- 12 Eylül 2015
- 4.951
- 6.142
- 158
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #57.341
Sutunu sagiyorsun diye kim çullandi sana anlamadim. Ben bastan beri sagiyorum bu konuda seni en iyi ben anlarim ki zaten bunu seninle hep konusuyorduk dertlesiyorduk. Ayrica yanlis hatirliyorsun benim bebek ayda 500 gr bile almiyor nerdeyse. Sadece gecenlerde mamayi azaltip sut arttirici kullandim süte dadandim 6 günde 230 gr mi ne almıştı ben de şok olmustum. Ben zayif diye degil hasta olur diye korkuyorum yemedigi için tahlil yaptirip birseyi mi var diye merak ediyorum. He bak sana şunu da söyleyeyim canim. Bu kadar insan ayni anda seni yanlış anlayamaz belki sen yanlis anlatiyorsun kendini. Neyse tek sorunumuz evhamlar olsun da gercek sorunlar cikarmasin Rabbim karşımıza. Rahatla sen de artık. Bak ben şu an süt sagiyorum benim eşşek sıpası aç uyudu yine uykuda yedirmeyi deneyecem:))Bende abarttığımı biliyorum kilosu iyi bebeğin ona diyeceğim yok ama demek istediğim size düşünsene 900 cc içen cocuk ayda 700 gr alıyosa acaba sütüm mü biraz sulu nasıl çözebilirimdi. Acaba 2 kere sağdığım için mi hep sulu kısmı birikiyo demek istediğim oydu. Cocugumu obez yapmak bende istemem zaten eşimin küçükken kilo sorunu olmuş 120 lere çıkmış ona çekecek diye aklım çıkıyo. Ama içimde az yediğinde bi acaba geçenki gibi mi olacak korkusuna engel olamıyorum. Yoksa 3 aylık cocuga ben a kızlar benimki 7 kilo çok az diye ağlamıyorum. Mesela bak seninki gecen kaç gr almıştı tam hatırlamıyorum ama güzel rakamdı aylık 1200 e denk geliyodu galiba ve sen yemiyo diyosun benimki sütümü içiyo acaba beklettiğiö için hep sulu kısmımı sağıyorum dicektim üstüme çullandınız. Bende senin dediğine çok üzüldün ve kaç kere beneğime bakıp sen sanssız değilsin diye ağladım kendime gelemedim. Yani etrafımdakilerden duysam bu kadar canım sıkılmazdı çünkü bu konuda içimi açtığım burası var ben eşimle bile paylaşmıyorum anlamadığı için. İnan kaç saat kendime gelemedim sürekli bebeğime bakıp üzüldüm gerçekten ben öyle bi insan değilim mesela daha boynunu tam tutmuyo dönmüyo öyle çok gülmüyo pek bi çabası yok bunları hiç kıyaslamıyorum baska bebeklerle zamanı gelince nasıl olsa yapacak diye. Siz beni tamamen yanlış anladınız. Amacım size hava atmak gibi bişey değildi. Önce ki konuşmalarımızdaki sağma konusuna bile girmişsin ki biz seninle aynı sağıyoruz günlük ortalama 450-600 arası. Ha ikimizinde yetmiyo buna üzülmemde bi sakınca görmüyorum ben 700 sağsamda yetmicek e buna da üzülüyorum 600 çıktı diye sevinmek yerine. Ki buda bi kaç günlük benim. Az çok konuşmaları okuduysan ilk mama verdiğimde aynı memeden reddedildiğimde aynı sağılan sütüm az çıktığında aynı tepkiyi veriyorum üzülüyorum sonra bitti şimdi bazen aman emmiyo ama arada eşimde yediriyo diyorum. Bana konuşmalarınızda haksızlık yaptığınızı düşünüyorum öyle bi eleştiriyi kimse haketmex
Bende öyle düşünüyorum süt ısııyorum yetmiyo hemen mama yapıyorum :)Hmm anladım kuzum ben de mama içinde su kaynatılıyor diye sanıyorum ondan dedim ikisi de kaynıyorsa diye
Mama icin şakın üzülme kurtarıcı bsy ve iyi ki var bence
Valla canım ben eskiden anlamıyormuşum bebenin uykusunun geldiğini filan. Şimdi baya gözlemliyorum uyku sinyallerini. Akşam 9a doğru geliyor. Dün akşam 12ye kadar uğraştık uyutamadık yok. Ayakta bile salladı eşim ki sallamaya çok karşıyım. 2-3gecedir uykuya geçemiyor. Ağzında memeyle uyumak istiyor hep benimle uyumak istiyor. Ben sabaha karşı 7de filan yanıma alıyordum zaten 1saat sonra kalkıcaz diye ordan alıştı. Pedagoglar da ağlatarak uyku eğitimi vermeyin güven duygusu zedelenir çaresizliği öğrenir diyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yanında yatırınca her yerim tutuluyor kıpırdayamıyorum bile.
