selamlar,
uzun zamandır takip ediyorum. 37+4 le ocak annesiyim inşallah.
35. haftada kaşınmaya başladım. genleşmedendir diye önemsemedim. ama doktoruma söylediğimde karaciğer testleri istedi. alt değerim üst sınır 55 iken 58 çıktı. bu arada kaşıntılarım dayanılmaz hale geldi. gebelik kolestazı olabilir diye yakın takibe alıcaz dedi. 1 hafta sonraki kan değerim 62 ye yükseldi. ilaç kullanmaya başladım ama kaşıntılarıma hiç çare olmadı. göbeğmin üzerinde her yerimde yaralar olmaya başladı
en on salı günü kontrolümde alt değerim 45e düştü ama kaşıntılarım hiç geçmediği için doktorum riske atamayız değerlerin düşük ama semptomların yüksek. gebelik kolestazının sebbei bilinmiyor ve bebeğe etkisi takip edilemiyor o yüzden riske atamam zaten 38 in içindesin cuma da gel bakalım pazartesi yatış verelim dedi.
ben bir yandan üzüldüm çünkü doğal yollarla gelmesini istiyorum kızımın ama dieğr yandan da vakit geçmiyor artık. sezaryen olmak istemiyorum dedim. sezeryan yapmıcam ki suni sancıyla normal doğum oalcak dedi.
bir yandan da okuyorum şimdi moda buymuş, doktorlar suniyle doğumu başlatıp aa gelmedi diip sezaryene alıyorlarmış.
o kadar sancı çekip sonra kesilmek de çok sinir bozucu olur. bakalım pazartesiye kadar inşallah kendi gelir kızımın.