2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
6 gunlukken doktor kontrolumuze gittik, once ben muayene oldum. Dikislerim guzel gorunuyormus, rahmim kuculmeye baslamis. Dikis izlerini giderici krem yazdi doktor. Ayrica ayaklarim cok sis neden dedim, odem sokturucu ilac da verdi, granullu bir ilac, 1 bardak suya 1 olcek karistirip iciyorum sabah ogle aksam, tadi biraz tuhaf ama gecer insaallah odem sorunum. Bebege gelince, isitme testi yapildi, ikisinden de gecti cok sukur. 2. topuk kanini aldilar, cok fena katildi bebegim. Hemsireler o kadar sakin ki cocugu oylece yatirdiklari yerde birakabiliyorlar, nasil son derecesine kadar aglayan bir bebegi kucaklarina alip avutmuyorlar, anlamasi guc. Bu kan bakanliga gonderiliyormus, Allah korusun genetik bir hastalik varsa telefonla ariyorlarmis ve hemen tedaviye baslaniyormus. Aramazlarsa anlayin ki endise edilecek bir durum yok. İnsaallah aramazlar bizi de. Doktor gobegini acti, kurumaya baslamis guzel gorunuyor dedi. Yuzunde hafif sarilik var ama vucudunun diger yerleri iyi o yuzden test yapip bebegin canini bosuna acitmaya gerek yok dedi. Kilosunu tartarken kiyafetlerini cikarmadi, o yuzden tam net bir sey ogrenemedik ama iyi dogum kilosuna gelmis dedi. Doktor pek bir rahat. Esim de fazla pimpiriklidir. Cok sinir oldu doktora. Sanirim baska bir doktorla devam edecegiz.
İnşallah benim oglum da gecer işitme testini bende sevinerek yazarım buraya :dua::dua:

Günaydın canım çok şükür gündüz iyiyim ama akşam başlıyor sabaha kadar inliyorum adeta bacak sırt bel ağrısı baskı her şey var tahminimce salı ya da Çarşamba gelecek icime öyle doğuyor inşallah canım hepimiz bir avazda inşallah ❤️
Sen nasılsın?
artik hergünün birinden guzel haberlerini alırız inşallah..
benimde adet agrisi gibi agrim var gunde iki üç defa vuruyor asagiya doğru vurup geciyor ...
inşallah sağlıkla kucagina almak nasip olsun

artik hergünün birinden guzel haberlerini alırız inşallah..
benimde adet agrisi gibi agrim var gunde iki üç defa vuruyor asagiya doğru vurup geciyor ...
inşallah sağlıkla kucagina almak nasip olsun
Amin canım inşallah hepimizin az kaldı zaten artık uykusuzluk gaz ve süt konuları alicak başını burda :)

Maşallah canım sana hem sezaryen oldun hemde şikayet etmiyorsun aslansın valla eltim sezaryn oldu 1 yıl yerdeydi :KK70: kv onu tuvalete götürüp getirirdi bebeği verip alırdı kucağına o kadar nazlı yani o şans hiçbirimiz de yok ama biz olsak hadi yeter kalkın der :KK70:
İnşallah sende en kısa zamanda toparlarsın kendini fazla zorlama evde yürüyüş yap biraz
Yok artık ben. İlk günden itibaren tuvaletime bile kendim gittim geldim tamam kolay bir ameliyat değil ama 1 sene nedir yani insallah csnım toparlanırım en kısa zaman da tek isteyim o

