Haklısın ben de öyle düşünüyorum duruma göre bakarım artık:)
Ben tecrubemi yazdim herkes farkli seyler yasiyo muhakkak.3 gun arayla kuzenimle dogum yaptim ben sezeryanliydim epiduralden 3 saat belden asagimi hissetmedim altima gazli beze benzer bir ped koyup bacaklarimin arasina dogru sikistiriyodu 3 4 kez degistirdiler pedimi doktorumda iki kez gelip pedimi kontrol etti kanamama bakti karnima bastirip cikan kana bakti sonra ayaga kalkinca kilot giydirdiler normal ped taktilar.
Kuzenimde 3 gun sonra normal dogum yapti onunki daha luks bir hastaneydi epizyotomi dikisleri oluyor dogumda yirtilmasin diye anüse kadar kesi aciloyor ve dikiliyor tabi o dikislerin ustune bandaj olmuyor o yuzden ilk 3 saatte yarim saatte bir gelip solisyonla hemsire temizliyor dikisleri altina buyukce bir hasta beziyle geldi odaya.yataga yerlestirildikten sonra hemsire bezin yanlarini acip temizligini yapti sonra bezin yanlarini kapatmadi dedigim gibi arar ara kontrol ve temizligi yapildi onunda doktoru gelip karnina bastirdi parca cikiyomu diye bakti.anlattillarim 18 ay oncesi yeni yani :) her hastane ve doktora gore uygulama degisiyordur.epizyotomi yapmadan normal dogum yaptiran doktorlarda var bazisi hic kabul etmiyo direk atiyo kesiyi o yuzden kendi doktoruna sor derim
Hastaneye ve doktorun uygulamasina gorede degisiyo mutlaka.cunku bana hemsireler herhalde 50 60 kez agriniz varmi cem bey bu konuda cok hassas agriniz varsa epiduralden anstesizst cagricaz demislerdi :) doktorumdan nasil korkmuslarsa her odaya giren agriniz olmadiginizdan eminmisiniz diyodu :) şartlar her şeye gore degisiyo demekkiCanım ben ilk günün sarhosluguyla mi hatırlamıyorum bilmiyorum ama ben hiç böyle şeyler yaşamadım sanki ya
Ben normal doğum yaptım. Giyilebilen hasta bezlerinden giyip normal alt üst pijama olan lohusa takımı giydim. Dört dikişim vardı. İlk gün kanamayı 1 defa kontrol ettiler bir de ara ara göbek deliğime bastırıp daire şeklinde hareket ettirmemi söylediler. Ertesi gün de vajinadaki tamponu çıkardılar. Bir daha alttan kontrol olmadı. 45. Gün filan kadın doğum doktoruna muayene oldum. Ha bir de baticonla pansuman yapma işini de kendim yaptim. Her tuvalete gidişimde gazlı beze baticon surup dikisleri temizliyordum. Herkeste farklı oluyor cidden demek ki...
Hastaneye ve doktorun uygulamasina gorede degisiyo mutlaka.cunku bana hemsireler herhalde 50 60 kez agriniz varmi cem bey bu konuda cok hassas agriniz varsa epiduralden anstesizst cagricaz demislerdi :) doktorumdan nasil korkmuslarsa her odaya giren agriniz olmadiginizdan eminmisiniz diyodu :) şartlar her şeye gore degisiyo demekki
Evet ya zaten eski doktorumada gidemedim uzak kaldi hastane ve doktorda degisti yeni maceralar bizi bekler :)Hahahah yazık yaaa
Ben ne güzel ikinci gebelikte tecrübeli olacağım diyordum bambaşka bir hamilelik yaşıyorum şimdi bakalım doğumda da yepyeni maceralar bizi bekliyor sanırım
Bende öğretmenim canım vallahi ben hiç bilmiyorum bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. 37.haftaya kadar çalışabiliyoruz değil mi?Canım ya bu arada sen de ogretmendin hatırladığım kadarıyla. Konuyla alakasız olacak ama doğum iznini nasıl ayarlamayı düşünüyorsun? Ben şimdi kontrol ettim de 32 haftam 28 Eylülde doluyor ve o gün izne çıkarsam 18 ocaka kadar yani karne gününe kadar izin yapmış oluyorum 2 hafta da somests tatili ekleniyor. İkinci dönemde de ücretsiz izne cikmak istiyorum aksilik olmazsa...
Bende öğretmenim canım vallahi ben hiç bilmiyorum bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. 37.haftaya kadar çalışabiliyoruz değil mi?
Doktorun izin verirse 37 haftaya kadar calisabilirsin canım evet o zaman da o 5 hafta doğum sonrasına eklenir ama işte oyle olunca 2 hafta zaten somestr tatiline gidecek bir de benim ilk doğum erken doğum oldu o yüzden sorun olmasa bile riske atmak istemem Allah korusun okulda suyum gelir filan
Ben de mecbur senin gibi yapacağım canım 18 ekimde dogum iznine ayrılacağım şubatta bitiyor ikinci dönem başladığında okula olmayacağım geri kalan kısmı ücretsiz izinden kullanacağımCanım ya bu arada sen de ogretmendin hatırladığım kadarıyla. Konuyla alakasız olacak ama doğum iznini nasıl ayarlamayı düşünüyorsun? Ben şimdi kontrol ettim de 32 haftam 28 Eylülde doluyor ve o gün izne çıkarsam 18 ocaka kadar yani karne gününe kadar izin yapmış oluyorum 2 hafta da somests tatili ekleniyor. İkinci dönemde de ücretsiz izne cikmak istiyorum aksilik olmazsa...
Evet canım 37. Haftaya kadar çalışabiliyoruz ben de 37. Haftamda ayrılmayı düşünüyorumBende öğretmenim canım vallahi ben hiç bilmiyorum bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. 37.haftaya kadar çalışabiliyoruz değil mi?
felaket olur. Peki biz 37+6damı bırakacağız yoksa 36+6 da mı?
Ben de mecbur senin gibi yapacağım canım 18 ekimde dogum iznine ayrılacağım şubatta bitiyor ikinci dönem başladığında okula olmayacağım geri kalan kısmı ücretsiz izinden kullanacağım
Çok saçma ya grip oldum diye verdiler o raporu doğum için değil ki.Once 31+6 da çalışabilir raporu alacaksın canım o zaman 36+6 ya kadar çalışırsın 37de iznin başlar. Bir de çalışabilir raporu aldıktan sonra gücün yetmezse erken de izne çıkabiliyorsun yani illa rapor aldım diye son güne kadar çalışma zorunluluğu yok. Son olarak 32 hafta dolduktan sonra çalışabilir raporu alsan bile atıyorum grip oldun 3 gün rapor aldın okula gitmedin o 3 gün de doğum izninden kesiliyor yani 3 gün erken başlıyorsun çalışmaya...
Çok saçma ya grip oldum diye verdiler o raporu doğum için değil ki.
çok güzel güle güle kullansın bebişKızlar bunları sipariş vermiş bulunmaktayımAllah kullanmayı nasip etsin herbirimize