2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
N nosee kuzum sen tek doz mu yaptırdın kaç aylıksınız

6 ayligizda kac doz tam bilmiyorum acikcasi :oops: ama toplamda 2 sefer yapıldi
Burda doktor yok :)
Ben de yemez mişim, lise yılına kadar yemedim hatta, bizzat hatırlıyorum. Çok fena yemek seçerim . Çünkü ağzımın tadını biliyormuşum. Ben o açıdan bakıyorum olaya.
Annem kademe kademe uyguladığından mıdır?
Hiç zannetmem benim bebeğime bile 2.ayında çorba suyundan veren kadın
Bu yoruma azıcık kızdım , çünkü bu yorumları genel de eline ne geçerse çocuğuma veren kadınlardan duyuyorum .
Seninle alakası yok, çok dolmuşum bu söze
cnm yok bende zaten %80 doktorun dedigine uyan bir insanim yoksa niye doktora gidiyoruz ki. benim demek istedigim cok da abartmamak lazim kati kurallar gibi de düsunmemek lazim ki tabi ki 6 aylik bebege patlican musakka yedirmeyelim ama yemeklerin suyu verilebilir , cnm hem yemek secmek derken iyi kotu yemegi ayirt etmek damak zevki baska birsey bir de bamya, pirasa, enginar, kereviz yemiyorum ayri birsey, ben cocugumun tum sebzeleri yemesini isterim. yemek secmesin; sabah kahvaltida yumurta, peynir ,zeytin yesin cevremizde goruyoruz bir cok cocuk kahvaltida patates kizartmasindan baska birsey yemiyor, bu yuzden demistim herseyin tadini bilsin sevsin diye.

6 ayligizda kac doz tam bilmiyorum acikcasi :oops: ama toplamda 2 sefer yapıldi

cnm yok bende zaten %80 doktorun dedigine uyan bir insanim yoksa niye doktora gidiyoruz ki. benim demek istedigim cok da abartmamak lazim kati kurallar gibi de düsunmemek lazim ki tabi ki 6 aylik bebege patlican musakka yedirmeyelim ama yemeklerin suyu verilebilir , cnm hem yemek secmek derken iyi kotu yemegi ayirt etmek damak zevki baska birsey bir de bamya, pirasa, enginar, kereviz yemiyorum ayri birsey, ben cocugumun tum sebzeleri yemesini isterim. yemek secmesin; sabah kahvaltida yumurta, peynir ,zeytin yesin cevremizde goruyoruz bir cok cocuk kahvaltida patates kizartmasindan baska birsey yemiyor, bu yuzden demistim herseyin tadini bilsin sevsin diye.
İki doz yapıldıysa tamamdır canim ben tek doz oldunuz sandım

Kahvaltiya gecmediniz mi henuz.bizim oglan gene gun icinde iyide.aksam ogununu yemesi problem.zaten dogdu dogali ayni saatlerde aglama krizi yasardik.5te baslardi uyku vaktine kadar hep mizmiz olurdu.simdi o saatlerde bisey yedirmekte problem oldu.zaten mama almiyo.karnini doyurup yatirmam lazim.ama nasil??
Kasik mamasini sevmedi.
Kahvaltiyi doyurucu şekilde vermiyorum canim sadece kendi kahvaltimdan yumurtanin peynirin tadina baktiriyorum sonra kaşık mamasi veriyorum savaşarak. Ayy bugün dogru dürüst birsey yemedi icine enerji bombasi kacmis gibi mahvetti beni üzerimde tepinip durdu uyku da yok.. Cok şükür aksamlari uyuyor da dinleniyorum 2 saate vurur kafayi artik

Herkesin annelik yolu farkli tabi ki. Mesela @gurbetin ekngida menusunde ben dehsete dustum ne yalan diyeyim :KK70: ama anneme kalsa 2 aylikken corbalardan 1 er kasik verecektik. Demek ki oyle de oluyor. Ama mesela annem bize 40 gunlulken baslamis sebze meyve yedirmeye. Simdi asla sebze surmem agzima. Dun annemle konustuk hayatinda ilk kez portakalli kereviz yedim ne guzeldi dedim. El cevap demez mi sen bebekken cok yedin ben heo yapiyodum diye. Nasil ya dedim. Ee kis bebegiydin sen 2 3 ayikken yiyordun dedi. 2 3 aylikken portakalli kereviz vuhuuu.
Çok heyecanlıymış :KK70: yollar farklı ama her yol bebişlere çıkıyo di mi :KK66:

