• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kızlar bende bugun saglık ocagına kayıt yaptırdım giderken yanımda daha önce yaptırdıgım kan tahlillerini de götürdüm. Aşı ile ilgili bilgi verdi. Bende bi yerde bu tetanoz aşısını bir ara boğmaca ile bir yaptıklarını okumuştum onu sordum. Kişiye özel flakton ile yapıyorlarmıs boğmaca yokmus. Çünkü boğmaca istenmiyor aslında hamilelikte yapılması. Bnde kendim getirsem özel alıp dedim ama tavsiye etmedi sadece tetanoz yapacagız dedi soğuk zincir bunlar bizde eczanedekilerin soguk zincirine güvenemiyoruz açıp kapıyorlar sürwkli dolapları dedi. Bilgisi olan ya da sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Aynı beni anlatmissiniz , kendi kendimi sorguluyorum bende kaç yıl sonra gelmiş onca hüsran ve tedavilerden sonra olmuş bir gebelik yaşıyorum ama nedense istenmeyen bebekmis gibi davranıyorum sanki hiç mutlu değilim hep hasta gibiyim onun mu etkisi var anlamadım,, hamile kalmadan önce söyle sevinirim olsa böyle sevirinim diye hayaller kuruyodum şimdi neden böyle oldu anlayamadım. Acaba kendimi kaptırmak dan mı korkuyorum bilemedim..

Kesinlikle yalnız degilsiniz. Ben herhangi bi problem yaşamadığım ve hatta gebeliği istememizin 2.ayında hamile kalmıs olmama ragmen Alışamadım 1yıl oldu evliliğim. Henuz yeni yeni alisiyorum. Anne olmak sorumluluk sahibi olmak dogum korkusu vs hersey ürkütüyor ve endişelendiriyor. Bunun yanında ben hic hastane yuzu görmeyen kan dahi aldırmayan bi insan olarak ilk öğrendiğim gunu acilde geçirdiğimde iyice psikolojim bozulmuştu bu mu hamilelik bu resmen hastalık bu hep boyle mi gidecek demistim cok korkmuştum hala korkuyorum ve anneliğe alısabilmis degilim hamileliğimin de sıkıntısız geçmesine ragmen hem de ama artık hafif hafif düzeliyorum. Bu donem normalmiş evet ilk 3aylık trimester zaten alışma evresi oldugu icinmiş. Ama burası o sevinci azar azar yerleştiriyor kaptırın kendinizi insallah tadını cıkarıcaz ;)

Kızlar benim gibi canı ne isterse yiyen icen var mıı :KK43: dondurma cekiyor mesela patlamış mısır cekiyor hele ciiiipss vs vs tüketiyor musunuz ben daha hamileliğimde ilk defa dondurma yicem cok canm istedi cipsi cok az az canm isterse tüketiyorum var mı benm gibi olaaann :KK43: gelsin avokadolar gitsin pırasalar isterdim ama hic alısmamışım yapamıyorum iste. Yani aslında oyle cok zararlı beslenen biri değilimdir hic dısarda yemem kola,cay,meyve suyu yapay bisey icmem beyaz ekmek pek yemem falan ama hamilelikte sebzeye ozendikce pek basarılı olamıyorum
Canım cips de yiyiyorum dondurma da. Ama cipsi az tüketmeye çalısıyorum onun dısında bence dondurma tatlıdan daha masum seker oranı o yüzden daha iyi bence. Aslında hazır markaların değil açığın almak daha iyi belki de çünkü onlarda çok koruyucu madde de olmaz ben markaların da alıp yedim yani

Canım cips de yiyiyorum dondurma da. Ama cipsi az tüketmeye çalısıyorum onun dısında bence dondurma tatlıdan daha masum seker oranı o yüzden daha iyi bence. Aslında hazır markaların değil açığın almak daha iyi belki de çünkü onlarda çok koruyucu madde de olmaz ben markaların da alıp yedim yani

Yaa sıkıntı olmaz dimi yani normalde tatlı seyler de yemiyorum zaten ben arada bi belki cikolata ama baska hic tatlı bisey tuketmiyorum gervi bolca meyve yiyorum meyveye bayılırm :))) boyle ufak kaçamaklar sıkıntı yaratmaz diye dusundum :)

