- 16 Aralık 2015
- 410
- 592
- 23
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #8.361
Nub testine göre erkek canımda bilmem doğru mu
Aynen canim bende kiz istiyorum hayirlisiyla ama hic umitli degilim
2li test icin mi diyosun cnm?12.haftayi gecirme diye??
aa hoşgeldin yeniden,biz de ebemiz nerelerde diyorduk :) neyseki iyisiniz,umarım bugün güzel haberlerle gelirsin,hatta cinsiyet de öğrenirsin :)Merhaba arkadaşlar geri döndüm şükürverilen ilaçlardan sanırım tüm belirtileri üç kat yaşadım işe sürünerek gidip geldim elimi hiçbirşeye süremedim. Beni merak ettiğiniz sorduğunuz için @nisamelek ve @Ausencia çok teşekkür ederim. Düşünülmek güzel bu hafta daha iyiyim bu seferde sınavlarım başladı olsun yavrumuz sağlıkla büyüsün ben razıyım her halimize bugün kontrolle gideceğim çok heyecanlıyım diğer bebeğimin kalbinin atmadığını öğrendiğim haftadayım biraz korku var ama iyi düşünüyorum inşallah güzel sonuçlarla döneceğim. Hepinizi sevgiyle öpüyorum
Evet gozlerimiz seni de aradı.. üzülüp gerilme lütfen stres bebeğe çok etkili. Bak önlemini almışsınız,iğneye baslamissiniz. Allah'ın izniyle sağ salim alırsın kucagina inşallah :)uzun zamandir giremiyodum. mide bulantilarim arsa cikmis kendimden gecmis bi haldeydim. cinsiyet ogrenenlere hayirli olsun. bizimki hala belli degil. kesemde kanama ihtimali oldugu icin igneye basladik. hem uzgun hem de gerginim.
kızlar gunaydın bırsey sorucam afedersınız buyuk abdest zaten zor yapıyorum yaptıktan sonra cok kotu kokuyor bu normalmı sadece folık asıt kullanıyorum ınanaılmaz kotu kokuyor
Selamlar
Nasıl kötü bir gece geçirdim Allahım ... buna şükür dedim de .
Mide yanmalarım başladı ... nbu gebeliğimde her şey çook erken başlıyor sanki .. mide ağrım ,şişkinlik ..yanma ... bir de ateş basmalar .... gece balkona attım kendimi .. eşim fırladı yataktan gel buraya diyor hasta olacaksın ama ben alev alev ...
sabah nasıl oldu bir de bana sorun diyeyim ....
Şimdi iyiyim ... ne olursa gece oluyor bana
ben ikili test yaptırmaktansa kanda fetal dna bakılan özel testler var. ilk kızıma da yaptırmıştım neredeyse amniyosentez gibi doğru sonuç veriyor %0.1 yanılma payı ile bir de 20. haftada detaylı usg ve 26. haftada ogtt bu kadarı yeterlidir.Iyi geceler kızlar. Nasılsınız, nasıl gidiyor ?
Sizlere sorumm var. Malum ikili test zamanı yaklaşıyor. Yaptırmalı miyiz ?
Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz. ?
"Geçmiş mesajlarda denk gelmedi eğer gözümden kaçtı ise kusura bakmayın. Etiketlerseniz mesaja sevinirim"
direkt amniyosentez gibi girişimsel bir işleme ne gerek var. 200 vaka da bir bebek kaybı meydana gelir amniyosentezde. Daha önce de yaptırmışsınız fetal dna bu bebişte de 10. haftayı doldurduktan sonra gidin aynı testi yineleyin. Dediğiniz tüm sorunları bende yaşadım ilk bebeğimde şimdi bunlara mahal vermeden fetal dna+ detaylı usg kafidir.Allah daim etsin inşallah tabiki destek olurum canım bwn pinpirikli bir annyşm hat safada hemde her zaman herşetin en kötüsünü düşünürüm şu an 2 test yaptırmayı düşünmüyorum mesela direk amniyosentez istiyecem tabi bu benim şu an ki fikrim dr ne der düşüncem değişirmi bilmiyorum kızımda burnumdan geldi hamileligin testlerim kötü çıktı 2 defa fetal dna testi yaptırdık 6 ayıma kadar burnumdan geldi gebeligim şu andada yine yine panikligim başladı benimde eşimin çocuğu yoktu evlendigimde cok seviyor cocukları 2 bebegi kızım öne sürerek kardeşi olsun felan dedi ama kendi istedigi için oldu sanki:)
Bende yaptıracağım sonuçta bir oran kesin olarak bir sıkıntı olduğunu gostermezki ama diğer türlü başka bir sıkıntı varsa bile anne karnında tedavi olan bebekler var en azından onu yapmış oluruz çok engelli alın denilen bebeğin sağlam doğduğuna şahit oldum
ben ikili test yaptırmaktansa kanda fetal dna bakılan özel testler var. ilk kızıma da yaptırmıştım neredeyse amniyosentez gibi doğru sonuç veriyor %0.1 yanılma payı ile bir de 20. haftada detaylı usg ve 26. haftada ogtt bu kadarı yeterlidir.