Yani cahillik başa bela. Baklava tattırmak nedir yahu. Meyvenin tadına filan baktırdım bende ama baklava şeker yani. İşin zor. Eşini ikna etmen lazım. Çocuğunun iyiliğini düşün diyerekten.
Bisey kacirmadin tatlim arkadas gülmüş diye sen de şaşkın şaşkın güldün ya ben de sana güldüm icimden geldi
Ovvv dur dur bunu doktor mu dedi. Ne sacma bir doktormus o. Simdi kafamda bir seyler oturdu. Bak sama dun daha doktorumla konustugum bir seyi soyleyeyim. Efsusun kafasi 3.ay icin 38.5 du bir onceki ayda 38 mis. Ben hic bakmamistim. Sonra burada persentil muhabbetinde baktim. Yuzde 3 luk en dusuk gruptaymis. Inan olsun takmadim kafama. Sonra dunku olcumde sordum doktora. Dedim cocugun kafa cok mu ufak diye. Artmamis filan. Gecen ay mesela 700 gr almisti 1 cm uzamisti kafa 1 cm buyumustu. Bu ay boy 5 cm artmis kilo 800 gr kafa 2 cm. Dedi ki doktorum her ay hersey buyuyecek diye bir kaide yok. Bir ay bakarsin boy atar bir ay kilo alir bir ay kafa gelişir hepsi simetrik ve esit artmaz. Onemli olan doyma belirtileri ve gelisim olup olmamasidir. Eger bu ay hic boy atmazsa gelecek ay yine atmazsa ve diger parametrelerde yavas artis gosteriyorsa brbekte de huzursuzluk varsa deriz ki sut yeterli degil mama baslariz. Kilo olayina gelince bir bebekte aylik ortalama alinmasi istenen miktar 500 gr imis. 300 gr a kadar tolere edermis. Ama mesela bir bebek ayda 1.5 kilodan fazla aliyorsa ve boyda kafada vs artis olmadan sadece kilo artiyorsa o da izlrnmesi gereken bir problenmis.Hayır canım hatta kaç cc içiyo dedi günlük içtiğini söyledim boya gitmiş kilo olmamış dedi yetmiyosa mamaya mecbur devam et dedi. Suyun kaynaması lazım e ısınması için bi 5 dk lazım oğlanda sabırsızlanıyo hemen mama yaptım verdim ılık su vardı sütü de sonra kullandım. Artık mama süt konusuna takılmıyorum pek başta her mama verdiğimde sanki zehir vermişim gibi üzülüyodum şimdi tek doysunda diyorum.
