Kızlar ayın dördünde dogum yapacağım 17-18 kilo aldım. Acaba doğum yapanlar söyleyebilir mi ne kadarı gitti kilonuzun? Çok aldım biliyorum ama masa başı çalıştığım için sanırım 35. Haftaya kadar 16 kilo aldım. Eve geçince 1-1.5 kilo aldım. Yani bebeğim aldı ama ben çok az aldım. Kirkimiz çıkarken kaç kilo vermiş olacağım acaba ?
Doktorum 6-8 doğumda gider sadece emzirirerek de iki haftada 5-6 gider dedi tabii ekledi emzirirken yağ, şeker ve unlu şeylerden uzak durursan gider diye.
Herkes zaten cok merakli emziren kadinlari incelemeye.
O değil de benim bi derdim var hic kimseye diyemedim ilk defa size anlatıyorum.
Benim kw cocuk emzirmeye cok merakli üstelik emmeyen cocuklara bile vermeye kalkışıyor.
Benim yavruma da aynısını yapmasından korkuyorum. Buna nasil engel olurum bilmiyorum babannesi sonucta ben wcdeyken falan ya kalkisirsa böyle birseye
Canım bu emzirme işi mahrem bir durum ben bir tek annemle kız kardeşimin yanında açıyorum göğsümü. Aslında kayinvalidem de açık denk geldi kapatmadım ama dikkat ettim. Ama sen ona bu imajı vermeye çalış. Hoslanmadigin bir durum olursa uyar güzelce. Sonra soyleyemediklerimiz içimizde patlıyor
Doktorum 6-8 doğumda gider sadece emzirirerek de iki haftada 5-6 gider dedi tabii ekledi emzirirken yağ, şeker ve unlu şeylerden uzak durursan gider diye.
O zaman bol bol çorba salata tuketsek iki üç hafta sonrasında da dikkat etsek kahvaltıda
ekmek iki dilim falan bakalım ne olacak? Aslında zaten diyet yapiyorken hamile kaldım 17 kilo vermiştim bi 6-7 kilo daha verip hamile kalmak istiyordum ama surprizimiz geldi işte.
O zaman bol bol çorba salata tuketsek iki üç hafta sonrasında da dikkat etsek kahvaltıda
ekmek iki dilim falan bakalım ne olacak? Aslında zaten diyet yapiyorken hamile kaldım 17 kilo vermiştim bi 6-7 kilo daha verip hamile kalmak istiyordum ama surprizimiz geldi işte.
Kendi kızı doğum yaptı doktorumun. Onu örnek verdi. Sadece 10 günde 5kilo gitmiş emzirirken. Dediğin gibi bol çorba, su tüketerek verilebilir. Yürüyüşlere de başladık mı verilir elbet. Gerçi emziren herkes emzirmenin ciddi bir efor istediğini ve iştahının çok açıldığını söylüyor
Kendi kızı doğum yaptı doktorumun. Onu örnek verdi. Sadece 10 günde 5kilo gitmiş emzirirken. Dediğin gibi bol çorba, su tüketerek verilebilir. Yürüyüşlere de başladık mı verilir elbet. Gerçi emziren herkes emzirmenin ciddi bir efor istediğini ve iştahının çok açıldığını söylüyor
Işte korkum o. Oğlumda ben 13 kilo aldım doğumdan eve geldiğimde 9 kilo gitmişti bile. Oğlum çok emiyordu ve ben açlık krizlerine girdim resmen. Hiç mama takviyesi yapmadım sonuç dogum yaptığım kiloya çıktım. Şimdiki korkum ise ilkinde 13 almıştım bunda bi de 17 aldım. Aynı şeyi yaşarsam naparim
Işte korkum o. Oğlumda ben 13 kilo aldım doğumdan eve geldiğimde 9 kilo gitmişti bile. Oğlum çok emiyordu ve ben açlık krizlerine girdim resmen. Hiç mama takviyesi yapmadım sonuç dogum yaptığım kiloya çıktım. Şimdiki korkum ise ilkinde 13 almıştım bunda bi de 17 aldım. Aynı şeyi yaşarsam naparim
Canlar artık dün gece uykusuzluğa dayanamayıp sırt üstü uyudum bilerek artık uykusuzluk beni hasta edicekti dayanamadım rabbim evlatlarımızı korusun yeni bir yıl yeni bir gün rabbim doğumumuzda yardımcı olsun sağlıklı ve güzel doğumlar nasip etsin inşallah.
