içerir diye...Sağol canım. Aynen ya zaten istemiyordum hiç kullanmayı başımıza bu geldi sonra da. İnş kestiğimde ilacı düzelir. Bizimki niye başlattı ki hemen? Ek gıda ile içmesi kolay olurdu çocuğun. Şimdi resmen tiksinerek içiyor kuzumiçeriği daha temiz bişey alırım en azından. Paraben var vegaferon da.
Kakası normaldi canım. Bu gün yapmadı ama yarın yaparsa dikkat ederim yine. Çok sağol.
Bana bir akraba verdi ikea ben minderini alacağım bir tanede farklı model marka alayım diyorum dönüşümlü ikisini sırayla oturturum. Ikea bence minderi alınırsa iş görür.Mama sandalyesi alan veya almayı düşünenler ikeanın klasik modeli hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ayakları Çelik olduğu için sağlam ve pratik ama bana dezavantaj olarak boyunun ayarlanmıyor oluşu ve mindersiz oluşu geldi siz ne düşünüyorsunuz
Ek gıdadan önce de vardı ama kuruluk şeklindeydi onemsemiyodum o yüzden. Sidefer kullandım canım ama bayadir vermiyorum. Bebe yağı ve o gün çok terledi ondan olabilir. Bı de deterjandan supheleniyorum
Ben de oradan bakarak dalan almıştım granül. Sanki onu kullandıktan sonra daha çok arttı gibime geliyor. Minoris sipariş ettim şimdi hipoalerjenik sıvı deterjanBen de deterjanı değiştireyim diyorum. Ne kullanacaksın sen canım? Ben uni baby kullanıyordum granüllü olanlardan mı alsam diyorum. Mühendisoğlu nun deterjan incelemesi vardı.
En azından gülüyor bizim ataklar bol çığlıklı galiba, babasına başka odada yatması için izin vermedim. Uyandıkça salla dedim tabi yine ikimiz aynı anda uyandık saymış gece 12 den sabah 5 e kadar 28 kere çığlık atıp uyandı. En son yanıma alıp emzirip uyuyayım dedim 7.30 ta kalktı. Kızın üzerinde uyku tulumu var. Üzerine kapanır diye battaniyede örtemiyorum korkudan donmuşum gece. İnsan işi değil benim kız gerçekten. Babasıda isyanda saat başı bile degil 20 dk da bir ağlayan bebekmi olur diyorAtak maalesef resmi olarak basladi. Gece konuşarak uyanıyor sıpam. 2 saat boyunca konusup gülüyor didididi diyor tukuruyor yüzümü okşuyor yalıyor. Sonra uyutuyorum zorla. Bugün de babasına küstü resmen. Onu yalnız bırakıp tuvalete gitmiş sabah. Yüzüne bakmıyor o opunce ağlamaya basliyor
Benim de öyle 9 da uyuyup 2 de uyanan sonra 2 saate 1 uyanan çocuk gitti 11 de yatıp 1 de kalkan ve sonrası kabusa dönüşen saatler geldiBenim 8-9 saat uyuyan oğlum nerde? 2-3 saatte bir uyanan bebeğe dönüştü
Atakta değil, hastalıkta. Resmen huy değişti 5 aydan sonra yaa(((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?