• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Canım biz 4 buçuk ayı geçtik. Hergün kaka yapardı hem de neredeyse her bez değiştirmede. Tam 4 aylık olduğumuz hafta hiç yapmadı. Doktor bi haftayı geçerse o zaman konuşuruz normal dedi. Tam da bi hafta sonra yaptı :) şimdi de iki günde bir yapıyor. Yani Hergün yapınca insan endişeleniyor, ama normal diyorlar. Öyledir seninki de inşallah.
Yani Hergün yapan bebek bi iki gün yapmayınca demek istedim :) eksik olmuş.

Kızlar benim kız geceleri yan yatmaya başladı öğleden önce uyumaz oldu tabi ben pert zaten gündüz uykusu 40 dk yı geçmiyordu şimdi hiç dinlenemiyorum
:işsiz: Size sorum şu : Biz artık Gökçe Ada yanımızdayken yemek yiyemez olduk her şeye saldırıp yalanıyor geviş getirip sofraya melül melül bakıyor. Suyu fincanla veriyorum çoğunu döktüğünden arada kaşıkla veriyordum kaşığı da elimden alıyor kenditutmak istiyor. Zaten 40+3 te doğdu kilosu da iyi maşallah ek gıdaya biraz erKen başlasam nolur?
Bizimde aynı. Bide ağlıyp vermeyince çıldırıyo resmen tadım yapsın diyorum ama yok daha çok istiyo bende kararsızım 5 aylık olduk. Ne yapsam bilemiyorum

cnm iyi yapmissin ilk sebze puresi vermek daha iyi oluyormus icine 2 tatli kasigi irmik de katabilirsin biraz daha muhallebimsi oluyor.(bizim doktorun tarifinde vardi) ilk meyva verince sonradan sebzeyi kabul etmeyebiliyormuslar. 60cc' ye ulaşana kadar sebze sonra yogurt en son meyva püresi bizim de bugun gunduz kabiz olmus biliyor musun annem dedi mosmor olmus tuvaletini yaparken yavrum, demek ki ek gidadan oluyormus.
Ben tabi ek gıdaya geçmediğim için kabızlık üzerine konuşmam yersiz olmuş galiba G gunes189 ... Kendimi eleştirdim

Merhaba kizlar nasilsiniz herkes iyidir inaallah
Birikmis msjlar var okuyamadım
Kizlar yardminiza ihtiyacim var biz 6 aylik olduk ama daha ek gidaya baslamadim temmuz bssinda agzindan burnunda fiskirarak kusma nefes tikanma morarma oldu 4 gun hastanede yatmistik midesi usutmustu uzerine pirinc unu mamasi vermistim sonra hastanelik olmustuk cok şükür istanbula donduk suan iyi oglum ama gun icin sık sık kusuyor dun biraz fazla kustu gene hastaneye goturdum butun tahliller iyi cok şükür ama mama artik agir geliyo mideye ek gidaya basla dedi dun ve bugun oatates havuc hasladim catalla pure yaptim icine bir damla zeytinyağı ekledim cok az yedirdim ama bundan sonra ne yapim nasil yapicam neler yedirmem lazim sizler nelerle basladiniz paylasabilirmisiniz acaba
Biz daha başlamadık ama başlayanlar genelde kabak havucu buharda pişirerek veriyolar. Sonra kendileri yoğurt yapıp veriyolae 3 gün kuralı ile. Meyve verilmiyo tatlı diye. Aklıma gelenler bunlar şimdilik

tesekkur ederim denedim yumurtayla ilgili benim oglumla alakali yemedi yutmadi çikardı yani kahvaltı gibi olmadi bolca labne yiyip baska bisey yemedi 3 gun boyunca fikir ayrıliğı olabilir normal ama aaa tiksindim koptum felan biraz ağir geldi bana sende uygun gormedin fikrini paylastın bende sana açıkladım. Bu kadar ben o sekilde yediremedim. Tadi guzel oluncada bu şekilde verdim tarif dr un tarifi ben size saygi duyarim ama kendimede saygi duyulmasini beklerim
Ben sezdiğim şeyi yazmak istedim : nemesis nemesis seninle ya da senin yazdığınla dalga geçmekten tamamen bağımsız olarak, o karışım damak tadına hiç uygun olmayan bir karışım olduğunu belirtmek istemiş bence canım, ben böyle anladım. Annelik o kadar zor ve yorucu ki insan bazen yanlış da anlayabiliyor. Seninle ilgili bi durum yok sanki, bazı şeyleri tek tek bazılarını bulamaç Vericez, eminim zor bi süreç. Öyle demene üzüldüm. Bence hepimiz burada olmalıyız ve birlikte daha güçlüyüz....

