- 6 Kasım 2017
- 279
- 400
- 34
Gazi vardır canım
Damla kullanıyor musun?
Pes bu kadar rahatlığa gerçekten şapka çıkarıyorum eltinize benim savunduğum bir gerçek var rahat olan insanların bebekleri de rahat oluyor bak bizimkiler hastalıktan kurtulmaz ama onlara hiç birşey olmaz büyür giderlerBenim eltim doğurdu o gündür kocasıyla uyuyo brbege KV bakiyor salonda 5-6 saat uyumuyor diye şikayet ediyor.bizimki 1saat uyumuyor diyorum bebek bu tabi olacak diyo gelde delirme
Canım nerde yasıyorsun o eczane nerde benim ki de öyle sürekli ağlayan bir bebek diyorum ki oğlum 1 sene de ağlaman gerekeni 2 ayda ağladınEvet canim bitkisel bi damla aldm eczaci kendisi yapıyormuş herkes cok memnun. Sanırım benim oğlum ilk 4 ay ağlayan bebeklerden olacak
Cnm emzirenler icin ayrica var. Bende istiyordum ama sağlık ocaginda kalmamış. İğne oldum ama yorumlardan kafam bi milyon. Sence iğne nsl fikrin varmidoğum kontrol hapı mı canım bende şimdiden nasıl korunsam diye düşünüyorum önceden hapla korunuyordum emzirirken devam edebiliyor muyuz acaba
Acaba zinco damladanmi bahsediyor. Oda bitkisel bizde kullaniyoruz ve cok faydasini gördüm. Cok pırt yaptiriyorCanım nerde yasıyorsun o eczane nerde benim ki de öyle sürekli ağlayan bir bebek diyorum ki oğlum 1 sene de ağlaman gerekeni 2 ayda ağladın
Bi onu denemedik canım sap bio gaiya nurse Harvey’s Suan onu kullanıyorum olmadı onu da alayım bi salı günü özele götürücem birde orda çare arayayımAcaba zinco damladanmi bahsediyor. Oda bitkisel bizde kullaniyoruz ve cok faydasini gördüm. Cok pırt yaptiriyor
Biz sadece biogaia kullaniyoruz simdilik. Gecen gun gece 4 den sonra 10 ar dakka resmen uyudu ve gece 11 e kadar ugrastirdi. Gunu gununu tutmuyor. Banyo yaptirip biraz yormak bazen ise yariyor birde emdikten sonra miyistigi zamanlarda uyutmaya calisiyorum genel olarak.Aynı sorun bizde de var. Acle götürmeyi düşündüm bugünne yapacağımı bilmiyorum sabah 8 den beri uyumadı. Kucakta uyuyır beşiğe koyuyorum gözlerini açıp ağlıyor. Akşamları bıogaıa gaz damlası beriyordum. Bugün gündüz sap sıplrx damla da vermek zorunda kaldım
Ya hakikaten hiç mi dr a götürmiyor bebeğini sekiz saat mama vermemek ne demek ya walla su an cok sinirlendim niye vermiyor ki ?Ben söylemekten yoruldum kimseye akıl verecek de değilim o kadar sinirliyim ki canım anlatamam
Cnm acile gitsen de cok bilgili birini bulamazsın bu bir gerçek hele ki bebekle ilgili cok dr bir sey vermek istemez cocuk dr u na gitseydin keske umarım düzelir ama ilk zamanlar daha mı zor yoksa insan zamanla alısıyor mu bilmiyorumBen de kendimden şüphe ediyorum doymuyor mu acaba diye. Ama bugün 4 5 krz kaka yaptı. Acilden geldim şimdi doktor hiçbir şey yapmadı boluma gittip geldik
Canım sen bosver sap sımplexi hiç bir işe yaramıyor sen yarın Nurse Harvey’s al günde 4 kez 1 çay kaşıgı istersen daha az ver ama 4 kereye kadar verebilirsin inan bu dediklerinin hepsini kullandım bu da surup ama bitkisel rahatlıkla ver rahatlayacak bebeğin gazdan dolayı aglıyorsa garanti ediyorum.Gazı var dedi. Zaten 3 gündür bıogaıa kullanıyorduk. Akşamları veriyorum. Ama gündüz çıldııryor bir saat bile uyumadı. Gündğz de sap sımplex ber demişti geçen hafta gittiğim doktor ama ben çok da ilaç yüklemek istemiyorum kimyasal diye. Ne yapacagım bilmiyorum
Çok sık götürmüyor rota aşısı nı bile ben söyledim çocuk ağlamıyor diye vermiyor lar gerçekten de ağlamıyor ama bebekte çok enteresan benim ki mama saatini iki dakika geçsin ortalığı yıkıyorYa hakikaten hiç mi dr a götürmiyor bebeğini sekiz saat mama vermemek ne demek ya walla su an cok sinirlendim niye vermiyor ki ?
