- 12 Eylül 2015
- 4.951
- 6.142
-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #64.161
Evet ışte bem o yuzden2 primayi kullaniyorum diger bezlerden daha ince. Ama kışın kalin bez kullanmak mantıklı tabi bakalim denicem komiliyi sagol :)Ben kışın komili kullandım. Çokta memnunum ama şuan için kalın bir bez canım. Hemde baya kalın. O yüzden pişik yada tahriş olabilir. Ama tam kış bezi. Betonada otursalar toto soğuk almaz
Hemen 10 kilo atayim sana tatlimAh malesef bende eski kilomun altındayım her gören çok zayıflamışsin diyor sinirimi bozuyor yani bu durumda çok hoş olmuyor kilo almam lazım benimde :)
Normal yaptım canım hatta kek kalıplarına koydum küçük küçük porsiyonluk oldu , canım ben bu tarife göre yaptım ama malzemelerdeki suyu ılık kullandım Eki Görüntüle 2188322
o zamanA kadar nasil besleyeceksin cnm? biberonda almiyor diyorsun ? bende bir ara agzini kilitleyince 3,4 gun birsey vermemistim. bir de herseyi sevmiyorlar cnm deneyerek bulmak gerekiyor. mesela bizimki piricunlu pirincli seyleri sevmedi. yayla corbasi sevmedi,tarhana sevdi onu veriyorum bende. bizim doktor diyoduki ek gida icin ac birak aciksin. kahvaltida da minik ekmek iclerine sirayla yumurta peynir tereyagi surup veriyorum azda olsa yiyiyor. mesela kahvaltiyi sutten once veriyorum. ya bide gecen ay istahsiz diyince bizim doktor istah acan ilac yazdi ama vermedim kendi kendine duzeldi cok sukur ufacik yasta ne gerek var oyle seylere. cnm yavas yavas duzeliyor hersey siz yeni 6 ayliktiniz sanirim bizimki 7 aylik oldu daha yeni yeni alisti ek gida olayina ilk zaman yutkunmayi bile bilmiyordu. biraz bizden gore gore heveslendi. simdi karsisina gecip birsey yiyemiyoruz oda istiyor. yiyeceginden degil de meraktan :)Kızlar ek gıdaya 5 6 gün daha ara verip geri başlıcam. Sorun şu bizimki biberon mamasını da reddediyo zaten beni ek gıdaya iten de o oldu ama suan ikisinide reddediyo. İnanılmaz az yiyo nasıl yol izlediniz siz? Belki unutur da düzgünce bide başlarız
Beben kaç kiloda 4+ aldın kız 11 kilodan başlımiyir mu oCanım ayda yılda bir çiş de kaka da taştı, bezi 4+ alıyorum güzel bağlamaya dikkat ediyorum, sadece bağlama ile alakalı değil de bazen de tanzikli yapıyor kakayı o zaman her bezden taşıyor. Genellikle taşmıyor canım
Ya anlamiyorum senin bebek cok iyi yiyordu önceden niye bu kadar reddediyoKızlar ek gıdaya 5 6 gün daha ara verip geri başlıcam. Sorun şu bizimki biberon mamasını da reddediyo zaten beni ek gıdaya iten de o oldu ama suan ikisinide reddediyo. İnanılmaz az yiyo nasıl yol izlediniz siz? Belki unutur da düzgünce bide başlarız
Doktor bize tam buğday tahıllı ekmekler kullanın dddk 7 tahıllı gibikizlar ekmek ne veriyorsunuz simdi bizimkine bu ara corbanin icine ekmek doğrayıp veriyorum guzel yiyiyor. kahvaltida da yumurtayla, peynirle seviyor. ama beyaz ekmek. tam tahilli verilir mi acaba ? ne bileyim veya istanbulda aslinda en iyi ekmek halk ekmekmis onun ekmeklerinden mi vermek lazim
Evet KuZum sitesi var bir de Hatice teyzeden nokta komm var acayip güzel Doğal ürünleri var onlara da bakabilirsinAnkara'dayım bende Arifoglu baharata giderim mutlaka , makarnavitma Instagram'da dimi çok görüyorumda nedense hiç düşünmedim onu