Kesinlikle yalnız degilsiniz. Ben herhangi bi problem yaşamadığım ve hatta gebeliği istememizin 2.ayında hamile kalmıs olmama ragmen Alışamadım 1yıl oldu evliliğim. Henuz yeni yeni alisiyorum. Anne olmak sorumluluk sahibi olmak dogum korkusu vs hersey ürkütüyor ve endişelendiriyor. Bunun yanında ben hic hastane yuzu görmeyen kan dahi aldırmayan bi insan olarak ilk öğrendiğim gunu acilde geçirdiğimde iyice psikolojim bozulmuştu bu mu hamilelik bu resmen hastalık bu hep boyle mi gidecek demistim cok korkmuştum hala korkuyorum ve anneliğe alısabilmis degilim hamileliğimin de sıkıntısız geçmesine ragmen hem de ama artık hafif hafif düzeliyorum. Bu donem normalmiş evet ilk 3aylık trimester zaten alışma evresi oldugu icinmiş. Ama burası o sevinci azar azar yerleştiriyor kaptırın kendinizi insallah tadını cıkarıcaz :KK66:
İnsAllah cnm Bende o günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Duygulardan demekki böyle oluyor..

Aynı beni anlatmissiniz , kendi kendimi sorguluyorum bende kaç yıl sonra gelmiş onca hüsran ve tedavilerden sonra olmuş bir gebelik yaşıyorum ama nedense istenmeyen bebekmis gibi davranıyorum sanki hiç mutlu değilim hep hasta gibiyim onun mu etkisi var anlamadım,, hamile kalmadan önce söyle sevinirim olsa böyle sevirinim diye hayaller kuruyodum şimdi neden böyle oldu anlayamadım. Acaba kendimi kaptırmak dan mı korkuyorum bilemedim..
Kendimizi kaptirmakla alakali degil bence cunku gercekten elimizde olan bir durum degil su anda. Mecbur gecmesini bekleyecegiz :) isin kotusu bu duygusuzluk kendimi sorgulatiyor bana acaba benden iyi anne olmaz mi diye :)
Su an bunun bir surec oldugunu ve gececegini kabullendim. Yoksa dediginiz gibi yillardir ugrasilan ve maddi manevi bizi cok yipratmis olan sureclerden gectik. Belki bu sureclerden gecip surekli guclu olmak durumunda kalmanin acisi da su an cikiyor olabilir bilemiyorum.
Ister istemez internetten insanlar siklikla kacinci haftalarda dusuk yapmis onu arastirirken buluyorum kendimi.
Biz hangi asamalardan gecmedik ki elbet bu ruhsal durumu da atlatiriz yine de hep pozitif olmaliyiz.
Ben ilk 3 ayin halsizligi ve dusuk riski gectikten sonra kendime iyi gelecek ve bana hareket katacak aktivilere yonelecegim. Bebek icin tedavi gordugum ve isim de cok stresli oldugu icin ayrilmistim. Ama bos gecirmemek lazim hamilelik pilatesine baslayacagim mesela. Eminim o zamana kadar duygusal anlamda biseyler degismezse gebelik icin faydali olacak bazi spor aktiviteleri ruhsal olarak ta iyi gelir.
Su cook beklenen bebisler bi saglikla hayirla gelsinler de. Topigin ilerleyen zamanlarinda umarim daha neseli ve canli anne adaylari olarak katilim saglayabiliriz :))
Gercekten cocuk bakmanin hakkini verecek olan ve bebek isteyen herkese Allah tez zamanda verir insallah.

Kızlar bende bugun saglık ocagına kayıt yaptırdım giderken yanımda daha önce yaptırdıgım kan tahlillerini de götürdüm. Aşı ile ilgili bilgi verdi. Bende bi yerde bu tetanoz aşısını bir ara boğmaca ile bir yaptıklarını okumuştum onu sordum. Kişiye özel flakton ile yapıyorlarmıs boğmaca yokmus. Çünkü boğmaca istenmiyor aslında hamilelikte yapılması. Bnde kendim getirsem özel alıp dedim ama tavsiye etmedi sadece tetanoz yapacagız dedi soğuk zincir bunlar bizde eczanedekilerin soguk zincirine güvenemiyoruz açıp kapıyorlar sürwkli dolapları dedi. Bilgisi olan ya da sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Saglik ocaklari ve devlet hastanelerine ben bu konuda daha cok guveniyorum.
Mesela bayat asi yuzunden saglik sorunu yasayan cocuklar ozellerde daha fazla.
Oysa devlette ki asi sirkulasyonu oldukca yuksek bu yuzden daha guvenli geliyor bana

