- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #57.281
Doktorlar da bir alem... biri diyor oturtun.. öbürü diyor aman haaa sakın... benim doktor da yavaştan kucağında oturt dedi. En güzeli annelik iç güdüsü... Benim iç güdüm azıcık kucağımda oturabilir diyor :)bence sen bu işi çok abartıyorsun. ben çalışmaya başladım bak işyerinde ne şartlarda sağıyorum. evde az az süt içtiğini ildiğim bir bebeğim var. ben mamaya zorunlu olmadığı sürece kullanılmaması gerekne bir şey olarak bakıyorum mama verdirmiyorum hergün gel sağ götür zorluğunu yaşıyrum. beni emdikçe sütüm artıcak buu biliyorum. hastaysa rengi değişecek. bazen oluyor bem beyaz çıkıyor süt bazen oluyor sarı. takmıyorum kafama bunu. durunca bütün sütlerin üstlerinde yağlanma oluyor önemli olan o yağlı kısımları mümkün olduğunca verebilmek kiloyu yapan o. ama sütün iç kısmında ne kadar değerli şeyler var biliyormusun. ben zaten bu insanları anlamıyorum. yok sütün yaramış yaraamış. küçükken 10 kilo olan adam büyümüş şu an zayıflamak için diyet yapıyor ben ne anladım bu işten. sen kafayı beslemekle bozmuşsun annelik böyle bişey evet ama ilerde ek gıdaya geçicek. bu seni daha çok zorlar.çünkü ben yiyen çocuk çok az gördüm. numunelik yani.
yaa benimdoktorum artık kucağınızda destek vererek oturtun dedi 4 aydan itibaren. nörolojik olarak bebek hissettirirmiş otrmak istediğii ki bizimki sürekli kalkmaya çalışıyor bu işaretmiş mesela. ben artık yavaş yavaş oturtucam
Canım ilk süt hep sulu olur zaten inek sütü değil ki bu:) sagdiginda dolaba koyuyorsun ya üstünde beyaz tabaka oluyorsa o yağ işte fazla yağlı olması da iyi değil bence seni birisi şartlamış süt sulu olunca doyurmaz diye benim annem diyo sütun sulu doyurucu degil diye ben hak veririm belki saçma olsada çünkü 5500 gr kızım ama seninki 7100 gr diyorsun yani bakma millete senin yanında emzirir sana emzirdim sadece oyle kilo aldi der evde kimbilir neler verir onlar ben mama verdigimi kimseden saklamıyorum ayıp degil çünkü sadece mama ile beslenip anne sütü alamayan bebekler de var o anne napsın dua et bi şekilde senin sütünü alıyor hatta fazla fazla benim sağsam 80 cc bile çıkmaz şuan birinden biliyorum yaniSanki yağlı değil gibi geliyo yani iyi olsa okadar yemeye çok alırdı diyorum. Ben anne sütünü daha yoğun oluyo diye biliyorum bildiğin çok sulu benimki belkide beni bile ememesinin nedenlerinden biridir. Yani bilmiyorum neden böyle düşünüyorum ama aklıma böyle şeyler geliyo
Şimdilik birlikte bakkmicak ama ben işteyken benim evde cümbüş yapmayacaklarinin bı garantisi yok eltim üstelik çalışmıyorCanim agiza bakmasi yemegi cani cektigibicin degil, agiz hareketleri ilgisini cektigi icin, uzmanlar sakin cani cekti deyip tattirmaya kalmayin diye bas bas bagiriyor, ama gel de bunu kv ye anlat tabi, seni cok iyi anliyorum. Benimki de daha 6 gunluktu sarilik oldu kv sekerli su iciricem diye tutturdu. Benden gizli icirirmi diye evde paranoyak olmustum.bi de senin gicik oldugunu gorunce daha da ustune gidiyor bu tipler.
Diger bebekle ikisine ayni anda mi bakacak? Eger oyleyse bu ise hic girme derim.