Kiz delirdin mi. Kimse art niyetli oldugunu hava atmak istedigini dusunmedi zaten. Bak biz P Prime18 ile gunduzleri cok konusuyoruz. Onada inan milyon defa cok gergin sttessli oldugunu yardim almasi gerektigini depresyona gireceğini soyledim boyle giderse. Sonunda kendi de diyor zaten stress stress sutu bir anda kesilince anladi. allahtan sonradan rahatladi da toparladi. Bazen ona da kiziyorum mesela bakiyorum bir foto atmis cocuk kat kat giysi manyak kiz soy cocugu diyorum. Ya da diyor ki ipek agliyor acaba hastami ne sandin kose yastigimi cocuk aglayacak diyorum. Bu pimpirikli hal gercekten anne icin iyi degil. Bunu hamileligimde cok deneyimledim. O yuzden diyoruz rahatla diye. Yoksa birinin anneligini elestirmek zaten kimseye dusmez. Dahasi zaten kimsede 2 3 mesajla senin nasil bir anne oldugunu anlamaz. Seninle 7 24 yasayan biri bile senin icten ne hissettigini bilemez ki.Bende abarttığımı biliyorum kilosu iyi bebeğin ona diyeceğim yok ama demek istediğim size düşünsene 900 cc içen cocuk ayda 700 gr alıyosa acaba sütüm mü biraz sulu nasıl çözebilirimdi. Acaba 2 kere sağdığım için mi hep sulu kısmı birikiyo demek istediğim oydu. Cocugumu obez yapmak bende istemem zaten eşimin küçükken kilo sorunu olmuş 120 lere çıkmış ona çekecek diye aklım çıkıyo. Ama içimde az yediğinde bi acaba geçenki gibi mi olacak korkusuna engel olamıyorum. Yoksa 3 aylık cocuga ben a kızlar benimki 7 kilo çok az diye ağlamıyorum. Mesela bak seninki gecen kaç gr almıştı tam hatırlamıyorum ama güzel rakamdı aylık 1200 e denk geliyodu galiba ve sen yemiyo diyosun benimki sütümü içiyo acaba beklettiğiö için hep sulu kısmımı sağıyorum dicektim üstüme çullandınız. Bende senin dediğine çok üzüldün ve kaç kere beneğime bakıp sen sanssız değilsin diye ağladım kendime gelemedim. Yani etrafımdakilerden duysam bu kadar canım sıkılmazdı çünkü bu konuda içimi açtığım burası var ben eşimle bile paylaşmıyorum anlamadığı için. İnan kaç saat kendime gelemedim sürekli bebeğime bakıp üzüldüm gerçekten ben öyle bi insan değilim mesela daha boynunu tam tutmuyo dönmüyo öyle çok gülmüyo pek bi çabası yok bunları hiç kıyaslamıyorum baska bebeklerle zamanı gelince nasıl olsa yapacak diye. Siz beni tamamen yanlış anladınız. Amacım size hava atmak gibi bişey değildi. Önce ki konuşmalarımızdaki sağma konusuna bile girmişsin ki biz seninle aynı sağıyoruz günlük ortalama 450-600 arası. Ha ikimizinde yetmiyo buna üzülmemde bi sakınca görmüyorum ben 700 sağsamda yetmicek e buna da üzülüyorum 600 çıktı diye sevinmek yerine. Ki buda bi kaç günlük benim. Az çok konuşmaları okuduysan ilk mama verdiğimde aynı memeden reddedildiğimde aynı sağılan sütüm az çıktığında aynı tepkiyi veriyorum üzülüyorum sonra bitti şimdi bazen aman emmiyo ama arada eşimde yediriyo diyorum. Bana konuşmalarınızda haksızlık yaptığınızı düşünüyorum öyle bi eleştiriyi kimse haketmex
