2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Emiyor hala. Aksam 8 12 arasi habire emiyor. Sonra duruluyor. Bir yere kadar tolare ediyordum ama ozellikle sol meme paramparca oldu. Canimin acisini her hucremde hissediyorum.

Bakalim sonumuz ne olacak :) benim de sol meme ucu aciyor da cok sukur idare edebiliyorum.

Kızlar benden haberler biraz kötü
İpek bubun 11 den 6 a kadar 17 kez kaka yapti
11 den 6 ya kadar yaptığı bezlerin ağırlığı 1000 gr
Yanı bir nevi 1000 gr ma yakın kilo kaybı
Doktor durum iç açıcı degil 3 e düşmedikçe gidemezsiniz dedi
Dedik biz en ufak risk bile varsa kalmaya razıyız 5 gün daha burdasinjz gibi dedi
Ben ağlıyorum eşim çok kötü
Çocuk halsiz sürekli ağlıyor popo kremler sürmemize rağmen yara oldu pişik oturamıyor
Değdirmiyor silerken ağlıyor saatlerde ağlıyor ağzına onu sok içirmeye çalış onu yap derken iyice ağlıyor ilaçları içirmeye çalışırken sürekli ağlıyor tamamen red ediyor her şeyi meme yi de eder diye çok korkuyorum
Ne olur dua edin
Daha kötüsü olmasın
Cildirmak üzereyim

Canim Allah acil sifalar versin insallah. Guclu ol. İpekin ihtiyaci olan hersey su an senin sutunde. Onu emiyorsa sen iyilestirecegni dusun ona guc gitsin senden ipek biran once toparlar insallah. Aglamayin anne baba olmak her kosula hazirlikli olmak demek malesef ve evlatlarimiz bizim hissettiklerimizi hissediyorlar. Ona iyi seyler hissettirin

Bende bu kadin gibi dusunuyorum sayilir ama tam olarak degil :KK70: su hareketide deneyim dedim olmadi sanki neyse ben dogdugundan beri usnu yapiyorim aksam yatis icin isiklar kapanir ust kirliyse degisilir banyo yapilmis olur ve emip uyunur cok sukur kizimda 8 de uyur genelde cok uykusu varsa daha erken uyur huysuzsa 9 a kadar dolanir. 6. Ayinin ilk gunune kadar geceleri en fazla iki kere kalkip ilk uykusu 8 saat olan bebem su an çildirdi dun gece abartmiyorum 1 saatte 3 kere kalkti uyku egitimiciler kalkarsa sakinlestirin durmazsa kucaginiza alin diyo denedim yatakta genel olarak sakjnlesmedi kucagima aldim sak diye uyudu yerine koydum donuyo sipa donecem derdine uyaniyo agliyo yapicak bisey yok gecer insallah benim uykular haram oldu ama olsun gecer bu gunlerde gunduz 1 saat uyurdu gece uyuyamiyorum oglen uykusunda yaninda yatiyorum 2 bucuk saati bile buldugu oldu uykusu ben sok meger beni istiyomus gozunu aciyo ben ordayim uykuya devam hatta donup bana sirnastigi da oluyo demem oki aglatmayla bu is olmuyo bunlar daha kucuk akillari yok baslarinda ogrwniyorlar bize ihtiyaclari var o ihtiyaclarini verelim gitsin bu gunlerde gececek

Ay bizimde dismi acaba nasil anlarimki ama hic biseg yok ortada 3 haftadir boyle

Cnm gece sagim yap prolaktinin en yuksek oldugu zaman o bide power pump olayini dene evet kitaba bakayim bi ne demis teyze

Gecede hala cok emiyormu senin bebeyle benimki ayni gidiyo benimki emmeye mola verdi uyanmaya devam ama
Bak bakiimmm:)))