Cokkk gecmis olsun. Simdi durumu iyimiKızlar çok kötü bi gün geçirdik. Enes havale geçirdi. Hastanedeydik akşama kadar. İlk 24 saat önemliymiş sürekli takipteyiz. Dua edin tekrarlamadan atlatalım
Bence 7. Ay sonu yemeye başlıyorlar İpek 2 gun yediğini 3. Gun yemiyor ama diğer günlere göre kaşık sayımız arttı hic üzülme zamanla yiyecektirKızlar ya biz ek gıdaya yeni başladık dün kabak bugün kabak + havuç püresi yaa yemiyor geri çıkarıyor ağzından sinirlerim bozuldu ne yer ki yiyebileceği ne verebilirim , yarın kahvaltıya başlıcaz yumurta vericem inşallah
Oii masallah 2019 subat anası mi olacak kız yoksaBugün cinsiyetimiz belli oldu16 haftalığız ve cinsiyetimiz kızmış çok mutluyum bi oğlan bi kız tutturanlardan oldum cnm kızım
İnşallah canım benim sabırla bekleyeceğim inşallahBence 7. Ay sonu yemeye başlıyorlar İpek 2 gun yediğini 3. Gun yemiyor ama diğer günlere göre kaşık sayımız arttı hic üzülme zamanla yiyecektir
Fatma sen diyon ya cok huzursuz yemiyor vs diye bi de alerji oldu falan diyorsun ya acaba senin bebenin de mk gıda sut ürünlerine vs alerjisi var o heldi aklımaKızlar ek gıdaya 5 6 gün daha ara verip geri başlıcam. Sorun şu bizimki biberon mamasını da reddediyo zaten beni ek gıdaya iten de o oldu ama suan ikisinide reddediyo. İnanılmaz az yiyo nasıl yol izlediniz siz? Belki unutur da düzgünce bide başlarız
ben de senin gibiydim emzirmeyle gider diyorlardı gitmedi. baktım olacak gibi değilkizlar alakasiz olacak benim de ama, yaa bu kilolar kaldi sinirim bozuk. tatile gitcez gecen seneki sortlar totomdan geçmiyortisortlerde ustumden
eskiden de balik etliydim ama yine zayıfmışım 38 beden oluyomus simdi 42 olmusum. internette de sinir oluyorum bazilari diyor ya su ictim kendiliginden gitti benimkiler gitmiyor valla yogun caba gosterneden. bizim zayiflama topigide yalan oldu sanirim
Bizde de ayni olay oldu İpek kaşığa ağzını kitledi red etti biraktim 3 dk sonra tekrar denedim açtı ama mama sandalyesinde cok yemiyor çıkmak istiyor arkasına dönüp mama sandalyesini issiriyor kemerini issiriyor vuruyor o yüzde. Kucağıma alıyorum mutfağa gidiyorum ağzıma bsyler atıyorum hemen onun yemeğini acıyorum bakıp el atınca kaşıkla veriyorum kucakta yiyor suan da daha cok her yer batıyor üstüm başım onun yâri bası belim kopuyor ama olsun yesin diyorumYa anlamiyorum senin bebek cok iyi yiyordu önceden niye bu kadar reddediyo
Bu konuyla ilgili doktora gittiniz mi hic belki cocukta iştahsizliga sebep olacak bir problem var? Çünkü ben istahsiz diye goturdugumde bir dünya tahlil yaptirdi doktor bisey cikmayinca yapisi bu demek ki dedi. Kaşığı bebegin agzina verdiginde eger başını ceviriyorsa israr etmeden hemen vaz mi geçiyorsun. Mesela ömerim aç da olsa yemege tepkili yaklasir ucundan tadar eger severse birkac kaşık sonra acilir yemeye başlar. Ve kaşık ile mama sandalyesinde yediremiyorum ben arkasina yaslanir vaziyette minderde yediriyorum. Mama sandalyesinde blw tarzı uyguluyorum daha çok
