2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Slm kizlar dr dan ciktim biraz moralim bozuldu bugun sata gore 6+4 um ama vajinal ultrasonda 4+3 cikti sadece kese var soracagim seyler vardi aklimdan uctu gitti tutuldum resmen bisey soramadim gec dollenme mi diye sordum iki hafta sonra gel bebege bakalim o zaman soylerim gercek haftasini dedi...durumlar boyle... Rabbimden hayirlisini diliyorum:dua::dua::dua::KK51::KK51:
Gec döllenmedır canım bnle beraber bır kısı daha vardı
Bu hafta randevum ınsAllah hersey yolundadır
 
Hem kandan hemde gobekten sivi cektiriyormussun bilmiyorum cekindim acikcaso ve kotu ciksada aldirmam o yuzden yptirmamak bana dogru geldi.
İkili testte göbekten su çekme yok. Sadece karından basit ultrason ve koldan kan alma var. Herkesin kendi tercihi tabiki yaptırıp yaptırmamak kimse zorlanamaz.
 
Canım elime bununla ilgili sonuçlar verdiler şuan kafam çok karışık çevrenizde Yok mu kızlar yasmin hapını kullanırken hamile kalıp sağlıklı bebişi olan çok tedirginim kafam karışık beynim durdu
Arkadaşım bizim evin karşısında bir abla vardı abla ağır depresyon geçiriyordu dünya kadarbdeprosyon antibiyotik ve o kadar ağır ilaçlar kullanmış ki bir gün düşmüş bayılmış dr gitmiş eve bir geldi kadın ağlıyor gittik yanına meğer 4.5 aylık hamileymiş kadın kiloluda hamile olduğunu anlamamış normal her ay adet oluyormuş birde dr ona çocuğu alalım bu çocuk yüzde yüz engelli doğar dedi abla rabbim bana onu verdiyse bir sebebi vardır dedi doğum geldi abla dünya tatlısı bir kız doğurdu hdolsun gayet sağlıklı şimdi 1. Sınıfa gidiyor içini.ferah tut inan o ablayı 4 tane profesöre götürdüler hepsi sakat özürlü doğar dedi biz bile kokrtk o rabbime sığındı rabbim d e onu sevindirdi çok şükür
 
Başka doktora daha gitmeyi düşünmez misin? Nereye gittin bilmiyorum ama iyi bir özel hastanede, iyi cihazlar ile tekrar baktır bence. Geç döllenme vardır umuyorumki..
Su an da oyle bi imkanim yok kucuk bi ilcedeyim ve biliyorum cihazlar cok eski ve goruntu kalitesi falan kotu once ki drm demisti ins bununda etkisi vardir eski cihazlar oldugu icindir... oglumda gec dollemeydi bir hafta hep geriden geldi
 
ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIR?
Üçlü test ne zaman yapılır?
Gebelikte üçlü test genellikle 16-20 haftalar arasında yapılır ancak bazı hastanelerin labaratuarları 15-22 haftalar arasında yapabilmektedir. Bu haftalardan önce veya sonra yapılamaz.

Nasıl yapılır?
Hamileliğin yukarıda belirtilen haftalarında anneye önce ultrason muayenesi yapılır daha sonra anne normal kan tahlillerinde verdiği kadar kan verir. Kanın aç karnına, tok karnına veya günün hangi saatinde verildiği farketmez yalnız ultrasonun yapıldığı gün verilmesi gerekir. Bu kanda B-HCG, u-E2 (serbest estriol), AFP isminde 3 değere bakılır. Bu değerlerle birlikte ultrasonda ölçülen değerler ve annenin doğum tarihi, son adet tarihi, kilosu, sigara kullanıp kullanmadığı gibi bilgiler bilgisayar programına girilir. Bilgisayar programı yaptığı hesaplamalar sonucunda risk düzeyini belirler. Sonuçta trizomi 21 (Down sendromu), trizomi 18 (Edwards sendromu) ve nöral tüp defekti için üç ayrı risk sonucu verir.
 
Su an da oyle bi imkanim yok kucuk bi ilcedeyim ve biliyorum cihazlar cok eski ve goruntu kalitesi falan kotu once ki drm demisti ins bununda etkisi vardir eski cihazlar oldugu icindir... oglumda gec dollemeydi bir hafta hep geriden geldi

Ben hem devlet hem özele gidiyorum, o yüzden cihaz kalite farkını gözlemleyebiliyorum. O yüzden umarım cihazdan anlaşılamamıştır canım. 2 hafta boyunca üzme kendini. Birde burda arkadaşlar yazmıştı geriden gelen gebelikler için muz, pekmez fln yiyin diye, bi araştır istersen :KK66:
 