Ben 20 ve 24. Haftada gidip tetanoz yaptıracagim:) kayıt yaptırınca söylediler tamam dedim :)

Kızlar benim gibi canı ne isterse yiyen icen var mıı :KK43: dondurma cekiyor mesela patlamış mısır cekiyor hele ciiiipss vs vs tüketiyor musunuz ben daha hamileliğimde ilk defa dondurma yicem cok canm istedi cipsi cok az az canm isterse tüketiyorum var mı benm gibi olaaann :KK43: gelsin avokadolar gitsin pırasalar isterdim ama hic alısmamışım yapamıyorum iste. Yani aslında oyle cok zararlı beslenen biri değilimdir hic dısarda yemem kola,cay,meyve suyu yapay bisey icmem beyaz ekmek pek yemem falan ama hamilelikte sebzeye ozendikce pek basarılı olamıyorum
Canim bende ayni durumdayim malesef :) canim ne çekerse yiyorum, sadece salam sosis falan yemiyorum. cips te yiyorum, cok olmasada, hatta dun patlamış mısır cekti canım, zararli diye almamıştim eve, ilk fırsatta alacagim, azcik yapacağım, yan komşudan kokusu geldi deli oldum vallahi :( cola hic icmem gecen gün yarim bardak ictim. benim kerata ne zararliysa onu istiyor malesef, suçu da ona attim :)

Sağlık ocağına altı haftalıkken kayıt olmuştum
Tetanoz aşısının ilk dozu için 16 Ağustosta çağırdı.

Bende Allah ne verdiyse yiyorum ama canım istiyor engel olamıyorum
500 gr aldım 10.haftamdayım 12 ye kadar inş daha almam .

Yaa sıkıntı olmaz dimi yani normalde tatlı seyler de yemiyorum zaten ben arada bi belki cikolata ama baska hic tatlı bisey tuketmiyorum gervi bolca meyve yiyorum meyveye bayılırm :))) boyle ufak kaçamaklar sıkıntı yaratmaz diye dusundum :)
Yok canım cok abartmadıkca bir sey olmaz bence bende sütlü tatlı yiyiyorum ama işte cipste falan cok tuz var tuz da ödem o yüzden cok tüketmemek lazım

Kizlar ben sata gore sekiz haftayi bugun doldurdum ama ultrasonda bebek alti artu dort gorunuyor cok fark var bu da moralimi bozuyor doktor on gun sonra gel dedi dedim niye kucuk gec dollenme mi on gun sonra gelince anlariz dedi...kafamda deli sorular...

Kizlar ben sata gore sekiz haftayi bugun doldurdum ama ultrasonda bebek alti artu dort gorunuyor cok fark var bu da moralimi bozuyor doktor on gun sonra gel dedi dedim niye kucuk gec dollenme mi on gun sonra gelince anlariz dedi...kafamda deli sorular...

Canım en son dr a nezaman gittin yani altı artı dört diye nezaman söyledi
Eğer on gün sonra büyüme devam ederse sıkıntı olmaz geç döllenmedir fakat gerekli büyümeyi göstermesse sıkıntı olur
Lekenlenmen fln var mı birde?

Canını her istediğini yiyebilenlere kocaman bir MAŞALLAH son derece yavan ve sade şeyler yiyebiliyorum. Mide bulantısı ve yanma çok vardı ama iftarda sahurda yemekten önce meyve yiyerek şükürler olsun bu sorun çözüldü. Hiç istifrag etmedim şükürler olsun. Hamile olduğumu öğrendiğimden bu yana 2 kilo verdim. Doktorumuz bize 3 aya kadar bebek kandan beslendiği için kendini iyi hissettiğin müddetçe oruç tutabilirsin bir mani yok dedi.

Bu arada şu cinsiyet tahminleri tutuyor mu? Daha önce tecrübe eden var mı?

Back