Dun yogun bir ciglikli aglama nobetinden sonra tipi osman abi olan kizimin sesi oksan abi kivamina dondu. Catal catal. Napsam var mi fikri olan.
Ihlamur iyi gelir belki

Merhaba kizlar nasilsiniz herkes iyidir inaallah
Birikmis msjlar var okuyamadım
Kizlar yardminiza ihtiyacim var biz 6 aylik olduk ama daha ek gidaya baslamadim temmuz bssinda agzindan burnunda fiskirarak kusma nefes tikanma morarma oldu 4 gun hastanede yatmistik midesi usutmustu uzerine pirinc unu mamasi vermistim sonra hastanelik olmustuk cok şükür istanbula donduk suan iyi oglum ama gun icin sık sık kusuyor dun biraz fazla kustu gene hastaneye goturdum butun tahliller iyi cok şükür ama mama artik agir geliyo mideye ek gidaya basla dedi dun ve bugun oatates havuc hasladim catalla pure yaptim icine bir damla zeytinyağı ekledim cok az yedirdim ama bundan sonra ne yapim nasil yapicam neler yedirmem lazim sizler nelerle basladiniz paylasabilirmisiniz acaba
Bu yaptığını 3 gün yap canım sonra başka sebze kombinasyonları yap patates havuç kabak ek olarak mevsim sebzelerini arttırarak git 1hafta sonra falan 3 gün yoğurt ver arttırarak git yine sonra da meyvelere başlarsınız büyümüş baya kuzun verebilirsin bence de artik instagramda güzel sayfalar var tarifler var canim
Kızlar ben de tadımlara başladım. 3 gün oluyor başlayalı. Tuhaf olan bugün hiç kaka yapmadı. En az günde 1 kez yapardı. Su da veriyorum. Patates ve kabak haşlaması verdim şimdiye kadar. Daha doğrusu annem verdi. İlla başlayalım dedi. Başladık. Kaka yapmaması normal mi kabız mı oldu ki
Patates yapmıştır belki olabilir canım yapar bir iki gune.kabızlık oluyor ek gıdalarda çünkü

Biz daha başlamadık ama başlayanlar genelde kabak havucu buharda pişirerek veriyolar. Sonra kendileri yoğurt yapıp veriyolae 3 gün kuralı ile. Meyve verilmiyo tatlı diye. Aklıma gelenler bunlar şimdilik
Cok saol canm teşekkür ederim yavastan baslayayim bnde

Ihlamur iyi gelir belki

Bu yaptığını 3 gün yap canım sonra başka sebze kombinasyonları yap patates havuç kabak ek olarak mevsim sebzelerini arttırarak git 1hafta sonra falan 3 gün yoğurt ver arttırarak git yine sonra da meyvelere başlarsınız büyümüş baya kuzun verebilirsin bence de artik instagramda güzel sayfalar var tarifler var canim

Patates yapmıştır belki olabilir canım yapar bir iki gune.kabızlık oluyor ek gıdalarda çünkü
İlk herseyi uc gun uc gun yediricez dimi? Evet buyuduk cok şükür artik ufaktan baslayayim bnde
Ayrica bilgilendirdigin icin cok teşekkür ederim deneyecegim insallah basaririm

Başlayacağım inşallah.. abisi severdi ne versem yerdi buda o gibi olsa süperrr olur... hayırlısı bakalımmm ... başlayanları okudukça daha da tırsıyorum

Günaydın mamadan kaynaklı sanırım sma dan sonra oldu hippe ğeçtim yine de düzelmedi demir ilacı sidefere başladım iki gündür düzeldi özel menenjit aşısı yaptırdınız mı 9 şubatlı kızım geç mi kaldım
Valla mamayi iciyo yada emiyo hemen arkadan kaka yapiyo civik degil ama icinde sümüksü seyler var baska alsam mi diye düşündüm mama sonra vazgeçtim aptamili seviyor menenjit yaptirmadik o ne icin ki?benimkide 21 subat dogumlu

Dış ishal yapabilir kuz M

Çok geçmiş olsun şimdi nasılsın
çok geçmiş olsun hangi doktora gittiniz Ankara’da
Şimdi nasilsini
Aklıma da geldi aslinda ama erken dio herkes dis icin cok biliyolar ya :) iyiyim ama dr a bile gidemedim daha hala rontgene kaynamistir heralde kiz co huysuz ciglik atarak agliyo bu sıralar hic kendime bakamadim :(

Bizim de ek gıda zamanı geldi... Ama böyle bir güzeldi bir güzeldi... çok üşeniyorum kızlar çookkk... yorulmuşum sanırım..
yaaa senmi benmi çalışıyorum birde acaip zaman sıkıntım var :( son 10 günümüz bakalım bizimde 10 gün sonra 6 aylık oluyoruz tadımlık veriyorum ama öğün olarak vermedim henüz :)

Valla mamayi iciyo yada emiyo hemen arkadan kaka yapiyo civik degil ama icinde sümüksü seyler var baska alsam mi diye düşündüm mama sonra vazgeçtim aptamili seviyor menenjit yaptirmadik o ne icin ki?benimkide 21 subat dogumlu
Kakası mukuslu olunca sorun değilmiş ama kan olduğunda alerji bakımından sorun olabilirmiş özel menenjit aşısı 1 yaşında yaptırılıyormuş geç kalmadık

Kızlar şuan kayınvalidemlerde kalıyorum
İş güç herşeye onlar bakıyorlar
Ben çocuğumla ilgileniyorum
Yemek sofrasına çağırırlarkrn kocamın adını söyleyerekten çağırıyorlar ? Sizce bu doğal mı
Bu davranışı sergileyen sadece yemekte değil aynı zamanda benimle ilgili bir soru olsa bile ben Yanında olsam da eşime soruyor?
Sizce art niyet aramalı mıyım
Niyeti be olabilir,?

Back