• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Yapıyoruz kuzum. 12den önce hiç ni türlü derin uykuya geçmiyor. İnan sıkıştım kaldım. Bi sebebi olmalı diyorum ama bulamıyorum. Gaz bitmedi bi türlü ona bağlıyorum. Çünkü tam uyumadan gaz çıkarıyor yine alttan
Evet bizimde o gaz bi turlu bitmedi..elbet girer duzene uykusu bizim gündüz uykusu girdi masallah diyim sizinde yavastan girmeye başlar.uyuma aralari mi kisa belki ondan uykusu gelmiyordur?

nemesis nemesis stay strong26 stay strong26 @gsm_lee adını etiketleyemediğim kızlar. işim düştü soru soruyorum :-) şimdi dün sağdığım sütü ve makineyi iş yerinde unuttuğum için bugün merveyi emzirmeye eve gittim. bahçede ciyak ciyak miyavlayan yavru kedi vardı. henüz 1 haftalık sanırım. anesi yok. komşunun arabasına sıkışmış itfaiye kurtarmış. bayağı korkmuşki zavallım zangır zangır titriyordu. biliyorsunuz bende evde düşünüyordum ama vazgeçmiştim. iyi bakamam, bağlanırım, emanet edecek kimse yok, oğlum kötü davranırsa,dokunamazsam gibi sebeplerle riske atmayayım demiştim. eve götürdüm. sürekli saklanıp miyavlıyo garibim. sütü sulandırıp bi kaba koydum. ufak leğene kum doldurdum.ikisini lababonun altına koydum.
sorularım şunlar.
kendi gidip tuvaletini yapmayı akıl eder mi?
sütün kokusunu alıp içer dimi. benim kaba kafasını tutmama gerek yok dimi
aşısı ilacı vs neler.
veterinere götürmelimiyim hemen
devlette veteriner varmı yoksa hepsi özel muayenehane mi :)
beşinci çocuğu da edinmiş bulunmaktayım. hayırlı uğurlu olsun.
Canim simdi gördüm daha kuma bi defa koy yerini falan öğrensin yine de o geze geze bulur da saklaniyosa oldugu yere de yapabilir korkudan azcik tutup sevip sakinlestirmeye çalış sevilince anlar tehlike olmadığını bide kendi acikinca yer zaten sen zorlama veterinere götür parazit karma aşılarını yapsın özellikle kist aşısını..alisir bikac gune mama da simdilik kuru yiyemiyosa yas mama al yavru için olandan inek sütünü sindiremez o çünkü vermesen iyi aklıma gelenler bunlar.

Evet çok iyi almış ama yine de geride kilosu. Almasinin sebebi de belli bu ay gecen aylara göre daha çok anne sütü emdi. Ama birkac gün önce yine bıraktı ve artık kesinlikle almıyor kucagima yatirinca emecegini anlayip basıyor çığlığı. Sabrimin son demlerini yaşıyorum her an birakabilirim emzirmeyi
 :KK43::KK43::KK43:
İnşallah bırakmaz canım benim

Bizimde aynı. 28 inde 4 aylık olcaz daha bişeyi uzanıp tutmaya yeni başladı oda yattığı zaman uzatıyorum yavaş yavaş alıyo eline ama kucağımda mesela biri bişi uzatıyo tutamıyo çabasıda yok. Dönmekte istemiyo ben diyorum zaten bu emeklemez diye gayret yok yani kendini koydurmuyo ki koysamda sürekli konuşmak zorundayım e ozamanda hareket yapmıyo. Ben takılmıyorum daha yaparlar nasılsa bol bol vaktimiz var diyorum

Yemin ediyorum kobuşmaktan çenem kayıyor artık :KK70:

Bebişi kakası yapmayan uzun süre tavsiyelerrrrrr
@laviya arkadaşımız nerde acaba?

14 gün yapmadık biz. Doktorum anme sütü alan bebeklerde 14 güne kadar normal demişti. 14. Gün randevu aldım sabah evden çıkmadan kaka yaptı. Yalnız dr gittikten sonra yapsa içime otururdu yani :D

Subat bebeleri manyak bacim hobi olarak huzursuzdur. :KK70: karni tok alti temizse bir hastaligida yoksa takma. Efsununda dakikasi dakikasini tutmuyor gukucuk atarken birden ciglik atmaya basliyor

Şubat bebelerinin manyak oluşuna tüm varlığımla katılıyorum :halay:

Evet bizimde o gaz bi turlu bitmedi..elbet girer duzene uykusu bizim gündüz uykusu girdi masallah diyim sizinde yavastan girmeye başlar.uyuma aralari mi kisa belki ondan uykusu gelmiyordur?

Valla bir kargaşadayız ki takip bile edemedim. Yarından itibaren takip edicem bakayım.

