2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    224
Benim kinin baba tarafı esmer. Cok dua ettim halalara benzemesin die onlar baya kara. 😅 allah affetsin tabi. Eşim gene onlara gore baya beyaz. Bizim sulalede de hüç renkli göz yok ama ben yeşil gozluyum annem babam kahverengi. Kardeşimde esmer ve kahverengi goz. Hatta kardeşime seni copten almışlar derdim. O da asıl seni almışlar bize benzemıyon derdi😂😂😂Benşm oğlan anneye cektiyse kalacak renkli heralde 🙈 amca dayı yok dedelere benzerse döner ama
Benim de eşim ve baba tarafı komple esmer anne tarafı renkli gözlü. Benim taraf beyaz ama renkli göz yok bizde belki babaannesine benzemiştir diye umuyoruz😁 dün doktoru da renkli kalcak galiba gözleri dedi bi heveslendik😁

kızlar özellikle prematüre bebek annelerine soruyorum: demir takviyesi olarak ne kullanıyorsunuz? 0-6 ay arasında damla formunda kullanın sadece diyorlar. doktor devletin karşıladığı bir ilacı yazdı ama farklı bir şey de kullanabilirsiniz dedi. ferrozinc yazmış doktor ama yorumlar hiç hoşuma gitmedi. sizin tavsiyeniz var mı?
Ferrum kullandım başlarda kısıp çıkardı sonrasında benim bebeğin barsaklarını bozdu. En son bestiron aldım o da yine ishal yaptı. Ne kullanacağımı bilemiyorum. Demir düşük olduğu için yoğun bakımda başlamışlardı ama düzenli kullanım sağlayamadım ben

bebekler haftalık 200 gr almalıymş benimki 35 gr almış kızlar neden olabilir ? bu hafta süt vardı bende , geceleri saat başı kalktı huzursudu. dr idrar yolu enf şüphelendi . bu değilse ne olabilir ne yapmalıyım

Bebişlerin göz renkleri ne durumda bizimki hala mavi gibi acaba ne zaman tam belli olur ya çok merak ediyorum. Kahverengi olsa şimdiye kadar belli olur muydu🤔
Maşallah bence mavi olacak belli. Benim kizimda mavi gözlü büyük kızımda mavi gözlü bende mavi gözlüyüm 😂😂

Ferrum kullandım başlarda kısıp çıkardı sonrasında benim bebeğin barsaklarını bozdu. En son bestiron aldım o da yine ishal yaptı. Ne kullanacağımı bilemiyorum. Demir düşük olduğu için yoğun bakımda başlamışlardı ama düzenli kullanım sağlayamadım ben
bize de ferrozinc şurup vermiş ilacın prospektüsünde bile 0-6 ay arası önerilmemektedir yazıyor. çok tedirgin oldum ya :/ tadı berbattır eminim. ama değerleri çok düşük olduğu için şurup verdi galiba. neyse bu hafta kullanayım bari. çocuğum hep uyuyor ben de sanıyorum sakin, uysal bi bebek olduğu için. meğer kanı azmış yavrumun

tam değil canım. kırmızı bi yara izim var. daha az belli olur sanmıştım ama baya belirgin iz ya. ama tabii suç benim biraz da... yara izi kremini düzenli kullanamadım bebekle vs uğraşırken :KK43: bazen zorlandığım zamanlar yaranın olduğu yer acıyor ama çok değil. Bi de tam dikişin olduğu kısımda his kaybı var. önceden daha çoktu şimdi azaldı
Yani benimde baya iyileşti ama izi kırmızı duruyor iz için de krem vs kullanmadım ağrı acı falanda yok

kızlar özellikle prematüre bebek annelerine soruyorum: demir takviyesi olarak ne kullanıyorsunuz? 0-6 ay arasında damla formunda kullanın sadece diyorlar. doktor devletin karşıladığı bir ilacı yazdı ama farklı bir şey de kullanabilirsiniz dedi. ferrozinc yazmış doktor ama yorumlar hiç hoşuma gitmedi. sizin tavsiyeniz var mı?
Ben hamilelikte de kullandığım osende’ye devam ediyorum

bize de ferrozinc şurup vermiş ilacın prospektüsünde bile 0-6 ay arası önerilmemektedir yazıyor. çok tedirgin oldum ya :/ tadı berbattır eminim. ama değerleri çok düşük olduğu için şurup verdi galiba. neyse bu hafta kullanayım bari. çocuğum hep uyuyor ben de sanıyorum sakin, uysal bi bebek olduğu için. meğer kanı azmış yavrumun
Prematüreler için durum farklı depolar hızlı tükeniyor. Bende napacağımı şaşırdım ne versem yan etki yapıyor.

Canım biz sidefer kullanıyoruz. 27+3 te 860 gram doğmuştu oğlum. Ocean microfer kullanıyorduk yetersiz geldi. Microfer olan demir düzeyini korumaya yönelikmiş bize sidefer önerdi bir doktor. Demir İçeriği daha yüksekmiş devletin verdiği ferrumda paraben var. Benim oğluş 3800 oldu 8damla sabah 8 damla akşam kullanıyoruz. Tedavi dozu kiloya göre ayarldı doktor. Ama sanırm 4 er damlya indirecek. 8.1 di çünkü hemoglobini. Bir daha ölçülmedi ama doktor kanda sıkıntı yoktur dudakları pembe dedi. Cildi canlı dedi. Çok halsiz olursa iştahsızlık o zaman düşüyormuş. Bakalım kan alınınca öğreneceğim yeni değeri ama aktif oğlum heralde yarıyor sidefer damla.

X