2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Hayırlı Gunler Hanımlar
Sizlere güzel ve rahat doğum hikayemi anlatayım
Bir önce ki gece yazmıştım doktorum gidiyor ve doğumu öne aldığımızı
Gece aldığımız kararla dün sabah girişimizi yaptırdık hastaneye
Ve 11.19 da minik meleğimiz kucağımızdaydı
Spinal anestezi ile doğum yaptım
Çok güzeldi
Meleği mi göstermediler ama sesini duymak bile yetti bana daha sonra ben çıktım
Ama çok rahattı genel anestezi ile olduğum ameliyatlar çok kötüydü bunda öyle ayılma derdi yoktu
Aksamına yürüttüler zaten ve bu sabah çıkış yaptık
Minik oğlum emmeyi pek beceremedi ilk zamanlar ama gece tuttu biraz
Bugün de öyle
Süt az galiba uzun uzun emiyor 1-1.5 saat kadar
Sağolsun sütün hiç yok demeye kayınvalidemde geldi :)
Yaa hemşireler diyorlar ki bebeğin doyuyor ki kaka yapıyor diyorlar
Ben emzirmeyi bitirdiğim an kayınvalidem aç bu çocuk demeye başlıyor :KK43:
Ama Allahtan biraz rahatsız bizim bulunduğumuz odaya girmiyor ama gördüğü yerde söylüyor :)
Ama eşim ve ben öyle mutluyuz ki kimsenin ne dediği umrumuz da değil :)
Bebeğim son hafta hiç kilo almamış
Zaten ağır bir grip geçirmiştim
3050gram 48 cm olarak doğdu
Bana göre kilo ve boy gayet idealdi ama kayınvalidem hiç bir şey yememişsin çok küçük bir bebek dedi
Bende görümcemjn ve ablamin kizlarini soyledim anne onlarin bebekleri 2.500 kg di diye
Çünkü kayınvalidem sürekli ahh kızımin bebeği ne güzel tombis doğmuştu diyordu :)
Çok şükür ki Benim icin tek önemli şey bebeğim ve benim sağlığım ditabi kızlar doğum esnasında istemediğiniz şeylerde oluyor
Ben bebeği mi yıkatmayi düşünmemiştim ama çok telaşlı olduğu için doğum bunu belirtmeyi unutmuşum bebeğim yıkandi bide hepatit b hastası olduğum için bebeği me aşı yapılmadan onu emzirmem yasaktı bin kez söylememize rağmen asımız saat 4' e doğru yapıldı
Bende emziremediğim için mama takviyesi verildi
Ama hiç birşey benim moralimi bozmadı
Çok güzel bir bebeğim var ve sağlıklı daha ne isterim ki :)

Canımmmm öncelikle gözün aydın, kendim doğurmuş kadar sevindim. Birkaç sorum var sana. Belden vurulan iğne acıttı mı? Bir de ağrın oldu çok sonrasında ?

pirayegibi pirayegibi Canım doğum hikayeni keyifle okudum en güzel her şey yolunda gitti ve meleğini kucağına aldın. Darısı bizlere inşallah. Doktorun da vedasını güzel bir doğumla yapmış oldu :)
Sen ve bebeğin iyiyseniz geri kalan herkes sadece detay. Detaylara takılma bu günlerin keyfini çıkar :KK66: sağlıkla büyüt bebeğini ❤️

Kizlar gercekten bu kayinvaldelerin kalbinin icinde taş mi var nedir ? Ne demek çocuguna bakmazsin ne demek bu bebek kucuk bu kadar gelinini kiskanmak piskopatlik gibi geliyor benim suyum cok azaldi.evde yatiyorum.sabah kp. Geldi dedim galiba kalkamiyorum die yiyecek gonderdi.bi baktim bi tabak ici bos .....tabagim onda kalmis onu gondermis.bi de dio ki .ben camasir yikiodum dogum basladiginda sen arabana binip durusmaya gidip geliyosun.sanki ne yapiosun ne yaptinda suyun azaldi anlamadim.gel beni boğ diyor yani ........annem gekdi sag olsun tum evimi temizledi canim ne istiyorsa pisirdi....... bugun bana yarin ona ........diyorum sadece