Arkadasimin kizi 2,5-3 aylik. Geceleri 7-8 saat uyuyor demisti. 12de yatiyormus, ta gunes dogarken uyaniyormus. O da hic uykusunu bolup emzirmiyorum dedi. Ben de bizimki de buyusun de biz de o gunleri gorelim diyordum. İyi bir sey degil miymis bebeklerin 7-8 saat kadar araliksiz uyumasi?Görümcemin kızı var çocuğa 7-8 saat mama vermiyorlar ağlamıyor diye o derece sakin bir bebek oda 3.5 aylık ama doğduğundan beri böyle ve hergün beni arayıp bu çocuk neden böyle ay bu sizi mahvedecek hiç düzeleceğini düşünmüyorum siz yandınız gibi seyler Söylüyorlar kayınvalidem ile Beraber sanki nispet yapıyorlar
Değil tabi ki de gelişimi açısından sıkıntılı hele bebekten o kadar tehlikeli ki bana DOktor demişti kan şekeri düşerse açlıktan havale geçirir 3 saat en geç 4 saatte bir beslemen gerek diyeArkadasimin kizi 2,5-3 aylik. Geceleri 7-8 saat uyuyor demisti. 12de yatiyormus, ta gunes dogarken uyaniyormus. O da hic uykusunu bolup emzirmiyorum dedi. Ben de bizimki de buyusun de biz de o gunleri gorelim diyordum. İyi bir sey degil miymis bebeklerin 7-8 saat kadar araliksiz uyumasi?
Gece uykusu tamam günde bir kez ama sürekli 7-8 saatte bir mama vermek doğru değil zaten normal olan hiç bir bebek ek gıdaya geçmeden 7-8 saat aralıksız uyumaz canımDeğil tabi ki de gelişimi açısından sıkıntılı hele bebekten o kadar tehlikeli ki bana DOktor demişti kan şekeri düşerse açlıktan havale geçirir 3 saat en geç 4 saatte bir beslemen gerek diye
Csnım üşütmüş olabilirBebeğim bu akşam iki kere kakasını yeşil yoğun ve çok sümüksü yaptı yarında devam ederse doktora götürücem bu durumu yaşayan var mı neden olmuş olabilir tedirgin oldum
Yok sadece gece o kadar fazla uyuyormus. Gunduz zaten 1-2 saatte bir emiyordur heralde. Bizimkinin mesela gece uykusu 3 saati gectigi oldu, ama 7-8 saat hayal gibi oooh keyif.Gece uykusu tamam günde bir kez ama sürekli 7-8 saatte bir mama vermek doğru değil zaten normal olan hiç bir bebek ek gıdaya geçmeden 7-8 saat aralıksız uyumaz canım
Bence o kadar abartmayin. İlk haftalardaki sarilik tehlikesi gectikten sonra geceleri uyandirip emzirmek ne derece dogru bilemiyorum ben. Bebegin karninin doymasi kadar gelisimi icin uykuya da cok cok ihtiyaci var. Ayrica bebek 7 saatin sonunda uyaniyor madem, bence sorun yok. Havale gecirecek olsa daha evvel uyanmaz mi, ya da uyanmayacaksa 7 saat sonrasinda da hiv uyanmaz o zaman. Bence bebegin uyku duzeni boyle gelismis.Değil tabi ki de gelişimi açısından sıkıntılı hele bebekten o kadar tehlikeli ki bana DOktor demişti kan şekeri düşerse açlıktan havale geçirir 3 saat en geç 4 saatte bir beslemen gerek diye
