• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Yaa ben su besik kenarlarina dikilen seyler varya onlardan dikmek istiyorum. Kesin annem kizar ugrastirmaz da :) Baby nest konusunda kararsizim cok istersem kaynanam dikmek istiyor ona diktiririm ;)

ayy benimde çekilecek şu grip geçsin bende gideyim o zaman nasıl bulanti falan oldu mu bide anestezi işi nasıl yapıldı

yok canim bulanti olmadi cok sukur. uyusukluk gecti simdi o yuzden hafif bi agrim var ama dayanilamayacak gibi defil cok sukur. lokal anestezi yapti hamilelik icin uygun dedi. Valla cekilcekse cektir kurtul derim. doktorum bana 4-5-6 da cekim yaparim sonrasinda ertelenebiliyorsa ertelerim demisti.

Merhabalar idrar yollarında enfeksiyon olup monurol kullanan arkadaşlar vardı. Benimde hafif enfeksiyon çıktı 1 şase monurol vermiş dr.um. kullanan arkadaşlar faydasını gördü mu?

Folik asiti bıraktıktan sonra başka ilac verdi mi dr.nuz?

Bol su içilen bir günün ardından, monurol ü içip 8 saat tuvalete gitmeden bekleyemedim ben. O yüzden bende İşe yaramadı maalesef.

Folik asitten sonra da demir ve multivitamine geçtim ben.

Aşağıdan mıknatıs filan mı tutsanız, niye İlerlemiyor bu zıkkım. Neyse bekleyince çıkar inşallah.
Herkesten grip haberleri gelmeye başladı, dikkat etmek lazım. Çok geçmiş olsun.

Ben az önce perinatoloğumdan geldim, üçlü ve dörtlüye o da gerek yok dedi.
Ayrıntılı için de ben bu doktora kesin karar verdim, 21-22 den birinde
Aşağıdan mıknatıs filan mı tutsanız, niye İlerlemiyor bu zıkkım. Neyse bekleyince çıkar inşallah.
Herkesten grip haberleri gelmeye başladı, dikkat etmek lazım. Çok geçmiş olsun.

Ben az önce perinatoloğumdan geldim, üçlü ve dörtlüye o da gerek yok dedi.
Ayrıntılı için de ben bu doktora kesin karar verdim, 21-22 den birinde alıp randevu giderim.

Merhabalar yanlış anlamazsanız birşey sorabilir miyim perinatologa gitmenizi kendi doktorunuz mu tavsiye etti acaba rahîm ağzını olcturmeye gitmistiniz sanırım benim de ilk hamileligimde daha 17. Haftada 2.2 ye düşmüştü de hic perinatalog demediler bana normal kadin dogum doktoru yapmisti takibini sizin de daha once bi kaybiniz var galiba o yüzden önlem amaçlı mi daha bu haftalarda ölçüm diye bir sormak istedim

Daha hamile kalmadan benim kararımdı. Ama sonrasında doktorum da hastanenin kuralı olarak ikiliyi perinatoloğun yapacağını söyledi. Ben kaybımda sebep bulunamaması sebebiyle çok tedirgin olduğumdan çok güvendiğim bir perinatoloğa da ayrıca gidiyorum. Normalde risk ihtimali olan hamileliklerde 14.haftada ölçmeye başlıyorlar. Ben de 12.haftada başladılar.

Bahsettiğiniz değer kritik sınırlarda bildiğim kadarıyla, bana 2,5 un altına inerse serklaj düşünmemiz gerekebilir demişlerdi.

17.haftada 2.2 olan gebeliğiniz sonra nasıl devam etti?

Size tavsiyem bir perinatoloğa da mutlaka gitmeniz, ben hamileliğin sonuna kadar progestan devam edeceğim mesela. Sadece önlem amaçlı. 20 gün önce 3,7 olan rahim ağzı boyu şu an 4,8 civarı çok şükür.

Daha hamile kalmadan benim kararımdı. Ama sonrasında doktorum da hastanenin kuralı olarak ikiliyi perinatoloğun yapacağını söyledi. Ben kaybımda sebep bulunamaması sebebiyle çok tedirgin olduğumdan çok güvendiğim bir perinatoloğa da ayrıca gidiyorum. Normalde risk ihtimali olan hamileliklerde 14.haftada ölçmeye başlıyorlar. Ben de 12.haftada başladılar.

Bahsettiğiniz değer kritik sınırlarda bildiğim kadarıyla, bana 2,5 un altına inerse serklaj düşünmemiz gerekebilir demişlerdi.

Size tavsiyem bir perinatoloğa da mutlaka gitmeniz, ben hamileliğin sonuna kadar progestan devam edeceğim mesela. Sadece önlem amaçlı. 20 gün önce 3,7 olan rahim ağzı boyu şu an 4,8 civarı çok şükür.
Risk olmamasına sevindim cnm gözünaydın...