Kizlar gercekten bu kayinvaldelerin kalbinin icinde taş mi var nedir ? Ne demek çocuguna bakmazsin ne demek bu bebek kucuk bu kadar gelinini kiskanmak piskopatlik gibi geliyor benim suyum cok azaldi.evde yatiyorum.sabah kp. Geldi dedim galiba kalkamiyorum die yiyecek gonderdi.bi baktim bi tabak ici bos .....tabagim onda kalmis onu gondermis.bi de dio ki .ben camasir yikiodum dogum basladiginda sen arabana binip durusmaya gidip geliyosun.sanki ne yapiosun ne yaptinda suyun azaldi anlamadim.gel beni boğ diyor yani ........annem gekdi sag olsun tum evimi temizledi canim ne istiyorsa pisirdi....... bugun bana yarin ona ........diyorum sadece
Kimse sen ve bebeğinden kıymetli değil.bende evde yalnız bekliyorum bebeğimi dogurken ararsın öyle gelirim diyo yan sokakta oturuyor sormuyor bile.allahkimseye muhtaç etmesin bize öyle evlatlar versin ki annelik nasıl yapılıyor.gorup utansinlar.

bu yazdiklari gercekmi yaa inanamıyorum
benimki canım ne istese pisirir hemen ..
off bu kw deler
kendi kizin nasilsa gelinin de oyle olmali sonucta gelinde ogluna geliyor bir ken iki oluyor evladin

Valla ben de burada okudukça şok oluyorum kv demek düşman demek olmamalı ama yapılanlar resmen düşmanlık boyutunda. B Badekuti iyi ki annen var canım. Hem insan komşunun tabağını bile verirken dolu veriyor ne ayıp yaptıkları. A Alaraa53 canım iki gün için sinirlenme sen de bebeğin de etkilenmesin boş ver.

İyi akşamlar hanımlar 3 ocak oglen 12 de epidural spinal kombine sezaryen oldum oğlum çok iyi çok şükür. Her iki doğum turunu de yasamis biri olarak şunu soyleyebirim ikisinin de çok zor olduğu zamanlar var. ŞuAn çok fazla detay veremiycem ama sezaryen konusunda en iyi yaptığım şey epidural verilmesine izin vermek oldu. Ameliyat sonrası uyuşukluk geçtikten sonra yeniden epidural verdiler sırtımdaki kataterden. Normal agrikesiciler çok da ise yaramıyor. Onun sayesinde ağrıların çok az kısmını hissettim. İlk kalkış zor sonrasında siz kalkmak istiyorsunuz zaten.2 gece yattım. Bugün eve ciktik suan wc ye kendim kalkıp gidebiliyorum tabi korka korka :) buna da sukur. Biraz daha toparladiktan sonra daha pozitif şeyler yazabilirım çünkü agrilarim henüz çok taze:)))

Valla ben de burada okudukça şok oluyorum kv demek düşman demek olmamalı ama yapılanlar resmen düşmanlık boyutunda. B Badekuti iyi ki annen var canım. Hem insan komşunun tabağını bile verirken dolu veriyor ne ayıp yaptıkları. A Alaraa53 canım iki gün için sinirlenme sen de bebeğin de etkilenmesin boş ver.
Csnım hiç birşey demek istemiyorum artık o kadar yoruldum ki gelmiş çocuğu öpeyim mi diye soruyor prematüre sınırında doğmuş bir haftalık çocuğu öpecek hayır tabi ki öpme dedim ters ters bende kimse ile uğraşacak halim Yok gerçekten su 2 gün geçsin ve gitsin tek istegim bu Eger günaha giriyorsam da allah beni affetsin

Kimse sen ve bebeğinden kıymetli değil.bende evde yalnız bekliyorum bebeğimi dogurken ararsın öyle gelirim diyo yan sokakta oturuyor sormuyor bile.allahkimseye muhtaç etmesin bize öyle evlatlar versin ki annelik nasıl yapılıyor.gorup utansinlar.
Benimki de 2 sokak ote de annem baska ilceden geliyor ne diyim ne kadar ekmek o kadar köfte

Canim valla evlatlarina da ben gelin olduktan sonra pek hayri dokunmamistir.benden once bilemiyorum.her iki cocugu da anne baba olmus bunlar cocuk...... degisikler ........

