2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Onu bende farkettim. Sadece ona yesin diye uzattığım hiç birşeyi yemiyo. Biz yerken onun ağzına da verirsem yiyo. Kaşım mamasını da yedirirken hiç onunla ilgilenmiyorum kendim yiyo gibi yapıyorum arada ona uzatıyorum ozaman ağzını açıyo bitiriyo geçen babasını bile çapırdım yiyo gibi yaptık hepsini bitirdi.
aynen cnm bizimde aynisi :) taklit ederek yiyorlar aslinda.

Aynen merve de çok kalkıyor diye yesin istiyorum. Akşsm 6 gibi daha çok yesin istiyorum ama yemeği uzattığımda kafasını sağa sola uzatınca doydu diyorum. Bi de kilo alımı çok azdı. Yanlız senin yazdıklarına göre ipek te bayağı yiyor ekin.
Nerde yiyor kız avent cay kaşığı kadar 3 bilemedin 4 kaşık yarısı dışarda
Pankek bugun bozuk para kadar ancak yemiştir minik minik elimle bölerek verdim mercimek kadar o yarisi dışarda
Peynirde 3 mercimek tanesi anacaktır yine dışarı atmıştır kesin
Farkındaysan burada 1 kase çorbadan bir cay bardagi yoğurttan bahşediyor arkadaşlar beybjsi:KK70:
Cay bardagi yoğurt demek neredeyse 4 5 yemek kaşığı demek İpek toplasan bi yemek kaşığı yemiyor

Su sebepten takıyorum sutum azaldi sütle doymiyor agliyor ve inanılmaz cok kalkıyor sabaha kadar 1 1.5 saate kalkıyor
Yese biraz doyar en azından diye düşünüyorum
Hastalık öncesinde de yemiyordu haspam☺️
Benimki de öyle uyanıyor yaklaşık 1 aydır. Her uyandığında emzirmiyorum babası uyutmaya çalışıyor yeniden yani birinde emzirmiyorsam diğerinde emziriyorum. 2-3 gündür de ağlayarak uyanıyor. Doktor 9. aya kadar sadece anne sütü yeterli dedi. Benim de sütüm azaldı göğüsler yumuşacık ve küçüldü. Sadece tadım yaptırıyorum çorba muhallebi falan vermedim hiç. 2 haftadır kiloda almıyor hatta 50 g vermiş çünkü hasta oldu yavrum yemedi içmedi ama bunun geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum. Sende çok evham yapma rahat ol biraz. Ek gıdadan çok sütüne ihtiyacı var. Emzir gitsin

Biz hic kilo almamışız gözüküyor hastalıktan gitti kilo aslında almisti cunku tatilde baya gıdıklıydi kendi nazarım değdi bebeye tatilde dedim bu ay tosun oldu taşınamıyorum iyi kilo aldı kesin dedim sonrası nakautt:KK70:
Gunde 1600 gr kaka yapan çocuğa göre cok iyi daha da verebilirdi dedi doktor neyse ki serumla dengelendi
Kiloya hic takılmadım ben hep İpek cok kilo almiyor zaten
Sağlıklı olsunlar da
Zaten 9 Aydan sonra yemekle alırlar biraz bu ahlardan sonra 200/300 ki İpek aşırı hareketli
doktor geçen ay aldığı kiloya bu harekette cok iyi demişti sanirim 300 gr di
Kiloya hic takılmayın 3 ay almaz 9. Ahdan sonra ağız açmaya başlayacaklar yemeğe alışacaklar o zaman alır kızlar
Dis zaten ek gıdaya 1 yasa kadar hep SEK’te vuracak dedk doktor
1 yas sonrasında da sevdiği yemekleri yaparsınız yerse yer yemezse yine emer dedi

Benimki de öyle uyanıyor yaklaşık 1 aydır. Her uyandığında emzirmiyorum babası uyutmaya çalışıyor yeniden yani birinde emzirmiyorsam diğerinde emziriyorum. 2-3 gündür de ağlayarak uyanıyor. Doktor 9. aya kadar sadece anne sütü yeterli dedi. Benim de sütüm azaldı göğüsler yumuşacık ve küçüldü. Sadece tadım yaptırıyorum çorba muhallebi falan vermedim hiç. 2 haftadır kiloda almıyor hatta 50 g vermiş çünkü hasta oldu yavrum yemedi içmedi ama bunun geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum. Sende çok evham yapma rahat ol biraz. Ek gıdadan çok sütüne ihtiyacı var. Emzir gitsin
Sut gelse ah surekli emziriyoeum
Uyku eğitimiyle alakası da YÖK bizim mesela tatilde sorun yoktu hastanede serumdan doyuyordu sorun yoktu bi ciktik ki hastanede azaldi benim
Çıkınca her şey basladi
2 gun emzirmeyi denedim kalkti ki her kalktığında Deli gibi emdi
Sonra iki meme emzirdim
Yatacağı zaman 2 meme emzirip 160 cc sur vermedim cubku memelerde agladi ona geçirdim bitince agladi öbürüne geçirdim bitince agladi sondan biberonla verdim 4 saat uyudu sonrası yine 1.5 saate 1 saate kalkti
Valla ben 6 Aydan sonra emzir gitsin emdikçe sur gelir olayına hic inanmıyorum artık cocuk resmen cekiyor cekiyor cekiyor sut gelmiyor yutkunmuyor diliyle uyarıyor yok önceden sut inerdi hissederdim şimdi yok saniyelerde cekti belki 10 kez cekmistir gelmedi
Valla hormonlarıma baktıracağım bakalim doktora hidicem belki hormon ilacı alıp artırırım bilemiyorum
Dişte YÖK bizim
Suya mi kalkıyor dedim su da verdim YÖK su akar akmaz surat çevirip agladi
Bizimki bi sabah ağlayarak uyanmıyor bir de öğlen uykularında gerisi ağlama

