2018 MAYIS Anneleri hadi tanışalım kaynaşalım ❤

Ben park yatağı çok güzel kullandim ilk önce üst kademesini, hareketlendiğinde alta indirerek derin halini, alt açma ünitesini...ebatları da biraz büyüktü galiba öyle düdük gibi minicik değildi...oğlum her zaman odasında yattı 3 aylık olduğundan beri...odasının tavanına ay ve yıldızlar yapıştırdık fosforlu müzikli uyku kaplumbağası vardı...yani oda yapmanız için illa ki bebek odası takımına para vermeniz de gerekmiyor...oğlumdan kalan park yatak, puset, mama sandalyesini kullanıcam, araba koltuğuna bir süre gerek yok o zamana kadar oğluma yükseltici alırız bebek de buyümüş olur koltuğa oturur...sadece bebek arabası alıcam onu birine vermiştim

Marka yazmak serbest mi bilmiyorum yazmıyorum o yüzden bir markanın takımları var beşik artı alt açma yeri var sonra çocuk büyüyünce tek kişilik yatak ve 2 komidin oluyor
Mesela bundan alsak yatak odasına da bir park yatak olmaz mı büyüyünce de oyun alanı olarak kulkaniriz

Bebek arabasını da baston tipinin tam yatanını iyi bir markadan alıcam...2 çeşit arabamız vardı bizim o 3 tekerli çok parçalı büyük olanı kullanamadım hem çok büyüktü hem ağırdı tekerleri falan sağa sola dönüyordu zapt edemiyordum...100liraya aldığımız bi baston tipi arabayı yıllarca kullandım katla at araba bagajına, uçağa, otobüse...biz çok gezdiğimiz için öylesi rahattı...evden bebeği arabaya bindirip parka kadar gidip gelecekseniz beli diğeri daha iyidir

Kullanışlıysa olur tabi neden olmasın sağlamsa malzemesi falan, ne kadar ileriye dönük düsünülurse o kadar iyi...mesela bir arkadaşımda tek kişilik baza vardı park yataktan sonra kenarına korkuluk taktırarak onda yatırdı marin desenli dolapla komidin aldı mis gibi oda oldu...korkulukları şimdi çıkardı oğlu 5 yaşında, o çocuk onda 20 yaşına kadar da yatabilir...çalışma masasıyla kitaplık ekliycek seneye de...park yatak mutlaka diyorum katla koy kenara kalabalığı yok biz yazın 2 ay yazlığa gidiyorduk götürür orda kurar yatağında yatırırdım çocuk nerde yatacak düşerse çarparsa derdi yok dediği gibi biz çok ordan oraya hareket ettiğimiz için çok rahat ettik

Ben ilk etapta sallanan besik aldim 7.aya kadar kullandim ve gittim yere götürdüm cok kullanisliydi.oglum 3 yaşında suanda da park yataginda yatiyor kraftin urunu 120ye 70 di en büyüğünü aldım ki rahat ve geniş olsun.ki odada yapmistim hamileligimde nasipse bebis gelmeden odasına alcam oğlumu

tired sağol kuzum baya faydalı şeyler anlatmışsın, bana da görümcem şu süslü beşiklerden vericek ilk dört ay için onu yatak odamıza koyarım, sonra ben de park yataklı bi şeyler bakarım belki, Küçül bi elbise dolabı lazım olur bebeğin eşyaları için bi de şifonyer alırsak olur bu iş :) yaa o kadar çok alınacak şey var ki, nerden başlasak nasıl bitirsek bilmem, erken diyorlar yedi Aydan önce alma diyorlar ama ağırlaşınca zor olur dimi

Ufak tefek kıyafet heves ettiğin şeyleri al ama büyük eşyalar için bence de doğuma yakın zaman daha mantıklı...çalışıyorsan doğum izninde olursun daha kolay olur...zaten genelde bebek mağazalarına girince göğüs pedinden bebek arabasına süt sağma pompasından bebek küvetine her şey bulunuyor fazla da yorucu olmuyor...şimdiden odalar dolusu eşya yapmaya gerek yok...Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin...bu arada biz hep kiralarda olduğumuz için ben küvet de almadım mavi çamaşır leğenim vardı onda yıkadım uzun süre...ben evde fazla kalabalık lüzumsuz eşya sevmiyorum sürekli de veririm...çok işime yaramıyorsa o şey gereksizdir benim için her yeri tırı vırıyla doldurmadım...o çekmeceli şifonyer (aynasız) ve komidin her şeyimizi topladı...ha park yatağın da kenarında köşesinde bir sürü bölme oluyor bez ıslak mendil el bezi emzik vs için...onlar bile çok işime yaradı

ben 40 yaşımdayım, ikili test yaptı doktor ( ben istemediğim halde)
sonucunu beklerken bile hiç sıkmadım canımı,
düşünkü risk grubu daha fazla yaştayım
çok şükür iyi çıktı

