• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar emziren hatunlar bi sorum var. Şimdi ben bu veleti aç bırakma pahasına bugün hiç mama vermedim. Sağım da yapmadim. Aciktikca birkac kere yapışıp emdi ama en fazla 5-6 dakika. Sonra çığlığı basıp emmiyor. Bu dönemde sizin bebeler kac dakika emiyor seri emdiği zaman. Dinlene dinlene değil. Göğüsler boşalmadan bırakıyor çünkü. Sonrasinda biberonu agzina dayiyorum kesinlikle almıyor
Benimki 4. Aya kadar 6 dk dan fazla emmemiştir. 2 3 dk emip bıraktığı da çok oluyordu. Şu son 20 gündür maşallah diyim biraz uzun emmeye başladı. Ama dk tutmadım hiç. Bence kuvvetli emen bi bebek zaten ilk 5 dk da hepsini bitiriyor gerisi keyif yapmak için:)

Kızlar malum havalar ısındı hatta yanıyor benim bebe geceleri zıbınla yatıyor. Üzerine müslin örtüyorum. Yalnız kollar hep açık ve yukarda gece emzirirken bi bakıyorum buz gibi olmuş. Zaten çoğu zaman üzerindekini de tepikleyerek atıyor. Üşür diye korkuyorum. Ne yapabilirim?

Woolnat uyku tulumu. Icine tisort kollu zibin giydiriyorum. O kadar.

Benimki 4. Aya kadar 6 dk dan fazla emmemiştir. 2 3 dk emip bıraktığı da çok oluyordu. Şu son 20 gündür maşallah diyim biraz uzun emmeye başladı. Ama dk tutmadım hiç. Bence kuvvetli emen bi bebek zaten ilk 5 dk da hepsini bitiriyor gerisi keyif yapmak için:)
Benimki benden emmiyordu ya ondan dolayi acaba istemiyor da mi birakiyor doyuyor da mi birakiyor sizinkilerle kiyaslayip onu öğrenmek istedim canim. Doymus demek ki. Bugün goguslerim hiç boşalmadı bebek emme sonrasi mamayi da icmedi hiç. Benden emse sütüm hala yetiyor demek ki bu kadar strese üzülmeme rağmen :KK43:

Benimki benden emmiyordu ya ondan dolayi acaba istemiyor da mi birakiyor doyuyor da mi birakiyor sizinkilerle kiyaslayip onu öğrenmek istedim canim. Doymus demek ki. Bugün goguslerim hiç boşalmadı bebek emme sonrasi mamayi da icmedi hiç. Benden emse sütüm hala yetiyor demek ki bu kadar strese üzülmeme rağmen :KK43:
Bu şekilde devam et canım. Maşallah sütün yeterli bence. Emmeye de alışır emzirdikçe inşallah

Benim doktor da daha 3 aylıkken 3 saate emzir dedi ama yapamadım. Kilo alımı iyi diyor doktor. Haftaya 5 aylık olucaz 7 300 şu anda 2850 doğmuştu.
Sik emme ile dombili olmak arasında bı bağlantı var mı diye merak ettim benim kızım da 3600 doğmuştu çok zor oyalanıyor dışarı cikartirsam 3saatte bı emiyor.yoksa yoluyo yakami

Kızlar malum havalar ısındı hatta yanıyor benim bebe geceleri zıbınla yatıyor. Üzerine müslin örtüyorum. Yalnız kollar hep açık ve yukarda gece emzirirken bi bakıyorum buz gibi olmuş. Zaten çoğu zaman üzerindekini de tepikleyerek atıyor. Üşür diye korkuyorum. Ne yapabilirim?

Ben o yüzden hala uzun kollu giydiriyorum, evde camlar da açık.

Valla ben 5.ayda tadımlara başlıcam doktor ne derse desin. Şimdiden bile tattırıyorum. Çok katı olup hiç ağzına bişey sürmeyenler pişman oluyor. Bi arkadaşım ilk çocuğa öyleydi, çocuk yemiyor açlık krizine girene kadar. Şimdi2.bebekte 3.5ayda tattırmaya başladı. Benim ablam da yeğenime tattırdı, kızardım ama şimdi herşeyiyiyor. Hem de sağlıklı her şeyi.
Ah keşke onunla alakası olsa. Kızımın kilo alımı az diye 4 aydan sonra başladım. 5 buçuk yaşında hala yemiyo hala kilo alamıyor. Resmen yemek yedirmekten nefret ettim. 6 aydan sonra başlayıp herşeyi yiyen çocuklar da biliyorum. Tamamen çocukla alakalı bi durum

Kiz bizim ev 28 derece terlemiyor ates nasil terliyor ki. Acaba icinimi kalin tutuyorsun. Ben sadece zibin giydiriyorum artik.