Hep hanında yemek yiyorum sofra da oliyor kendim yermiş gibi uzatıyorum
Bende emzirirken 1 1.4 saat sonra veriyorum sabah emzirip sonrasında kahvaltı hazırlıyordum 1 1.5 saate bugun hic emziremeden deneyim dedim hazırlayana kadar cok agladi ve yemedi emmek istedi emdi emdi uyudu
Ne halt ettifigi belli değil :KK70:
Sık kalkma meme de ağlama olmasa sorun etmeyeceğim yoksa her şey ram 9. Ayda oturuyormuş ama iste sık kalma beni yordu

meyva seviyor demistin meyvasi fazla olacak sekilde yogurta katip denedin mi ? birde sicaktan da kalkiyor olabilir mi ? bizimde 1 saate( hatta bi ara 30 dk da bir) kalkiyordu , ben odayi ayirdim. bizim oda cok ufakti . kendi odasinda vantilatör da calistiriyorum duvara karsi , biraz daha duzeldi gibi uykusu en azindan saat basi
kalkmiyor.

Bakici olarak kadin cagirdim.yavrumu gorsun tanisin anlasalim diye.ertesi gun kadindan ses seda yok.ben aradim ne olduu gelmiyo musun.yok hastayim.calismiyacam dedii.sanirim oglumdan korktu:KK59:oysa ki kadinin geldigi gun en akilli en az agladigi saatlerdii:KK70:
Subata kadar ucretsiz izne ayriliyorum bende.1yasindan sonra calusmaya baslarim artik.insallahh:mad:
Seni öyle iyi anlııyorum ki. Oğlumdaki halimi hatırladım. Kimse bana gelmezdi. Yanımdaki insanı evine davet ederken kimse seni davet etmez. İşyerindekiler çaki derdi. 19 aylıkken kreşe vermek zorunda kaldım. Allahtan kaan da deniz gibi bir çocuktu da kaldırabildi. İlk 4 yıl çok zorlandım. İnşallah merve biraz daha uyumlu sakin olur.

Bugun İpek’e tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım soğan sarımsak koydum şifa olsun diye blenderdan geçirdim incelsinler diye 3 /4 kaşık yedi aventin kaşığından vay kaşığı gibi ve 4:30 5 gibi emmisti yedirdiğini de 7 idi
İnsallah su tavuk et sularıyla yer bsyleri

meyva seviyor demistin meyvasi fazla olacak sekilde yogurta katip denedin mi ? birde sicaktan da kalkiyor olabilir mi ? bizimde 1 saate( hatta bi ara 30 dk da bir) kalkiyordu , ben odayi ayirdim. bizim oda cok ufakti . kendi odasinda vantilatör da calistiriyorum duvara karsi , biraz daha duzeldi gibi uykusu en azindan saat basi
kalkmiyor.
Karıştırdım en sevdiği karpuzu bile hatta karpuzla karıştırmayı geç karpuza ufak değdirip verdim hanı azıcık değdiği kadar yoğurt vardı anjnda tiksinti suratını yapıp kafa çevirdi sondan düz karpuz verdim cok clk yedi :KK70: yoğurtu artık bırakacağım ya birkaç hafta vermemiştim bir ay vermeyeceğim bakalim
Oda geniş vantilatör çalışıyor bizim de
Ama bence sorun sut sikinca gelen sütten eser YÖK

Nerde yiyor kız avent cay kaşığı kadar 3 bilemedin 4 kaşık yarısı dışarda
Pankek bugun bozuk para kadar ancak yemiştir minik minik elimle bölerek verdim mercimek kadar o yarisi dışarda
Peynirde 3 mercimek tanesi anacaktır yine dışarı atmıştır kesin
Farkındaysan burada 1 kase çorbadan bir cay bardagi yoğurttan bahşediyor arkadaşlar beybjsi:KK70:
Cay bardagi yoğurt demek neredeyse 4 5 yemek kaşığı demek İpek toplasan bi yemek kaşığı yemiyor
Günlük hepsi mi. Yok şuan ben mervenin toplam 5 yemek kaşığını yeterli buluyorum. Eskisi kadar çok uyanmıyor. Yeterli demekki. Bir kase çorba tek seferde çok bence. Yada bir bardak yoğurt. Gene herkes kendi bilir çocuğunu tabi

