- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #57.261
Biri sana 900 iciyorsa 1 kilo üzeri almalı falan mi dedi kuzum doktor falan mi biri mi bsy dedi 900 içen çocuğun fazla kilo alması gerektiğine nerden kanaat getirdinKızlar sorun şu ki benim sorunum 7 kilo oldu ah vah değil. Sorunum günlük 900 cc yi yiyen cocugun ayda 790 gr alması ki biz esas kiloyu doğumda ve ilk ay aldık doğduktan sonra kilo azalması bile olmadı. Çoğunuz 5 dk emmiyo diyosunuz benimki biberonla 150 ye yakın içiyo ve coğu süt. Ki eminim bu kadar sizinkiler içse 1500 kilodan fazla alır. Acaba sütümün sulu olması mı? Acaba tam yaramamasımı ? 790gr güzel ama günlük 900cc içen çocuğa göre nasıl? Ki çoğu benim az itelememle bıraksam yine aynı mı olacak? Şükürsüzlük yada sizleri strese sokmak değil amacım benimki az emme yüzünden hastalık süreci geçirdi ve ben bidaha böyle bişi yaşamak istemiyorum. En iyisi ben daha yazmayım kimsede strese girmesin. Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın öptüm çok
Canim cidden kilosu çok iyi maşallah takma bence bak ben senden önce doğum yaptım 5500 gr 61 cm persentile göre çok normal hatta kilo boy bas cevresine göre her 100 çocuğun 80 inden daha uzun boylu kilosu da gayet iyi sadece fizik olarak zayıf duruyor dedi ben takmıyorum artık çünkü hasta değil keyfi yerinde karnı doyuyor cisli bezi fazla kakayi da 6 günde bir falan yapıyor ama olsun düzelecek o da elbet bir sıkıntısı olsa anlarım heralde diye düşünüyorum yani kilosu bence ortalamanın üzerinde bile 3ayda 7100 gr ve 63 cm maşallah yani :)Kızlar 3 aylık kontrolümüz vardı. 7100 gr 63 cm olmuşuz. Bu ay 800gr almışız. Günlük 800 cc hatta bazen 900 içiyoruz. Çoğunluğu süt. O kadar içmeye kilo alımı az değil mi acaba sütüm mü çok yaramıyo
Canim çoğu bebek ilk ayda çok kilo alıyor zaten..Tüm bebekler ilk aydaki gibi kilo alsa 5.ayda bırak 2 katına cikmayi kocaman bir top haline gelirler doğrusu bu normali bu bizimki de azaliyor gitgide ama bu da normal..ki ilk ayda 500gr i bile sınır kabul ediyorlar doktorlar...sen doktorunla konusmadin mi bu ay sana çok iyi demiştir muhtemelen.demediyse de nasıl doktormuş...bence sen mama takviyesi vermesen de bebegin kilo alımı iyi olurdu.yani önemli olan sagligi...sınırın cokca ustunde kilosu bebeginin bu durumda ben olsam senin durumunda mamayi azaltmaya bakardim cunku sutun kilo aldiriyor...insan kendi geldiği noktayı göremiyor maalesef. Benim oğlum 2 yıl emdi hem de kendi sütümle çok çok iyiydi sütüm çok boldu hep onüm ıslaktı. Bebegim cok istekliydi .işte bu yuzden kızımda emme sorunu yasayacagimi hiç tahmin etmedim.2paket göğüs Pedi almışım kızımda cunku oglumda yetistiremiyordum.geçen gun baktim içinden anca 10 tanesini kullanmisimdir.10gunlukten beri meme reddi babamin vefati sutumun azalmasi biberon almasin derken onu da birakmasi ac kalmasi..inan ki kendimi kaybettigim zaman cok oldu goremiyorsun geldigin yeri stres stres en sonunda kabullendim herseyi yaptim cunku elimden geleni yapiyorum.sen de talihsizlik yasamissin ama gecti gitti diye dusun.bak hersey yolunda olmasi gerektigi gibi...bırak yazma cetele tutma hiçbişeyi..az çok düzen oturtmussun zaten o düzende devam et mutlu anne mutlu bebek demek unutma.Kızlar sorun şu ki benim sorunum 7 kilo oldu ah vah değil. Sorunum günlük 900 cc yi yiyen cocugun ayda 790 gr alması ki biz esas kiloyu doğumda ve ilk ay aldık doğduktan sonra kilo azalması bile olmadı. Çoğunuz 5 dk emmiyo diyosunuz benimki biberonla 150 ye yakın içiyo ve coğu süt. Ki eminim bu kadar sizinkiler içse 1500 kilodan fazla alır. Acaba sütümün sulu olması mı? Acaba tam yaramamasımı ? 790gr güzel ama günlük 900cc içen çocuğa göre nasıl? Ki çoğu benim az itelememle bıraksam yine aynı mı olacak? Şükürsüzlük yada sizleri strese sokmak değil amacım benimki az emme yüzünden hastalık süreci geçirdi ve ben bidaha böyle bişi yaşamak istemiyorum. En iyisi ben daha yazmayım kimsede strese girmesin. Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın öptüm çok