Kızlar merhaba benden haberler kötü dün tatilden eve donmemizle İpek’te kova kova kusma oldj ama öyle böyle değil üstünle tişörtüm kendi üstü dudak çıkmış balıkçısına acile gittik
Rota kapmışım maalesef
Doktor iyi ki asi yaptırmışsınız dedi yoksa ya çok kötü atlatırdık ya da malum sonuç yatış verildi sürekli ağlıyor halsiz gözler baygın dünden. Y güne 30 üzeri kaka yapti neredeyse
İshal doğal olarak rotadan dün gece 11.30 dan Beri ayaktayız sabah 9 dan Beri serum alıyor daha yeni yeni kusmamaya basladi
Öyle kötü ki anlatamam sürekli baygın ve ağlıyor bagirsak mideden sesler geliyor kıvrandırıyor çocuğu ben ve İpek karantinaya alındık resmen ziyarete gelen kimseye dokunamiylrim ipekon altını ben aldigim icin İpek’e kimse dokundurmuyor çocuklarına geçer diye elledigk kıyafetleri dezenfektenla yıkayın sonra kaynatın ama atsanız iyi olur dedi doktor kıyafetleri her Şti dahil tekrar kapma olayı oluyormus
Siz siz olun geç kalmadıysanız rota asisini yaptırın dünden bu güne 400 gr kaybetti
Su içmeyen çocuk kana kana su içiyor 10 dk sonra kova dolusu içtiğinin 4 kati kusuyor
Dün akşam 8 de emsigini kusmaua bi basladi bu gün 5 sen sonra emdiği sonunda midesinde kaldı
Serum bağlanmasa vay halimize gülmüyor bakmıyor göz TEMA’sı bile YÖK baygın
Çok üzüldüm aglqdim eşim netten okuyunca sinirden Titreme geldi nette olumle bile sonuçlanıyor yazısını görünce sinir krizi geçirdi
Çok erken ayda yakalanmamız çok sakıncalıymış 2 gün yatacağız sonrası duruma göre olacak
Allah yavrularımıza zeval vermesin
Doktor her seyden geçmiş olabilir dedk
Mama sandalyesi
Dokunduğu bir masa
Alt değiştirme ünitesi
Siz bir masaya dokunup kapmışsınızdor elinizle ona dokunmuşsunuzdue ağzına ellemissinizdir
Kendi ağzınıza götürüp İpek’i öpseniz bile geçer dedi
Havuz deniz ağız ağızda temas öpme yanı her şey olabilirmiş
Çok dikkat edin
At değiştirme üniteleri mikrop saçıyor örtü sermemize rağmen eli kolu durmuyor yanlarını elliyor duvarları elloyor
Valla bebek dezenfektsnj vs ne varsa artık onunla gezeceğim
doktor ellerini bol bil yıkayın dedi
Çocuk olunca el de yikatamiyorshn ki
Dua edin kızlar
Geçmiş olsun

6 ayligizda kac doz tam bilmiyorum acikcasi :oops: ama toplamda 2 sefer yapıldi

cnm yok bende zaten %80 doktorun dedigine uyan bir insanim yoksa niye doktora gidiyoruz ki. benim demek istedigim cok da abartmamak lazim kati kurallar gibi de düsunmemek lazim ki tabi ki 6 aylik bebege patlican musakka yedirmeyelim ama yemeklerin suyu verilebilir , cnm hem yemek secmek derken iyi kotu yemegi ayirt etmek damak zevki baska birsey bir de bamya, pirasa, enginar, kereviz yemiyorum ayri birsey, ben cocugumun tum sebzeleri yemesini isterim. yemek secmesin; sabah kahvaltida yumurta, peynir ,zeytin yesin cevremizde goruyoruz bir cok cocuk kahvaltida patates kizartmasindan baska birsey yemiyor, bu yuzden demistim herseyin tadini bilsin sevsin diye.
Zeytin peynir evlendikten sonra yedim , hatta gebelikte bebeğim için , mecburen ki eşim kahvaltıyı hazırlar herşeyiyle ..
neden yememişim , çünkü kahvaltıyı öğün olarak görmüyorum.doymuyormuşum.. İllaki pişirilecek bişeyler olacak .. bitiririm üstüne çayımı içerim.. babamda benim gibi mesela
Kahvaltı yapmadan 12 ye kadar aç kaldığımı bilirim ..
öğretmen oldum Hale'n öyleydim
Taki gebe kalana kadar
Ben en kötü örneklerdenim. Şuan herşeyi öğürüyor. babası da herşeyi yiyor
Bakalım ne olacak.
Neyseki annem yemiyor deyince sana çekmiş diyor
Yoksa kesin herşeyi seçip veriyorsun o yüzden derdi