Biz bugün doktora gittik teyzeler. Egzamalarımız arttı ve döküntü birden arttı. Ben yarın itibariyle katı bir şekilde diyete giriyorum. Sadece marul, patates ve zeytin tüketicem 1 hafta kadar. Düzelme olursa alerjenleri sırayla ekliycem. Çünkü besin alerjimiz atopik dermatiti tetikliyor. Boynunun altı komple egzama oldu. Kaşınırsa dilide yok söylesin içim gidiyor :( bu şekilde bakıcam birde bakalım ne çıkacak :(

Biz bugün doktora gittik teyzeler. Egzamalarımız arttı ve döküntü birden arttı. Ben yarın itibariyle katı bir şekilde diyete giriyorum. Sadece marul, patates ve zeytin tüketicem 1 hafta kadar. Düzelme olursa alerjenleri sırayla ekliycem. Çünkü besin alerjimiz atopik dermatiti tetikliyor. Boynunun altı komple egzama oldu. Kaşınırsa dilide yok söylesin içim gidiyor :KK43: bu şekilde bakıcam birde bakalım ne çıkacak :KK43:
Geçmiş olsun cnm inş faydası olur. bana diyetten sonra uyku sorununuz da düzelecek gibi geliyor

Biz bugün doktora gittik teyzeler. Egzamalarımız arttı ve döküntü birden arttı. Ben yarın itibariyle katı bir şekilde diyete giriyorum. Sadece marul, patates ve zeytin tüketicem 1 hafta kadar. Düzelme olursa alerjenleri sırayla ekliycem. Çünkü besin alerjimiz atopik dermatiti tetikliyor. Boynunun altı komple egzama oldu. Kaşınırsa dilide yok söylesin içim gidiyor :KK43: bu şekilde bakıcam birde bakalım ne çıkacak :KK43:
Canım emziriyormusun böyle beslenince sütün yeteri kadar olabilecekmi?

Geçmiş olsun cnm inş faydası olur. bana diyetten sonra uyku sorununuz da düzelecek gibi geliyor

Egzamamız ve uyku sorunumuz düzelsin ben aylarca bu 3ünü yemeğe razıyım. Uykuyuda evet ben tükeniyorum düzenim kalmadı ev savaş arenası gibi ama önemsemiyorum. Sırf o ihtiyacı olanı almadığı için üzülüyorum. Uyku beslenme kadar önemli.

Canım emziriyormusun böyle beslenince sütün yeteri kadar olabilecekmi?

Sadece anne sütü alıyor canım. Ben sütün yiyecek içecekten ziyade bol emzirme ve suyla arttığına inanırım. Yiyecek bizi takviyelemek için. Süte gidenleri almak için. İnsanlar aylarca bu diyeti yapıyor.
Bide süt konusunda şöyle düşünürüm afrikadaki kadınlarda emziriyor. İçecek suları bile yok. Doktorum da öyle demişti. Afrikadaki kadınlar ne yiyorda sütleri var diye. Dvit kalsiyum magnezyum b12 demir zaten az olduğundan şuan takviye kullanıyorum. Zaten çok kısa bi süre

Kızlar şuan dışarısı 22 derece. Gece de en düşük 19 derece olacak sabah 3le 5 arası sonra güneş. Ben yatak odasının camını kapadım. Oğlumun boynunda ki egzamalar rahatlasın diye askılı zıbın var sadce üstünde ve göğsüne muslin örttüm. Ebin diğer camları komple açık ama esinti de yok zaten. Eşim bana her yeri kapa burayı aç dedi. Çok sıcakta tutuyorsun çocuğu dedi. Bende temelde kapama sebebim dışarıdan gelen sesler aslında. Araba geçiyor köpek havlıyor sitenin giriş kapısının sesine sıçrıyor mesela. Ondan kapıyorum. Ama üşümekten de korkuyorum. Yakıyorsun çocuğu dedi. Şuana kadar camı açıktı bu arada şimdi kapadım yatmaya gelince. Sanki haklı mı ya siz nasıl yapıyorsunuz. Odada termometre 29 gösteriyor amacı brnce o kadar değil çünkü ben Sivas'ın ayazında bile üşümedim. öyle sevmiyorum sıcağı 29 olsa bende duramam. Şimdi askılı ve şort var üstümde üstümü örtmüyorum uyurken.
Napayım açayım mı cam direk oğluma gelmiyor bu arada.

Kızlar şuan dışarısı 22 derece. Gece de en düşük 19 derece olacak sabah 3le 5 arası sonra güneş. Ben yatak odasının camını kapadım. Oğlumun boynunda ki egzamalar rahatlasın diye askılı zıbın var sadce üstünde ve göğsüne muslin örttüm. Ebin diğer camları komple açık ama esinti de yok zaten. Eşim bana her yeri kapa burayı aç dedi. Çok sıcakta tutuyorsun çocuğu dedi. Bende temelde kapama sebebim dışarıdan gelen sesler aslında. Araba geçiyor köpek havlıyor sitenin giriş kapısının sesine sıçrıyor mesela. Ondan kapıyorum. Ama üşümekten de korkuyorum. Yakıyorsun çocuğu dedi. Şuana kadar camı açıktı bu arada şimdi kapadım yatmaya gelince. Sanki haklı mı ya siz nasıl yapıyorsunuz. Odada termometre 29 gösteriyor amacı brnce o kadar değil çünkü ben Sivas'ın ayazında bile üşümedim. öyle sevmiyorum sıcağı 29 olsa bende duramam. Şimdi askılı ve şort var üstümde üstümü örtmüyorum uyurken.
Napayım açayım mı cam direk oğluma gelmiyor bu arada.
29 derece ve havasiz ortamda cok bunalir. eger erkekse zaten sicagi sevmez ki. Karar senin anne icgudulerine kalmis. Cunku en iyi sen bilirsin hasta olup olmayacagini. Ama unutma terleyip soğuması hastsliga tam davetiye cikarir

Bursadaki hemşolarım, oglanin rota aşısını yapacak ( ama son doz diye sorun yaratmayacak) hastane ariyorum. Yardım pls

Back