BEnim gibi sezeryan ile Doğum yapan annişler bugun bir hafta oldu ama hala tam olarak iyileşmedim ara ara sancım oluyor birde otururken falan sıkıntı Yok da yattığım zaman birin den destek almadan kalkamıyorum aynı seyleri yaşayan var mı aranız da bir de sırt üstü yatmaktan sıkıldım yan yatabiliyor muyuz ameliyatlı iken
Kalkarken evet birinden yardım istiyorum zaman zaman. Ben yan yatıyorum canım. Ama göğüslerim düğüm düğüm oldu sütü bosaltamadigim için o sebeple yan yatarken canim yaniyor. Senin en üst derin yapıştırma ile mı kapatıldı yoksa dikiş mi?

Hayırlı Gunler Hanımlar
Sizlere güzel ve rahat doğum hikayemi anlatayım
Bir önce ki gece yazmıştım doktorum gidiyor ve doğumu öne aldığımızı
Gece aldığımız kararla dün sabah girişimizi yaptırdık hastaneye
Ve 11.19 da minik meleğimiz kucağımızdaydı
Spinal anestezi ile doğum yaptım
Çok güzeldi
Meleği mi göstermediler ama sesini duymak bile yetti bana daha sonra ben çıktım
Ama çok rahattı genel anestezi ile olduğum ameliyatlar çok kötüydü bunda öyle ayılma derdi yoktu
Aksamına yürüttüler zaten ve bu sabah çıkış yaptık
Minik oğlum emmeyi pek beceremedi ilk zamanlar ama gece tuttu biraz
Bugün de öyle
Süt az galiba uzun uzun emiyor 1-1.5 saat kadar
Sağolsun sütün hiç yok demeye kayınvalidemde geldi :)
Yaa hemşireler diyorlar ki bebeğin doyuyor ki kaka yapıyor diyorlar
Ben emzirmeyi bitirdiğim an kayınvalidem aç bu çocuk demeye başlıyor :KK43:
Ama Allahtan biraz rahatsız bizim bulunduğumuz odaya girmiyor ama gördüğü yerde söylüyor :)
Ama eşim ve ben öyle mutluyuz ki kimsenin ne dediği umrumuz da değil :)
Bebeğim son hafta hiç kilo almamış
Zaten ağır bir grip geçirmiştim
3050gram 48 cm olarak doğdu
Bana göre kilo ve boy gayet idealdi ama kayınvalidem hiç bir şey yememişsin çok küçük bir bebek dedi
Bende görümcemjn ve ablamin kizlarini soyledim anne onlarin bebekleri 2.500 kg di diye
Çünkü kayınvalidem sürekli ahh kızımin bebeği ne güzel tombis doğmuştu diyordu :)
Çok şükür ki Benim icin tek önemli şey bebeğim ve benim sağlığım ditabi kızlar doğum esnasında istemediğiniz şeylerde oluyor
Ben bebeği mi yıkatmayi düşünmemiştim ama çok telaşlı olduğu için doğum bunu belirtmeyi unutmuşum bebeğim yıkandi bide hepatit b hastası olduğum için bebeği me aşı yapılmadan onu emzirmem yasaktı bin kez söylememize rağmen asımız saat 4' e doğru yapıldı
Bende emziremediğim için mama takviyesi verildi
Ama hiç birşey benim moralimi bozmadı
Çok güzel bir bebeğim var ve sağlıklı daha ne isterim ki :)

Geçmiş olsun sağlıkli sıhhatli buyutursun inşallah bebeğini :)