O kadar pişman olup üzülme canım bence önemli olan ağladıklarında yanında olduğumuzu bilmeleri. Sen onu terketmedin ki.. Zaten uykuda geçiyor o süre. Uyanınca da yanlarına gidiyoruz. Oda ayırmak ve ayırmamaktan ziyade annenin tavrı, yaklaşımı daha önemli.
Haklısın canım birgün öğrenecekler uyumayı en azından şimdi hep yanında olayım geceleri 20 kere değil 3 kere uyanıyor kokumla onu uykuya daldırmak beni çok mutlu ediyor :)

Kizlar kedisi olan kizlar hatta sizi az biraz hayattan sogutayim. Kahvaltida olanlar yada henuz ac olanlar devamini okumasin. Sadece tok olanlar okusun. Ha tiksinirim ben dersen sende okuma.

Benim kedi sapitti. Her yere siciyor. Sabah bi kalktim kum kabinin yanina isemis sicmis ortalik rezil. Dun koltuga ondan oncede mindere sicmisti. Kol gibi siciyor her yere. Niye yapiyor bilmiyorum. Acaba diyorum efsunumu kıskanıyor. Oyle huyu yoktu cunku.

kizz ben sana demedim bunda 2 ay once falan bizim kedi isiyordu heryere. bende demistim kisjaniyormu acaba sen demistin sanirim kediye suc atma idrar yollarinda problem olabilir diye. en son 1,2 ay once kanli isemeye baslayinca doktora goturduk idrar yollarinda tas varmis bizim kediyi ameliyat ettirdik cok şükür iyilesti. bence bir doktora gotur. tas olunca herhalde sık iseme istegi oluyor birseyler anlatmaya calisiyormus bize galiba ama bizde siçma yoktu :işsiz:

kizz ben sana demedim bunda 2 ay once falan bizim kedi isiyordu heryere. bende demistim kisjaniyormu acaba sen demistin sanirim kediye suc atma idrar yollarinda problem olabilir diye. en son 1,2 ay once kanli isemeye baslayinca doktora goturduk idrar yollarinda tas varmis bizim kediyi ameliyat ettirdik cok şükür iyilesti. bence bir doktora gotur. tas olunca herhalde sık iseme istegi oluyor birseyler anlatmaya calisiyormus bize galiba ama bizde siçma yoktu :işsiz:
Bizim veteriner bayram sonuna kadar yok bayram donusu goturecegim bakalim. Ama iseme genelde idrar yolu sorunu oluyor. Sıçma psikolojik :/

Henüz bisey denemedim canim o ne oluyor. Az once bi bakayim süt var mı dedim 20 şer damla kadar geldi cok kötü hissettim kendimi
Valla bana gsm lee soylemisti. Bir arkadasim var suan bebesi 40 gunluk bir kac gundur yapiyor. 10 c sut cikiyordu 40a cikti demisti. 20 dakika sag 10 dakika bekle 10 dakika sag 10 dakika bekle 10 dakika sag. Her iki gogsede ayni sistem yapilacak. Bir meme bitecek sonra 2. Meme. 1 haffta duzenli yapmak lazimmis. Sabah saatleridne 1 kere aksam 1 kere.

Valla bana gsm lee soylemisti. Bir arkadasim var suan bebesi 40 gunluk bir kac gundur yapiyor. 10 c sut cikiyordu 40a cikti demisti. 20 dakika sag 10 dakika bekle 10 dakika sag 10 dakika bekle 10 dakika sag. Her iki gogsede ayni sistem yapilacak. Bir meme bitecek sonra 2. Meme. 1 haffta duzenli yapmak lazimmis. Sabah saatleridne 1 kere aksam 1 kere.
Evet bahsedilmisti burada daha önce. Tamam yapacagim bakalim ondan sonra da Ömer in agzina kürekle vura vura emzirecem zorla.. Bir şeyi ne kadar istersen o kadar imtihanin olurmus gercekten...

