- 28 Mart 2017
- 16.554
- 68.474
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #60.461
Kolay kiz bende bebbe var arzumun ama mantik aynidir. Ben probiyotik yogurt mayasi aldim. Migroslarda filan satılıyor. 1 litre gunluk sutu kaynatiyorsun. Kaynarken hafifniliyinca 1 bardak sutu icinden calip o mayayi katip karıştırıyorsun. Kaynadiktan sonra sutu kapatip sogumaya birakiyorsun 45 dereceye kadar soguyacak. Termometre ile olcuyorum. Soguyunca o 1 bardak mayali sutude kat karistir makinaya dok.10 saate ayarla. 10 saat sonra alarm verince at buzdolabina 2 saat sogusun. Oh mis. ( ilk denemede yogurtu lora cevirmek zorunda kalmamisim gibi cek panpa )Kızlar arzum yoğurtçu kullanan var mi ilk bebeğinde ya da evinde bende var ama hayatımda hiç yoğurt yapmadım nasıl yaparım bilmiyorumanama yaptırayım dedim de ek gıdaya başlayınca doktor 2 güne bir taze yapın dedi Kadını 2 güne bir çağırmak istemiyorum illa ki is basa düşecek o yüzden nasıl yapacam bilmiyorum saat ayarı var 6/9/12 mesela en iyi saat hangisi olur yoğurt icin
Sez
Sezeryan izi neyse dee bu göbüş ne olacak yaa almış başını gidiyor resmen
Kiz tabi şükür ama vallahi moralin bozulmasin tüh keşke demeseydim. Benim iz gecmese de rahatsiz olmazdim zaten yavruma kavustugum günün hatırası sonucta :)
Aynen walla bende korse takamadim..çatlaklar da sanki çoğalmaya mı başladı nedir üst bacakta bi iki çizgi vardı şimdi artmışKuzum emzirme destek bölümü yoksa bile Doğumda çalışan ebelerden yardım iste çekinme git konus lütfen yardım edin de bunda ayıp bsy yok
Ayrıca emzik alıyor mu uyuyacağı zaman emzik alıyorsa ilk emziği ver sonra cek biraz gözler kapanırken tık ağzına memeyi
Ama baktın cidden olmuyor kaşıkla bile biberonla ver pembelik cok önemli çünkü
Aynen bende cok korkutorum doktor tadıma başlayın dedi ama ben baslamadim alerjik bünyesi 3 gün kuralıyla erken başlayalım dedi alerjik bebelerde erken başlamak önemli dedi İki doktor da
Biri yoğurtla biri sebzeyle ilk başlayın dedi yemezse emsin boşverin emmesi önemli bi kaşık yese bile yeter hem de dili değse bile yeter dedi
Ben başlamadım 180 gün dolsa bile tam anlamda nasıl başlarım bilmiyorum hele tatile gelirse pek sallamayacağım
Benim Baba da o gün kiraz verdim dedi bizimki sevmemiş atmış ana armutu sevdi dedi geldim ki armut kemiriyor bsy demedim desem şimdi babamın çenesiyle uğraşıp kavga edemem
Ama öpme konusunda aileme bsy demiyorum fakat mesela benim akıllı kaynanandan (!) 3 yasında ki eşimin yiyenine öptürüyor sürekli bebe hasta takır takır oksuuruyir öksürmese anaokuluna gidiyor mikrop kuluçka yapmış olabilir o yüzden ben söylesem tartışma çıkacak eşimi uyarıyorum
Ellerine almadan herkesin elini yıkatıyorum
Ama bazende her şey bizim tedirgin olmamızla kalıyor bi markete gidiyorum önüne gelen elini ayağını allıyor geçen memur kadın sap dedi öptü eşim hasta hastanedeyiz hemşire geldi ayaklarını öptü artık önünü alamıyorum
6. Ay asisi da bi asinin 3. Dozu korkma o yüzden sslinda aşılar tamamlandı
Ben normal Doğum yaptım ama göbek kaldı ve sarkık annem Çarşaf bağlayalım ya da korse demişti korseyi aldım 3 kere bacak giydim 2 ay kicimdan çıkarmasaydım belki düzelirdi ama cok daralan bi insanım o yüzden hiç giyemedim
Ve karnım bildigin çatlaktan dünya haritası
Kız yok veremedim weremiycem yapıştı bu kilolar bana.. hepsi de göbek ve göğüs.. kol bacak ince kaldı böyle değişik bişey oldum yaaAyy hakkaten o da var. Ben vermiştim kiloları ama birkaç haftadır acaip göbek yaptım. Sanki kendiliğinden şişiyor, yeniden hamileyim. Görünüş 5 aylık halim nerdeyse
cok sağol kuzumBen sana anlatayim canim sütü kaynat iyice ılıt parmagini icine koydugunda hafiften ısırsın. Sonra 1 kg lik cam kavanozlara koy üzerine 1 kaşık katı yogurt koy (hazir yoğurt olmasın) uzerini pecete ile kapat sobra etrafını güzelce ört sabaha kadar beklet sabah buz dolabina koy. 1 gün beklesin al sana taş gibi yogurt :)
Senin aldığın nasıl bsy kuzum foto atabilir misinaslinda ucu ufacik buyuk degil, ama bardagi diyorsan bardak 200 ml sanirim ama onu da saplarindan kendi bile tutabiliyor.tabi icine cok su koymuyorum. niye büyuk olur dediki anlayamadim.