Arkadaşlar uykusuzluk düşünme yetimi bozdr sanki kendimi mutsuz hissetmeye başlıyorum ilk çocuğunu büyütmüş arkadaşlardan destek bekliyorum bugunler de geçecek uyuyabilecek miyim kesintisiz 3 saat. Şükürler olsun rabbime verdiği harika için onun için 24 saatte uykusuz kalırım. Fakat kendimi çok yorgun bitkin hissediyorum herkese satasiyorum :KK43: esim işe gidecekti o uyudu butun gece kv ile baktık. Ama eşimi acaip kıskandım sanki niye uyudu diye resmen sataşmak istedim onu uyandırıp :KK43:
Csnım seninle aynı durumdayım tam olarak birde üstüne sürekli ağlama krizlerim var ki omlardan bahsetmek bile istemiyorum bu gümlerin geçeceğini ümit ediyorum yanımız da ki mucizeler elbette ki herseye değer

Kızlar bebekten dolayı pek giremiyorum bebeğim emmeye başladı cok sukur ama cok zor bi iki hafta geçirdik meme ucu olmadığı için bebek ememedi ac kaldığı için 2 kilo 200 gr ama kadar düştü: (( mama ya başladık mecburen sonra cocuk doktorumuz silikpn bebek ucunu almamızı önerdi bu ne saçma bişey derken gerçekten kurtarıcımız oldu bebeğim onunla beni emmeye başladı simdi iyice güçlendi o ucla meme ucu da cıktığı için simdi silikon a gerek kalmadan ememibiliyor benim gibi göğsünün ucu olmayanlara tavsiyem mutlaka almaları :)) yeni doğum yapmıs arkadaslar Allah bebeklerinize sağlık sığat versin ve melekelerini bekleyen tatlı anneler Rabbim hayırlısı ile bebeklerinize kavustursun biz bugun 20 günlük olduk bize de dua edin olur mu :))

Arkadaşlar uykusuzluk düşünme yetimi bozdr sanki kendimi mutsuz hissetmeye başlıyorum ilk çocuğunu büyütmüş arkadaşlardan destek bekliyorum bugunler de geçecek uyuyabilecek miyim kesintisiz 3 saat. Şükürler olsun rabbime verdiği harika için onun için 24 saatte uykusuz kalırım. Fakat kendimi çok yorgun bitkin hissediyorum herkese satasiyorum :KK43: esim işe gidecekti o uyudu butun gece kv ile baktık. Ama eşimi acaip kıskandım sanki niye uyudu diye resmen sataşmak istedim onu uyandırıp :KK43:

Ferayegul canım çok normal buna lohusalık deniyor işte uykusuz geceler dağınık saçlar pijama üstüne yapışır bir süre:) ama gerçekten geçecek çok zor çünkü hiç alamadığın bir düzen benim oğlan tam 2.5 yaşında çok zırhlanmıştım çok uykulu bir bebek olmasına rağmen çünkü bünye alışık değil. Şimdi ikinci gelecek tekrar aynı şeyler ama neler olacağını bildiğim için pskolojimi hazırladım uykusuzluk korkutmuyor da iki evlat arasında dengeyi kurup ikisine de yetmek düşüncesi tedirgin ediyor. Benim oğlan çok bağlı bana yemeğini benden başkasına yedirtmez . Benden başkası ile uyumaz asla. Annemleyim ama kadına elini sürdürmez bezini bile sadece ben. Birde beni ve benim gibi 2 4 çocuklu anneleri düşün moral ver kendine valla bak ciddiyim. Sadece çocuğun ve sen o uyuyunca uyuyabilirsin ki mutlaka uyu hiç bir ise bakma ben o uyuyunca da uyuyamam bırakmaz benimki beni. Inan geçecek bir süre annelik böyle sonra daha farklı şeyler keyfini çıkarmaya çalış ama ağlama sınır bozukluğu moral bozukluğu bitkinlik çok normal ama vallahi geçiyor. Sonra daha keyif alacaksın annelikten:)