Ve canım benim kontrolüm dündu 6kilo olmuş bebeğim doktor 150 ile çarptı gunluk 900 cc İçmesi lazım dedi..bizimki 600 gr almış mesela buna da gayet iyi dedi yani senin doktorun bisey demediyse bak daha dun soyledi dr.onemli olan 5.ayda dogum kilosunun 2 katına cikmasiymis ki senin simdiden 7 kilo olmus saDece 500gri kalmis o da taaa 5.aya kadar....Kızlar sorun şu ki benim sorunum 7 kilo oldu ah vah değil. Sorunum günlük 900 cc yi yiyen cocugun ayda 790 gr alması ki biz esas kiloyu doğumda ve ilk ay aldık doğduktan sonra kilo azalması bile olmadı. Çoğunuz 5 dk emmiyo diyosunuz benimki biberonla 150 ye yakın içiyo ve coğu süt. Ki eminim bu kadar sizinkiler içse 1500 kilodan fazla alır. Acaba sütümün sulu olması mı? Acaba tam yaramamasımı ? 790gr güzel ama günlük 900cc içen çocuğa göre nasıl? Ki çoğu benim az itelememle bıraksam yine aynı mı olacak? Şükürsüzlük yada sizleri strese sokmak değil amacım benimki az emme yüzünden hastalık süreci geçirdi ve ben bidaha böyle bişi yaşamak istemiyorum. En iyisi ben daha yazmayım kimsede strese girmesin. Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın öptüm çok
Yagli da olsa sulu da olsa bebek kilo aliyor en onemli olan konu bu zaten. Bebek kiloyu aldiktan sonra yagli ya da sulu olmus ne onemi var, bence hic kendini yipratma. Inanki yazdigin sut miktarlari o kadar fazla ki, gunde nerdeyse 1 litre sut sikariyorsun saka gibi, mutlaka onun icinde yeterli besin vardir. Ayrica 3. Ayda 7 kusur kiloya gelmis bir bebegin neyini kafana takiyorsun ki, beklenti nedir 10 kilo olmasi mi? Doktor hic yorum yapmadi mi kilosu iyi diye? Daha fazla sut icireyim kilosu daha da artsin diye bisey yok ki bir sinir kapasite var sonucta. Bence sen bu ramazan gununde once bebeginin saglikli olduguna sonra da bu kadar sutun olduguna dua et canim , su an senin yerinde olmayi isteyen binlerce kisi var.Sanki yağlı değil gibi geliyo yani iyi olsa okadar yemeye çok alırdı diyorum. Ben anne sütünü daha yoğun oluyo diye biliyorum bildiğin çok sulu benimki belkide beni bile ememesinin nedenlerinden biridir. Yani bilmiyorum neden böyle düşünüyorum ama aklıma böyle şeyler geliyo
O boun kontrolü dediğin kucakta yada eğimli bi şekilde bi yerde otururken kafayı dik tutma kaldırma değil mi yüzü öne bakacak şekilde tuttuğumda kafayı omzuma dayamiyor artik 1 haftadır falan böyle kucakta emzirme pozisyonunda tutarken de kafa hep yukarda korkmuştum hatta bi sorun mu var diyeBenim sipa 6.900.olmus. bu ay 800 gr almis. Boy 63 du 68 olmus. Kafamizda 40.5 olmus. 38.5 du 3.ayda. @kaancelil doktor norolojik gelisimi onde dedi kiz efsun icin. Dedim bizim birbarkadas var enstein diyor benim kiz icin diyeTam boyun kontrolu saglamaya baslamis dedi. Bu arada yabancilama sordu. 4 aydan sonra yabancilamada vir gelisim belirtisiymis. Anne ve baba disinda birini ayiramamasi sorunmus.yakin takip gerekirmis. Dedim bizim ki 2.ayda basladi. Ne guzel iste dedi. Gelde bana sor diyemedim tabi.
