2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kolay kiz bende bebbe var arzumun ama mantik aynidir. Ben probiyotik yogurt mayasi aldim. Migroslarda filan satılıyor. 1 litre gunluk sutu kaynatiyorsun. Kaynarken hafifniliyinca 1 bardak sutu icinden calip o mayayi katip karıştırıyorsun. Kaynadiktan sonra sutu kapatip sogumaya birakiyorsun 45 dereceye kadar soguyacak. Termometre ile olcuyorum. Soguyunca o 1 bardak mayali sutude kat karistir makinaya dok.10 saate ayarla. 10 saat sonra alarm verince at buzdolabina 2 saat sogusun. Oh mis. ( ilk denemede yogurtu lora cevirmek zorunda kalmamisim gibi cek panpa )

Kiz tabi şükür ama vallahi moralin bozulmasin tüh keşke demeseydim. Benim iz gecmese de rahatsiz olmazdim zaten yavruma kavustugum günün hatırası sonucta :)

Hatıra hatıra da bacım bu kadar net bir ameliyat izi görmemişsindir hayatında. Şişlik de var. Bir de hala acaip kaşınıyor. Yok valla beni dikemediler.

Aynen walla bende korse takamadim..çatlaklar da sanki çoğalmaya mı başladı nedir üst bacakta bi iki çizgi vardı şimdi artmış

Ayy hakkaten o da var. Ben vermiştim kiloları ama birkaç haftadır acaip göbek yaptım. Sanki kendiliğinden şişiyor, yeniden hamileyim. Görünüş 5 aylık halim nerdeyse
Kız yok veremedim weremiycem yapıştı bu kilolar bana.. hepsi de göbek ve göğüs.. kol bacak ince kaldı böyle değişik bişey oldum yaa 75 olan göğüsler şimdi 90 falan gobekle göğüs yüzünden doğru dürüst üst bulamıyorum kendime

cok sağol kuzum

aslinda ucu ufacik buyuk degil, ama bardagi diyorsan bardak 200 ml sanirim ama onu da saplarindan kendi bile tutabiliyor.tabi icine cok su koymuyorum. niye büyuk olur dediki anlayamadim.
Senin aldığın nasıl bsy kuzum foto atabilir misin

Eczanede falan var diye duymuştum probiyotik toz ona bi bakayım olmadı dediğini Alir yaparım zamanı gelince
Arzum bebe yoğurtcuymus bu
İçine pişirdikten sonra Söke’den mayalama Işın’ı mi yapacak bu makina
Ne gerek var ki cok saçma sofra bezini sar mayalansın yanda fırına koy mayalansın bende şutu koyacak yoğurtu kendi yapacak sandim
Aynen walla bende korse takamadim..çatlaklar da sanki çoğalmaya mı başladı nedir üst bacakta bi iki çizgi vardı şimdi artmış
Kara Kara oldu igrenc bi hal aldı iyice karonda sis buyuk olunca koca karo gibi igrenc duruyor
Bi de önceden göbeğim vardı ama yukarıdaydı hamilelikten sonra kukunun üstünden başlıyor göbek oralar bile kilolu koca kadın gibi görüntüm :/

Bende var, once sutu kaynatacaksin ve sogumaya birakacaksin, ellerini iyice yikayip parmaginla elini biraz yakacak (ısıracak da derler) dereceye gelince icine maya icin yogurdu koyacaksin. Ama cok karistirayim deme mixer misali :) Karisimi ister kavonozlarina böl istersen genis kabına koy. 9 da olur 12 de sen ne zaman bitmesini istiyorsan ona ayarla. Ben 12 saate ayarliyordum. Bir de kavnzlarda koyacaksan ic kismindaki genis plastigi cikartman lazim. Yani direk makinanin icine dizeceksn. Dizme aparatı disinda bi sey olmayacak

Hatıra hatıra da bacım bu kadar net bir ameliyat izi görmemişsindir hayatında. Şişlik de var. Bir de hala acaip kaşınıyor. Yok valla beni dikemediler.
Bi doktoruna git istersen bi arkadasim demisti sezaryen ameliyatı güzel kapanmadigi için tekrar ameliyat olan bir tanıdığı varmış. Cok kötüyse azicik estetikle duzeltsin hatasını. Benimki de doktor basarisi sanirim canim ya yoksa ben bisey yapmadim yani

Canım yapan doktor belki kötü olsa bile iyi der diye ben başka bir doktora gittim. Tam 3 ay geçmişti ameliyattan. Ama o doktor da çok iyi ameliyat yerin dedi. Yani iyisi buysa kötüsünden Allah korusun bizi.

Canım zaten göğüs emzirmeyi bırakmadan küçülmez herhalde. Çünkü benim oğlan sağolsun birini emiyo birini emmiyor. O yüzden benim göğsümün biri 70 biri 85 beden diyim sen anla. Dolgun gösteren iç çamaşırı takmasam dışardan belli olan bir durum. Ötekini de emzirmeye devam ettiğim sürece böyle olacaktır. Yani istesek de göğsümüz konusunda bir karar veremiyoruz.

Sararak yapacaksan havalar cok sicak 4-6 saat arasi yeter yoksa eksi olur:)

Kızlar benim bebegin gozlerinin alti birkac gündür kızarmisti ama önemli bisey değildir diye düşündüm bugün iyice torbalandi korktum hemen doktoru aradim tatildeymis. Kocam aksam gelince hastaneye goturelim dedi neden olabilir ki acaba. Bir de bir haftadan cok oldu kaka yapmiyor fitil verdim eriyip geri akti ama cok az kaka geldi

Buyuk yoğurt kalıbını çıkaracağım demi
Canim cok sağol kavanoz kapaklarını mayalarken kapatacak miyİm peki mayalanıp aldıktan sonra mi kapatacağım
Bir de 6 kavanoza kaç litre süt gidiyor yoğurt yaparken günlük aoc sut alayım diyorum
12 saat olunca sert mi oluyor ben sert yoğurt severim de :) sert olması icin uzun mi tutmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…