Kuzum günde 3 veya 4 e çıkar bakalim sütun rengi vs değişecek mi bi de öyle bak istersenBende abarttığımı biliyorum kilosu iyi bebeğin ona diyeceğim yok ama demek istediğim size düşünsene 900 cc içen cocuk ayda 700 gr alıyosa acaba sütüm mü biraz sulu nasıl çözebilirimdi. Acaba 2 kere sağdığım için mi hep sulu kısmı birikiyo demek istediğim oydu. Cocugumu obez yapmak bende istemem zaten eşimin küçükken kilo sorunu olmuş 120 lere çıkmış ona çekecek diye aklım çıkıyo. Ama içimde az yediğinde bi acaba geçenki gibi mi olacak korkusuna engel olamıyorum. Yoksa 3 aylık cocuga ben a kızlar benimki 7 kilo çok az diye ağlamıyorum. Mesela bak seninki gecen kaç gr almıştı tam hatırlamıyorum ama güzel rakamdı aylık 1200 e denk geliyodu galiba ve sen yemiyo diyosun benimki sütümü içiyo acaba beklettiğiö için hep sulu kısmımı sağıyorum dicektim üstüme çullandınız. Bende senin dediğine çok üzüldün ve kaç kere beneğime bakıp sen sanssız değilsin diye ağladım kendime gelemedim. Yani etrafımdakilerden duysam bu kadar canım sıkılmazdı çünkü bu konuda içimi açtığım burası var ben eşimle bile paylaşmıyorum anlamadığı için. İnan kaç saat kendime gelemedim sürekli bebeğime bakıp üzüldüm gerçekten ben öyle bi insan değilim mesela daha boynunu tam tutmuyo dönmüyo öyle çok gülmüyo pek bi çabası yok bunları hiç kıyaslamıyorum baska bebeklerle zamanı gelince nasıl olsa yapacak diye. Siz beni tamamen yanlış anladınız. Amacım size hava atmak gibi bişey değildi. Önce ki konuşmalarımızdaki sağma konusuna bile girmişsin ki biz seninle aynı sağıyoruz günlük ortalama 450-600 arası. Ha ikimizinde yetmiyo buna üzülmemde bi sakınca görmüyorum ben 700 sağsamda yetmicek e buna da üzülüyorum 600 çıktı diye sevinmek yerine. Ki buda bi kaç günlük benim. Az çok konuşmaları okuduysan ilk mama verdiğimde aynı memeden reddedildiğimde aynı sağılan sütüm az çıktığında aynı tepkiyi veriyorum üzülüyorum sonra bitti şimdi bazen aman emmiyo ama arada eşimde yediriyo diyorum. Bana konuşmalarınızda haksızlık yaptığınızı düşünüyorum öyle bi eleştiriyi kimse haketmex
Bende güleyim o zaman ayı yogi gülüşü yihyihyihBisey kacirmadin tatlim arkadas gülmüş diye sen de şaşkın şaşkın güldün ya ben de sana güldüm icimden geldi
Ovvv dur dur bunu doktor mu dedi. Ne sacma bir doktormus o. Simdi kafamda bir seyler oturdu. Bak sama dun daha doktorumla konustugum bir seyi soyleyeyim. Efsusun kafasi 3.ay icin 38.5 du bir onceki ayda 38 mis. Ben hic bakmamistim. Sonra burada persentil muhabbetinde baktim. Yuzde 3 luk en dusuk gruptaymis. Inan olsun takmadim kafama. Sonra dunku olcumde sordum doktora. Dedim cocugun kafa cok mu ufak diye. Artmamis filan. Gecen ay mesela 700 gr almisti 1 cm uzamisti kafa 1 cm buyumustu. Bu ay boy 5 cm artmis kilo 800 gr kafa 2 cm. Dedi ki doktorum her ay hersey buyuyecek diye bir kaide yok. Bir ay bakarsin boy atar bir ay kilo alir bir ay kafa gelişir hepsi simetrik ve esit artmaz. Onemli olan doyma belirtileri ve gelisim olup olmamasidir. Eger bu ay hic boy atmazsa gelecek ay yine atmazsa ve diger parametrelerde yavas artis gosteriyorsa brbekte de huzursuzluk varsa deriz ki sut yeterli degil mama baslariz. Kilo olayina gelince bir bebekte aylik ortalama alinmasi istenen miktar 500 gr imis. 300 gr a kadar tolere edermis. Ama mesela bir bebek ayda 1.5 kilodan fazla aliyorsa ve boyda kafada vs artis olmadan sadece kilo artiyorsa o da izlrnmesi gereken bir problenmis.
Yani daha bir cok sey dedi doktor ama algida secicilik ben cogunu pek hatirlamiyorum. Kafamda ki tek net sey su kaldi. Bebekte gelişim varsa rakam onemli degil.
Birde bir sey soyleyeyim. Ben efsun kac cc iciyordur bilmiyorum.zatenncogu kiside bilmez sanirim. O yuzden ne kadara ne kadar almasi lazim bilmiyorum. Ama valla bak yarin zaten doktorumu arayacaktim demir damlasi icin. Onu da sorarim unutmazsam.