Arkadaşım bizim evin karşısında bir abla vardı abla ağır depresyon geçiriyordu dünya kadarbdeprosyon antibiyotik ve o kadar ağır ilaçlar kullanmış ki bir gün düşmüş bayılmış dr gitmiş eve bir geldi kadın ağlıyor gittik yanına meğer 4.5 aylık hamileymiş kadın kiloluda hamile olduğunu anlamamış normal her ay adet oluyormuş birde dr ona çocuğu alalım bu çocuk yüzde yüz engelli doğar dedi abla rabbim bana onu verdiyse bir sebebi vardır dedi doğum geldi abla dünya tatlısı bir kız doğurdu hdolsun gayet sağlıklı şimdi 1. Sınıfa gidiyor içini.ferah tut inan o ablayı 4 tane profesöre götürdüler hepsi sakat özürlü doğar dedi biz bile kokrtk o rabbime sığındı rabbim d e onu sevindirdi çok şükür
İnşallah bizde o şanslı insanlardanıxdır çok kötüyüm kızlar geç bulduk çabuk kaybetmek istemiyorum
 
Amniyosentez Nedir?
Amniyosentez, gelişmekte olan bebeğin çevresinden alınan, bir miktar sıvı örneği üzerinde yapılan bir testtir. Bu sıvı test edildiğinde bebektebelirli birtakım anormallikler olup olmadığı anlaşılabilir.

Bu test nasıl yapılır?


Annenin vücuduna sokulan bir iğne rahim duvarını geçtikten sonra,bebeğe veya plasentaya dokunmadan, sıvının içine girer. Testin yapıldığı, hamileliğin yaklaşık 16’ncı haftasında, bebeğinetrafında yaklaşık 150 ml sıvı bulunmaktadır. Bu testi gerçekleştirmekiçin yaklaşık 15 ml sıvı gereklidir.

Alınan sıvı ile ne yapılır?


Alınan sıvı, normalde iki şey için test edilir:
•“Alfa feto-protein” adlı bir proteinin varlığı ölçülür. Bebekte “spina bifida” bulunduğunda, bu proteinin sıvıda bulunan miktarında genellikle artışgörülür.
•Sıvıdaki hücreler bebeğin kromozomlarını araştırmak için kullanılır. Bu araştırmanın sonucunda, bebekte “Down’s sendromu” (mongol’luk) veya daha az görülen kromozom bozukluklarından herhangibirinin olupolmadığının ortaya çıkması mümkündür. Bebeğin cinsiyeti de belirlenebilir.
Elde edilen sıvıya, bazı testler daha uygulanabilir; ancak bunlar sadece, anne-babanın bebek sahibi olmasının risk taşıdığı, çok ender durumlarda yapılabilir. Doktorunuz size, amniyosentezin sonuçlarını açıklayacaktır. Birçok durumda doktorunuz, öğrenmek isterseniz, bebeğin cinsiyetini de söyleyebilir.
Amniyosentez’in komplikasyonları çok azdır. Ancak, sadece özel durumları olan hastalara uygulanır. En çok uygulanan durum annenin yaşının 37 veya üzeri olmasıdır. Bu test, “Down’s sendromu” ve diğer kromozom anormalliklerini, ayrıca “spina bifida”nın varlığını da araştırır. Ultrason incelemesi ve amniyosentez’in, birlikte, bebeğin normal olduğunun kesinleşmesi konusunda uzun mesafeler katetmişolmasına karşın, mümkün olan tüm anormalliklerin dışlandığını garanti etmediğini bilmek önemlidir.

Amniyosentez Kime Önerilir?


•Hesap edilen doğum tarihinde yaşı 37 ve üzerinde olan kadınlara.
•Daha önce, “Down’s sendromu” veya “spina bifida” gibi bir sorunu olan çocuk doğurmuş kadınlara.
•Kendisinde (veya bebeğin biyolojik babasında) kromozom anormallikleri olduğu bilinen kadınlara, veya ender görülen “metabolik” bozukluklardan birine sahip oldukları için bebek sahibi olmasının risk taşıdığı bilinen ebeveynlere.

Yaşı 37 ve üzerinde olan kadınlara neden amniyosentez yapılması önerilir?


Kadının yaşı ilerledikçe kromozom anormalliği bulunan bir bebek sahibi olma riski de artar. En çok görülen kromozom anormalliği “Down’s sendromu”dur.37 ile 40 yaşları arasındaki bir kadının kromozom anormalliği bulunan bir bebek sahibi olma olasılığı yaklaşık 100’de 1’dir. 40 yaşınıgeçtikten sonra bu olasılık daha da artar. Bu test hamileliğin herhangibir döneminde yapılabilir; ancak ceninin güvenliği açısından en azından 15’inci haftaya kadar beklenmesinde yarar vardır.

Amniyosentez yapılmadan önce neden ultrason’la bir inceleme gereklidir?


Ultrason, iç organlarınızın görüntüsünü oluşturmak için yüksekfrekanslı ses dalgaları kullanır. Bu, özellikle gelişmekte olan bebeği incelemek için iyi bir yöntemdir. Ultrason, karnın alt kısmına jöle kıvamında bir krem sürüldükten sonra (transduser adı verilen) plastik bir aygıtın, derinin üzerinde, bastırmadan yavaşça hareket ettirilmesiyle yapılır. Ultrason yapılmasının, bilinen herhangibir zararı yoktur.Ultrason’la yapılan inceleme, yalnızca bir cenin bulunup bulunmadığını ve hamileleğin ve plasentanın normal görünüp görünmediğini kontrol eder. Ultrason ayrıca, hamileliğin kaçıncıhaftasında olduğunu da belirler.
Bir ultrason işlemi, tekbaşına, “Down’s sendromu”nun bulunmadığınıbelirleyemez; ancak bazı bulgular “Down’s sendromu”nun bulunduğu yönünde uyarıcı olabilir. Sonuç olarak, bir ultrason, amniyosentez’e hazırlık döneminde bebeğin pozisyonunu ve plasentayı bulma bakımından yararlıdır.