Bir tek uzun kollu penye tulum var, çorap filan yok. Biz de yanan tiplerizdir eşimle, şimdiden klima çalışıyor. Bir de saçları çok uzun Ateş in, yarın traş olacak galiba :)

Doğru diyorsun canım en son evlenmeden önce işe giderken bukadar yorgun ve uykusuz hissetmiştim :KK43: bi de eşim binlik puzzle almış bunu akşama kadar yap diyo benim halim mi var kahvaltı yapacak vaktim bile yok

ayy bu kocalar cok tuhaff o kadar zamanimiz var ki bir de puzzle yapican:KK70: ben evde tekken tuvalete bile zor gidiyorum bazen.

kizlar ebebekten bi tane kitap aldim 'çocugumla evdeyim' diye cok guzel 0-12 ay ay bebegin motor gelisiminin ve diger becerilerinin nasil olmasi gerektigini gelistirmek icin neler yapmak lazim yazmiş. kitap deyince korkmayin zaman yok diye resimli okumasi kolay bir kitap tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Benim 4 ay bitti. 1 şubat doğumlu.. karar veremedim.. oğlum da 6 ay bitti verdim sorun olmadı ama bunda erken demedimmi diyorum mucka mucka

İç sesini dinle bence. İlla tamamen geçecek değilsin bir de. Az az denersin. Hem alerjik olup olmadığını test etmiş olursun. Yine de sen bilirsin, bebeğini gözlemle, sevecek gibiyse tamamdır.

Bizimde aynı durum. Ama kollar bacaklar üşümesi baz alınmıyor, göğsünü belini örtüyorum sadece. Biz bile yanarken bebeler ne yapsın. Bence üşümüyorlar öyle içten.

Sik emme ile dombili olmak arasında bı bağlantı var mı diye merak ettim benim kızım da 3600 doğmuştu çok zor oyalanıyor dışarı cikartirsam 3saatte bı emiyor.yoksa yoluyo yakami

Bence bi bağlantı varsa kesinlikle olumlu değil. Benim kız da sık sık emiyor. Ama burda kilosu en düşük de benimki. Dışarda 2saat geçirince duruyor ağlamıyor da, sanırım anlıyor orda ememeyeceğini.

Ah keşke onunla alakası olsa. Kızımın kilo alımı az diye 4 aydan sonra başladım. 5 buçuk yaşında hala yemiyo hala kilo alamıyor. Resmen yemek yedirmekten nefret ettim. 6 aydan sonra başlayıp herşeyi yiyen çocuklar da biliyorum. Tamamen çocukla alakalı bi durum

Alakası yoktur muhtemelen de ben öyle örnekler görünce olabileceğini düşündüm, inandım. Erken tattırmaktan zarar geleceğini düşünmüyorum. Hem şimdi yazın taze taze sebzelerini tatsın isterim. Yaz meyveleri sebzeleri daha güzel bence.

Sabahın köründe uyanıp emerken kaka yapıp her yerine bulaştıran sırtına çıkaran bebeyi banyo yaptırıp uyutup kendi ıslak kalan gözünden uyku akan da burda
Günaydın :)
Sabah 6 da kakamız çıktı basımıza bi de 6 da ikina ikina uyaniyor hanımefendi kakaya
bi de üstü bası batıyor banyo yaptırıyorum w zaten gece de kalıyor
8 de uyanması icen ne yapmam lazım yan
sabah sabah micmak neyin nesi :)
Kaç gündür giremiyorum geriden gelşyorum canım ama benim ki her sabah yapıyot neredeyse rutin artık bizim için

Kız emsin de ona da raziyim
Silikon tanzik olayına çözüm oluyo mu? Bende mahfoluyorum ev taşı yerleş bi taraftan tar tar 1 saat süt sağ arada ısıt vs vs. Bende emzirmek istiyorum boş göğsümü emiyo ama az dolu olınca ememiyo galiba unuttu emmeyi olmadı yerleşiyim bende aç bırakıp silikonla deneyim genzine kaçmazsa

ayy bu kocalar cok tuhaff o kadar zamanimiz var ki bir de puzzle yapican:KK70: ben evde tekken tuvalete bile zor gidiyorum bazen.

kizlar ebebekten bi tane kitap aldim 'çocugumla evdeyim' diye cok guzel 0-12 ay ay bebegin motor gelisiminin ve diger becerilerinin nasil olmasi gerektigini gelistirmek icin neler yapmak lazim yazmiş. kitap deyince korkmayin zaman yok diye resimli okumasi kolay bir kitap tavsiye ederim.
Yazarı da çok tatlı instagramdan takip ediyorum

Back