Kiz delirdin mi. Kimse art niyetli oldugunu hava atmak istedigini dusunmedi zaten. Bak biz P Prime18 ile gunduzleri cok konusuyoruz. Onada inan milyon defa cok gergin sttessli oldugunu yardim almasi gerektigini depresyona gireceğini soyledim boyle giderse. Sonunda kendi de diyor zaten stress stress sutu bir anda kesilince anladi. allahtan sonradan rahatladi da toparladi. Bazen ona da kiziyorum mesela bakiyorum bir foto atmis cocuk kat kat giysi manyak kiz soy cocugu diyorum. Ya da diyor ki ipek agliyor acaba hastami ne sandin kose yastigimi cocuk aglayacak diyorum. Bu pimpirikli hal gercekten anne icin iyi degil. Bunu hamileligimde cok deneyimledim. O yuzden diyoruz rahatla diye. Yoksa birinin anneligini elestirmek zaten kimseye dusmez. Dahasi zaten kimsede 2 3 mesajla senin nasil bir anne oldugunu anlamaz. Seninle 7 24 yasayan biri bile senin icten ne hissettigini bilemez ki.
Canım belirli bi doktorum yok eşim askerden yeni geldi daha çalışmıyo vs. O yüzden devlete gidiyoruz orda da sürekli doktor değişiyo. Biri az diyo diğeri iyi bende anlamıyorum artık. Yani güneyin duraklayıp 10 gün bişey yemediğinde bile sen boş bol emzir 2 gün daha kilo almazsa yemesi böyle olursa yatırırız diyen doktor 1 hafta sonra gittiğimde öyle sey olmaz aylık izlicez dedi aynı hastanenin doktoru. O yüzden ben sizden duyduklarım la daha çok yol izliyorum. Ben evhamlanıyorum ama en fazla 1 kaç gün sürüyo sonra zaten umursamıyorum. Mesela emmiyo diye ağlayan ben artık aman diyip teklif bile etmiyorum buda emmesin diyorum. Sadece ilk alışma ataklarım biraz stresli geçiyo.
Ovvv dur dur bunu doktor mu dedi. Ne sacma bir doktormus o. Simdi kafamda bir seyler oturdu. Bak sama dun daha doktorumla konustugum bir seyi soyleyeyim. Efsusun kafasi 3.ay icin 38.5 du bir onceki ayda 38 mis. Ben hic bakmamistim. Sonra burada persentil muhabbetinde baktim. Yuzde 3 luk en dusuk gruptaymis. Inan olsun takmadim kafama. Sonra dunku olcumde sordum doktora. Dedim cocugun kafa cok mu ufak diye. Artmamis filan. Gecen ay mesela 700 gr almisti 1 cm uzamisti kafa 1 cm buyumustu. Bu ay boy 5 cm artmis kilo 800 gr kafa 2 cm. Dedi ki doktorum her ay hersey buyuyecek diye bir kaide yok. Bir ay bakarsin boy atar bir ay kilo alir bir ay kafa gelişir hepsi simetrik ve esit artmaz. Onemli olan doyma belirtileri ve gelisim olup olmamasidir. Eger bu ay hic boy atmazsa gelecek ay yine atmazsa ve diger parametrelerde yavas artis gosteriyorsa brbekte de huzursuzluk varsa deriz ki sut yeterli degil mama baslariz. Kilo olayina gelince bir bebekte aylik ortalama alinmasi istenen miktar 500 gr imis. 300 gr a kadar tolere edermis. Ama mesela bir bebek ayda 1.5 kilodan fazla aliyorsa ve boyda kafada vs artis olmadan sadece kilo artiyorsa o da izlrnmesi gereken bir problenmis.
Yani daha bir cok sey dedi doktor ama algida secicilik ben cogunu pek hatirlamiyorum. Kafamda ki tek net sey su kaldi. Bebekte gelişim varsa rakam onemli degil.
Birde bir sey soyleyeyim. Ben efsun kac cc iciyordur bilmiyorum.zatenncogu kiside bilmez sanirim. O yuzden ne kadara ne kadar almasi lazim bilmiyorum. Ama valla bak yarin zaten doktorumu arayacaktim demir damlasi icin. Onu da sorarim unutmazsam.