Canım senin yasa bagli risk kac cikti
bende 37 den gün aldım yaşa bağlı down sendromu riski 1:292 ve hastaneler de sıkıntı yaşadım sıvı aldırmam için.
Birde ben 2. yi doğurmadan 39-40 gibi 3. yu düşünüyordum. Ama o kadar sıkıntı yasattilar ki şimdi kararsizim.

Ben şimdilik oda yapmayı düşünmüyorum canım.küçükken yanımızda yatar diye düşündüm.kuzenim küçük bir beşik vermişti ilk aylar onu kullanacağım ama sonrası için karar vermedim nasıl bir şey alacağıma.anne yanı yatakla birleşen beşikler kullanışlı olur bence.park yataklar için de kullanışlı diyorlar ama görüntüsünü pek sevmiyorum onların.

Çok da son zamana bırakmamak lazım bence.yavaş yavaş alışverişleri yapmak lazım artık :)

Verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkürler kızlar
Şimdi bazıları çok işime yarayacak fikir olarak ama şu da var bebek odası yapacağım odada şu an benim tek kişilik yatağım 3 kapılı dolabim ve çalışma masam var gayette yeni sayılırlar
Şimdi bazılarına göre oraya bir beşik alsam iş görür
Nedense ben böyle düşünmüyorum ya ne bileyim belki masrafcisin diyecekler olur ilk bebeğim olacak tüp bebek belki bu yüzden biraz daha ozel mi olsun istiyorum ne anlamadim

Neyse bakacağız artık ama inanılmaz heyecanlıyım
Umarım herkes gönlüne sinen birşeyler almayı başarır

Lütfen aldıkça ya da fikir edindikçe yazalım yoksa ben ne var ne yok alıp evi eşya ile dolduracagim

Ben oglumun bebek odası için ben 3 kapılı dolap birde şifonyer aldım ikisi de beyazdı üzerine sticker aldım. Hatta dolap tutacaklarını bile değiştirebiliyorsunuz o yüzden o takımlara yüklü miktar vermenize gerek yok. Tabii maddi durumunuz müsaitse içinizde kalmasin.
Sonuçta 2-3 yaşına kadar çocuk değil siz kullanıyorsunuz sizin için kullanışlı olan hangisi ise ( raf veya cekmece) ona gore alabilirsiniz.
Oğlum 6-7 aylık olana kadar ayak ucumuzda park yatağında yattı. Ben yanında yatırma taraftarı değildim. Bir de kendime güvenemiyordum açıkçası küçücük ya ezersem diye. O yüzden hiç yatarak da emzirmedin bebeğimi.
Neyse beşik yada büyüyen beşik alanlar cevremde pişmandılar. Oğlum 26 aylık hala park yatağı kullanıyoruz. Bebişim doğduğunda oğlum 32 aylık olacak ve park yatağı kardeşine tahsis edicez.
Ayrica arkadaşımızın dediği gibi katla istediğin yere görür bende annemlere götürmüştüm bebek nerde yatıcak yere düşer mi derdi olmuyor hem cok yer kaplamiyor

Çok da son zamana bırakmamak lazım bence.yavaş yavaş alışverişleri yapmak lazım artık :)
Bence de işte :) kıyafetlerini aldım tamamladım, yelekler battaniyeler de hazır, artık odasını yerleştirsem diyorum ama işte herkes erken diyince cesaret edemiyorum :) şimdiden her bir yerim ağrıyor benim, 7 Aydan sonra nasıl olurum bilmem

Peki anne yanı park yataklar var, ön tarafı açılıyor yatağa göre ayarlıyorsun o nasıl olur acaba?

Açıkçası park yataklar benim de hiç hoşuma gitmedi görünüs olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…