İkili tarama zamanı geldi. Bazılarımız sormuşlar bu konu hakkında çok şeyler yazılmış. Benim test anlayışım tespit edildiğinde tedavi edilebilecek müdahale edilebilecek durumlar için yapılan tahlillerdir. İkili ve üçlü tarama sonucuna göre size hiçbir ilaç yada tedavi başlanmaz sadece doktorun derki risk az yada çok. Bunu netleştirmek için de amniosentez isterler ki amniosentezde hücre analizi yaptığı için sonuç %100 e yakındır.Yakındır dedim çünkü insan hatası olabilir yoksa test %100 sonuç verir. Bu sonuca göre de size tedavi olarak bebeği aldırmanızı - şahsi görüşüm bu bir tedavi değil- söylerler. Baştan kararlı iseniz ben ne şartta olursa olsun bebeğimi aldırmam diye düşünüyorsanız hiç gerekli değil ikili ve üçlü taramalar. Birçok vaka ile karşılaştım ense kalınlığı denilen nt ölçümünde milimetrik yanılmalar risk değerini %50-60 etkiliyor oran ne kadar yüksek farkettiniz mi daha bebeğimizi zar zor görürken nt ölçümünü sağlıklı yapılabileceğini düşünmüyorum. Hadi sağlıklı ölçüm yapıldı diyelim ikili ve üçlü taramada sizin yaşınızda sizin kan değerleriniz ve ölçümlerinizle aynı olan kadınların kaçında engelli Bebek dünyaya gelmiş bunun istatistiğidir. Bu kadar saçma bir testin yapılmasının sebebi burada açıklayamayacağım durumlardan kaynaklı. Ben gelen hastalarıma da diyorum ki eğer engelli bir çocuk dünyaya getirmek istemiyorsan direk amniosentez yaptır 16-20 haftalarda yapıyorlar onun sonucuna göre net sıkıntı var ise aldırırsın diyorum. Ben sağlıkçı olarak bu iki testi ve şahsi görüşüm olarak Allahtan elen başım gözüm üstüne anlayışı ile de amniosentezi yaptırmayı düşünmüyorum. Umarım faydalı olmuştur yazdıklarım.
mantıklı ama pahalı onu bilmeniz gerek 3 yıl evvel kızım için 900 dolar gibi bir para ödedim. ama artık istanbulda yapan yerler varmış eskiden Amerika veya Avrupaya gönderilirdi. şimdi daha uygunolacak diye ümit ediyorum.Bu daha mantıklı herhalde değil mı ?
mantıklı ama pahalı onu bilmeniz gerek 3 yıl evvel kızım için 900 dolar gibi bir para ödedim. ama artık istanbulda yapan yerler varmış eskiden Amerika veya Avrupaya gönderilirdi. şimdi daha uygunolacak diye ümit ediyorum.
tabi ki tercih sizin ama kv de uyuzmuş Allah kolaylık versin.Valla pahalı ise kv beni bu sefer keser herhalde
Bosvereyim ben onu zaten özele gidiyorum diye başta bi devlet için ikna etmeye sülalesinin devletteki dr. Larını saymaya başladı ama
Kararım kesin dedim.
Ben hiç bir testi yaptirmamaya karar verdim en mantiklisi bu bence
benımde korkularım var yas 37 olunca ınsan korkuyor sonuclar korkutuyor ıns sağlıklı bır sekılde sakın bır gebelık gecırız benım ıkı gundur akıntım var sendede varmıAllah daim etsin inşallah tabiki destek olurum canım bwn pinpirikli bir annyşm hat safada hemde her zaman herşetin en kötüsünü düşünürüm şu an 2 test yaptırmayı düşünmüyorum mesela direk amniyosentez istiyecem tabi bu benim şu an ki fikrim dr ne der düşüncem değişirmi bilmiyorum kızımda burnumdan geldi hamileligin testlerim kötü çıktı 2 defa fetal dna testi yaptırdık 6 ayıma kadar burnumdan geldi gebeligim şu andada yine yine panikligim başladı benimde eşimin çocuğu yoktu evlendigimde cok seviyor cocukları 2 bebegi kızım öne sürerek kardeşi olsun felan dedi ama kendi istedigi için oldu sanki:)
ilgı bızdede yok sınır oluyorum bı uzaklastık sankı hergun tartısıyorum adam aynı bılmıyorum bu degısım neden ben cınsellığe baglıyorum erkekler bencıl işte kızlarIyi aksamlar kizlar
Iyisinizdir umarim. Benim midem hala cok fena. Su icsem bile cikariyorum kilo da verdim. Doktor ilax alabilirsin diyor ama ben hamilelikde olabildigince ilac kullanmak istemiyorum.
Kocam olacak insan kiliginda ki sey sirif ilgi sirif yardim gösteriyor. Kafasina kürekle vurasim geliyo resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?