Kiz delirdin mi. Kimse art niyetli oldugunu hava atmak istedigini dusunmedi zaten. Bak biz P Prime18 ile gunduzleri cok konusuyoruz. Onada inan milyon defa cok gergin sttessli oldugunu yardim almasi gerektigini depresyona gireceğini soyledim boyle giderse. Sonunda kendi de diyor zaten stress stress sutu bir anda kesilince anladi. allahtan sonradan rahatladi da toparladi. Bazen ona da kiziyorum mesela bakiyorum bir foto atmis cocuk kat kat giysi manyak kiz soy cocugu diyorum. Ya da diyor ki ipek agliyor acaba hastami ne sandin kose yastigimi cocuk aglayacak diyorum. Bu pimpirikli hal gercekten anne icin iyi degil. Bunu hamileligimde cok deneyimledim. O yuzden diyoruz rahatla diye. Yoksa birinin anneligini elestirmek zaten kimseye dusmez. Dahasi zaten kimsede 2 3 mesajla senin nasil bir anne oldugunu anlamaz. Seninle 7 24 yasayan biri bile senin icten ne hissettigini bilemez ki.
Hacer çabuk faceye geri dön, denizliye geldiğinde seni eşek sudan gelesiye dövücem. Ama ama duy bi dakka. Şenin oylan çok şişko. Benim kıjın üzeyine otuyuy yokşa. Temam dövmüycem abey ananiCanım belirli bi doktorum yok eşim askerden yeni geldi daha çalışmıyo vs. O yüzden devlete gidiyoruz orda da sürekli doktor değişiyo. Biri az diyo diğeri iyi bende anlamıyorum artık. Yani güneyin duraklayıp 10 gün bişey yemediğinde bile sen boş bol emzir 2 gün daha kilo almazsa yemesi böyle olursa yatırırız diyen doktor 1 hafta sonra gittiğimde öyle sey olmaz aylık izlicez dedi aynı hastanenin doktoru. O yüzden ben sizden duyduklarım la daha çok yol izliyorum. Ben evhamlanıyorum ama en fazla 1 kaç gün sürüyo sonra zaten umursamıyorum. Mesela emmiyo diye ağlayan ben artık aman diyip teklif bile etmiyorum buda emmesin diyorum. Sadece ilk alışma ataklarım biraz stresli geçiyo.
Ahahahah valla Seda in dilinde tuy bitti bana şakın ol diye diye ne oldu süt gidince akıllandım acı oldu ama akıllandım yoksa bende kafayı yemiştim:) bu arada haziranda arkadasim geliyo Psikoloğa gidecem senle gidelim dedi tmm dedim gidecegi bakalim
Valla benide allah carpti sanirim. Aksam eve geldim bir bas donmesi tansiyonum dustu 5 e. Esim tuzlu ayran yapti.Yattim direk efsunu emzirip onunla. Simdi 2. Emik nobetine kalktim o ara baktim.De bakem sen nerdeydin bu saate kadar
O doktorlara akil sir erdiremiyoruz ki birinin ak dedigine digeri kara diyor. Dun mesela P Prime18 dedi arkadasinin doktoru rota asisi yaptirmayin ne oldugu belli degil demis. Bugun kendi doktoruma sordum ilerisi icin boyle bir risk varmi diye arkadasin doktoru yaptirma sakin demis diye doktorun adini sordu sikayet edeyim diye. En iyisi annelik ic gudusu gercekten. Bir de sut kalitesi denilen seyde aslinda sehir efsanesiymis. Onu da yine dun diyetisyenim dedi hatta bazi onerilerde bulundu ama simdi yazacak mecalim yok yarin yazacagim hepsini.Canım belirli bi doktorum yok eşim askerden yeni geldi daha çalışmıyo vs. O yüzden devlete gidiyoruz orda da sürekli doktor değişiyo. Biri az diyo diğeri iyi bende anlamıyorum artık. Yani güneyin duraklayıp 10 gün bişey yemediğinde bile sen boş bol emzir 2 gün daha kilo almazsa yemesi böyle olursa yatırırız diyen doktor 1 hafta sonra gittiğimde öyle sey olmaz aylık izlicez dedi aynı hastanenin doktoru. O yüzden ben sizden duyduklarım la daha çok yol izliyorum. Ben evhamlanıyorum ama en fazla 1 kaç gün sürüyo sonra zaten umursamıyorum. Mesela emmiyo diye ağlayan ben artık aman diyip teklif bile etmiyorum buda emmesin diyorum. Sadece ilk alışma ataklarım biraz stresli geçiyo.
