2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Doktorunuza sormanızda fayda var denşr içeriklerine ve bebeğin kilosuna göre kaç damla verilmesi gerektiğini söylüyor doktor. Örneğin doktor bana sidefer kullanacaksan 6 damla pur ferro kullanacaksan 7 damla demişti ben pür ferroyu tercih ettim
Kilosuna gore demisti ebe canim onu kullanmadim drada ancak pazartesi sorarim bide ilcedeyim hangi markayi bulurum bilmiyorum d vitamini icin ne kullaniyorsunuz peki

pütürlü, kup kuru. geçen gün çok kızardı bütün karnı. inşallah alerjiden değildir.

derece o aralıkta zaten ama şimdi bi tane atlet + uzun kol body + uyku tulumu giyiyo ama terlemiyo
canım yattığında içerdeki sıcaklık dediğin gibiyse uyku tulumu fazla. Terlemiyordur görüntüde ama sıcak basınca içinde terliyordur anlamazsın uyurken. Ben sadece penye battaniye örtüyotum. Sadece ekstra bazen ayakları üşümesin diye patikli altın içine çorap giydiriyorum.

canım yattığında içerdeki sıcaklık dediğin gibiyse uyku tulumu fazla. Terlemiyordur görüntüde ama sıcak basınca içinde terliyordur anlamazsın uyurken. Ben sadece penye battaniye örtüyotum. Sadece ekstra bazen ayakları üşümesin diye patikli altın içine çorap giydiriyorum.
üzerini örtmeyince uyanıyo canım muhtemelen üşüdüğü için. kolları omuzlarına doğru çok soğuk oluyor. bizim derece mi yanlış bilmiyorum

şimdi 200 ml kremini sipariş verdim eğer onla da geçmezse stelopia şampuanını da sipariş veririm. nasıl geçti alerji miydi sizin
Evet canim alerjiydi bizede sampuanla kremini yazdi dr kremle sampuan eczanede birlikte ikili paketti almistim ikisinide birde camasirlar mutlaka acik havada guneste kurut yumusatici kullanma dedi

Kızlar ! Acilden geldik şimdi.

Demiştim ya oğlunun vücudunda kırmızı pütürlü kuruluklar oldu diye. Doktora krem vermişti. Ayrıca vegaferon Demir ilacını verdi. Kullanmak istemedim aslında ama nedense onu önerdi özeldeki doktor bi de. Neyse 3-4gündür kullanıyoruz oğlumun boynunda kızarıklıklar olduğunu gördük bu gün. Akşam krem sürmeye karnını açınca ise tüm gövdesi kıpkırmızıydı.ama kuruluk şeklinde değil alerji gibi. Bi de akşam 4kere ağız dolusu kustu ilk defa. 1 saat içinde.
Doktora da dedim Demir ilacı yan etkisi olabilir mi diye olabilir. Birkaç gün kesin ilacı dedi bi de alerji damlası verdi huzursuzluk olursa damlat dedi.

Böyle bişey yaşayan oldu mu kızlar? Başka neden olabilir ki üstünü her zamanki gibi giydiriyorum ne bileyim bi de dün çay kaşığı ucu ile minicik muz tattırdım ondan olma ihtimali olur mu acaba? NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim senin oğlan ne durumda? Kuruluk mu vardı sende yoksa isilik gibi kırmızılık mı?

Demir ilacını tahlil yaptırıp mı kullanıyorsunuz siz? Sidefer vardı aklımda doktor takviye edici o dedi. Vegaferon tedavi edici mi yani?

Demiştim ya oğlunun vücudunda kırmızı pütürlü kuruluklar oldu diye. Doktora krem vermişti. Ayrıca vegaferon Demir ilacını verdi. Kullanmak istemedim aslında ama nedense onu önerdi özeldeki doktor bi de. Neyse 3-4gündür kullanıyoruz oğlumun boynunda kızarıklıklar olduğunu gördük bu gün. Akşam krem sürmeye karnını açınca ise tüm gövdesi kıpkırmızıydı.ama kuruluk şeklinde değil alerji gibi. Bi de akşam 4kere ağız dolusu kustu ilk defa. 1 saat içinde.
Doktora da dedim Demir ilacı yan etkisi olabilir mi diye olabilir. Birkaç gün kesin ilacı dedi bi de alerji damlası verdi huzursuzluk olursa damlat dedi.

Böyle bişey yaşayan oldu mu kızlar? Başka neden olabilir ki üstünü her zamanki gibi giydiriyorum ne bileyim bi de dün çay kaşığı ucu ile minicik muz tattırdım ondan olma ihtimali olur mu acaba? NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim senin oğlan ne durumda? Kuruluk mu vardı sende yoksa isilik gibi kırmızılık mı?

