2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
canım ben göbek bağı düşünce banyo yaptırmayı planlıyorum
vücuduna da zeytinyağı kullanmayı
Ya canım görünce yazmak istedim. zeytin yağı kıllanma yapabiliyormuş çok kullanınca o yüzden kontrollü kullanmak lazımmış masaj içinde. Sen yine araştırırsın da ben de geçen okudum bir yerde.

Tam 40 hafta oluyorum gün aldırmadan yaparız dogumu dedi. Özel bi durum yok beklemek istemedi ama bazı dr lar 41.-42. Haftaya kadar bekliyor nedenini sormadım 40. Haftadan sonra beklemeyi bn dogru bulmuyorum dedi. Sana da hatırlı olsun canım senin bebek geliyor zannederken daha duruyor maşallah sağlıkla gelsin
Anladım canım doktorunu dinlemek en iyisi tabi. 40. haftadan sonraya bende kalmak istemiyorum aslında ama bakalım bir 40 olalım da belki olmadan doğururuz :)

Doğumu yapmış arkadaşlara geçmiş olsun öncelikle inşallah güle güle büyütürler.sezeryan günleri belli olanlari da Allah kurtarsın.benim 36 haftada bebegim geceleri çok terlemeye başladım sizde böyle bişey oldu mu iki üç kez üzerimi değiştiriyorum sanki menapozlu gibiyim
of 2 3 ne ki ben sabaha kadar bazı geceler abartmıyorum sana 8 kez uzerimideğiştirdigim oluyor eğer sansliysam 3 kez değiştiriyorum. Saçlarim bile ıpıslak oturup saç kurutuyorum. Yemek yedikten sonra kovayla üzerime su atmışsın gibi oluyorum. Hayatım da bu kadar terlediğimi hic bilmem. Su kuşu oldum resmen hergun pijama atlet yıkayıp günde 2 3 kez duşa giriyorum. Ayrica hastane de terlerim diye yanima 4 tane atlet ve sac kurutma aldim birgece icin çünkü belli ki bizler doğumla kurtulamicaz birde emzirmede çok terleniyormus:/

Günaydın ben dün dr kontrolune gittim istersen bu hafta sezeryan yapalım ya da normal dogum istiyorsan bekleyelim dedi. Bende normal dogum dedim. Ama hareketlerini takip edin dedi ve eskiye nazaran daha az ya da daha hafif oldugu için tedirgin olabiliyor insan hareketi hissetmeyince. Yani max ayın 4 üne kadar beklerim normal dogum için dedi normal olmazsa serum verip suni sancıyla dogumu başlatırız dedi kızlar. Nasıl olacak açıkçası heyecanlıyım
Normal doğum için tebrik ediyorum canım seni her şeyin doğalı en güzeli tabi
Hareketleri çok fazla azalmamis ya düzenli takip edersen fark edersin inşallah suni sancı ya gerek kalmadan kendisi gelir hayırlısıyla kucağına alırsın ❤️

Doğumu yapmış arkadaşlara geçmiş olsun öncelikle inşallah güle güle büyütürler.sezeryan günleri belli olanlari da Allah kurtarsın.benim 36 haftada bebegim geceleri çok terlemeye başladım sizde böyle bişey oldu mu iki üç kez üzerimi değiştiriyorum sanki menapozlu gibiyim
canım benim bende yanma var ustumu ortemiyorum yatamiyorum banada sinir yapiyor gece evin icinde geziyorum hiç terleme olmaz bende uyuyabiliyorsan ne güzel
rabbim hayırlısı ile sağlığıyla kucagina almayı nasıp etsin inşallah

TüNaydın arkadaşlar herkese:KK200:
Sizin gunler gelmis kizlar Allah kolaylik versin saglikla gelsin bebeler.
Gercekten heyecani apayri, her heyecanimiz boyle olsun
Canım 2gün kaldı vala, böyle geri sayım yapmak gerçekten çok heyecan verici.. güzel Allahım sağlıkla kavuşmayı nasip etsin herkese.

Günaydın sayılı gün çabuk geçer diyen anneler bu hafta kimler sezaryen olacak acaba :)
Ben varım:KK54: bir de Zorbuisler Zorbuisler var ama o çok girmiyor sanırım, nasıl da geçti bu 9ay hiç hiç anlamAdım.