Herkee günaydın 2018 in ilk sabahı ..Kötü bi rüya gördüm yine bilinc altım korkuyla dolu sanırm Doğum yaklaştıkca cok geriliyorum rüyalarım hep saçma sapan ..doğumda ölen kadınlar bebekler görüyorum allahım sen yardım et hayırlara cıkar bizleri koru kolla yardım ett dua istiyorum arkadaslar birbirimiz devamlı dua edelim
Herkee günaydın 2018 in ilk sabahı ..Kötü bi rüya gördüm yine bilinc altım korkuyla dolu sanırm Doğum yaklaştıkca cok geriliyorum rüyalarım hep saçma sapan ..doğumda ölen kadınlar bebekler görüyorum allahım sen yardım et hayırlara cıkar bizleri koru kolla yardım ett dua istiyorum arkadaslar birbirimiz devamlı dua edelim
günaydın kızlar hayırlı sabahlar
benim asagiya vuran agrim var kızlar
sabah oyle aksam gibi araliklarla vuruyor kontrole perşembe günü gideceğim acaba iptal edip yarinami alsam bilemedim doktor randevusu öylenden sonraya var görünüyor
bu sekil agrilarim olduktan sonra benim ilk hamileligimde normal doguma gitmistim iki hafta erken olmustu ..
Canlar artık dün gece uykusuzluğa dayanamayıp sırt üstü uyudum bilerek artık uykusuzluk beni hasta edicekti dayanamadım rabbim evlatlarımızı korusun yeni bir yıl yeni bir gün rabbim doğumumuzda yardımcı olsun sağlıklı ve güzel doğumlar nasip etsin inşallah.
ben yatarken sag yada sol yatarim ama uyandigimda sirt üstü buluyorum kendimi rabbim korusun inşallah bebislerimizi inşallah kucagimiza almak nasip olsun
Günaydın hanımlar
Minikleri dünya ya gelen anneleri bir kez daha tebrik ediyorum
Rabbim bize de sağ selamet kucağımıza almayi nasip eylesin
Kızlar ben 3 gündür ağır grip yaşıyorum
Umarim bebeğim olumsuz etkilenmez
Bir hafta sonra doğumum var ama benim doğum yapmaya bebeğe bakmaya hiç halim yok
Rabbim tez zamanda şifa mı versin
Her yerim ağrıyor acile gittik serum yaptılar ama hiç etkilemedi bile
Tekrar tekrar gitmek istemiyorum
Bebeği me bir zarar gelir diye korkuyorum
Kayınvalidelerin emzirme konusuna gelince kızlar
Emzirmek anne ve bebek arasında ki özel bir bağ
Bunu bana yapsa yapsa görümcem yapar ve eğer böyle bir şeye kalkışırsa bütün ilişki mi bitiririm onunla
Benimde sürekli aklıma geliyor
Ve sinir olmaktan kendi mi alamıyorum
Günaydın güzel anneler.. yeni yıl herkese güzellikler getirsin. 2017yi hiç sevmedim, baya bi üzüntülü geçirdim. Sadece bebeğime odaklanıp güç almaya çalıştım. İnşallah bu yıl herşey çok güzel olur.
Önce iğne yapılacak bölgeyi uyuşturmak için küçük bir iğne yapıyorlar
Bu iğne çok hafif, hissediyorsun ama hissettiğin şey acı değil
Sen spinalin iğnesinden korkma spinalin yan etkilerinden kork :)
Hayırlısı neyse o oluyor canım kimse nasıl ne zaman doğum olacak bilemiyor çok şükür sen de kızında iyi gerisini düşünme ha normal ha sezaryn hiç farketmiyor artık
Arkadaşlar sabah 5.30 ta sezeryan ile doğum yaptım. Doğum sürecim malesef çok sancılı geçti. Hayatım boyunca hatırlamak istemediğim bir anı olarak kaldı. Detayları sizlerle paylaşıp kimseyi endiselendirmek istemem bu konuda sonuçta herkesin doğum serüveni farklı kimseyle kıyaslamamak lazım. Ama ben de böyle hayal etmemiştim. Herneyse herşeye rağmen sağlıklı bir kızım oldu çok güzel koklamaya doyamıyorum. inşallah kalan arkadaslarimizda sağlıkla evlatlarını kucaklar :)