Amniyosentez Nasıl Yapılır ?


İdrar torbanızın dolu olmasına gerek yok. Ancak, idrar torbasında bulunacak bir miktar idrar bebeği ve rahmin alt kısmını görmeyi kolaylaştırır. Ultrason’la inceleme tamamlandıktan sonra, doğrudan, amniyosentez uygulamasına geçeriz. Cildi temizledikten sonra iğne rahmin içine sokulur. Ultrason ekranıiğneyi yönlendirmede doktora yardımcı olması için kullanılır. Gerekli 15 ml sıvının şırıngaya alınması sadece, yaklaşık otuz saniye sürer.İğnenin çıkarılmasından ve bebeğin yeniden kontrol edilmesinden sonra odadan çıkabilirsiniz. 30 dakika kadar dinlendikten sonra da evinize gidebilirsiniz. İstisnasız, hemen her kadın beklediğinden çok daha az rahatsızlık çektiğini ve sözkonusu rahatsızlığın genellikle çok az olduğunu söylüyor. Testten sonra evinize giderken, rahatlıkla otonuzu kullanabilirsiniz; ancak, test sonrası mümkünse birinin size eşlik etmesi ve evinize giderken otonuzu kullanması iyi olur. Hernekadar yatakta dinlenmeye gerek yoksa da, normalde, o gün ve mümkünse ertesi gün de kendinizi yormamanızı tavsiye ediyoruz.

Amniyosentez Sonrası Oluşabilecek Komplikasyonlar


Ne tür komplikasyonlar ortaya çıkabilir?
Amniyosentez uygulanan kadınlar için düşük yapma riskinin ne olduğu henüz kesinlik kazanmamıştır Bizim bulgularımız, amniyosentez uygulanan kadınlar arasındaki düşük yapma oranının, gerçekte, bu testi yaptırmayanlardan daha fazla olmadığını gösteriyor.
Riskin çok az olması gerektiğini ve 200’de 1’den daha fazla olmadığınıhissediyoruz.Sözü edilen, düşük yapma konusundaki çok az riskin dışında amniyosentez testinin bebeğe veya hamileliğe etki edecek herhangi bir başka komplikasyonla ilintili olduğu görülmemektedir. Herhangi bir test gibi, bu test de, örnek elde edilememesi veya laboratuvarın bir sonuç çıkaramaması durumlarında başarısızlığa uğrar.

Testten sonra neye dikkat etmem gerekir?
Testten sonra herhangibir sorunla karşılaşmanız çok ender bir durumdur. Bazen, derinin altında meydana gelen ufak bir morluğunverdiği hafif rahatsızlık görülebilir. Amniyosentez’den sonra vajinadan kan veya su gelmesi ya da herhangibir ağrı hissedilmesi durumunda doktorunuzu görmeniz gerekir.

Sonuçların alınması ne kadar sürer?
“Spina bifida” için yapılan testin sonucu genellikle bir hafta içinde hazır olur. Ancak, ultrason kontrolunda “spina bifida” bulunan bebeklerin birçoğu belirlendiğinden, herhangibir sorun yoksa veya geçmişte “spina bifida” bulunan bir bebek sahibi değilseniz, normalde doktorunuz size bu konuda bilgi vermez. Hücreleri laboratuvarda büyütme gereksinimi nedeniyle “Down’s sendromu” için yapılan kromozom testinin sonucu iki hafta sonra alınır. Laboratuvar test sonuçlarını doğrudan doktorunuza gönderir. Eğer bir anormallik saptanırsa, hamileliğin bu döneminde bile, hamileliği sona erdirmek mümkündür.
 
Ben hem devlet hem özele gidiyorum, o yüzden cihaz kalite farkını gözlemleyebiliyorum. O yüzden umarım cihazdan anlaşılamamıştır canım. 2 hafta boyunca üzme kendini. Birde burda arkadaşlar yazmıştı geriden gelen gebelikler için muz, pekmez fln yiyin diye, bi araştır istersen :KK66:
Ilk hamileligimde bende hem ozele hem devlete gidiyordum arada cok fark vardi dedigin gibi boyle diyip rahatlatiyorum kendimi dua etmekte baska elimden bisey gelmiyor... cok tesekkur ederim cnm bi arastirayim
 
Ilk hamileligimde bende hem ozele hem devlete gidiyordum arada cok fark vardi dedigin gibi boyle diyip rahatlatiyorum kendimi dua etmekte baska elimden bisey gelmiyor... cok tesekkur ederim cnm bi arastirayim
Bnde muz pek ez cevız yiyorum gunluk be egı gorduk kalp atısı yoktu dr gec dollenme dedı
 
X