Normal doğum için tebrik ediyorum canım seni her şeyin doğalı en güzeli tabi
Hareketleri çok fazla azalmamis ya düzenli takip edersen fark edersin inşallah suni sancı ya gerek kalmadan kendisi gelir hayırlısıyla kucağına alırsın ❤️
İnşallah canım niyetimiz o şekilde inşallah kısmette olur sağlıkla olsun da gerisi önemli değil gerçekten

Aklima geldi simdi bebeklerimiz olunca ilk banyosunu ne zaman yaptiracagiz gobek dusene kadar bekleyecekmiyiz :) ve banyo sonrasi icin yag yada losyon almadim ben gerek li mi ? Fikir ve onerilerinizi bekliyorum arkadaslar :eek::KK49:
Göbek düşünce banyosunu yaptıracağım öncesinde ıslattığım bezlerle silerim. Yağ önerilmiyor mustela losyon aldım ben canım.

of 2 3 ne ki ben sabaha kadar bazı geceler abartmıyorum sana 8 kez uzerimideğiştirdigim oluyor eğer sansliysam 3 kez değiştiriyorum. Saçlarim bile ıpıslak oturup saç kurutuyorum. Yemek yedikten sonra kovayla üzerime su atmışsın gibi oluyorum. Hayatım da bu kadar terlediğimi hic bilmem. Su kuşu oldum resmen hergun pijama atlet yıkayıp günde 2 3 kez duşa giriyorum. Ayrica hastane de terlerim diye yanima 4 tane atlet ve sac kurutma aldim birgece icin çünkü belli ki bizler doğumla kurtulamicaz birde emzirmede çok terleniyormus:/
ya yaz olsaymis hamilelik, bukadar terlemenle bu aylarda ... logsa iken terlerdim bende
inşallah hepimizde sağlıkla alırız bebislerimizi kucagimiza .. biran ince dogum gelse diye bekleyenlerdenim ben yatamiyorum uyuyamiyorum ilkdefa bu sabah uyudum bunun mutluluğu icindeyim

Arkadaşlar özel bir soru olucak ama doğum yaklaşıyor ve ağda konusunda çok sıkıntı çekiyorum kuaföre gidip 35 36 hafta gibi ağda yapsam sıkıntı olurmuki giden varmı hamilelikten önce sürekli giderdim hamile kalınca bıraktım şimdi gideyim diyorum

Arkadaşlar özel bir soru olucak ama doğum yaklaşıyor ve ağda konusunda çok sıkıntı çekiyorum kuaföre gidip 35 36 hafta gibi ağda yapsam sıkıntı olurmuki giden varmı hamilelikten önce sürekli giderdim hamile kalınca bıraktım şimdi gideyim diyorum

Ben hep gittim

Son kez de inşallah 37 arti 0 da gideceğim :)

Ben de 36.haftada gittim, bi sıkıntı yaşamadım, zaten düzenli gittiğim bi bayan. 36yı bekleyin derim ama ki son olsun

Ya canım görünce yazmak istedim. zeytin yağı kıllanma yapabiliyormuş çok kullanınca o yüzden kontrollü kullanmak lazımmış masaj içinde. Sen yine araştırırsın da ben de geçen okudum bir yerde.
Allah Allah o_O
sağol canım bir araştırayım
bebem erkek yaa kıllı kıllı tam Türk erkeği olur:KK70:

Benim özellikle göğüsler çok fena kasiniyor

Full nemlendirdigimde kaşıma istegim azalıyor

Asla kuru kalmasın duş alıp hemen bebe yağı krem ya da çatlak kremi ne varsa evde
Evet gerildiği için de kaşınır dedi doktor, nemlendirici sürüyorum aslında ama daha fazla dikkat etmeliyim galiba. Teşekkür ederim canım :)

Eger catlayacak ya da catlayabilecek bolgeler kasiniyorsa normal. Benim gobegim su aralar ne yaparsam yapayim kasiniyor. Ama vucudunun genelinde onune gecemedigin siddetli bi kasinti varsa problem olabilir. Hos dr un tahlillerine bakip sorun yok demisse psikolojik bisey de olabilir yaklasan dogumun stresinden
Gece uykudan uyandıran, kanayacak kadar şiddetli olan kaşıntılar sorun diye okumuştum ama böylesi de sıkıntı verici. Şu son günlerimizi de hayırlısıyla atlatalım inşallah.

Bende de arada kaşıntı var. Normalde de allrjik bir bunyem vardır. Hiç sormadım doktora çünkü hamilelikte ne yaşamadıysan yaşıyorsun normal karşılıyorum artık her şeyi:)
Gerçekten öyle, ben hamilelikte yaşanabilecek rahatsızlıkların çoğunu yaşadım galiba. Düşük tehdidi, erken doğum tehdidi, ödem, kaşıntı, reflü. Çok şükür bebeğim sağlıklı, anne olmak kolay değilmiş şimdiden anladık. :) Allah dermansız dert vermesin inşallah.

X