Günlük hepsi mi. Yok şuan ben mervenin toplam 5 yemek kaşığını yeterli buluyorum. Eskisi kadar çok uyanmıyor. Yeterli demekki. Bir kase çorba tek seferde çok bence. Yada bir bardak yoğurt. Gene herkes kendi bilir çocuğunu tabi
Benim dediklerim günlük hepsi bir öğün degil sabah öğle akşam meyve puresi 2/3 kaşık cay kaşığı bi muzu yarım yiyor oda kabız etti biraktim
Karpuzu yiyor ama
Benim okuduğum kaynakta günlük 3 cay bardağına kadar ek gıda alabilir bu aylarda yazıyordu
Üst sınır tabi benim istediğim o kadar değilde az Biraz doyması :KK70:

9 ay mı naptın bacım sen. Bunu söyleyen doktoru ilkkez duydum. Bizim doktorlar niye 4 ayda başlattı ki. Çok uyanıyorsa kilo alımı okadar düşükse kendine de bebeğine de eziyet bence. Gene sen bilirsin tabi.

Benim dediklerim günlük hepsi bir öğün degil sabah öğle akşam meyve puresi 2/3 kaşık cay kaşığı bi muzu yarım yiyor oda kabız etti biraktim
Karpuzu yiyor ama
Benim okuduğum kaynakta günlük 3 cay bardağına kadar ek gıda alabilir bu aylarda yazıyordu
Canım annenin düşüncesi ne bu konuda. Hem çocuk büyütmüş hem eğitimcisi uzmanı bu işin. Bu kaynaklara bel bağlanmamalı tamamen. Doktorlar yapma etme diyorlar ama evde kendileri yapıyorlar. Bizim trakyada komşunun arkadaşı çocuk doktoruydu. Kadın ayağında sallıyordu çocuğu. Hocam sallamak uygunmu dedim. “Yarın sabah 8 de doğumlar başlıyor. Gece nöbet bende. Ben sallamiyim kim sallasın “ dedi :KK70:

2 gundur efsunda herseye agzuni kilitliyordu. Bugun annemlere gittik. Kurban bayraminda efsun icin akik kurbani kesmisti babam. Onun etinden 3 4 kusbasi haslamis annem. Bir parca yemesi lazimmis diye emdirdik biraz 1 lokmada verdik gevelesin diye. Allahim ne emmek ne emmek. Bayildi cocuk ete et suyuna. Anasinin kizi bosuna kabagi tukurmuyor. Tatar kizi nede olsa etobur olacak belli :KK70:

bizim doktor ilk ek gidaya gecince gunde 60 ml sebze-meyve püresi+ 60 ml de yogurt demisti. taa 2 ay once. normali boyleymis aslinda yiyen arkadaslarin yaptiklari dogru 1 cay bardagi kadar. ama tabii doktor bizimkilerin agzini kilitleyecegini hesaba katmamis :KK70:

2 gundur efsunda herseye agzuni kilitliyordu. Bugun annemlere gittik. Kurban bayraminda efsun icin akik kurbani kesmisti babam. Onun etinden 3 4 kusbasi haslamis annem. Bir parca yemesi lazimmis diye emdirdik biraz 1 lokmada verdik gevelesin diye. Allahim ne emmek ne emmek. Bayildi cocuk ete et suyuna. Anasinin kizi bosuna kabagi tukurmuyor. Tatar kizi nede olsa etobur olacak belli :KK70:
Aynen seda. Merve sade etsuyu içiyor. :KK70: kelle paça çorbası yapmışlar bayramda. Kaana göre iştahsız dediğim çocuk elini burnunu batıra batıra yedi resmen. Bizde egenin köylüsüyüz halbuki otoburuz

Canım annenin düşüncesi ne bu konuda. Hem çocuk büyütmüş hem eğitimcisi uzmanı bu işin. Bu kaynaklara bel bağlanmamalı tamamen. Doktorlar yapma etme diyorlar ama evde kendileri yapıyorlar. Bizim trakyada komşunun arkadaşı çocuk doktoruydu. Kadın ayağında sallıyordu çocuğu. Hocam sallamak uygunmu dedim. “Yarın sabah 8 de doğumlar başlıyor. Gece nöbet bende. Ben sallamiyim kim sallasın “ dedi :KK70:
Doktor takmayın emsin yeter zorlamayın diyor ek gıda başından beri
Annem dişler çıkmaya başladı mi böyle olur diyo sizde böyleydiniz yemez emerdiniz diyo anne olarak
Eğitimci olarak beslenme dersinde 9 ay sonra başlar diyor a tam yeme agi AŞ’ma bir de geç başladın diyo bana tadıma 4. Ayda başlamış onlar oyle görmüşler dersleri zamanında

X