2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Nub testine göre erkek canımda bilmem doğru mu

artık bekleyip göreceğiz ayın 25'de kendi doktorum da kontrolüm var belki bir tahmin yürütür :)

Aynen canim bende kiz istiyorum hayirlisiyla ama hic umitli degilim

aynen ne yapalım sağlıklı olsun da önemli değil hem erkek çocukları anneye düşkün olur birde dayılarına benzerse kızlar yandı :)

aa hoşgeldin yeniden,biz de ebemiz nerelerde diyorduk :) neyseki iyisiniz,umarım bugün güzel haberlerle gelirsin,hatta cinsiyet de öğrenirsin :)

uzun zamandir giremiyodum. mide bulantilarim arsa cikmis kendimden gecmis bi haldeydim. cinsiyet ogrenenlere hayirli olsun. bizimki hala belli degil. kesemde kanama ihtimali oldugu icin igneye basladik. hem uzgun hem de gerginim.
Evet gozlerimiz seni de aradı.. üzülüp gerilme lütfen stres bebeğe çok etkili. Bak önlemini almışsınız,iğneye baslamissiniz. Allah'ın izniyle sağ salim alırsın kucagina inşallah :)

kızlar gunaydın bırsey sorucam afedersınız buyuk abdest zaten zor yapıyorum yaptıktan sonra cok kotu kokuyor bu normalmı sadece folık asıt kullanıyorum ınanaılmaz kotu kokuyor

selam kızlar

dün aile hekimine başvuru yaptım tüm tahliller yapıldı sonuçlar gayet iyi çok şükür

kayıt açtılar ocak ayında tekrar gidip rutin tahlilleri yaptırmaya gitmem gerekiyormuş

iş yerine müdürüme de bildirdim gebeliğimi

şaka yollu yeni eleman bakmamız gerekecek desene dedi

mide

vallahi lanet olsun mide yanmasına haftalardır tost ve makarna dışında birşey yiyemedim. yemek borusunun yerini çok güzel hissediyorum. Batmandayım bende ve burda yemekler çok acı dışarıda yemek yiyemiyorum. Lanet ettim buraya da geldiğime de memleketime döneceğim günü iple çekiyorum bir de bebek bekleme stresi Rabbim yardım etsin ne diyeyim.

ben ikili test yaptırmaktansa kanda fetal dna bakılan özel testler var. ilk kızıma da yaptırmıştım neredeyse amniyosentez gibi doğru sonuç veriyor %0.1 yanılma payı ile bir de 20. haftada detaylı usg ve 26. haftada ogtt bu kadarı yeterlidir.

direkt amniyosentez gibi girişimsel bir işleme ne gerek var. 200 vaka da bir bebek kaybı meydana gelir amniyosentezde. Daha önce de yaptırmışsınız fetal dna bu bebişte de 10. haftayı doldurduktan sonra gidin aynı testi yineleyin. Dediğiniz tüm sorunları bende yaşadım ilk bebeğimde şimdi bunlara mahal vermeden fetal dna+ detaylı usg kafidir.

Iste bende bundan bahsediyorum. Testler yanlış çıkabiliyor. Çocuk saglamken tedavi uygulamak ne kadar doğru ? Insanlarin kafası bu yüzden karışıyor maalesef

Son düzenleme:

Bu daha mantıklı herhalde değil mı ?

Çok güzel cevap vermişsinz çok sağolun.
Sizin bu cevabınız dan sonra test yaptirmamaya karar verdim.

Valla pahalı ise kv beni bu sefer keser herhalde

Bosvereyim ben onu zaten özele gidiyorum diye başta bi devlet için ikna etmeye sülalesinin devletteki dr. Larını saymaya başladı ama

Kararım kesin dedim.

Ben hiç bir testi yaptirmamaya karar verdim en mantiklisi bu bence

tabi ki tercih sizin ama kv de uyuzmuş Allah kolaylık versin.

Bebekte bir anomali çıkarsa ben de aldirmamayi düşünüyorum ama bir anomali demek kalbinde organlarında da bir sorun olabilir demek oluyor. Bazı sorunlara anne karnında müdahale ediliyor eğer bir anomalisi varsa bebeğin ben de ona göre perinatologa giderim daha ayrıntılı tetkikler testler yaptırırım diye düşünüyorum. O yüzden önce ikili test, onda bir sorun çıkarsa da fetal dna.
Hiç bilmemek demek hazırlıksız olmak demek bana göre

benımde korkularım var yas 37 olunca ınsan korkuyor sonuclar korkutuyor ıns sağlıklı bır sekılde sakın bır gebelık gecırız benım ıkı gundur akıntım var sendede varmı

ben test yaptırma taraftarıyım ben de başka bir yönden bakıyorum işe. ( önceden tedbirli olmayı tercih ederim son dakıka sürprizleri hoşuma gitmez karakterim bu) kürtaj ihtimalini yok sayarak konusuyorum doğum gerçekleştiğinde öğrenmenin daha büyük bir şok olacağını düşünüyorum bilelim ki kendimizi gerçeklere hazırlayalım hem maddi hem manevi yönden hazırlanmaktan bahsediyorum bir de bu sadece tarama testi,risk belirleme testi olduğundan sağlıklı doğma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünebiliriz. çevreden hep duyuyoruz ya risk çıktı ama sağlıklı doğdu diye. diyelim ki üçlüsü dörtlüsü en son care amniyosentez yada prenatest artık başka ne test yapılıyorsa teşhis konduysa bu riski bilerek bebeğinizi dünyaya getirmekle doğumdan sonra öğrenmenin çok farklı olduğunu düşünüyorum. bir düşünün lohusa sendromu diye bir şey var sağlıklı bebek anneleri bile bir ihtimal bunu yaşarken allah korusun anomalı ile doğan bebeğin annesi bunu bilmediğinden yıkımı daha büyük olmaz mı? kendi adıma ailece hazır olmak isterim risk çıktıktan sonra sağlıkla doğan bebekleri duyuyoruz öyle olursa oh ne ala herkes özgür zorunluluk yok zaten bu testlerde herkese sağlıklı doğumlar dilerim

ilgı bızdede yok sınır oluyorum bı uzaklastık sankı hergun tartısıyorum adam aynı bılmıyorum bu degısım neden ben cınsellığe baglıyorum erkekler bencıl işte kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…