Zeytinyağını ben göğüsüme dairesel masaj yaparak sürüyorum. Süt kanallarını uyarıp doğumu başlatmaya yarıyormuş. Forumda genital bölgeye uygulayan arkadaşlar da var. Orayı yumuşatıp kolay doğum sağlıyormuş. Ben onu denemedim. Son kontrolümde çatıya bakıldı ve yumuşamış yakında açılma başlar dedi dr. Perşembe kontrolüm var ozaman açılma var mı die sorucam.Zeytinyağını nasil uyguluyodunuz gercekten bi etkisi var mi acaba , hic kontrolunuz oldu mu aciklik icin
Bende 38leri bile goremem diyodum ama 40 bitti bile
Tamam ben de vermeye başlayayım bari. Baska denemediğim yol da kalmadı zaten. Amin inşallah çok teşekkür ederimSutu merak etme benimde dun cok azdi mesela ama.bugn iyi yine. Gundenn gune değişiyor. Dinlenemiyorsan ondandir.
Zincoyuda gunde 3 defa 4er damla.olacak sekilde veriyorum. Verirken korkma cunku doktor bizr daha 1 haftalıkken verdi kullan bisey olmaz dedi. Simdi daha da buyuduler. Ina şifa olur
Bana M mehtapmhtp88 zinco diye bir damla varmıs onu önerdi. Ben başlayacağım. Sen de doktoruna bi sor bu damlayı istersen. Aynı dert bende de varBenim kız saatlerdir uyumuyor yabu gaz sancısı geçmek bilmiyor rezene+kimyon içiyorum faydasiyok ilimizde çok yorgun düştük ama uyuyamiyiruz malesef bi akıl verin lütfen
Zeytinyağını ben göğüsüme dairesel masaj yaparak sürüyorum. Süt kanallarını uyarıp doğumu başlatmaya yarıyormuş. Forumda genital bölgeye uygulayan arkadaşlar da var. Orayı yumuşatıp kolay doğum sağlıyormuş. Ben onu denemedim. Son kontrolümde çatıya bakıldı ve yumuşamış yakında açılma başlar dedi dr. Perşembe kontrolüm var ozaman açılma var mı die sorucam.
Benim de kızım 36dan beri doğum pozisyonunda, şimdiye kadar doğar sanıyordum.
Bebeğin hayırlı olsun canım saglikla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin AllahCanim, cumartesi gecesi 9da baslayip sabah 5e kadar suren sancilarim oldu. Sabah 5te kesildi. Sonrasinda akintilarimdaki kanama artmaya basladi. Ben de kontrole gittim. 4 cm aciklik ve %50 silinme dedi yatisim yapildi. Sancilari duzenlemek icin suni sanci vermeye basladilar. Serum takildiktan 2 saat sonra dogurdum zaten, doktor bile zor yetisti :)) epidural almaya filan vaktim kalmadi.
Doktorum spermin etkili olduğunu söyledi canım. Biz de ona göre davrandik. Zaten hemen sonrasında uzun zaman boyunca adet ağrısı gibi ağrılar başladı. Gece düzenli olmayan kasılmalar ve ertesi gün doğum başlamıştı. Ha bi de ılık duş altında çömelme kalk yapmıştım. Merdiven in çık ve pilates topunda dairesel hareketler falan.. hangisi etkili oldu ya da zaten olacağı mı vardı da oldu bilmiyorumÖzel olmazsa bi sorum var içinize bolaldı mı eşiniz yani sperm mi harekete gecirdi doğumu acaba ? Bizimde az bi zamanımız kaldı ama şu ara ilişki yok mayıs annekerinde benim gibi bekleyenler var ona göre bizlerde fanfiniye ciddiye alalım
Bebek için mi senin için mi? Bebeğe kan damlası ve d vitamini veriyor sağlık ocağı. İlk doğumunda drum bana da kan ilacı vermemişti aslında vermeliymiş. Bu seferki drum şuan kullandığım ferrosanole doğumdan sonra da devam ediceğimi söyledi. Malum çok kan kaybediyoruz kullanmak gerekMerhaba kızlar bende 10 Nisan da sezaryen doğum ile kızımı kucağıma aldım çok şükür darısı bekleyenlerin başına bugün sağlık ocağına topuk kanı vermeye gittik bebek hemşiresi kan ilacı vs kullanıp kullanmadığımı sordu doğumdan sonra hastaneden taburcu olurken bana hiç ilaç vs verilmedi normal doğum yada sezaryen siZler herhangi bi ilaç kullandınız mı?
bekleyen anneler Allah sabır versin hepinize. Benim 38+6 oldu, bana bile zor geliyor beklemek.
Bebiş gelsin die neler deniyorsunuz?
Ben hurma, balıkyağı, zeytinyağı masajı, yürüyüş, çömelme hareketi ve çeşitli hamile egzersizleri yapıyorum. Bugün sıcak suyla duş deniyim.
Yok hastaneden geldim bebeğim 3.5 kilo dedi 40 hafta yi geçmiş sancilarim yoktu beklemedeyim hala
Canım bu yaptıkların hatta ekstra olarak ananas mango yeme, adaçayı içme, vajinal zeytinyağı masajı, her gün sıcak duş.. ama nafile..
Bebek 28.haftadan beri doğum kanalında, doktor 1-2 hafta erken yani 37-38.haftada doğabilir demişti. Ama tık yok açılmam 0.5 cm
Dalından düşen meyve gibi olgunlaştıklarında gelecekler, biz ne yaparsak yapalım, bunlardan dolayı gelmiş olmayacak bence.
Doğum yapmış kişilere bakıyorum özellikle ofis çalışanlarına, ne spor ne hurma ne çömelme... arabadan eve evden ofise hayatları var.
Ama 37.haftadan sonra doğum yapan da çok kişi var.
Hayırlısı hangi gün ise o gün geliyorlar bizim elimizde değil ona kanaat getirdim.
Yok hastaneden geldim bebeğim 3.5 kilo dedi 40 hafta yi geçmiş sancilarim yoktu beklemedeyim hala
Evet canım Perşembeyi bekleyeceğiz gelmezse, ama burada 42.haftaya kadar bekletiyorlar.
Bebeğin bağırsaklarında kaka yoksa yutma ihtimali de yok, o zaman sorun da olmuyor zaten. Sadece kontroller haftada 1 değil 3 günde 1 olacak.
Ama yarından umutluyum :)
Aynen öyle sancilarim 40 ti hic yok gibiSenin de 4.bebek aslında neden bu kadar bekletti hayret :) son kız diye nazlanıyor annesi :)