Ewet 15 gündür katıldım grubaEsine de ki el kadar bebeye baklava yedirmeye kalkacak kadar cahil kadina degil cocuk sanal bebek emanet etmem konuda burda kapandi. 3 5 gun kavga eder sonra toparlarsınız.
Ya birde bir sey soracagim sen nick filan mi değiştirdin sonradan mi katildin aramiza ben son zamanlarda cok goruyorum mesajini ama sanki abstan yoktun gibi geldi. :)
Sağol canım aminnÇok geçmiş olsun canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bu çocuklar bizi yamulttu valla. Düzelicez inşallah..acil şifalar diliyorum. Tamam fotoğraf atarız ama fotoğrafta yuvarlak bir cisim göreceksin, korkma o benim :)
Mrb subat anneleri ben martta bekliyoken oğlum şubatta geldi geçen ay 6800g 61cm bu ay 7200 62cm yiz merak ediyorum acaba sizlerle gelişimimiz aynı mı yoksa geriden mi geliyoruz
O zaman hoşgeldin diyelim :)Ewet 15 gündür katıldım grubaKedicikk061 davet etti.23 ocakta doğdu kixim
Hadi ya tembel diyodum ben derine demek gayretliymis sıpa:)Aynen o. Basini dik tutacak pat diye dusmeyecek onune. Yok sorun degil o gelisimin bir parcasi :)
Büyük konuşmayım da baktırmam alınırsa alınsın hem basında bebe varmış bunu bahane et Esin’le konus ama büyük kavga olacaksa he diyecen yapacak bsy yokKızlar. Bana bir Fikir verin ya
Kayınvalidem benimle çok yakın oturuyor 100 metre kadar aramız var fakat bebeğim doğduğundan beri 5-10 kucağına almistir anca. Haftada 3 gün bizim evin önünden geçiyor yukarı çıkıp kızımı görmek istemiyor. 11 aylık bir erkek torunu daha var onlarla beraber yaşadıkları için ve kızları sevmiyor sanirsam Varsa yoksa o. Dün bizi iftara davet etti bir başkası. Diğer bebek emekliyor ve kızıma yaklaşıp tutup çekmek istiyor ben de zarar verir diye uzak tutmaya çalışıyorum ısrarla KV dibine sokup oynasın diyor.elini tirmalamis.yoksa o kadar sakınan biri değilim
Sonra bir ara Mutfağa gidip geldiğinde bir baktım ki Kv bir baklava diliminin alttaki şerbetli yerini ikiye katlamış 4 aylık kızıma tartıriyor. Verme anne şekerin tadını öğrenmesin dedim Çocuk ağzıma bakıyor hakkı geçer dedi.
Allah ömür verirse daha çok yer Acelesi mi var dedim Bir şey olmaz yesin deyip 2. dilime elini götürdü.emecek o deyip kalktım.
Sorun şu ki eşim bebeğe annesinin bakmasını istiyor bir başkası bakarsa annesi küsermiş. Artık Uykularım Kaçıyor nasıl emanet edeceğim diye. Biliyorum bakıcıdan daha iyi bir alternatif KV fakat hiçbir eleştiriyi kabul etmeyen çok cahil biri ben napicam Uykularım Kaçıyor.
Ay bende sabah emdikten 1 saat sonra ağlayınca yanıma alıyorum almayım o zaman yoksa nanayimValla canım ben eskiden anlamıyormuşum bebenin uykusunun geldiğini filan. Şimdi baya gözlemliyorum uyku sinyallerini. Akşam 9a doğru geliyor. Dün akşam 12ye kadar uğraştık uyutamadık yok. Ayakta bile salladı eşim ki sallamaya çok karşıyım. 2-3gecedir uykuya geçemiyor. Ağzında memeyle uyumak istiyor hep benimle uyumak istiyor. Ben sabaha karşı 7de filan yanıma alıyordum zaten 1saat sonra kalkıcaz diye ordan alıştı. Pedagoglar da ağlatarak uyku eğitimi vermeyin güven duygusu zedelenir çaresizliği öğrenir diyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yanında yatırınca her yerim tutuluyor kıpırdayamıyorum bile.
