- 23 Mayıs 2017
- 458
- 454
Aile hekimlerinin uzmanlığı Yok ki hiç üzülme uzman doktora götürdüğünde rahatlarsın canımKızlar az önce sağlık ocağından geldim aşı olduk çok canım sıkıldı aile sağlığı doktoru kalbinde üfürüm olduğunu söyledi ki bu normalmiş bir çok bebek de oluemus kardiyOlojiye götürücem onun haricinde bebegim Bugun 2 ay 10 günlük oldu doktor ışığı takip etmiyor dedi ama bebegiö bizi oyuncaklarını takip ediyor gülücük yapıyor ben anlamadım Cidden çok canım sıkıldı pazaryesi tekrar götürücem
Yok değilimcanım sen kamudamısın
Bebeklerin emis gucu hicbir sut sagma makinesinde yok diye biliyorum. Yani sizin 5 dk da sagdiginiz sutun mislini bebek kendisi emiyordur, sutunuz vardir, endiselenmeyin. Eger bebeginizin kilo almasi guzelse sutunuz cok olmasa bile, kaliteli ve doyurucu demektir. Onemli olan bebegin aylik kilo alisi.Merhaba kızlar. Az önce misafirimiz vardı benim yanımda sütünü sağdı maşallah 5 dk da biberon doldu. Ben sağınca nerdeyse yarım saatte damla damla geliyor. Ben de herkezin benim gibi benim notmal sanıyordum. Bebeğimi emziriyorum acaba sütğm az mı yetmşyor mu?? Kakasını günde 4 5 kez yapıyor. Ama sağınca sütüm gelmiyor(
Allah huzur, muhabbet, afiyet versin insaallah, dua edelim.Erkekler çok bencil maalesef benim eşim bebeğe karşı çok ilgili bakıyor ama biz çok çatışıyoruz bebek öncesine kadar çok iyi anlaşan bi çifttik şimdi nerdeyse boşanıcaz birbirimize fazla müdahale ediyoruz bebek konusunda aramız soğudu bebek bakımından hiç anlamıyor ama çok bildiğini sanıyor gelde karışma birde gece çalışıyo sabah erkenden gelip 12 gibi uyanıyo gece 12 ye kadar evde hep 12 saat aynı odada tahammül edemiyorum sürekli kavga eder olduk
Çok sağol canım bugğn götürücemAile hekimlerinin uzmanlığı Yok ki hiç üzülme uzman doktora götürdüğünde rahatlarsın canım
Aşırı aglama cok yok allhatan arada oluyol ama sesli kaka var kopuklü kakayı benzinden mi anladınız Bidenette emmeyi reddeder diyo bizde oyle bişiy yok ama yinedeyinsan düşünüyo işte allah korusun oyle bişiy mi var ddiyeSesli gurultulu kopuklu kaka asiri gaz kendini parçalarcasina aglama oldu bizde
Bide canım hep benimle yaaEvet ilk zamanlar ayni duygu karmasasini yasadim hatta aklaklima sen geldin onda durum nasil acaba diye ama helekj tepki vermeye basladigindan beri hersey cok baska :)
Canım benim ki de öyleArkadaşlar bi sorum olucak sizlere bebeğinizin emme süresi ne benim kızm 5 dk fazla emmiyor doktora sordum alması gerekenin yüzde 80 alıyordur merak etme dedi ama ön süt alıyor gibi geliyor bana sizce 5 dk boyunce emme kuvveti iyi olan bi bebek kac cc süt alıyordur
Sütünün tadına bir baksana canımKızlar Merhaba ,
Benim kız ile emme sorunu yaşıyoruz.
Memeyi ağzına verdiğimde alıp çıkarıyor alıp çıkarıyor ağzını. Etrafı seyrediyor.
Sakız çiğner gibi ağzında tutuyor.
Ucunu cekistiriyor.
Emdigini hissetmiyorum.
Süt akımını sagladiktan sonra ağzına veriyorum almıyor ağlıyor.
Sürekli hava yutuyor bunları yaparken.
Ve ağlamaya başlıyor biraz emdikten sonra .
Alıp gegirtiyorum tekrar meme veriyorum yine aynı döngü.
Bazen meme yi bile almıyor dile ile dışarı atıyor. Ağlıyor fln. ..
Biberon ile verelim dedim ki kolik olduğu için kolik biberon la verdik, yok sanki birşey yapmışiz gibi ağlama krizine girdi. Veremedik. ..
Dün artık dayanamadim emmio adam akilli birazcık pompa ile sagip çay kaşığı ile vermeye çalıştık. Hüngür hüngür ağlıyor. Ama öyle böyle değil. Zehir iciriyoruz sanki
Ağzına aldığını da dokuo fln.
Kafayı yemek üzereyim.
Hiç kilo alıyor gibi durmuyor.
Gece 1 e gelmek üzere iken altını değiştirdim.
Sabah saat 5 te uyandı altına bakindim.
Biraz çiş var yok arasi. .
Altini açtığım vakit en hemen sonra ıkinma ve ağlama ile çişini yaptı. Her tarafi batırdı. Yeni bez bağladım. 1 saat önce uyandı altına bakmadim. Sorun neden olabilir?