Demir ilacını tahlil yaptırıp mı kullanıyorsunuz siz? Sidefer vardı aklımda doktor takviye edici o dedi. Vegaferon tedavi edici mi yani?
Geçmiş olsun... Ya şu demiri neye göre veriyorlar anlamadım. Daha önce doğum yapan kardeşlerime sordum 3Doğumun üçünde de demir ilacı kullanan sadece ek gıdalar da kullanılmış toz olanını. Onlar mesela hiç öyle 4. Aydan itibaren kullanmaya başlamamışlar. Çok fazla bilgim yok açıkçası

Geçmiş olsun. Hiç bir fikrim yok, dilerim geçer hemen

Çok geçmiş olsun, kakasında bir değişim var mı?

Geçmiş olsun... Ya şu demiri neye göre veriyorlar anlamadım. Daha önce doğum yapan kardeşlerime sordum 3Doğumun üçünde de demir ilacı kullanan sadece ek gıdalar da kullanılmış toz olanını. Onlar mesela hiç öyle 4. Aydan itibaren kullanmaya başlamamışlar. Çok fazla bilgim yok açıkçası

Sağol canım. Siz ne kullanıyorsunuz Peki ? Pazartesi tahlil yaptırıp da öyle kullanmaya başlasam diyorum. Dediğin gibi çoğu kişi 6.ayda filan başlıyor. Biz niye direk başladık anlamıyorum.

Geçmiş olsun. Hiç bir fikrim yok, dilerim geçer hemen

Çok sağol canım. İnş :KK43: siz ne kullanıyorsunuz?

Çok geçmiş olsun, kakasında bir değişim var mı?

Sağol canım. Bu gün kaka yapmadı ama bi kaç gündür sıkıntı yoktu. Acaba yan etkileri şimdi mi olmaya başladı bilemiyorum. Zaten tadı iğrenç bu Demir’in ya. Ben bile zor içiyordum bebekler nasıl içsin :KK43: size ne verdi doktor canım?

Bizimki bayaa bı kuru pütürlü canım yani alerjiden kaynaklı da olabilir ama atopik dermatit dedi doktor ama alerji tetikliyor da olabilir dedi. Çok üzüldüm oglusuna şimdi iyi mı?
Yarın fotosunu çeker atarım şuan uyuyor. Muza reaksiyon gösteren de hiç duymadım açıkçası. Kusmasi demir ilacından olabilir bazı bebekleri kusturuyor.

eyvahlar olsun =)
Bebeğimin sesi çatallı çıkıyor kızlar, henüz ateş yok , bol mızmızlık var...
hasta olmaz insallah canim
NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim kızım gece parça parça ağlama krizleri eşliğinde 4 saat uyudu. Gece uykusu denilirse işte, kocam olacak yatak odasında yattı ve deliksiz uyuyarak 10.30 ta kaldırdım diye söylendi. Uykusunu alamamış! Gitmeden evde temizlik yapalım diyordum bildiğin evi halt götürüyor. Ben balkona sofrabezi silkeleyince arkasından süpürür silerdim. Silkelediği kırıntılar çürümüş artık balkonda ceset yakmışız gibi kokuyor. 3 haftadır yok gözüm yok belim yok başım diye diye eline süpürge aldıramadım. Kanguruya takıp yapabildiğim temizlikle duruyor ev artık ne kadar temiz olursa. Bu hafta kız iyice coştu hiç yapamadım. Eşyalarımı toplamam gerek kızın eşyaları vs. Bugün anneme bırak gel dedim hastaneye gidip sonuç alacağım dedi gitti ve sonuç falan almadan aksam geldi. Dışarı çıkınca ne yapacağını unutmuş. Birde beyimizin gömleklerini düşünüp yıkadım astım yarında ütülersin diyor utanmadan. Çok fena doluyum zaten uykusuz ise gidecek olmak sinirimi bozuyor. Kızı bırakma konusunu hiç açmıyorum bile. Hayatımın hiçbir döneminde bu kadar dibi görmemiştim.
gercekten hepsi birlesince insanin ustune ustune geliyor. Allah yardimcimiz olsun hepimizin. Kim ne kadar yardim ederse etsin yuk zaten annede...
Bence de bebeleri herkes seviyor ama tüm yükünü analar çekiyor öyle olunca milletin sevgisi tatlı su sevgisi gibi geliyor bana
kv geldi giderken diyor ki hadi iyi geceler ben eve gidip uyucam :KK45:
Kızlar ikinci sorum Demir şuruplarını ek gıdaların içine koyup versek nasıl olur ? Bizimki Demiri direk çıkarıyor da
bizim dr ek gidaya katilarak kullanilan demir verecek ama daha gitme zamanimiz gelmedi

Bu aralar benim kızım da kısa aralıklarla uyuyup ağlayarak uyanıyor, eşim dopum yaptığım ilk gün fosur fosur uyumuştu sanki o dopum yaptı uykuya ihtiyacı olan benken benden çok uyuyan o uyumuştu, anlayışsızlık sıfır sıfır sıfır
:KK53::KK53::KK53:
18 temmuz aksami sancim basladi, 18, 19, 20 temmuz gecesi hic uyumadim :deli: ama esimi uyuttum refakatciydi. Bir de bebegi uyuttum. O gun bugundur uyumuyoruz zaten :confused:

pütürlü, kup kuru. geçen gün çok kızardı bütün karnı. inşallah alerjiden değildir.