Anladım canım zaten bu ay takacak vaktim yok 10 gün içinde ev taşıcam temizlik vs felan. Sonra bayram sonra tatil 4 e çıkarcam sağmayı inş vakit bulurum kısmet artıkKuzum günde 3 veya 4 e çıkar bakalim sütun rengi vs değişecek mi bi de öyle bak istersen
Ama bizim doktor sut kalitesi diye bsy yok hepsi allahım verdiği sut
Sut yarıyor yaramıyor diye bsy yok demişti
Çocuktan çocuğa değişiyor onuda süte bağlıyorlar dedi
Sabahki örnegim iste kimisi 2 tabak yer kilo almaz kimisi azıcık yer alır
Kimisine bal kilo aldırır ayni bal kimisine kilo aldırmaz anne sutu de böyle bsy
bence hepimizin sutu ayni
Kalite olayı hikaye
Bende güleyim o zaman ayı yogi gülüşü yihyihyih
Sağlık ocağında ki doktorlar takip etmiyor mu kuzum biz sadece asiya gittik o yüzden bilmiyorum ama orda ki doktorlar sürekli orada ya takip etme durumları varsa ayni doktor olur en azındanCanım belirli bi doktorum yok eşim askerden yeni geldi daha çalışmıyo vs. O yüzden devlete gidiyoruz orda da sürekli doktor değişiyo. Biri az diyo diğeri iyi bende anlamıyorum artık. Yani güneyin duraklayıp 10 gün bişey yemediğinde bile sen boş bol emzir 2 gün daha kilo almazsa yemesi böyle olursa yatırırız diyen doktor 1 hafta sonra gittiğimde öyle sey olmaz aylık izlicez dedi aynı hastanenin doktoru. O yüzden ben sizden duyduklarım la daha çok yol izliyorum. Ben evhamlanıyorum ama en fazla 1 kaç gün sürüyo sonra zaten umursamıyorum. Mesela emmiyo diye ağlayan ben artık aman diyip teklif bile etmiyorum buda emmesin diyorum. Sadece ilk alışma ataklarım biraz stresli geçiyo.
Gece yatmadan sağıyorum ben sende mi öyle gece sağmak iyi oliyor diyorlar gece kakıyorsan sahura falan 5 dk olsa az da olsa sag bakalim ne olacakAnladım canım zaten bu ay takacak vaktim yok 10 gün içinde ev taşıcam temizlik vs felan. Sonra bayram sonra tatil 4 e çıkarcam sağmayı inş vakit bulurum kısmet artık
Evet evet bende instagram da gördümValla benide allah carpti sanirim. Aksam eve geldim bir bas donmesi tansiyonum dustu 5 e. Esim tuzlu ayran yapti.Yattim direk efsunu emzirip onunla. Simdi 2. Emik nobetine kalktim o ara baktim.
O doktorlara akil sir erdiremiyoruz ki birinin ak dedigine digeri kara diyor. Dun mesela P Prime18 dedi arkadasinin doktoru rota asisi yaptirmayin ne oldugu belli degil demis. Bugun kendi doktoruma sordum ilerisi icin boyle bir risk varmi diye arkadasin doktoru yaptirma sakin demis diye doktorun adini sordu sikayet edeyim diye. En iyisi annelik ic gudusu gercekten. Bir de sut kalitesi denilen seyde aslinda sehir efsanesiymis. Onu da yine dun diyetisyenim dedi hatta bazi onerilerde bulundu ama simdi yazacak mecalim yok yarin yazacagim hepsini.
Şuan o atağın içindesin ekin4 hafta süren bi atak vardı sankimabada bahsetmişti o ne zamandı kız :)
El atayim hemenYalaaaaaann dünyaaa.
Herşeeyyy bombokkk
Uykuuu geliyooo
Amaa dalamıyopoom
Seda bana da el aattttt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?