Bebegimin usuttugünü üşütmek üzere olduğunu nerden anlayabilirim.
Moralim çok bozuk.
Ayrıca memelerim artık dolu değil.
Sönük.
Ama sol meme biraz daha dolu gibi duruyor yada büyük.
Sağ meme porsumus içi boş bu yüzden hep sol memeden veriyorum.
Sütüm kesilmiş olabilir mi?
Sütüm kesilmek üzere tanisini nasıl koyabilirim, bilgisi olan var mı?
Ahaha benim bebe ağlarken hep titriyor :) doğustan böyle :)Bugün doktordaydık. Bebeğim çenesini doktorun yanında titretti evde de yapıyordu zaten aklıma gelmişken Sordum, gayet normal bir durum dedi :)
Ben mümkün olduğunca kokudan uzak tutuyorum neden yapay bir koku arıyorsun ki canim? Hatta şöyle soyleyim 2 güne bir duş aldırırım ama duru su kullanırım haftada 1 şampuanlarım. Bundan sonra şampuan hiç kullanmamayı düşünüyorum. Su yeteri kadar temizliyor zaten. Bende kendi kokusunu bastırmamak için elimden geleni yapıyorum. O doğal kokuları bütün kokulardan harikaKızlar bebekleriniz için kullandığınız bi koku var mı? Veya yaptığınız herhangi bişey? Gün aşırı yıkayıp yağlasak da terlediği an ekşimik oluveriyorlar :) az mı tuzladık naptık acaba :)
Canım benim ki de öyle
5 dakika emip bırakıyor
Ve 2 veya 2.5 saatte bir emziriyorum ben
Çok sıkıntı ediyorum bu durumu
Devam ederse doktora götüreceğim
Yaa ne bileyim iyi düşünmek istiyorum işte çekme kuvveti arttı gibisinden ama 5 dakika yaa ne kadar içebilir kiBenim bebekte oyle ya ve birlikte tartilarak kilosunu kontrol ediyodum simdiye kadar bu sefer hic kilo almamis sanki cok uzuluyorum zaten sutu yettirmek icin yapmadigim sey kalmadi bide bu cikti doktora gidene kadar omrumden omur gidicek galiba
Yaa ne bileyim iyi düşünmek istiyorum işte çekme kuvveti arttı gibisinden ama 5 dakika yaa ne kadar içebilir ki
İnşaallah iyi besleniyorlardir çok üzülüyorum bu duruma
Sen ne zaman doktora gideceksin canım
Bizim kontrolumuz bida ayin 3 unde ama kalca cikikligi için ultrasyona gidicez persembe gunu bi muayenede ettirmeyi dusunuyorum gittigim yerde bakalimbende basta oyle düşünüyodum ama ayin 7 sinde asisi vardi orda anladimki kilo almamis evdede takip edince hepten cöktüm
Bebeğim hep 5-7 dk arası emiyor haftasonu dr kontrolüne gittik kilo alımı gayet iyi dedi. Tekrar sordum emme süresi bu kadar diye, o alacağını alıyor zaten dedi bence endişe etme canımYaa ne bileyim iyi düşünmek istiyorum işte çekme kuvveti arttı gibisinden ama 5 dakika yaa ne kadar içebilir ki
İnşaallah iyi besleniyorlardir çok üzülüyorum bu duruma
Sen ne zaman doktora gideceksin canım
Canım benim bebeğim kilo alıyor ama ne bileyim anne yüreği işte emsin istiyorumBebeğim hep 5-7 dk arası emiyor haftasonu dr kontrolüne gittik kilo alımı gayet iyi dedi. Tekrar sordum emme süresi bu kadar diye, o alacağını alıyor zaten dedi bence endişe etme canım
Düşünme canım bebeğin seni rahatlatmak için işini çabuk bitiriyordur öyle düşün :) kilo alımı iyiyse endişe edecek hiçbir şey yok. Benimki bazen oyuna dalıyor memeyle şebek şebek yarım çekip gülüyor ağzının kenarıyla :) anne yüreğin ferah olsunCanım benim bebeğim kilo alıyor ama ne bileyim anne yüreği işte emsin istiyorum
Gece uykulu biraz daha fazla süre emiyor
gorunurde bisey yok gibi dun gece cok sukur uyku arasi emzirebildim oda 10 dk doktor 20 dk birini 20 dk birini ver dio 5 dk zor tutuyorum agzinda doktorada gicik oldum konusmak ne kadar kolayyaa bu bebeler neden böyle yapıyor ki anlamadım valla
Süt var iç işte bizi neden strese sokuyorsun
Sen hiç ağzını kontrol ettin mi pamukçuk felan var mı
O oyunlar bizde de var canımDüşünme canım bebeğin seni rahatlatmak için işini çabuk bitiriyordur öyle düşün :) kilo alımı iyiyse endişe edecek hiçbir şey yok. Benimki bazen oyuna dalıyor memeyle şebek şebek yarım çekip gülüyor ağzının kenarıyla :) anne yüreğin ferah olsun