Bu arada bizimki benim eşimin ve annemin kucağında duruyor kv geldi p.tsi kucağına aldı bir başladı ağlamaya tembihlesen yapmazBenim sipa 6.900.olmus. bu ay 800 gr almis. Boy 63 du 68 olmus. Kafamizda 40.5 olmus. 38.5 du 3.ayda. @kaancelil doktor norolojik gelisimi onde dedi kiz efsun icin. Dedim bizim birbarkadas var enstein diyor benim kiz icin diyeTam boyun kontrolu saglamaya baslamis dedi. Bu arada yabancilama sordu. 4 aydan sonra yabancilamada vir gelisim belirtisiymis. Anne ve baba disinda birini ayiramamasi sorunmus.yakin takip gerekirmis. Dedim bizim ki 2.ayda basladi. Ne guzel iste dedi. Gelde bana sor diyemedim tabi.
Canım bukadar dert olduysa içine uyanık olduğu zamanlarda mama ile az bisey ara öğün yap mesela 90 cc 60cc kaç içerse artık o ona keyif kahvesi olsun ama kilosu iyi hatta çoğu bebekten önde kontrollü kilo alması daha iyi hatta bence :)Yaa açıkcası benim sütüme güvenim yok mamaya daha çok güveniyorum niye bilmiyorum bunu aşamıyorum süt içiyo ya hep doymuyo gibi geliyo su gibi geliyo
Kuzum ben dönmeyecegim ücretsizi aldım Mayıs’ın basında boylelikle kasıma kadar evdeyim sanirim 4 ay sendromu diye bsy varmış etrafı keşfedince anneyi de tam manada keşfediyorlarmış ondan oliyor galiba
İse başlamadan önce uyku eğitimi ver ise başlayınca zaten senin yokluğunda zorlanacak o ara veremezsin randıman sağlayamazsın senin yokluğunla mücadele ederken uyku eğitimi ağır gelir aralıklı yap bence
Kızlar. Bana bir Fikir verin ya
Kayınvalidem benimle çok yakın oturuyor 100 metre kadar aramız var fakat bebeğim doğduğundan beri 5-10 kucağına almistir anca. Haftada 3 gün bizim evin önünden geçiyor yukarı çıkıp kızımı görmek istemiyor. 11 aylık bir erkek torunu daha var onlarla beraber yaşadıkları için ve kızları sevmiyor sanirsam Varsa yoksa o. Dün bizi iftara davet etti bir başkası. Diğer bebek emekliyor ve kızıma yaklaşıp tutup çekmek istiyor ben de zarar verir diye uzak tutmaya çalışıyorum ısrarla KV dibine sokup oynasın diyor.elini tirmalamis.yoksa o kadar sakınan biri değilim
Sonra bir ara Mutfağa gidip geldiğinde bir baktım ki Kv bir baklava diliminin alttaki şerbetli yerini ikiye katlamış 4 aylık kızıma tartıriyor. Verme anne şekerin tadını öğrenmesin dedim Çocuk ağzıma bakıyor hakkı geçer dedi.
Allah ömür verirse daha çok yer Acelesi mi var dedim Bir şey olmaz yesin deyip 2. dilime elini götürdü.emecek o deyip kalktım.
Sorun şu ki eşim bebeğe annesinin bakmasını istiyor bir başkası bakarsa annesi küsermiş. Artık Uykularım Kaçıyor nasıl emanet edeceğim diye. Biliyorum bakıcıdan daha iyi bir alternatif KV fakat hiçbir eleştiriyi kabul etmeyen çok cahil biri ben napicam Uykularım Kaçıyor.