Kızlar geçmişin ucunu kaçırınca bi daha tutamıyorum çok sayfa birikmiş okuyamadım ama P Prime18 ipek hastaymış onu gördüm çookk üzüldüm canım çok geçmiş olsun bir an önce şifa bulsun kuzum inşallah

Evet bahsedilmisti burada daha önce. Tamam yapacagim bakalim ondan sonra da Ömer in agzina kürekle vura vura emzirecem zorla.. Bir şeyi ne kadar istersen o kadar imtihanin olurmus gercekten...
Bende mamaya mi baslasam diye dusunuyorum. Yildim cunku. Demek ki sutum yetmiyor cocuk ac diyorum. Doktorla konustum. Kilo alimi gayet iyi gerek yok dedi :/ ama emzirmekten cok biktim.

Bende mamaya mi baslasam diye dusunuyorum. Yildim cunku. Demek ki sutum yetmiyor cocuk ac diyorum. Doktorla konustum. Kilo alimi gayet iyi gerek yok dedi :/ ama emzirmekten cok biktim.
Canim benim emzirememek ne kadar yıldırıcı birsey de fazla emzirmek de öyledir eminim. Uç noktalar her zaman yorucudur. Allah sana da kolaylik versin..

Kızlar bebeğime uyku eğitimi verecektim ama bu yazıyı okuduktan sonra vazgeçtim her an yanında olayım büyyünce zaten kendisi uyumayı öğrenecek

http://m.milliyet.com.tr/-uyku-egitimi-nin-zararlari-pembenar-detay-bebek-1563678/
Ama tabi anne sütü emen bebekler için geçerli

Bende bu kadin gibi dusunuyorum sayilir ama tam olarak degil :KK70: su hareketide deneyim dedim olmadi sanki neyse ben dogdugundan beri usnu yapiyorim aksam yatis icin isiklar kapanir ust kirliyse degisilir banyo yapilmis olur ve emip uyunur cok sukur kizimda 8 de uyur genelde cok uykusu varsa daha erken uyur huysuzsa 9 a kadar dolanir. 6. Ayinin ilk gunune kadar geceleri en fazla iki kere kalkip ilk uykusu 8 saat olan bebem su an çildirdi dun gece abartmiyorum 1 saatte 3 kere kalkti uyku egitimiciler kalkarsa sakinlestirin durmazsa kucaginiza alin diyo denedim yatakta genel olarak sakjnlesmedi kucagima aldim sak diye uyudu yerine koydum donuyo sipa donecem derdine uyaniyo agliyo yapicak bisey yok gecer insallah benim uykular haram oldu ama olsun gecer bu gunlerde gunduz 1 saat uyurdu gece uyuyamiyorum oglen uykusunda yaninda yatiyorum 2 bucuk saati bile buldugu oldu uykusu ben sok meger beni istiyomus gozunu aciyo ben ordayim uykuya devam hatta donup bana sirnastigi da oluyo demem oki aglatmayla bu is olmuyo bunlar daha kucuk akillari yok baslarinda ogrwniyorlar bize ihtiyaclari var o ihtiyaclarini verelim gitsin bu gunlerde gececek

Bizde son üç gündür aynıyız 10 dakikadan uyanıyordu dün yarım saatte uyandı diş çıkartmış farketmedim 1 haftadır gece uykusu. Berbattı dünde ikinci diş patlamış canım diş çıkma durumu varsa uyku eğitimine ara ver farkedemeyebilirsin ben farketmedim re oluyor bu kıza uykusu iyice sapıttı diye sinir olup duruyordum
Ay bizimde dismi acaba nasil anlarimki ama hic biseg yok ortada 3 haftadir boyle
Ben sütümü tekrar attirmam lazim memeden kesmeyi kabullenemiyorum 1 ay oldu..
Cnm gece sagim yap prolaktinin en yuksek oldugu zaman o bide power pump olayini dene evet kitaba bakayim bi ne demis teyze
Gecede hala cok emiyormu senin bebeyle benimki ayni gidiyo benimki emmeye mola verdi uyanmaya devam ama

