Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

  • kız

    OY: 65 40,9%
  • erkek

    OY: 85 53,5%
  • ikiz kız

    OY: 2 1,3%
  • ikiz erkek

    OY: 2 1,3%
  • ikiz kız/erkek

    OY: 3 1,9%
  • üçüz / çoğul

    OY: 2 1,3%

  • Ankete Katılan
    159
Yok canım o kasılma değil ayağa kalkınca yerçekimi etkisiyle hepimizin sertleşiyordur mesela uzanınca sağa sola yayılıp daha yumuşak oluyor. Kasılmada karnım bir yana sertleşiyor bebek hareketi hissetmiyorum ve karnımda normal gerginlik değil de farklı acı gibi birşey oluyor. Bel kısmına doğru o gerginlik yayılıyor ve sonra eski haline dönüyor. Bunun zaten olması sağlıklı birşeymiş. Vucut kendini doğuma hazırlıyor. Ama ne kadar olduğu önemli atıyorum gün içinde 10 kez olıyor bu normal benim 15 dakikada 1 falan oluyordu akşama kadar sayamayacağım kadar fazla oluyordu yani öyle riskli bi durumda hissetmemek mümkün değil.
Yazıyı okuyup diğer arkadaşlar hemen gerilmesin artık ileri haftalardayız ve bunlar yaşanacak normal şeyler🤭
bu bana hic olmadi sanki tarif ettigin sey. hic olmamasi da normaldir insallah. tumden sertlesiyor benim gun icinde yavas yavas basliyor sabaha dogru dinlenip birsey yemeyip uykumu alinca geciyor, ama bebek hareketine etki etmiyor hic bu durum, bebek hareketli, sadece karnim gaz bombasi gibi sanki oturmam saga sola donmem falan hep rahatsiz ama ne agri var belimde ne birsey.
Agrilar cok hafif nadiren oluyor tabi
 
Bişey diyimmi senin önceki yazılarından da benimle aynı durumu yaşayabilecek olduğunu fark etmiştim ama yanlış yönlendirip seni yanlış bilip gereksiz panik yaptırmayayım diye dememiştim. Hiç korkma benim de 21mm ye kadar düştü ciğer geliştirici yapılacaktı takip edelim dediler şu an aynı ilerliyor. Uzamıyor ama aşırı kısalmıyorda. Bende yarın tekrar gidicem doktora en son23mm çıktı 3 -4 gündür ayağa biraz fazla kalkıyorum umarım aynı duruyordur. Fark edilmeden önce aşırı şekilde kAsılmam oluyordu nst ye girsem o vakitlerde ağrı da çıkacaktı bebek toplanıyor sandım bilemedim.
İşte işin enteresan yanı ne kasılmam oldu ne ağrım hiç bişey hissetmedim yatış deyince şok oldum. Sadece vajinal bakıldı iki kere ondan sonra karnım taş gibi oldu o zaman oldu yani kasılma. Dediğin gibi onun dışında ayakta çok durduğum an akıntım oluyordu çok. Tek buydu yani. Evet çok uzamasını beklemiyorum bende bebek büyüdükçe hep böyle olacak ama inşallah sorun yaşamayız.
 
Sağlıkla gelir inşallah 2 hafta geri olması çok sıkıntı değil sanırım. Bazen ölçüm cihaz kaynaklı da öyle çıkabiliyor benimkinin kafası 2 hafta öndeydi hep bi ara 2 hafta geride çıktı sonra normal çıktı bende endişelendim doktor 2 hafta çok anlamlı değil demişti. Normal haftasına gelir inşallah. Görümcemin kızına da hep 2 bazen 3 hafta geri demişler minyon bir kız şimdi de bazen yapısal da olabiliyor🙏🙏sağlıkla zamanında gelsin bebiş
Amin cok teşekkür ederim inşaallah öyledir ama bnu nasil bilcm bu sebeble 39.haftada suni sanci verip dogumu baslatrz dedi uyup uymama konusunda kararsz kaldm belki de szn dedgnz gbi ama deilse de bebege beklemem zarar verir mi düşüncesi var.. hayırlı olsun insaallah. Tekrar teşekkürler🌸
 
X