Herkesin annelik yolu farkli tabi ki. Mesela @gurbetin ekngida menusunde ben dehsete dustum ne yalan diyeyim :KK70: ama anneme kalsa 2 aylikken corbalardan 1 er kasik verecektik. Demek ki oyle de oluyor. Ama mesela annem bize 40 gunlulken baslamis sebze meyve yedirmeye. Simdi asla sebze surmem agzima. Dun annemle konustuk hayatinda ilk kez portakalli kereviz yedim ne guzeldi dedim. El cevap demez mi sen bebekken cok yedin ben heo yapiyodum diye. Nasil ya dedim. Ee kis bebegiydin sen 2 3 ayikken yiyordun dedi. 2 3 aylikken portakalli kereviz vuhuuu.
Hangi menude dehsete dustun kiz

Efsun sadece emiyor ama bazi geceler deliksiz uyuyor. Bazi geceler 1 kere kalkiyor. Bu gece hic uyumadi dedigim gece 2 kere kalktigi gece oluyor. Bir de artik ani olum riskleri yok nefes alamadiginda vs kendileri donebiliyorlar. Dedigim gibi yazi bana cok abartili geldi. Sanki uyku egitimi veren anne kotu anneymis rahati icin egitim veriyormus gibi bir izlenim yaratiyor. Ya da belki bana öyle yaratti bilemem. Kendi adima kendi gozlemimi ve deneyimi mi paylasirim ancak. Ben iyiki olusturmusum bu rutini. Suan bir uyku danismani iledenkontak halindeyim. Bayram sonu egitimi düşünüyorum. Yine paylasirim durum nasil gidiyor :)

1.5 sene :) hatta 19 ay. Ayni sofraya oturup tek kelime etmedik.

Efsun deliksiz uyudugu zaman cok mutlu uyaniyor. Yan odadan kendi kendine gulmesine uyaniyorum. Aliyorum yanima yataga done done oynasiyoruz. Siktirilarak sevilmeye bayiliyor mesela minciriyorum vs 1 saatimizde yataktabkeyifle geciyor o gun ondan mutlusu yok. Ve niye oyle mantigini anlamiyorum ama gece guzel uyursa gunduzde guzel uyuyor.
Amaaaa gece eger 2 kere yada daha cok kalktiysa o gun felaket. Surekli aglar kucaktan ayrilmaz. Gunduz uyumaz. Surekli emmek ister. O gun felaket gecer. Yani kendimizi düşünelim uykusuz gecenin sabahinda ne kadar mutluysak cocukta o kadar mutlu olur.
Aynen uyku bebegi daha mutlu ve enerjik yapiyor.
Ben zaten hic uyanmasin demiyorum kendi icinde benim icinde her saat uyanmasin yeter

Kızlar benden haberler biraz kötü
İpek bubun 11 den 6 a kadar 17 kez kaka yapti
11 den 6 ya kadar yaptığı bezlerin ağırlığı 1000 gr
Yanı bir nevi 1000 gr ma yakın kilo kaybı
Doktor durum iç açıcı degil 3 e düşmedikçe gidemezsiniz dedi
Dedik biz en ufak risk bile varsa kalmaya razıyız 5 gün daha burdasinjz gibi dedi
Ben ağlıyorum eşim çok kötü
Çocuk halsiz sürekli ağlıyor popo kremler sürmemize rağmen yara oldu pişik oturamıyor
Değdirmiyor silerken ağlıyor saatlerde ağlıyor ağzına onu sok içirmeye çalış onu yap derken iyice ağlıyor ilaçları içirmeye çalışırken sürekli ağlıyor tamamen red ediyor her şeyi meme yi de eder diye çok korkuyorum
Ne olur dua edin
Daha kötüsü olmasın
Cildirmak üzereyim
Allahim acil sifa versin cnm gececek insallah uzmeyin kendinizi

Kızlar slm uyku eğitiminden bahsedilmiş ben Gökçe Ada ya doğduğu günden itibaren rutin oluşturdum akşam 7.30 9 arası uyutuyorum duruma göre değişiyor. Gece 2 3 kere uyanıyor. Diş, hastalık durumları hariç tabi. uyku eğitiminde annenin hazır olması gerekiyor bence. Şahsen ben ise başlayacağım için vicdan yapıyorum ve şu an uyku eğitimi vermeyi düşünmüyorum. Ama 2 yasından önce mutlaka odaların ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

