Benim ailem birebir aynı. Bizde de sağlıkçı çok. Amcamlar vermidonu, famodini talcidi şeker gibi ikilü üçlü kullanırlar sürekli. Babam ve annem bizdeler şu an iki üç torba ilaçla geldiler. Bulamazlar burada diye antibiyotik bile yazdırıp getirmişler
Hatta önce babam halsizlikle mide bulantısı falan yaşadı antibiyotiğin beş tanesini o içmiş sonra annem biraz halsizleşti kalan beş taneyi de sen iç diyor anneme
♀ Ya olur mu öyle şey dinlen biraz geçer diyorum. Sen benim hasta olduğuma inanmıyorsun diyor
Bıraktım kendi hallerine asla ikna edemem. Neyse ki eşim ve ailesi de tam tersi. Ben de oraya doğru evrildim iyice. Tek vazgeçemediğim regl dönemi mide koruyucu üzerine arveles. Ağrımı başka bir şey kesmiyor asla ve her ay ilk iki gün etimden et kopuyor resmen her türlü doktora gittim genetik diyorlar. Spor falan her şeyi denedim asla ilaçsız geçiremiyorum. O durumda da bir doktor bana ağrı kesicinin verdiği zarar, ağrının vücuduna yaşattığı stresten daha az o yüzden acı başlamadan iç ilacı dedi. Ben de regl olacağımı anladığımda başlıyorum önden. İki gün maks üç gün sonra bırakıyorum.
Ne kadar inkar etsek de malesef 3.dünya ülkesi olma yolundayız her anlamda. Özellikle seksenlerde başladı bu süreç çok derine inmeyim de şu an açık pazarız ilaç konusunda. Bilinçlenmeyle çözülecek gibi değil ya yaptırım da lazım onun için de sağlık politikalarının değişmesi gerek.