2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
çok deli dolu bir anne olacağıma eminim
ama bazen bu düşünceler beni bir hayli korkutuyor
galiba hormonlardan dolayı:KK70:
bende doğumdan sonra 3 ay iznim vardı 6 ayda ücretsiz izne ayrılacağım
ama bundan bile korkuyorum
kendime bile itiraf edemiyorum
ya sıkılırsam bile diyorum içten içe
sanki bu konuyu bir iki aya kalmaz
onsuz yapamıyorum diye tekrardan söylerim
1 saat anneme bıraktım çok özledim dayanamadım hemen eve döndüm diye:KK70:

Muhtemelen öyle olacaksın
10ay baktım 10 ay sonunda annem bakacaktı 1 gün bile bırakamadım tam deli anne işte.

Bi sorucam bakalim ne dicek son zamanlar zormus :KK43: boyle olunca aklım direk sezeryana kayiyo gelsin artik diye :oops:

sağlıkla gelsin canım düşünme şimdiden dr oturup konuşursun hangi yoldan devam edeceğinize.

Aman canım dur biraz acele etmesinler Allah korusun sağlıkla gelsinler
Orası öyle sağlıkla sıhhatle bekliyoruz tabiki, ama herşey yolundaysa tamamsak koşarak gitmeye hazırım hastaneye muayene test doğum ne gerekliyse :)
Rüyalardan heyecandan duramıyorum valla , yarın fuara gitmeyi planlıyorum pazar günü de bütün hediyelikleri bitirmeyi. Zaten doğuma kamyonla gideceğiz biz galiba ya, 4 çeşit hediyelik yok masa süsleri yok altlıklar şerbetlikler bir tek ben mi böyleyim ya devasa masa da olsa yetmeyecek koridora falan taşacağız sanırım. Onun haricinde valiz çanta ana kucağı falan derken cidden böyle acaba bir cins ben miyim demeye başladım :KK43:

Kızlar ben doğum yaptım spinal oldum
Doğum iyi gecti ama bebeğim hemen yoğun bakıma alındı emziremedim bile
Sadece ameliyathanede 1 dakika yanımda durmasına izin verdiler
Sonra camın ardından baktım hemen delmişler bebegımın heryerını
Suan solumun makımasına baglı nefes alıyor
Akciğerlerindeki sıvıyı henuz atamadı
Ciğer gelişimide tamamlanamadığı için ciğer geliştirme ilacı yapıyorlar
Ve zature olmuş
Bütün bunlar nasıloldu nasıl başıma geldi bilmiyorum
Beni bugun taburcu edecekler 2 gundur kızımı görmuyorum babaannesinde benı bekliyor
Ama oğlumuda burada bırakıp gıtmek istemiyorum
Nasılgideyim ki daha minicik bebegim benim koynumda olmAlıyken oralarda tekbasına yatıyor
Bana dua edın lutfen bebegımi biran önce çıkarmak istiyorum
Çok acı geliyor Allahım beterinden saklasın dayanamam

Allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun

Daha önce doğum yapmış anneler karnınız indikten ne kadar sonra bebek geldi bir iki gün önce karnım indi sanki bugün baktım bebeğin ayakları ile göğsüm arasına avcum giriyor ve gece en az 1.5 saatte bir tuvalete gidiyorum

Kızlar bugün iş hayatı benim için de bitiyor artık bi süreliğine.. Pazartesi çalışamaz raporunu bırakıcam, bi garibim, bi tuhafım.. Karnım burnumda ama sanki hala bu bebiş doğmucak böyle devam edecekmişim gibi geliyor.. son günlerin psikolojisi bi farklı hepimizde..

Çok geçmiş olsun canım. Dualarım, tüm iyi dileklerim seninle ve oğlunla. Sıvıyı atınca normal solunumuna dönecektir inşallah. En kısa zamanda tüm bunlar gelmiş geçmiş olsun ve hep birlikte yuvanızda sağlıkla sıhhatle güzel günleriniz olsun.

chiLL chiLL
Geçmiş olsun canım, sağlıkla kucağına almanı diliyorum tez zamanda Allah’ın izniyle :dua:

chiLL chiLL hem geçmiş olsun hem gözün aydin..rabbim şifa versin saglikla evinize gidersiniz en kısa zamanda insalahh:nazar::nazar:

Canım çok gecmiş olsun inşallah bir an önce çıkar bebeğin Allah uzun ömür versin sağlıkla.

Çok geçmiş olsun merak etme göz açıp kapayıncaya kadar bu günler geçecek inşallah en kısa zamanda kucağına alıp evine götürürsün allah acil şifalar versin

Canım Öncelikle hayırlı olsun, aklına kötü şeyler getirme. Bir an önce en kısa zamanda bebeğinle beraber hastaneden sağlıkla cıkmak nasip olsun

Gözün aydın canım Rabbim sana sabır bebeğine kuvvet versin bi an önce koynunda uyutmayı nasip etsin buna da şükür iyiki fark edilip dogum yaptın beklemek zor olsada kavuşmak güzeldir

chiLL chiLL rabbim ikinizinde yaninizda olsun insallah.saglik versin.bu zor gunler elbet gecicek.mutlu saglikla ailenle birlikte gecirdigin gunlere cok az kaldi insallah.dualardasin.

