Doktorun aceleciymis gerçekten yine de çok şükür iyisiniz canim :)Gunaydin kizlar iki gun once rutin kontrole gittim daha 9 gun vardı takvim dolmasina.6 haftta olmuştu dr gitmeyeli.nst hafif sancilar cikti ama benim iki aydir erken dogum riskim vardi 2 cm acilmam oldugu icin hastanede yatmistim.dr dikkat et diyordu. Alttan muane istedi ve 5.5 cmvm acilman var dogum baslamis eve gitmiyorsun dedimtabi izin istedim ev 3 dk uzak.esimle geri geldik 6 cm dediler hemem damar yolu acip sunni verdiler.o saat e kadar sancim yok.hafif kadik agrilari.7cm oldu dedi ebe ve damardan rahim agzini inceltecek bir igne yapti kadin suyumu da kendisi 6 cm iken patlatmisti.arkasini döndü ben nst ye bagliyim.bir anda bebegin hizla geldigini ve canimin ciktigini hissettim bagirdim bebek geliyo diyenesim guluyo sancilari hissediyorsun igneden dolayi hayir cabuk ebenyi cagir ben oldum deiyorum ebe hemen geldi vensakin ikinma diye beni sandalyeye zar zor aldi.bedenim yikardan asagi titriyor.masaya zorla oturdum ikinma hissibgeliyo dr um telasla
Iceri girdi ne oluyo ebe ye daha zaman vardi eldiven cabuk batikon vs bana da ijinma derin nefes al diyo.sonra ikin bir ve ikinci de bebek dunyayay geldi kucagima verdiler ama soktayiz hep beraber.bacaklarim zangir zangir titriyor migdem bulaniyor gozlerim bulanik goruyordu.o titreme ile dikis zar zor atti.sukur iyiyim ama bana fazla sunni verildi soka soktular bir anda.3. Dogumum ama en zoru buydu.ve en cok kanama bunda oldu.ancak şükür ki iyiyiz.ve evimiDeyiz darisi bekleyenlere amanvizim drlar gercekten erken mudaeleyi risk almamayi seviyolar.bekleae acele etmese acilmam zaten oluyordu belki 5 saat sonra doguracaktim ama.asamali ilerleyecek vucut alisacakti.yarin ilk kontrolun var bakalim ne diyecek
Şeffaftı ilk geldiğinde 2 gün sonra geldiğinde çok az kırmızılık vardı bi yerinde daha sonra kahverengi geldi tekrardanRengi nasıldı acaba?
Benim ki gibi olmuş canım sorun yok bebek son ayda artık düzgün ölçü veremiyor dedi Dr ondan zayıf doğar belki ama sağlıklı olsundaButun ölçüleri geri canım kafası karni falan 33 hafta boyu 35 hafta hepsi farklı bişekilde geride canım biz bugün sata gore 38 +1 günlük olduk
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsün normal mi olduİyi akşamlar kızlar.. bende perşembe günü oğluma kavuştum çok şükür siteye de giremedim.. Nasılsını< bebeğine kavuşanlara hayırlı olsun.. ben çok fazla yürüyemedim evde ondan mı bilmiyorum ayaklarımda ödem var geçmedi hala benzer durum yaşayan var mı?
Canım nedir bu kv çektiklerimiz ya bize karşı ne kadar da düşüncesizler nasıl beceriyorlar öyle olmayı hiç anlamıyorum sen ne diye hizmet ediyorsun ya bırak izlesin dizisini kalksın gitsin ben olsam hiç muhatap olmam bende üç gündür burdayım inan açım kendim kalksam yesem ancak sabah bir kahvaltı aksama kadar bir şey yok acikmadin mi diye soruyor bi deKızlar cidden yorgunum ya her aksam biri var. Kv ile altlı üstlü oturuyorum cok da severim annem sehir dısından geldi yardıma. Ya bütün gün kv gelmiyor bir sey var mı falan diye akşam oluyor oturmaya geliyor dizisini izliuor ya tam 1-2 saat uyuyacagım yok çay koyma kalkıyorum e kalktıgı yok mecbur cay koy ya bnm annem yemek yap evi süpür kadın balkona cıkarmıyor beni üşütürüm diye ancak sevmeye bakmaya geliyorlar bnde sinir oluyorum haliyla ya bu nedir bu kızda annesi de yorgun mu diyen yok ya. Dedim ama bugun bütün gün yoksunuz hep akşamları geliyorsunuz diye sinir oldum çünkü lohusa halimle bi de hizmet ediyorum ya.
Merhaba,
Bende 04.01 de doğum yaptm bayadır takip edemedim. Benimde ayaklarımda baya ödem ldu süt oldukça gçeti. Normal diyor doktorlar..
Olacağı varmış bence canım ben o kadar hurma yedim günde 5 km yürüdüm çömeldim ne dediylerse yaptım her şey çok güzel ilerledi suyum geldi açıklık 1 cm oldu sancılarım düzenli ve siddetliydi ama birden kesildi Allah'ın işi işte kısmette bu varmış doğumda kadın o kadar Meryem Ana otu mu ne içti o da doğum yapamadı sağlıklı olalım da inşallah Allah herkese kolay normal doğum nasip ederKızlar iki gun tarcın ıctım bebek baskı yapmaya basladı kendini kasıp durdu bu sabah da suyum geldi hastaneye geldiğimde 5 cm acıklık vardı ama sancim yoktu sunı sancı ya basladılar toplamda 2 saat falan surdu dogumun kolayı yok ama ılk dogumda sabaha kadar sancı cektım 4 cm le hastaneye gitmistim bence tarcın baya fayda etti
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsünMrb ben de dogum yaptimm.eve geldik .iyiyizm
Gözün aydın canım ne güzel memnun olman ben ağlaya zirlaya girdim ameliyata halen atlatamadım keşke eşimde girseydi gerçekten çok faydası oluyorKızlar doğumum oldu harika bir his sözcüklerle tarifi yok bunun. Detayları sonra anlatacağım ama çok iyi bir sezaryen doğum gerçekleştirdim ekip mükemmeldi. Keyfimiz yerinde eşim doğuma girdi ve bu konuda hala tereddüt yaşayan varsa eş doğuma girmeli diyorummm yok böyle bir duygu
Canım nedir bu kv çektiklerimiz ya bize karşı ne kadar da düşüncesizler nasıl beceriyorlar öyle olmayı hiç anlamıyorum sen ne diye hizmet ediyorsun ya bırak izlesin dizisini kalksın gitsin ben olsam hiç muhatap olmam bende üç gündür burdayım inan açım kendim kalksam yesem ancak sabah bir kahvaltı aksama kadar bir şey yok acikmadin mi diye soruyor bi de
Canim emziği de tutmuyor ki :) hani bende kararsız kaldım düşün düşün en son vermeye karar verdim bu seferde o almadı :) bir kaç çeşit emzik denemen gerekebilir :)Arkadaşlar bebeğine emzik kullanan var mı. Bebeğin sürekli meme istiyor belirli saatler hariç uyumuyor çare emzikte sanırım bana ne tavsiye edersiniz