Hee bu arada herkeste olmak zorunda değil tabi ama bende dahil bazı arkadaşlarım da doğum olduktan sonra hem lohusalık hem farklı bir hayata alışma vs esimle sürekli tartışıyorduk uzun bir süre öyle devam etti. Ben zannettim ki babalıkta annelik gibi benim hissettiğim duyguların aynısını hissediyor benim gibi bakacak vs ama olmuyor nihayetinde baba olduğunu daha geç anlıyorlar genel olarak. Ben bitkin uykusuz o bomba gibi uyuyor istediği gibi yemek yiyor bağımlı değil. Öyle hissediyordum ve huzursuzluk yapıyordum. Sonra çocuk biraz byuyunce alıştım ben yani aslında önceliğim evlâdım olduğunu benim uykusuz kalmanın normal olduğunu kabul ettim. Ve çoğu şey normale döndü. Eşim yardimciydi ama olması gerektiği kadar. Şimdi zaten hiç kasmıyorum çünkü ben anneyim annelikte kolay değil artık biliyorum. Tabi ki herkes bir değil ama benim gibi hisseden olursa üzülmeyin geçiyor demek istedim sadece. Ve son olarak erkekler bizim gibi sabırlı değil uykusuzluk açlık onlar için tahammül edilemeyecek şeyler. Biz anneyiz güçlyüz :anne:En Büyük KK

Kizlar ufak bir tavsiye birakip gidicem ben cektim baskasi cekmesin :KK43: bebeginize mecbur kalirda biberon vermek zorunda kalirsaniz sakin ha sakin medela calma dan baska biberon vermeyin ben yandim siz yanmayin :KK43:

Ferayegul canım çok normal buna lohusalık deniyor işte uykusuz geceler dağınık saçlar pijama üstüne yapışır bir süre:) ama gerçekten geçecek çok zor çünkü hiç alamadığın bir düzen benim oğlan tam 2.5 yaşında çok zırhlanmıştım çok uykulu bir bebek olmasına rağmen çünkü bünye alışık değil. Şimdi ikinci gelecek tekrar aynı şeyler ama neler olacağını bildiğim için pskolojimi hazırladım uykusuzluk korkutmuyor da iki evlat arasında dengeyi kurup ikisine de yetmek düşüncesi tedirgin ediyor. Benim oğlan çok bağlı bana yemeğini benden başkasına yedirtmez . Benden başkası ile uyumaz asla. Annemleyim ama kadına elini sürdürmez bezini bile sadece ben. Birde beni ve benim gibi 2 4 çocuklu anneleri düşün moral ver kendine valla bak ciddiyim. Sadece çocuğun ve sen o uyuyunca uyuyabilirsin ki mutlaka uyu hiç bir ise bakma ben o uyuyunca da uyuyamam bırakmaz benimki beni. Inan geçecek bir süre annelik böyle sonra daha farklı şeyler keyfini çıkarmaya çalış ama ağlama sınır bozukluğu moral bozukluğu bitkinlik çok normal ama vallahi geçiyor. Sonra daha keyif alacaksın annelikten:)
geciyor diyorsunuz ya bende gececiginr inaniyorum ama ne zaman gececek.2.haftamizi bitirdik allaha sukur ama herhun baska bir sorun cikiyor.5 saat araliksiz memede kalmak istiyor.mama takviyeso yapiyorum ustune 2 saat daha emiyo.gun gectikce daha agarlasiyo sanki duzelecegi yerde :KK43:(

geciyor diyorsunuz ya bende gececiginr inaniyorum ama ne zaman gececek.2.haftamizi bitirdik allaha sukur ama herhun baska bir sorun cikiyor.5 saat araliksiz memede kalmak istiyor.mama takviyeso yapiyorum ustune 2 saat daha emiyo.gun gectikce daha agarlasiyo sanki duzelecegi yerde :KK43:(