Canımmmm en kısa sürede oğluşun da kucağında olacak gör bak. Biraz daha sabır. Dularımız seninle..

chiLL chiLL Rabbim yardimciniz olsun dualarimiz sizinls tez zamanda kavusursunuz isallah

chiLL chiLL canim oncelikle hayirli olsun tez vakitte kucagina al canim insallah.
Bugunler cok zor biliyorum ne desek bos yasayan sensin. Gecen sene arkadasimin kardesi de dogum yaptiginda zaturre teshisiyle hastanede tutuldu. O da tabi ki cok yipratti kendini elinde olan bisey degil.
Ama simdi bir yasini gecti oynasiyorlar o gunler cook geride kaldi. Sen de bugunleri hatirlamayacaksin bile insallah

chiLL chiLL gözün aydın Allah tez zamanda kavuştursun yavrularina

Gecmis olsun canim bununla gelmis gecmis olsun ....umarim en kisa surede evinizde olursunuz

chiLL chiLL canım öncelikle gözün aydın inşallah en kısa surede bebeğini kucağına alırsın evine götürürsün

Canım Allah ım yardımcınız olsun. Çok zor bebeğini orada bırakıp gitmek ama yeter ki bebeğin iyi olsun bir an önce iyileşsin. Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah

Allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun

Hepinize çok teşekkür ederim

Kızlar bugün iş hayatı benim için de bitiyor artık bi süreliğine.. Pazartesi çalışamaz raporunu bırakıcam, bi garibim, bi tuhafım.. Karnım burnumda ama sanki hala bu bebiş doğmucak böyle devam edecekmişim gibi geliyor.. son günlerin psikolojisi bi farklı hepimizde..
hadi hayırlı olsun canım
iş yerlerimize çalışamaz raporu mu veriyoruz 37. hafta dolunca

Kızlar özellikle ebeveynlikle ilgili tedirginlik yaşayanlar, Ceyda Düvenci böyle bir seriye başlamış. Bence faydalı olabilir, ben izlemeyi düşünüyorum, size de tavsiye ederim.

Orası öyle sağlıkla sıhhatle bekliyoruz tabiki, ama herşey yolundaysa tamamsak koşarak gitmeye hazırım hastaneye muayene test doğum ne gerekliyse :)
Rüyalardan heyecandan duramıyorum valla , yarın fuara gitmeyi planlıyorum pazar günü de bütün hediyelikleri bitirmeyi. Zaten doğuma kamyonla gideceğiz biz galiba ya, 4 çeşit hediyelik yok masa süsleri yok altlıklar şerbetlikler bir tek ben mi böyleyim ya devasa masa da olsa yetmeyecek koridora falan taşacağız sanırım. Onun haricinde valiz çanta ana kucağı falan derken cidden böyle acaba bir cins ben miyim demeye başladım :KK43:
Bizde hastaneye elimiz kolumuz dolu gidicez. Allahtan susleme kismini annem tasicak da ben sadece puset valiz ve cikolatayi goturcem. Yoksa halim harap

Ve zature olmuş
Beni bugun taburcu edecekler 2 gundur kızımı görmuyorum babaannesinde benı bekliyor
Nasılgideyim ki daha minicik bebegim benim koynumda olmAlıyken oralarda tekbasına yatıyor

Gecmıs olsun.Biran once saglıgınıza kavusursunuz ınsallah

Ve zature olmuş

Canim oncelikle geçmiş olsun. Daha sonra hayırli ugurlu olsun allah analı babalı buyutmeyi nasip etsin bu gunler gecicek allahin izniyle oglunda saglicakla evine kollarına gelecek annesi dualardasın

kızlar çantamı hazırlıcam listeye bakın bakalım eksik var mı

Bebeklere:
bebek bezi
ıslak mendil
pisik kremi
alt açma örtüsü
2 hastane çıkışı 10lu
2 hastane çıkışı 5li
2 kalın battaniye
2 kundak(hastaneden çıkarken içine koymak için)
4 citcitli badi
2 takım yedek kıyafet
2 çorap
emzik
biberon
ağız Mendili
oto koltuğu
Anne için:
1 gecelik
1 pijama takımı
sabahlik
Depend hasta bezi
emzirme sütyeni
göğüs ucu kremi
iç çamaşırı
çorap
terlik
taç ve toka
göğüs Pedi
ayna
tarak
makyaj malzemesi
havlu
kağıt havlu
ıslak mendil
hastane süsleme malzemeleri
fotoğraf makinesi
sarj aleti
kirliler için poşet
kurabiye ve çikolatalar
magnetler

Kızlar gebelik okulu 2inci haftaydi bugün

Yine bildiğimiz şeyler ama yine de faydalaniriz inşallah

**Süt satacak annelere tavsiye : sagdiktan sonra üzerine tarih yaziyoruz ya GECE ya da GÜNDÜZ diye de Yazmalı ve sütü de ona göre vermeliymisiz.

**Her emzirme den sonra 1 bardak sıvı ( su süt ayran ne olursa)

**Emzirme oncesi alt değiştirme iyi geliyormus

**Emzirirken eldiven ve şapka çıkar hatta mumkunse sadece BEZ olabilir ten tene çıplak emzirme şahane

**İdrarda kırmızı nokta nokta leke yine süt az demekmis

**İlk 2 hafta emzik tavsiye etmiyorlar. Çünkü aşırı efor sarfediyor emzik sebebiyle bu da kilo kaybına sebep oluyor..ki zaten ilk zamanlar kilosu düşecek bi de bu eklenince sıkıntı oluyor

**göğüs pedi yerine göğüs kalkani tavsiye etti. İlkinde nefes alamıyor hava ile temas yok enfeksiyon riski fazla sag taraftan bebek emerken soldaki sut bosa gidiyor. O yuzden kalkan avantajli dedi.

X