2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Merhaba arkadaşlar.bende Allah nasip ederse şubat annesi olucam.bugün 5+3 hamileyim. Ama 2gündür baya bi ağrım var.regl sancısı gibi.sizin nasıl?çok korkuyorum düşecek diye.dünde keseyi bebeği gördüm ama endişeliyim

Hayırlı olsun, keseyi de görmüşsün ilk aşamayı atlatmışsın :) ağrılar oluyor canım. Normal olduğu da yazıyor gebelik kitaplarında. Şiddetlenirse doktora bilgi vermek gerekiyor.

Se
Ay kızlar sizleri okuyunca ister istemez kuruntu yaptım ya biz sadece keseyi gördük bebişi kalp atışını görmedik normaldir di mi ya :)
Nin sat kac canim?bebisin gelisimine ve ultrason cihazinin hassasiyetine gore hepimizde ayni kuruntu :). Benim su sirayla gidiyor suan ilk kan testi iki gun sonra kese gorundu iki gun sonra kese buyumus yolk sac ta gorundu iki gun sonrada bebis gorundu bu aradada 5 hafta 6 gun olduk ve alttan ultrasonla kalp kipirtisi goruntu karindan gorunmuyor karindan sadece bebis gorundu alttan bakinca kalp atis gorundu yani alttan ultrasonla daha net ve daha once gorunuyor hersey buarada pazarteside kalp atisi dinlemek ivin cagirdi buarada bu kadar siki takip yapmasinin sebebi benim onceki kayiplarim riskli gebe olmam ve bu benim 2 yillik doktorum :)... siraya gore gidiyorsa hersey yolundadir ve sadece karindan bakiliyorsan bi hafta gec gorunur hersey

Kimler ne kullaniyir kizlar ben decavit progesteron ignesi ve hapi corasprin ve cleksan kullaniyorum :) liste uzun yani.

Ben hamile oldugumu ogrendigim gun bu ilaclarin hepsini verdi doktor o gun basladim buarada benim ilk cift kese gorunmustu doktor emin olmak icin 2 sonra cagirmisti sonra tek kese oldugunu soyledi buda hatira oldu :)

Merhaba kizlar..bende tup bebekle hamile kaldim..mart ayinda 10.haftada kurtajim var..kan pihtilasmasi cikti..
su an igne kullaniyorum..sat 12 mayis..insallah skintisiz gecer..ilk randevum 24 haziranda..

Evet canim bende..transferden itibaren kullaniyorum.. sorun olmaz bu sefer insallah..zaten 2 senedir.ugrasiyorum..1 kimyasal gebelik 1 kurtajim var..3. Tup bebek denemem.
Ilk bebegim olacak insallah
Insallah sagsalim kucagimiza aliriz canim benimde 4. Senem 2 kurtaj 4 yada 5 kimyasalim var sayisini bile unuttum benim bir oglum var 9 yadinda sonra kardes isteyince bunlar yasandi banada tup bebek demislerdi en son bende vazgectim dedim doktora normal kontrole gitmistim hamile oldugumu ogrendim mucizem geldi sukurler olsun insallah tam bir mucize olur ve kucagimada alirim

Benim yarin yine kontrolum var bu kontrolude atlattim mi arayi seyreltir artik diye dusunuyorum 2 gune bi doktordayim ogrendigimden beri benim doktorum diyorki stres olma kafana takildigi an gel ultrasona sokar gosteririm rahat ol ara diyor sagolsun

6. Hafta: el- Bâri, el- Velî, el- Vâlî
7. Hafta: el- Mü’min , el-Mâni
8. Hafta: el-Mübdi, el- Musavvir
9. Hafta: eş- Şâfi, el-Şekûr
10. Hafta: el- Bâkî, el-Müyessir
11. Hafta: es-Semî, el- Adl
12. Hafta: el-Hâlik, el- Hallâk, el- Fâlik
13. Hafta: en-Nâsır, el-Müsteân
14. Hafta: el-Bedî, el-Muhsin
15. Hafta: el-Mütekebbir, el- Kuddûs,
16. Hafta: el-Celîl, Zü’l celâli ve’l ikrâm, el- Muktedir, el- Melîk
17. Hafta: el-Hafîz, el –Vâris
18. Hafta: el- Hakîm, el-Hakem
19. Hafta: es- Sâni, el-Vâsi
20. Hafta: el- Cemîl, el-Cebbâr
21. Hafta: el-Kaviyy, el-Vehhâb
22. Hafta: el-Müneccî, el-Mucîb
23. Hafta: el- Câmi,el-Kâim
24. Hafta: el-Mukaddim,el-Muahhir,, el-Kâfî
25. Hafta: el-Halîm,el-Alîm, Allâmü’l-guyûb
26. Hafta: el-Basîr,es-Zâhir,el-Bâtın
27. Hafta: er-Rakîb, es-Selâm
28. Hafta: Rabbü’l-âlemîn, el-Müheymin
29. Hafta: es-Samed, el-Mükevvin
30. Hafta: el-Kâdir,el-Afüvv,el- Gafûr
31. Hafta: el-Mukît,el-Muhît, el-Mümid
32. Hafta: er-Rabb,en-Nâfi,ed-Dârr
33. Hafta: el-Latîf,el-Berr,el-Mâcid,el-Metîn
34. Hafta: el-Kebîr, el-Müteâl, el-Aliyy
35. Hafta: er-Rahîm,er-Raûf,el-Vedûd
36. Hafta: el-Hayy, el-Kayyûm
37. Hafta: el-Azîz,el-Kerîm
38. Hafta: el-Vekîl, Zü’l-eman
39. Hafta: er-Rezzâk,er-Rahmân, el-Bâsıt
40. hafta: el-Vâcid, el-Fettâh

Cenab-ı Hakk’ın isimlerini zikretmek, anne adayının yaşadığı sıkıntılara ve bebeğin karakter oluşumuna yardımcı oluyor. Bu sebeple hamileler, hafta hafta aşağıdaki Esmaü’l-Hüsnaları sık sık okuyabilir.

HAMİLELİK ESNASINDA ÇOCUK İÇİN OKUNACAKLAR

1- Gebelik döneminde 70 bin Subhanellahi ve Bihamdihi okunursa çocuk salih olur.

2- Araf suresinin 189. ayeti kerimesi her farz namazından sonra okunur.

3- Kuran okumayı bilen hamileler hamilelik döneminde her gün Kuran-ı Kerim okuyarak hatim yapılır.

4-Gebeliğin ilk dört ayında her gün bir Embiya süresi veya toplamda 70 defa Embiya süresi okunur.

5-Gebelik boyunca her gün 1 tane Yusuf suresi, 1 tane Lokman suresi okunur.Buna imkan bulamayanlar tek günlerde okuyabileceği kadar okur.

6- Gebelik boyunca anne adayı fırsat buldukça her gün Yasin süresi okur.

7-Doğacak çocuğun ahlakı için 70 tane İnsan suresi okunur.

8-İbrahim suresi çok okunursa çocuk yumuşak huylu olur.

9-Her gün 1 defa Meryem suresi okunur.

10-Çocuğa şeytanın zararından korumak için Al-i İmran suresi okunur.

11- 70 bin tane kelime-i tevhid okunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…