Yani cahillik başa bela. Baklava tattırmak nedir yahu. Meyvenin tadına filan baktırdım bende ama baklava şeker yani. İşin zor. Eşini ikna etmen lazım. Çocuğunun iyiliğini düşün diyerekten.
Bizim doktorda vermediBide kızlar bugün kontrolde sağlık ocağının kan ilacı verdiğini söyledim. Kullanmayın dedi altı aylık olunca tahlil yapıp gerekliyse başlayacağız dedi
Mrb subat anneleri ben martta bekliyoken oğlum şubatta geldi geçen ay 6800g 61cm bu ay 7200 62cm yiz merak ediyorum acaba sizlerle gelişimimiz aynı mı yoksa geriden mi geliyoruz
Nemlendirici mi sebamed yoksa şampuanı mıSüt alarjisi için Dr dan döndük kan testi yapıldı henüz çıkmadı sonuç ama Dr kanda çıkmayabilir bu aylarda ama belirtiler süt alarjisini gösteriyor dedi.. bize turkiye çapında yapılan bir çalışmanın içinde olurmusnuz dedi süt alarjisi olan bebekler için kilo alımına ilişkin yapılan mamalar ile .. kabul ettik sımdi 2 gün kullanacam mamayı eğer kusar ise kabul etmezse başka mama önerecek 15 gün sonra kilo kontrolü için gidecez .. atopik dermatit içinde hipokort krem bize de verdi sırtındaki pütürlü için vücudu nemlendirmek için losyon önerdi gün aşırı duş Sebamed kullanıyorum dedim tamam devam et dedi çamaşırları için sıvı deterjan kullan ve iki kere durulama yaptır dedi..kabak gibi devamlı yatmasını sırtı hava alsin dedi.. dede mizaçlı tatli bir Dr du
Kimse niye bu kadar yediriyorsun mama veriyorsun basında dikilouorsun demiyor kilosu gelişimi iyi sıkıntılarına rağmen demek ki her şey yolunda evham yapma deniyor cunku evham yapacak bir şey YokYanlış hatırlamıyorsam , esther arkadaş bebeğinin emerken boğazına takılıp boğulma gibi olan değil miydi bebesi
Eğer öyleyse saat başı yanında durup , bebeğini emerken gözlemlemesi ,meme mama takviyesi yapması normal,
Annelerin en büyük kafaya taktığı şey süt konusu
Yeterli mi ? Kaliteli mi? Gider mi? Azalır mı?
Bu yüzden herkes takviye alıyor, halbuki suuuu stres uyku SUS üçgeni olduğunu bildiği halde
Her meme farklı her anne farklı her bebek farklı
Ensher annemizin farkı da anlattıklarında idi işte,
Öğretmenim, yeri geliyor her çocuk farklıdır diyorum
Yeri geliyor ama bir konu anlattığımda bütün sınıfın anlamasını bekliyorum.
Herkesin apaçık kendini açtığı bir yerde, gitmesine üzüldüm açıkçası.bazen kendinin kabullenmediği konuyu bile buraya yazıyor insan, bazen de kendini kabul etttiği halde
Ama umarım yine gelir yazılanlara kırılmak yerine destek al falan sözlerine
Onun yerine haklısınız kızlar çekidüzen verdim tekrar aranızdayım der..
Birlikte yapıyoruz banyo ben kucağımda tutuyorum eşim bizi yıkıyor. Bağıran çocuk gülücükler saçıyor biz bile eğlenmeye başladık:)Kizlar bu oglen uykusu icin fikir verin bana.1haftaya kadar guzel uyuyan cocuk.en fazla yarim saat yatip kalkiyo.1.5-2saatte 1uykusu geliyo yatiriyorum hemen kalkiyo.oyaliyorum iyice uykusu gelsin diye yok o da olmadi.dun banyoya soktum yatar belki 20dak sonra kalkti.zaten aglayan bebek uykusunu alamadiginda daha cok huysuzlaniyo.siz ne yapiyonuz bu oglen uykulari.
