2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Canım senin ki en azından ağlamıyor benim ki ne yapsam susmuyor Suan ayağımda sallıyorum 1.5 saat oldu bende kendimi çok kötü hissediyorum ama sağlıklı olsunlar insallah bu günler de geçecek
Benim bebeğimde aynı 41 günüdür böyleyiz Ne yapacağımı bende bilmiyorum

Kızlar aranızda 40 çıkıp regl olan varmı benim Bugun 55 günlük oldu hala olmadım doktora gittim bugun dikişlerimi kontrol ettirmeye kaynamış ama 4 ay agır işler ve spor yasak dedi sadece yürüyüş yapabilir misim birde prolaktin hormonu ma bakacak yarın tahlil vericem prolaktin hormonu yüksekliği de adet gecikmesi yaparmış

Ben 35 I fln tamamladigimda kanamam tam anlamıyla bitti. Yani minnosum 1 ay 3 gunluk olduğu zaman.

Benim minnosun gaz ve kaka sorunu bitmedi. Hala devam ediyor. Ama eskiye nazaran iyi gibi gibi. .

Gasso mini ve samp simplex kullandık malesef aci icinde sancılarla bogustu minnagim ama ne gaz ne kaka cikarabildi.
En son yine laktoz lu bi gaz damlası önerdi Dr. Uyku yapıyor 2 saatte bi uyanio. Ama nedense sonrada n etkisini yetirdi diğerleri gibi gaz sancısından kivranip durdurdu. Vermeyi bıraktım. ....
Kaka ve gaz sorununa popo uyarması ile çözüm bulduk. Kakasini ve gazını yaptığı zamanda ağlıyor. Yere bırakamıyorum. Bezini baglattirmiyor.
Deli oldum olacam.
Önceleri sessiz skin bi bebekken.
Suan ki durumlarına alışamadım gitti.
Uykudan uyandiramaazdim. Şimdi uykuya hasretiz.

Bez olayında ben zaten minnsum 5 10 gunlukken genital bölgesinde isilik tarzı belirtiler oldu birden. Dr a gösterdim gider dedi. Bekledim bekledim gitmekten ziyade yayilio du. Sonrada hametan surdum . Biraz ıyi oldu derken yine kötü oldu.hamazing kullandık ilk anda kabasini aldı ama sonr yine daha kötü oldu. En son mantar ve anti septik krem kullandık. Çok şükür geçti. Ama iki bacak arasında leke oluştu :KK43: kararma oldu yani... simdi anti septik kullanmaya devam ediorum ara ara..
Eğer isilik tarzı kabarcıklar gorduyem mantarla birlikte suruorum.

İlk önceleri molfix kullaniyorduk. Pişik olunca prima ya gectik. Suan iyi..

Ve suan 2 numara kullanıyoruz. Biraz büyük gelio gibi ama sıkı kapatınca bacaklarında izi çıkıyor ve altını açtığımda canı açıyor bagirio. Şimdilik 2 numaradayız.

Bebeğim doğdugunda 3.050 gram di.
Sonraki gün kilosu 2800 fln dusmüstü. Ki normaldi. Şişkinlik fln..

1 aylik kontrolünde 4800 çıkıyordu. Ama kıyafet fln dusuruldugunde 4500 hesapladilar. Boyu da . 1 ayda 4 cm uzamis 54cm olmustu.

Doğduğunda uyku aşığı idi. Uyumaktan emziremiyordum. Ağzını actirmio emmiodu. Ama eve gelince deli gibi memede kaliodu. Şimdi 5 dk fln kalıyor kalmıyor. Herkes 15 20 dk fln diyor ama ben kıskanıyorum onları. Benim minnos hiç uzun kalmıyor :KK43: o yüzden moralim bozuk.
Ayrıca gogsum dolunca tasio. Sönük olduğu zamanda sıkıyorum süt akio. Bebeğimi sönük meme ile de emziriom.

Meme dışında başka bise vermiyorum.
20sinde 2 aylık olduydu.
Emzik vermiyorum. Vermem lazım mı bilmiyorum ama aramiyor.
Sadece gaz yüzünden uyanıyor o kadar.

Çok uzun oldu ama epeydir girmiyorum. ..

Bu arqda basta yazamamisim ama Herkes e merhaba.

Evet Ertan Beyde dogum yaptim.hastahanese mustafa boncu cocuk doktoru vardi yatarken o geldi sonrada ilk kontol ona gittik memnun kalmadik cok hizli bakiyordu ve bebek 350 gram vermisti dogumdan sonra hemen mama verin birkac gun dedi bize cok samimi gelmedi. Adapazarinda senay hanim varmis ama oda dogum izninde bizde suan medical parka izmite gidiyoruz

Canim doktorun adini hatirlamyrm ama ayni doktora gittik sanırım bnde o hastanede dogum yaptm. Bnm bebegimde 3.gun kontrolnde 200 gram verdi diye mama dedi bozi cok korkuttu ve basladm bnde cok pismanim tabi cunku bni emmek istemiyo genel de. Ayni şekilde bizede 2 3 dakika bakti hatta hastam cok deyip cocugu dha giydirmeden kalkti masasindan oglumu kundaga sardi çikartti bizi odadan biraktm bnde ona gitmeyi

Kızlar kanguru alacagım önereceğiniz bir marka ve model var mı? Bir de bebeğim 23 günlük şimdiden kulanılabilir mi

Kızlar kanguru alacagım önereceğiniz bir marka ve model var mı? Bir de bebeğim 23 günlük şimdiden kulanılabilir mi
Fiyat araligin ne canım çünkü 50 ile 1000tl arası degisiyor. Ben Chicco soft/ Dream beğendim indirim takip ediyorum.