Bende bu kadin gibi dusunuyorum sayilir ama tam olarak degil :KK70: su hareketide deneyim dedim olmadi sanki neyse ben dogdugundan beri usnu yapiyorim aksam yatis icin isiklar kapanir ust kirliyse degisilir banyo yapilmis olur ve emip uyunur cok sukur kizimda 8 de uyur genelde cok uykusu varsa daha erken uyur huysuzsa 9 a kadar dolanir. 6. Ayinin ilk gunune kadar geceleri en fazla iki kere kalkip ilk uykusu 8 saat olan bebem su an çildirdi dun gece abartmiyorum 1 saatte 3 kere kalkti uyku egitimiciler kalkarsa sakinlestirin durmazsa kucaginiza alin diyo denedim yatakta genel olarak sakjnlesmedi kucagima aldim sak diye uyudu yerine koydum donuyo sipa donecem derdine uyaniyo agliyo yapicak bisey yok gecer insallah benim uykular haram oldu ama olsun gecer bu gunlerde gunduz 1 saat uyurdu gece uyuyamiyorum oglen uykusunda yaninda yatiyorum 2 bucuk saati bile buldugu oldu uykusu ben sok meger beni istiyomus gozunu aciyo ben ordayim uykuya devam hatta donup bana sirnastigi da oluyo demem oki aglatmayla bu is olmuyo bunlar daha kucuk akillari yok baslarinda ogrwniyorlar bize ihtiyaclari var o ihtiyaclarini verelim gitsin bu gunlerde gececek

Ay bizimde dismi acaba nasil anlarimki ama hic biseg yok ortada 3 haftadir boyle

Cnm gece sagim yap prolaktinin en yuksek oldugu zaman o bide power pump olayini dene evet kitaba bakayim bi ne demis teyze

Gecede hala cok emiyormu senin bebeyle benimki ayni gidiyo benimki emmeye mola verdi uyanmaya devam ama
Emiyor hala. Aksam 8 12 arasi habire emiyor. Sonra duruluyor. Bir yere kadar tolare ediyordum ama ozellikle sol meme paramparca oldu. Canimin acisini her hucremde hissediyorum.

Kızlar benden haberler biraz kötü
İpek bubun 11 den 6 a kadar 17 kez kaka yapti
11 den 6 ya kadar yaptığı bezlerin ağırlığı 1000 gr
Yanı bir nevi 1000 gr ma yakın kilo kaybı
Doktor durum iç açıcı degil 3 e düşmedikçe gidemezsiniz dedi
Dedik biz en ufak risk bile varsa kalmaya razıyız 5 gün daha burdasinjz gibi dedi
Ben ağlıyorum eşim çok kötü
Çocuk halsiz sürekli ağlıyor popo kremler sürmemize rağmen yara oldu pişik oturamıyor
Değdirmiyor silerken ağlıyor saatlerde ağlıyor ağzına onu sok içirmeye çalış onu yap derken iyice ağlıyor ilaçları içirmeye çalışırken sürekli ağlıyor tamamen red ediyor her şeyi meme yi de eder diye çok korkuyorum
Ne olur dua edin
Daha kötüsü olmasın
Cildirmak üzereyim

Kızlar benden haberler biraz kötü
İpek bubun 11 den 6 a kadar 17 kez kaka yapti
11 den 6 ya kadar yaptığı bezlerin ağırlığı 1000 gr
Yanı bir nevi 1000 gr ma yakın kilo kaybı
Doktor durum iç açıcı degil 3 e düşmedikçe gidemezsiniz dedi
Dedik biz en ufak risk bile varsa kalmaya razıyız 5 gün daha burdasinjz gibi dedi
Ben ağlıyorum eşim çok kötü
Çocuk halsiz sürekli ağlıyor popo kremler sürmemize rağmen yara oldu pişik oturamıyor
Değdirmiyor silerken ağlıyor saatlerde ağlıyor ağzına onu sok içirmeye çalış onu yap derken iyice ağlıyor ilaçları içirmeye çalışırken sürekli ağlıyor tamamen red ediyor her şeyi meme yi de eder diye çok korkuyorum
Ne olur dua edin
Daha kötüsü olmasın
Cildirmak üzereyim[/QUO
Canim benin gececekk..siz sakin olun yeter ki.allah dermansiz dert vermesin.
Hastanede kalin.bi kac gune duzelir toparlar insallahh

X