Canım 2 hafta ne ki Allah aşkına 5 saat memede kalması açlık değil emin ol 5 saat zaten ememez yorulur 3 4 ay sonra daha da rahatlarız 1 ay 2 ay dersem yalan olur zaten. Herkesin kendi fikri ama bu konu da netim Allahın izni ile, ilk oğluma emzik verdim 22 ayına kadar kullandık ve inanılmaz rahatlık. Buna da inşallah alır ise vereceğim hatta emziği aldım bile. 2 3 hafta olduktan sonra bence emzik verilebilir bebek anneye alışıyor o süre içinde. O 5 saat memede durması sana ihtiyaç duymasi emme refleksi kendini rahatlatması ama anne dayanamıyor ise ki haklıdır bende dayanamam güçsüz kalıp sabırsız olacağıma doyduktan sonra emziği verir yatağına koyarım. Bu benim fikrim anne rahat bebek rahat :)

Canım 2 hafta ne ki Allah aşkına 5 saat memede kalması açlık değil emin ol 5 saat zaten ememez yorulur 3 4 ay sonra daha da rahatlarız 1 ay 2 ay dersem yalan olur zaten. Herkesin kendi fikri ama bu konu da netim Allahın izni ile, ilk oğluma emzik verdim 22 ayına kadar kullandık ve inanılmaz rahatlık. Buna da inşallah alır ise vereceğim hatta emziği aldım bile. 2 3 hafta olduktan sonra bence emzik verilebilir bebek anneye alışıyor o süre içinde. O 5 saat memede durması sana ihtiyaç duymasi emme refleksi kendini rahatlatması ama anne dayanamıyor ise ki haklıdır bende dayanamam güçsüz kalıp sabırsız olacağıma doyduktan sonra emziği verir yatağına koyarım. Bu benim fikrim anne rahat bebek rahat :)
3 -4 aymi :KK43:(kac tane emzik aldik daha hastanede verdik ama basaramadim.aventin emzigiyle basladik.keske damakli normal bi emzikle deneseydim ilk cok pismanim suan.

Kizlar ufak bir tavsiye birakip gidicem ben cektim baskasi cekmesin :KK43: bebeginize mecbur kalirda biberon vermek zorunda kalirsaniz sakin ha sakin medela calma dan baska biberon vermeyin ben yandim siz yanmayin :KK43:
Neden canım ne oldu kötü birşey yoktur insallah

3 -4 aymi :KK43:(kac tane emzik aldik daha hastanede verdik ama basaramadim.aventin emzigiyle basladik.keske damakli normal bi emzikle deneseydim ilk cok pismanim suan.
Benim ki awentin emziğini direk aldı csnım bende veriyorum emzik çünkü benim ki de meke de uyumak istiyor

Slm arkadaşlar yazdıklarınız okudum bende ilk oglumda bunları hep yaşadım ve sonuç hüsran oldu emziremedim mama verdim ve hala içim acıyor bu yüzden acaba ven mi sabırsız davrandım diye Eşimde hemen hasta olsa emmedi ondan diyor sabırlı olun benim gibi yapmayın sonuna kadar mücadele edin gececek Allahın izni ile

Ben o zamanlar daha rahat ettim. Ama bebege göre değişir sonuçta sürekli acıkıyorlar valla herturlu emziği dene damaklı damaksiz awent wee bebek hangisini severse geç sayılmazsın ki daha çok erken pes etme sürekli ver besmele ile inşallah alışır

Neden canım ne oldu kötü birşey yoktur insallah

Allah'a şükür kötü diyemem ama memeyi almio :KK43: yenidogan anne memesi gibi diye aldim biberonu ama megerse ucu anne memesine benziomus ben az az verio sutu saniodum mememi almadigi icin biberonla vermek zorunda kaldim simdi hiic emmek istemio :KK43: :KK43:

Neden uyuyamıyosun canım bebek zaten saatlerce uyur emzir iyice bırak beraber uyuyun işte kimseyi de kabul etme kapat kapını
Cnm saatlerce uyur mu :)2 saatte bir emzirmek gerekiyor en az yarim saat emiyor alt değiştir tekrar uyanıyor tekrar uyut derken 2. 2saatlik zaman geliyor. Sarılık olmaması için uzun bir süre 2 saatte bir emzirmek şart d3di doktor

X