Arkasina minder koyup 45 derece yaslayip öyle yediriyorum canim ben. Aslında uzmanlar oyuncak falan vermeyi önermiyor ama ben oyuncaklarla falan oyalayip da yediriyorum. Zaten genelde 3.5- 4 saatten önce yedirmedigim icin acikmis oluyor fazla zorluk cikarmiyor. Temiz temiz 5 dakikada yedirip kaldiriyorum. Yeter ki sevdigi bisey olsunBizde de ayni olay oldu İpek kaşığa ağzını kitledi red etti biraktim 3 dk sonra tekrar denedim açtı ama mama sandalyesinde cok yemiyor çıkmak istiyor arkasına dönüp mama sandalyesini issiriyor kemerini issiriyor vuruyor o yüzde. Kucağıma alıyorum mutfağa gidiyorum ağzıma bsyler atıyorum hemen onun yemeğini acıyorum bakıp el atınca kaşıkla veriyorum kucakta yiyor suan da daha cok her yer batıyor üstüm başım onun yâri bası belim kopuyor ama olsun yesin diyorum
Eger ben toksam karisisnds sakız çiğniyorum elimi ona vereceğim yemeği yer gibi yapıyorum çiğniyorum sanıyor
Mama sandalyesine bizim ki de gıcık
Biberonla oyalıyarak 60 cc içiriyorum. Kaşık maması ek gıda yok yani en fazla 3 kaşık 4 kaşık. Aynen 28 subat doğumluyuz. Bizimkide meraklı atılıyo ama azcık yiyo tamam bastırıyo açlığını okadar. Takmayım diyorum ama insan düşünmeden de edemiyo neden diye yani mama yiyip ek gıda yemese hiç takmam istemiyo diye ama ikisinide istemiyo. Çok kararsız kaldımtesekkurler cnm deneyecegim.
o zamanA kadar nasil besleyeceksin cnm? biberonda almiyor diyorsun ? bende bir ara agzini kilitleyince 3,4 gun birsey vermemistim. bir de herseyi sevmiyorlar cnm deneyerek bulmak gerekiyor. mesela bizimki piricunlu pirincli seyleri sevmedi. yayla corbasi sevmedi,tarhana sevdi onu veriyorum bende. bizim doktor diyoduki ek gida icin ac birak aciksin. kahvaltida da minik ekmek iclerine sirayla yumurta peynir tereyagi surup veriyorum azda olsa yiyiyor. mesela kahvaltiyi sutten once veriyorum. ya bide gecen ay istahsiz diyince bizim doktor istah acan ilac yazdi ama vermedim kendi kendine duzeldi cok sukur ufacik yasta ne gerek var oyle seylere. cnm yavas yavas duzeliyor hersey siz yeni 6 ayliktiniz sanirim bizimki 7 aylik oldu daha yeni yeni alisti ek gida olayina ilk zaman yutkunmayi bile bilmiyordu. biraz bizden gore gore heveslendi. simdi karsisina gecip birsey yiyemiyoruz oda istiyor. yiyeceginden degil de meraktan :)
Ya işte ben bunu doktora anlatamıyorum kadın ağzıma bütün laflarımı tıktı. 2 doktora gittim ikiside kiloya bakıp kilosu iyi diyo. E kilosu iyi de 5 haftaya yakındır yemiyo çocuk. O yeni aldığı kilo değil ki. Ne tetkik yaptı ne bişey. Bizim de öyle önce tadına bakar öyle direk ağzına sokmam. 3 kere felan ısrar ederim ağzına sokarım oyalayıp felan ama hala istemiyosa zaten ağzını öyle kitliyo ki asla sokamazsın ağzına kafasını çeviriyo eliyle kaşığı itiyo bende ısrar etmiyorum. Hani arada yiyo da arada yemese tamam. Hayır hiçbişi istemiyo. Diş te bi başladı diş çıktı huyu değişti iştahsızlaştı. Ara versem acaba unuturda başlar mı?Ya anlamiyorum senin bebek cok iyi yiyordu önceden niye bu kadar reddediyo
Bu konuyla ilgili doktora gittiniz mi hic belki cocukta iştahsizliga sebep olacak bir problem var? Çünkü ben istahsiz diye goturdugumde bir dünya tahlil yaptirdi doktor bisey cikmayinca yapisi bu demek ki dedi. Kaşığı bebegin agzina verdiginde eger başını ceviriyorsa israr etmeden hemen vaz mi geçiyorsun. Mesela ömerim aç da olsa yemege tepkili yaklasir ucundan tadar eger severse birkac kaşık sonra acilir yemeye başlar. Ve kaşık ile mama sandalyesinde yediremiyorum ben arkasina yaslanir vaziyette minderde yediriyorum. Mama sandalyesinde blw tarzı uyguluyorum daha çok