Kızlar ben bebeğime emzik vermeyecektim güya
Neyi istemediysem hepsini yaptım
40 günden sonra emzik verdim malesef
Çünkü bebegim hastaydı ve çok ağlıyordu
Hem refluye hemde gaza iyi geldiği için verdim
Çünkü gazi olduğunda beni emmek istiyordu
Doktorumuz kızdı sık emzirdigim için bizde böyle bir çözüm bulduk

Kızlar ben bebeğime emzik vermeyecektim güya
Neyi istemediysem hepsini yaptım
40 günden sonra emzik verdim malesef
Çünkü bebegim hastaydı ve çok ağlıyordu
Hem refluye hemde gaza iyi geldiği için verdim
Çünkü gazi olduğunda beni emmek istiyordu
Doktorumuz kızdı sık emzirdigim için bizde böyle bir çözüm bulduk
Niye vermek istemedin ki emzik canım? Ah keske bnmki tutsa :KK43: canım emziğin 2 sakıncası var 2 yasından snra devam ederse diş yapısını bozar diğeri de cok iyi steril etmezsen mikrop kapabilir.onun dısındakiler hep faydası zaten keske bnm kızım da tutsa emziği neler yapmadım ama tutmuyor :KK43:

A Alaraa53 canım senin bebeğin gazlı ve cok ağlıyor ya salıncak denedin mi? Sakinleştiriyor diye duydum bi de Nurse Harvey’s kullanıyormuydunuz

Nurse Harvey’s aldım canım hamak kullanıyorum ama gene ise yaramıyor sslında gaz cıkarıyor ama yeterli mi değil acaba
Biogia ve Nurse Harvey’s i beraber kullan canım bnce. Onun dısında mama aptamil comformil kullan bu gazlı bebekler için, biberonu yine gazlı bebek için olan dr browns var bunları da bi dene gazı için kiraz çekirdekli kemer var ebebekte babyjem in uygun fiyatlı bunları da dene istersen sen cok ugrasıyorsun canım inş düzelir

Canim doktorun adini hatirlamyrm ama ayni doktora gittik sanırım bnde o hastanede dogum yaptm. Bnm bebegimde 3.gun kontrolnde 200 gram verdi diye mama dedi bozi cok korkuttu ve basladm bnde cok pismanim tabi cunku bni emmek istemiyo genel de. Ayni şekilde bizede 2 3 dakika bakti hatta hastam cok deyip cocugu dha giydirmeden kalkti masasindan oglumu kundaga sardi çikartti bizi odadan biraktm bnde ona gitmeyi
3260 dogmustu 2900 lerdeydi kontolde 150/200 vermesi normal demisti sma sana da mama demis biraz basindan saviyir sanirim

Canım ben önce den çok sık emziriyordum bebeğim rahatsizlandı
Sütüm maşaallah diyeyim çok fazla
Bebeğim 2.5 saatte bir 5-10 dakika arası emiyor az mı acaba?
Kendisi birakiyor memeyi
Ve bebeğim istediği olmazsa ortalığı yıkan birisi aç olsa çok ağlar
Doyuyor mu ki acaba
Ben tek bir meme veriyorum canım hemşire öyle demişti sıra ile ver diye
Canım sütün fazla ise bebek zaten alacağını alıyor. Ben de ilk başlarda memede uzun tutuyordum daha doğrusu kendisi uzun kalıyordu ama şimdi 5-7 dk emip bırakıyor süt iyi geliyor çok şükür aç olsa zaten ağlardı. Doktora sordum artık dakikalı emzirmene gerek yok, bebek kendi dakikasını kendi belirler dedi.

Kızlar ikinci ay aşısı için şimdi hemşire ile gorüştüm. Ücünü birden yapacaklarmıs. Üzüldüm ya yazık bebişlerimize inş agır geçmez aşıdan sonra tecrübeli arkadaşlar yorum yazabilirymi

Kızlar benim gibi bebegi her dakika ağlayan varmı tükendim artık dayanamıyorum gerçekten uyanık olduğu her dakika ağlıyor hiç bircşekilde susmuyor
Yalniz degilsiniz bircogumuzun bebegi oyle. Ilk bebegimde de aynilarini yasamis olmama ragmen suanki yasadiklarim sanki hic gecmeyecek aglamalari hic bitmeyecek gibi bir korkuya kapiliyorum. Halbuki bitecek kendi kendine yiyip icmeye baslayacak dakikalarca aglamadan etrafi seyredecek oyunlar oynayacak. Bunlari bilmeme ragmen yine de korkuyorum bi tek ben mi bunlari yasiyorum diye. Hatta ozellikle kendimi rahatlatmak icin okuyorum buraya yazanlari. Ohh diyorum bi ben degilim herkes uykusuz herkes yorgun gececekkk eninde sonunda gececekk

Merhaba kızlar sağ göğsümü emince yutkunuyor bebeke ama sol göğsümde yutkunmuyor emzik gibi emiyor. Acaba sütüm mü yok elimle sıkınca süt geliyor. Nasıl anlayabilriim sütüm oldugunu. Doğum yaptıgım ilk zamanlar göğsüm sertti ama şiödiyumuşak. Bebeğim kakasını da günde 3 4 kez yapıyor.

X