Evet canım değişik ve düşüncesizler. Ben doğum sancısı çekerken açılma olmadığı için dogumhanede degil kendi odamda sanci cektirdiler. bir baktim görümcem gelmiş ziyarete daha doğum yapmadan 50 dk sancı çekerken basımda garip garip konusuyor. Insan sancı çekerken basında sadece eşi veya annesi ya da kimi istiyorsa o olsun istiyor. Dün gece de hiç uyumadım bebek co huysuzlandı bugün varya şuurum gitti sandım halsizlikten saat 11 bebek görmesine gelecekmiş sabah sabah. Yani anlayış biraz eksik

Kalkarken evet birinden yardım istiyorum zaman zaman. Ben yan yatıyorum canım. Ama göğüslerim düğüm düğüm oldu sütü bosaltamadigim için o sebeple yan yatarken canim yaniyor. Senin en üst derin yapıştırma ile mı kapatıldı yoksa dikiş mi?
Canım yapıştırma senin nasıl csnım o düğümler için kendini bol bol sağman lazım göğüslerine masaj yapa yapa benim de şişiyor sağıyorum hemen yoksa çok kötü ateş yapıyor yan yatmakta sıkıntı Yok yanı dimi csnım bu gece deneyeceğim

Ne güzel hayırlı olsun canım bir spinal anestezi adayı olarak yazdıkların çok iyi geldi bana..
Canım hiç korkma
İşin açıkçası bende çok korkuyordum
Ama o kadar rahattı ki anlatamam
Sürekli doktorunla ve orada ki insanlarla muhabbet ediyorsun
Biz bebeğin isminden tut eşimin mesleğine hepsini konuştuk :)
Sadece biraz tansiyonun düşebilir derin derin nefes al
Veeeee mutlu son
Zaten bebeği 5 dakika bile sürmüyor alıyorlar
Sonrasında öyle kocaMan bir yaran yok merak etme
Ben çok memnun kaldım
İnşaallah senin doktorunda bu işin ilmini biliyordur
Benim doktorum çok iyi bu konuda
Ben o yüzden rahat atlattım

Cnm gormemisim doğum yaptığını gecem gündüzüme karıştı bnm. Tebrik ederim meleğini huzurla büyüt. Kayinvalideni de takma. Bizde 10 gün sonra gelmesini konuşmamıza rağmen hemen geldi planınızı bozdu. Ne güzel sen takmıyormuşsun ama ben takıyorum malesef. Dikiş yerimde stresten doku oluşumu oldu malesef. Dikkat et cnm stres yaparsan seninde olur. Şuan laylaylom olmamiz lazım. Ben pek olamadım malesef. Ama bebeğime bakınca herşey huzur dolu gözüküyor :)
Canım mesajımı yazarken takmıyordum ama aksama doğru çıldırtmaya başladı
Sütün yok sütün yok
Bebeğin zayıf
Oda soğuk evimiz merkezi sistem ve kışta bile tişört giydiren cinsten
Bebek hasta olacak
Sen hasta olacaksın diye diye bebeğim öyle huzursuzlandi ki
Herhalde sütümden felan
En son şekerli şu yapayım diyordu
Ben cevabını veriyorum ama yine de sinir etmeye yetiyor sağolsun
Ben eşimin hatrına tahammül etmeye çalışıyorum ama ayıp ediyor gerçekten
Sürekli aynı şeyleri tekrar ederek
Anne sütüm var diyorum yok diyor
Bebeği emzirmeyi bitirince ahh aç diyor
Şekerli suya direk hayır dedim asla ne şekerli suyu dedim
Bide sürekli hasta olacaksınız deyince anne neden olalım güzel şeyleri düşünelim güzel olsun diyorum ama ilk gün olmasına rağmen yetti
İnşaallah en kisa vakitte toparlarim da kimseye ihtiyacım olmaz
Ayy en bombası da normalde bize gelince asla bana yemek yaptirmaz kendi evi gibi her istediklerini yaparlar oldu ki benim canım birsey çekti yapacağım onu bile sorgularlar
anneme diyor ki x hanim aksama ne yapacaksin annemde ben bebekle ve piraye ile ilgileniyorum
Ancak piraye ye bir çorba yaparım
Sende oğlunun sevdiği şeylerden yap ben herseyi yerim dedi ve sonuç aksam yemeğini eşim yaptı
Kayınvalidem televizyon izlemeye gelmiş

X