Eczanede falan var diye duymuştum probiyotik toz ona bi bakayım olmadı dediğini Alir yaparım zamanı gelinceKolay kiz bende bebbe var arzumun ama mantik aynidir. Ben probiyotik yogurt mayasi aldim. Migroslarda filan satılıyor. 1 litre gunluk sutu kaynatiyorsun. Kaynarken hafifniliyinca 1 bardak sutu icinden calip o mayayi katip karıştırıyorsun. Kaynadiktan sonra sutu kapatip sogumaya birakiyorsun 45 dereceye kadar soguyacak. Termometre ile olcuyorum. Soguyunca o 1 bardak mayali sutude kat karistir makinaya dok.10 saate ayarla. 10 saat sonra alarm verince at buzdolabina 2 saat sogusun. Oh mis. ( ilk denemede yogurtu lora cevirmek zorunda kalmamisim gibi cek panpa )
Kara Kara oldu igrenc bi hal aldı iyice karonda sis buyuk olunca koca karo gibi igrenc duruyorAynen walla bende korse takamadim..çatlaklar da sanki çoğalmaya mı başladı nedir üst bacakta bi iki çizgi vardı şimdi artmış
Bende var, once sutu kaynatacaksin ve sogumaya birakacaksin, ellerini iyice yikayip parmaginla elini biraz yakacak (ısıracak da derler) dereceye gelince icine maya icin yogurdu koyacaksin. Ama cok karistirayim deme mixer misali :) Karisimi ister kavonozlarina böl istersen genis kabına koy. 9 da olur 12 de sen ne zaman bitmesini istiyorsan ona ayarla. Ben 12 saate ayarliyordum. Bir de kavnzlarda koyacaksan ic kismindaki genis plastigi cikartman lazim. Yani direk makinanin icine dizeceksn. Dizme aparatı disinda bi sey olmayacakKızlar arzum yoğurtçu kullanan var mi ilk bebeğinde ya da evinde bende var ama hayatımda hiç yoğurt yapmadım nasıl yaparım bilmiyorumanama yaptırayım dedim de ek gıdaya başlayınca doktor 2 güne bir taze yapın dedi Kadını 2 güne bir çağırmak istemiyorum illa ki is basa düşecek o yüzden nasıl yapacam bilmiyorum saat ayarı var 6/9/12 mesela en iyi saat hangisi olur yoğurt icin
Bi doktoruna git istersen bi arkadasim demisti sezaryen ameliyatı güzel kapanmadigi için tekrar ameliyat olan bir tanıdığı varmış. Cok kötüyse azicik estetikle duzeltsin hatasını. Benimki de doktor basarisi sanirim canim ya yoksa ben bisey yapmadim yaniHatıra hatıra da bacım bu kadar net bir ameliyat izi görmemişsindir hayatında. Şişlik de var. Bir de hala acaip kaşınıyor. Yok valla beni dikemediler.
Beklenti_delisi sen çok güzel zayıflamışsın canım..
Bi doktoruna git istersen bi arkadasim demisti sezaryen ameliyatı güzel kapanmadigi için tekrar ameliyat olan bir tanıdığı varmış. Cok kötüyse azicik estetikle duzeltsin hatasını. Benimki de doktor basarisi sanirim canim ya yoksa ben bisey yapmadim yani
Kız yok veremedim weremiycem yapıştı bu kilolar bana.. hepsi de göbek ve göğüs.. kol bacak ince kaldı böyle değişik bişey oldum yaa75 olan göğüsler şimdi 90 falan gobekle göğüs yüzünden doğru dürüst üst bulamıyorum kendime
Sararak yapacaksan havalar cok sicak 4-6 saat arasi yeter yoksa eksi olur:)Kızlar arzum yoğurtçu kullanan var mi ilk bebeğinde ya da evinde bende var ama hayatımda hiç yoğurt yapmadım nasıl yaparım bilmiyorumanama yaptırayım dedim de ek gıdaya başlayınca doktor 2 güne bir taze yapın dedi Kadını 2 güne bir çağırmak istemiyorum illa ki is basa düşecek o yüzden nasıl yapacam bilmiyorum saat ayarı var 6/9/12 mesela en iyi saat hangisi olur yoğurt icin
Ha sen yogurt yiyorsun amadanismadan baslama benceBakalım konuşcaz
Ama ben yoğurt yediğğm de hemen tepki vermiyor
Buyuk yoğurt kalıbını çıkaracağım demiBende var, once sutu kaynatacaksin ve sogumaya birakacaksin, ellerini iyice yikayip parmaginla elini biraz yakacak (ısıracak da derler) dereceye gelince icine maya icin yogurdu koyacaksin. Ama cok karistirayim deme mixer misali :) Karisimi ister kavonozlarina böl istersen genis kabına koy. 9 da olur 12 de sen ne zaman bitmesini istiyorsan ona ayarla. Ben 12 saate ayarliyordum. Bir de kavnzlarda koyacaksan ic kismindaki genis plastigi cikartman lazim. Yani direk makinanin icine dizeceksn. Dizme aparatı disinda bi sey olmayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?