Kızlar slm uyku eğitiminden bahsedilmiş ben Gökçe Ada ya doğduğu günden itibaren rutin oluşturdum akşam 7.30 9 arası uyutuyorum duruma göre değişiyor. Gece 2 3 kere uyanıyor. Diş, hastalık durumları hariç tabi. uyku eğitiminde annenin hazır olması gerekiyor bence. Şahsen ben ise başlayacağım için vicdan yapıyorum ve şu an uyku eğitimi vermeyi düşünmüyorum. Ama 2 yasından önce mutlaka odaların ayrılması gerektiğini düşünüyorum.
Zaten senin bebis uyuyormus cnm oda ayirma konusundami egitim dusunuyorsun

Valla bebegimin neyiyle övünsem tersine dönüyor. Bugünden beri bir oğün doymadı bir türlü rahat ettiremedim. Ağlaması yok ama hep huzursuz evin içini dört dönüyor artık oda oda gezmeye başladı. Ne yaptiysam oyuncaklariyla oynamadı kac kere uykuya daldiysa 5 dakika sonra uyandı. Her aksam 8 den sonra sevrilen çocuk bu saate kadar pestilimizi cikarfi. Corba verdim yemedi iki çeşit mama verdim yemedi. En son sinirden mama tabağını ters çevirip kalktım. Kocam yikayalim belki rahat eder dedim yarım saat su dolu küvette oynattik gözlerimiz kapandı artık yorgunluktan. Hep bi sıkılgan tavrı var bir de sol kulagiyla hep oynuyor agri mi var desem aglama da yok.. Neyse çok şükür az önce yatakta tepinirken nakavt oldu.. Ayyyy her gün uyutma problemi yasayan arkadaslara Allah yardım eylesin...

Valla bebegimin neyiyle övünsem tersine dönüyor. Bugünden beri bir oğün doymadı bir türlü rahat ettiremedim. Ağlaması yok ama hep huzursuz evin içini dört dönüyor artık oda oda gezmeye başladı. Ne yaptiysam oyuncaklariyla oynamadı kac kere uykuya daldiysa 5 dakika sonra uyandı. Her aksam 8 den sonra sevrilen çocuk bu saate kadar pestilimizi cikarfi. Corba verdim yemedi iki çeşit mama verdim yemedi. En son sinirden mama tabağını ters çevirip kalktım. Kocam yikayalim belki rahat eder dedim yarım saat su dolu küvette oynattik gözlerimiz kapandı artık yorgunluktan. Hep bi sıkılgan tavrı var bir de sol kulagiyla hep oynuyor agri mi var desem aglama da yok.. Neyse çok şükür az önce yatakta tepinirken nakavt oldu.. Ayyyy her gün uyutma problemi yasayan arkadaslara Allah yardım eylesin...
Amin cnm amin.
Onun bir sikintisi vardir kulagimi agriyor acaba yarin devam ederse ihmal etme

Dis agrisi kulaga vuruyordur. Efsunda hep sag kulagiyla oynuyordu. Kontrolde sordum bakti kulakta bisey yok dis vuruyordur dedi. Ama tabi kulaktan dolma olmaz doktora sor mutlaka bir mikrop durumu varsa ilerlemeden onlem alinsin.

Bende bugun o kadar tarif verdim. Aksam fasulyeyi yerden yere vurdu 2 gundur bayilarak yiyordu :KK70:

Annem benim bu 3 gun kuralina filan hayret ediyor :KK70: biz yemegin suyuna ekmek banar verirdik 40 iniz cikinca diye :KK70:
Yok ben o kadar erkenine karsiyim:KK53:
Saka bir yana ben beyaz ekmekle seker konusu disinda herseyi serbest birakiyorum. Tuzun orantilisina karsi degilim.seker kesinlikle yasak listemde ama bugday ve cavdar ekmegini veriyorum ara sira.
Birakin bebeleri yesinler ya anne sutu aldilar 6 ay cok sukur .

Dis geliyor olabilir canim

X