Kızlar dün ki doktorun bana söylediklerini paylasayim sizinle ben çok memnun kaldım Ankara da olanlar eğer fırsatı varsa bi kez olsa bile Prof vedat koseogluna gitsin derim. Emzirmeyle ilgili hep kuşkularım vardı hepsini konuştuk sizlere de soyleyim aynı şeyleri yaşayanlar vardı. Bebeği kesinlikle uyandirmiyoruz 8 saate kadar uyuyabilir bi bebek dedi hatta bana bi uyku tablosu verdi tam olarak benim oğlanın uyku düzeni. 2 ile 3. Aylarda bir kere uzun gece uykuları oluyor daha sonra kısa kısa devam edip sabahı buluyor. Gündüz de hemen uyanık diye memeye dayamiyorsun dedi o talep ettikçe emzir dedi. Ve mutlaka yatış pozisyonunu bir sağ bir sol olarak değiştir dedi ben son zamanlarda pek dikkat etmemistim sola göçmüş biraz kafası şimdi 3 sağ 1 sol yapicaz 1 ay boyunca. Mutlaka her gün dışarı cikarmami söyledi soğuk dahi olsa. Evin isisi 22 ile 24 dereceyi geçmesin çok kalın giydirme hasta edersin dedi. Burun temizliği için altını her gün 20 dk açık bırak hapsurarak atacak dedi gaz ilaçları ve diğer şeyler asla yok gazli bir bebek dahi olsa sabret ilaç verme dedi. Uzun oldu ama sizinle de paylaşayım dedim gidemeyenler için söyledikleri bunlar daha bi çok şey konuştuk aklıma geldikçe yazarim
Bizimki de kusuyordu onu da sordum, çok sık araliklarla acıkmadan emziriyorsun demekki dedi. Gunduz 3 saate kadar meme almadan durabilirlermis. Bu ayda bebek yatmak istemezmis bi pozisyon gösterdi bu şekilde dolastirin evde dedi gerçekten çok mutlu oldu oğlum. Yuzu dışarıya bakacak sırtı size dayanmayacak poposu dayanaçak sadece bacak arasından ve gobegin üst kısmindan tutulacak
Ilaç kullanma dedi bana d vitaminini de sordum. Devit de paraben var diye başka bi d vit kullaniodum ben gerek yok ne varsa onu.kullan para tuzağı bunlar mutlaka kullan da devit de olur hepsi olur dedi. Her ay yazarım ben size olanları gitmiş kadar oluruz hepimizbende sizlerden çok şey öğrendim paylastikca daha guzel oluyor her sey
Balık hafızalı onlar dedi sorularimiz inan aynı. Unuturlar emdiklerini dedi. Dk tutma o istediği kadarini emer asla aç kalmaz aç kalırsa evi inletir hiç merak etme dedi. Uyanık kaldığında her an meme verme gezdir onunla konuş goz kontağı kuruyor mu sama gülüyor mu parmağını emiyor mu emiyorsa sakın elini ağzından çekme dedi ne çok şey konusmusz yazdikca geliyor aklima
Yok özellikle söyledi kızlar gelişimi için ellerini emmesi çok önemliymiş sık sık suyla yıkayın ben oyle yapıyorum baş parmağını emmeyi öğrendi çok tatlı oluyorlar
Gelisimi için gerekliymiş elini emmesi. Göz kontağı kurup gülmesi gerekiyormus bu ay. Ve sesler cikarmasi gerekiyormus
Bizim de kakamiz su gibiydi ishal oldu dedim gösterdim hayır normal çok kötü bir koku ve kan olmadikca hepsi normal bunların dedi 7 güne kadar da anne sütü alıyorsa sadece hiç bi müdahale de bulunmayin dedi. 1 sa fln uyurmus gündüzleri araliklarla dur ben şu tabloyu paylaşayım da aydinlanalim:)
Emzik asla yok dedi