Benim o hamileliğimi anlatsam roman olur inanın ama çok şükür mutlu son şimdi tatil için memleketimdeyim ama haftasonu dönüyorum çalıştığım yere ordaki doktorla konuşmam gerekir sanırım umarım bu hamileliginiz sorunsuz geçer zaten 20li haftaları da atlatırsanız daha kolay olacaktır herşey şu an benim de en büyük telâşım bu 17. Haftaya yaklaştıkça aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum hâliyle

Benimde kafam karıştı bugün. Doktora dedim ki şimdi bundan sonra ultrasonda bakılıyomş burdamı olcak ne önerirsiniz dedim, 4boyutlumuymuş neymiş dedim o an ayrıntılı diye gelmedi aklıma.diyoki şuan baktığnda 4boyutlu zaten.. şakamı yaptı tam anlayamadm o an.biraz ilginç bir karakter kendisi.ama çok güveniyorm 1.5yıl bebeğm olmadı bu doktora gittiğm ikinci ay iğne ile doğal yolla hamile kaldm.neyse çıkışta da dediki bayramda sizi radyoloji doktoru görecek dedi.sonra 2hafta sonra bidaha çağracak dedi. Eğer bi problem yoksa 25.hafta görüşücez bidaha dedi.ama şimdi kafama takıldı.yani ayrıntılıya mı bakılacak.

Benim o hamileliğimi anlatsam roman olur inanın ama çok şükür mutlu son şimdi tatil için memleketimdeyim ama haftasonu dönüyorum çalıştığım yere ordaki doktorla konuşmam gerekir sanırım umarım bu hamileliginiz sorunsuz geçer zaten 20li haftaları da atlatırsanız daha kolay olacaktır herşey şu an benim de en büyük telâşım bu 17. Haftaya yaklaştıkça aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum hâliyle

Mutlu sonsa en önemlisi o zaten. Ama insan önceki tecrübeleri kafasından silemiyor işte. Böyle bir durumunuz yine varsa progestan kullanmak en kolay çözümü. Allah hepimize güzel hamilelikler ve sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.

arkadaşlar ben dün sinir krizi geçirdim sakin bi gebelik yaşıyordum dün saatlerce ağladım öğleden sonra akşam durdu tekrar ağladım
dişlerim birbirine vurdu elim ayağım kasıldı zor açtılar gecede uyandım ağladım o derece oldu bebekte kasıldı hissettim kasıklarım çok ağrıdı sancıdı çünkü
bebek çok stresli doğuştan katılarak ağlayan sinir krizi geçiren bi çocuk oluyormus boyle sinirli gebelik geçirenlerde 1 kereden bir şey olur mu ya için huzursuz oldu
huysuz aksi oluyormus böyle çocuklar doğru mu bilginiz var mı
Cnm allahın dediği olur. Bana onlar inandırıcı gelmiyor pek. Ablam okadar el üstünde hamilelik yaşadıki ama bebeği kolikti. Şimdi 20 aylık ve ağlamaktan sinir krizi geçiriyo. Ben hamileyken polislik yapıyordum ve her günüm stres üzüntü doluydu. Ama rabbim dağına göre kar veriyor. Oğlumda memlekete 15 saat uzakta 2000 nüfuslu bir yerde tek başıma büyüttüm. Arkadaş olduk o derece. O yüzden takılma o kadar. Ne yaşarsan yaşa allahın dediğine geleceğiz

Benimde kafam karıştı bugün. Doktora dedim ki şimdi bundan sonra ultrasonda bakılıyomş burdamı olcak ne önerirsiniz dedim, 4boyutlumuymuş neymiş dedim o an ayrıntılı diye gelmedi aklıma.diyoki şuan baktığnda 4boyutlu zaten.. şakamı yaptı tam anlayamadm o an.biraz ilginç bir karakter kendisi.ama çok güveniyorm 1.5yıl bebeğm olmadı bu doktora gittiğm ikinci ay iğne ile doğal yolla hamile kaldm.neyse çıkışta da dediki bayramda sizi radyoloji doktoru görecek dedi.sonra 2hafta sonra bidaha çağracak dedi. Eğer bi problem yoksa 25.hafta görüşücez bidaha dedi.ama şimdi kafama takıldı.yani ayrıntılıya mı bakılacak.

Ben de anlayamadım canım, radyoloji neden ben o kısmını bilmiyorum.

Pembe mavide nasıl ücretler? Ben de jimerde idim şimdiye kadar. Muayene ücreti 100 lira (Sgk anlaşmalı) Doğum ücreti için de 3500 dediler(normal Doğum) jimerde
Canım sigortayla anlaşması yok pembe mavinin.benim özel sağlk sigortam var az ödüyorum, ama muayene 200lira.. doğum 5000 sanırım.sigortam doğumuda karşılıyo daha konuşmadm o yzden.hastane çok güzel ama.jimerede gittim ben.cenk aşkalliye.oda çol tatlıydı.ama çok kalabalık oluyodu.pembe mavi daha rahat özel hastane konforu daha fazla var.şimdi necdet kırkere gidiyorum

Pembe mavide nasıl ücretler? Ben de jimerde idim şimdiye kadar. Muayene ücreti 100 lira (Sgk anlaşmalı) Doğum ücreti için de 3500 dediler(normal Doğum) jimerde
Canım sigortayla anlaşması yok pembe mavinin.benim özel sağlk sigortam var az ödüyorum, ama muayene 200lira.. doğum 5000 sanırım.sigortam doğumuda karşılıyo daha konuşmadm o yzden.hastane çok güzel ama.jimerede gittim ben.cenk aşkalliye.oda çol tatlıydı.ama çok kalabalık oluyodu.pembe mavi daha rahat özel hastane konforu daha fazla var.şimdi necdet kırkere gidiyorum

Back
X