derece o aralıkta zaten ama şimdi bi tane atlet + uzun kol body + uyku tulumu giyiyo ama terlemiyo
nemlendirmesi icin mustella onerdi bize dr canim

canim gecmis olsun, demiri degistir bence. Anneler hissediyor cogu seyin sebebini. Bizde de oksuruk surubu dokunmustu az kalsin acile goturecektim, bizim bebe 5 aydir kusuyor eyvallah da, o surubu icince buyuk adam gibi kustu fiskirarak ve asiri miktarda, vermeyince gecti sukur

Buarada biz daha demire baslamadik, ek gidaya gecince toz seklinde onerecek dr, purelerine katacagiz

Sağol canım. Siz ne kullanıyorsunuz Peki ? Pazartesi tahlil yaptırıp da öyle kullanmaya başlasam diyorum. Dediğin gibi çoğu kişi 6.ayda filan başlıyor. Biz niye direk başladık anlamıyorum.

Çok sağol canım. İnş :KK43: siz ne kullanıyorsunuz?

Sağol canım. Bu gün kaka yapmadı ama bi kaç gündür sıkıntı yoktu. Acaba yan etkileri şimdi mi olmaya başladı bilemiyorum. Zaten tadı iğrenç bu Demir’in ya. Ben bile zor içiyordum bebekler nasıl içsin :KK43: size ne verdi doktor canım?
Eğer kakada mukus ya da kan olursa alerji olmuş olabilir, alerjisi varsa zerre miktar bile sıkıntı olabiliyormuş. Kakasına göre muza daha dikkat ederek verirsin. Belki muza alerjik olabilir. Vidrop diye bir ilaç, yurt dışındayım da ben.

Bizimki bayaa bı kuru pütürlü canım yani alerjiden kaynaklı da olabilir ama atopik dermatit dedi doktor ama alerji tetikliyor da olabilir dedi. Çok üzüldüm oglusuna şimdi iyi mı?
Yarın fotosunu çeker atarım şuan uyuyor. Muza reaksiyon gösteren de hiç duymadım açıkçası. Kusmasi demir ilacından olabilir bazı bebekleri kusturuyor.

Ben de yarın atayım resmini canım uyuyor şimdi kuzum. Zaten muayene ederken yabancı yere geldim yanımda yabancılar var diye bi ağladı yawrum :( artık iyice tanıyorlar anne babayı.
Ben de Demir ilacından şüpheleniyorum. Sen ne kullanıysun? 3-4gün vermicem bakalım değişme olacak mı. İnş iyileşir bebişlerimiz.
Seninki neden oldu acaba? Ek gıdaya geçtin sanırım sen o mu yaptı yoksa?

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim C cigdemmm26 geçmiş olsun kızlar. Umarım bi an önce düzelir bebekleriniz. C cigdemmm26 canım demir ilacını kes bakalım 1-2 gün belki ondan olmuştur. Ben başlamadım demire tahlilde yaptıramadım umarım bi zararı olmaz. Muzdan olduğunu hiç sanmıyorum ama yine de gözlemle.

Sağol canım. aynen kesicem inş düzelir ondandır diye düşünüyorum ben de. Muz bir çay kaşığı bile vermedim çünkü. Çok alerjik bişey de değil sonuçta. Duymadım yani. Doktorun ne zaman kullan dedi sana canım? Bende tahlil isticem ya ne bu böyle her gelene veriyorlar demiri? İhtiyacı var mı çoçuğun baksalar ya önce??

canim gecmis olsun, demiri degistir bence. Anneler hissediyor cogu seyin sebebini. Bizde de oksuruk surubu dokunmustu az kalsin acile goturecektim, bizim bebe 5 aydir kusuyor eyvallah da, o surubu icince buyuk adam gibi kustu fiskirarak ve asiri miktarda, vermeyince gecti sukur

Buarada biz daha demire baslamadik, ek gidaya gecince toz seklinde onerecek dr, purelerine katacagiz

Sağol canım. Aynen ya zaten istemiyordum hiç kullanmayı başımıza bu geldi sonra da. İnş kestiğimde ilacı düzelir. Bizimki niye başlattı ki hemen? Ek gıda ile içmesi kolay olurdu çocuğun. Şimdi resmen tiksinerek içiyor kuzum :( içeriği daha temiz bişey alırım en azından. Paraben var vegaferon da.

Eğer kakada mukus ya da kan olursa alerji olmuş olabilir, alerjisi varsa zerre miktar bile sıkıntı olabiliyormuş. Kakasına göre muza daha dikkat ederek verirsin. Belki muza alerjik olabilir. Vidrop diye bir ilaç, yurt dışındayım da ben.

Kakası normaldi canım. Bu gün yapmadı ama yarın yaparsa dikkat ederim yine. Çok sağol.

canım doktorun söyledi mi bilmiyorum... Atopiklerin kardeş hastalıklarından biri de besin alerjisi imiş. Yani ne yedirdiysen belki ona reaksiyon gösterdi.

Back