Olabilir canım dediklerinin çoğu bizde de var çünkü el parmak emme yumruk sokma bizde de var kendini kusturuyor hep iki parmağını boğazına kadar sokuyor öğürüyor emzik veriyorum almıyor meme ağzından çıksın sokana kadar hemen el ağıza gidiyor..Emzik atıp cok cok sanki aç el emiyor el kol sırılsıklam parmak tiryakisi oldu emzik emiyordu şimdi oda yok kendini kusturuyor böyle böyle yumruk yiyerek :)
3 gündür acayip mızmız bizim ki ya kalkıyor agliuor yatiyor agliyor ağlayarak uykuya geçiyor 10 dan 4 e kadar emmedi bugün 2 cekti bıraktı memede agliyoe ağzına sokuyorum öyle duruyor 4 ay sendromu falan mi var ya
Hadi diyorum uyurken emer ama bu ağlama olayı neden anlamadım atak mi ne kucagimdayken bi yerimi kıpırdatsam katılarak agliuor uyurken beni tutuyor iyice bana düştü
Canim agiza bakmasi yemegi cani cektigibicin degil, agiz hareketleri ilgisini cektigi icin, uzmanlar sakin cani cekti deyip tattirmaya kalmayin diye bas bas bagiriyor, ama gel de bunu kv ye anlat tabi, seni cok iyi anliyorum. Benimki de daha 6 gunluktu sarilik oldu kv sekerli su iciricem diye tutturdu. Benden gizli icirirmi diye evde paranoyak olmustum.bi de senin gicik oldugunu gorunce daha da ustune gidiyor bu tipler.Kızlar. Bana bir Fikir verin ya
Kayınvalidem benimle çok yakın oturuyor 100 metre kadar aramız var fakat bebeğim doğduğundan beri 5-10 kucağına almistir anca. Haftada 3 gün bizim evin önünden geçiyor yukarı çıkıp kızımı görmek istemiyor. 11 aylık bir erkek torunu daha var onlarla beraber yaşadıkları için ve kızları sevmiyor sanirsam Varsa yoksa o. Dün bizi iftara davet etti bir başkası. Diğer bebek emekliyor ve kızıma yaklaşıp tutup çekmek istiyor ben de zarar verir diye uzak tutmaya çalışıyorum ısrarla KV dibine sokup oynasın diyor.elini tirmalamis.yoksa o kadar sakınan biri değilim
Sonra bir ara Mutfağa gidip geldiğinde bir baktım ki Kv bir baklava diliminin alttaki şerbetli yerini ikiye katlamış 4 aylık kızıma tartıriyor. Verme anne şekerin tadını öğrenmesin dedim Çocuk ağzıma bakıyor hakkı geçer dedi.
Allah ömür verirse daha çok yer Acelesi mi var dedim Bir şey olmaz yesin deyip 2. dilime elini götürdü.emecek o deyip kalktım.
Sorun şu ki eşim bebeğe annesinin bakmasını istiyor bir başkası bakarsa annesi küsermiş. Artık Uykularım Kaçıyor nasıl emanet edeceğim diye. Biliyorum bakıcıdan daha iyi bir alternatif KV fakat hiçbir eleştiriyi kabul etmeyen çok cahil biri ben napicam Uykularım Kaçıyor.
O boun kontrolü dediğin kucakta yada eğimli bi şekilde bi yerde otururken kafayı dik tutma kaldırma değil mi yüzü öne bakacak şekilde tuttuğumda kafayı omzuma dayamiyor artik 1 haftadır falan böyle kucakta emzirme pozisyonunda tutarken de kafa hep yukarda korkmuştum hatta bi sorun mu var diye
Canım bizde 3 bucuk ayşıkken 5800 dük baya zayıf yani bizimkide 15 günde 200 gr almıs ama doktor mama tavsiye etmedi huzursuz değilse doyuyordur emsin yeterli şimdilik dedi allah allah sizin ki huzursuz mu gün içinde
- kizlar slm bizi de doktor kontrole cagirmisti bugun. zaten gecen ay demisti 3 aydan sonra ortalama 600 gr aliyorlarmis diye. bugun 3.5 aylik olduk 6 kiloyuz. 15 günde 200 gr almis. biraz alt sinirda dedi. günde 2 kere mama takviyesi verdi. biraz moralim bozuldu ama neyse artik saglikli olsunda onemli olan o. humananin cayina falanda devam edeyim bari sütüm artsın biraz .
Esine de ki el kadar bebeye baklava yedirmeye kalkacak kadar cahil kadina degil cocuk sanal bebek emanet etmem konuda burda kapandi. 3 5 gun kavga eder sonra toparlarsınız.Kızlar. Bana bir Fikir verin ya
Bende bu yastığa koyuyorum ama poponun altına ince yastık koyuyorum yine de yükseltiyorum bas kısmı yastığa dayamiyor hiç hep yukarda :)Ben ikinci resimdeki gibi bırakıyorum. Tam yatınca durmuyor zaten. Sonra ıkına sıkıla zorla oturuyor. Habire memik çekiyor resmen
Sana benziyo kız gerçi babayı görmedim ama :)Aha bir dik kafalı kova
MaşallahYatmaya isyan eden bi minnoş da benden :)
Bizim de bugğn kontrol vardı. Bende sordum senşn doktorunun dediğini dedi. Bir ay daha sabredin dediOturtutken vucudunun L sekli almamasina dikkat et canim. Yani bacaklar dumduz olmayacak omuriligi zorlamayacak. Bize mesela doktor kucaginizda oturtutken bacaginiza oturtun onun bacaklar sizin bacaklarin yanindan sarksin dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?