Bi de banyoya nasil alistitabilirim yer cucesini.elini yikadigimda bile kiyamet kopuyo.
Canım niye hastalansın o kadar evham yapma bişey olmaz. Okuldan mikrop kapacak diye de korkma kapsa benimki kapardı :) Hem eylülde zaten okuldan istemediğin kadar mikrop getireceksin işimiz icabı çocuklarla içli dışlıyız. Şimdiden alışın
Canim yanlis hatirlamiyorsam estherin bebegi grupta en son dogan bebeklerden biri. Benimki 10 şubat dogumlu şu an saat 15.30 olmak üzere ve toplasan sabahtab beri 100 cc içmedi. Bu kadar aç kaldigi halde nasil 6 kilo oldu onu da anlamiyorum. O kadar bunaldim ki aç olmasindan bazen biberonu balkobdan atıp yatip uyumak istiyorum. Doktora götürdüm masallah dönüyor gülücükler atıyor insanlarla konusmaya çalışıyor ve cok hareketli bir bebek bu böyle hareketli oldugu sürece fazla kilo zaten alamaz daha ne istiyorsun dedi. Ben moralimi toplayip dönüyorum gruba bir giriyorum benim bebegimin kac kati yiyor bebekler bilmem ne kadar süt sagiliyor yok 3 ayda 7 kilonun üstünde diye ya uzulmeler falan. Ben napayim o zaman öleyim de üstüme toprak atsınlar. Hiç alinacak bisey yok sukretmeyi bilmeli insanlar en azindan yavrularimzi sağlıklı. Ve ben estherin bebegine acıyorum hayatı boyunca annesi tarafindan baska cocuklarla kiyaslanacak ve özgüveni gelismeyecek!nemesis ruzgarcicek foto çekindiniz mi Kızlar gelemedim diye çok üzüldüm buarada estherr gitmis galiba hesap pasif diyo neden gitti ki kırıldı alındı mı acaba tüh
Kızlar. Bana bir Fikir verin ya
Kayınvalidem benimle çok yakın oturuyor 100 metre kadar aramız var fakat bebeğim doğduğundan beri 5-10 kucağına almistir anca. Haftada 3 gün bizim evin önünden geçiyor yukarı çıkıp kızımı görmek istemiyor. 11 aylık bir erkek torunu daha var onlarla beraber yaşadıkları için ve kızları sevmiyor sanirsam Varsa yoksa o. Dün bizi iftara davet etti bir başkası. Diğer bebek emekliyor ve kızıma yaklaşıp tutup çekmek istiyor ben de zarar verir diye uzak tutmaya çalışıyorum ısrarla KV dibine sokup oynasın diyor.elini tirmalamis.yoksa o kadar sakınan biri değilim
Sonra bir ara Mutfağa gidip geldiğinde bir baktım ki Kv bir baklava diliminin alttaki şerbetli yerini ikiye katlamış 4 aylık kızıma tartıriyor. Verme anne şekerin tadını öğrenmesin dedim Çocuk ağzıma bakıyor hakkı geçer dedi.
Allah ömür verirse daha çok yer Acelesi mi var dedim Bir şey olmaz yesin deyip 2. dilime elini götürdü.emecek o deyip kalktım.
Sorun şu ki eşim bebeğe annesinin bakmasını istiyor bir başkası bakarsa annesi küsermiş. Artık Uykularım Kaçıyor nasıl emanet edeceğim diye. Biliyorum bakıcıdan daha iyi bir alternatif KV fakat hiçbir eleştiriyi kabul etmeyen çok cahil biri ben napicam Uykularım Kaçıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?