• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
İkili tarama zamanı geldi. Bazılarımız sormuşlar bu konu hakkında çok şeyler yazılmış. Benim test anlayışım tespit edildiğinde tedavi edilebilecek müdahale edilebilecek durumlar için yapılan tahlillerdir. İkili ve üçlü tarama sonucuna göre size hiçbir ilaç yada tedavi başlanmaz sadece doktorun derki risk az yada çok. Bunu netleştirmek için de amniosentez isterler ki amniosentezde hücre analizi yaptığı için sonuç %100 e yakındır.Yakındır dedim çünkü insan hatası olabilir yoksa test %100 sonuç verir. Bu sonuca göre de size tedavi olarak bebeği aldırmanızı - şahsi görüşüm bu bir tedavi değil- söylerler. Baştan kararlı iseniz ben ne şartta olursa olsun bebeğimi aldırmam diye düşünüyorsanız hiç gerekli değil ikili ve üçlü taramalar. Birçok vaka ile karşılaştım ense kalınlığı denilen nt ölçümünde milimetrik yanılmalar risk değerini %50-60 etkiliyor oran ne kadar yüksek farkettiniz mi daha bebeğimizi zar zor görürken nt ölçümünü sağlıklı yapılabileceğini düşünmüyorum. Hadi sağlıklı ölçüm yapıldı diyelim ikili ve üçlü taramada sizin yaşınızda sizin kan değerleriniz ve ölçümlerinizle aynı olan kadınların kaçında engelli Bebek dünyaya gelmiş bunun istatistiğidir. Bu kadar saçma bir testin yapılmasının sebebi burada açıklayamayacağım durumlardan kaynaklı. Ben gelen hastalarıma da diyorum ki eğer engelli bir çocuk dünyaya getirmek istemiyorsan direk amniosentez yaptır 16-20 haftalarda yapıyorlar onun sonucuna göre net sıkıntı var ise aldırırsın diyorum. Ben sağlıkçı olarak bu iki testi ve şahsi görüşüm olarak Allahtan elen başım gözüm üstüne anlayışı ile de amniosentezi yaptırmayı düşünmüyorum. Umarım faydalı olmuştur yazdıklarım.
o haftada bebek alınmıyorkı

benımde korkularım var yas 37 olunca ınsan korkuyor sonuclar korkutuyor ıns sağlıklı bır sekılde sakın bır gebelık gecırız benım ıkı gundur akıntım var sendede varmı

Amin inşallah hepimiz saglıkla alırız meleklerimizi kucagımıza akıntım var sürekli canım sarı beyaz şeklinde

direkt amniyosentez gibi girişimsel bir işleme ne gerek var. 200 vaka da bir bebek kaybı meydana gelir amniyosentezde. Daha önce de yaptırmışsınız fetal dna bu bebişte de 10. haftayı doldurduktan sonra gidin aynı testi yineleyin. Dediğiniz tüm sorunları bende yaşadım ilk bebeğimde şimdi bunlara mahal vermeden fetal dna+ detaylı usg kafidir.

Biliyorum kayıplarında yaşandıgını fakat bu benim dğşğnceö şimdilik henüz dr paylaşmadıö eşimlede usg izlenimine göre hareket edilecektir

Bigaripyolcu Bigaripyolcu Canım bu arada tebrik ederim. Erkek bebiş geliyormuş. :halay: Maşallah :nazar:
Ne mutlu sana bir oğlun olucak hayırlı evlat olsun sağlıkla kucağına al inşallah. :KK200: Ilk öğrenen sensin sanırım. Darısı hepimizin başına :KK49:

Sağolasın canim hala alisamadim oglum olcak fikrine.hep saglikli olcak mi otekiler gbi olmasin sonu diye diye bu haftalara geldim.daha hala aklimda yokken agri yuzunden gitmisken cinsiyet ogrendim.kesin degil zaten bakalim belki degisir hayirlisi olsun:) sizin de hepinizin gönlünüze gore olsun hayirli evlat olsunlar

Merhaba arkadaşlar geri döndüm şükür :KK45: verilen ilaçlardan sanırım tüm belirtileri üç kat yaşadım işe sürünerek gidip geldim elimi hiçbirşeye süremedim. Beni merak ettiğiniz sorduğunuz için nisamelek nisamelek ve @Ausencia çok teşekkür ederim. Düşünülmek güzel bu hafta daha iyiyim bu seferde sınavlarım başladı :olamaz: olsun yavrumuz sağlıkla büyüsün ben razıyım her halimize :dua: bugün kontrolle gideceğim çok heyecanlıyım diğer bebeğimin kalbinin atmadığını öğrendiğim haftadayım biraz korku var ama iyi düşünüyorum inşallah güzel sonuçlarla döneceğim. Hepinizi sevgiyle öpüyorum
Çok sevindim iyi olmanıza :) güzel haberlerle bekliyoruz ;)

uzun zamandir giremiyodum. mide bulantilarim arsa cikmis kendimden gecmis bi haldeydim. cinsiyet ogrenenlere hayirli olsun. bizimki hala belli degil. kesemde kanama ihtimali oldugu icin igneye basladik. hem uzgun hem de gerginim.

Geçmiş olsun canıım çok hiç duymamıştım kesede kanama ihtimali nasıl birşey o ?? Sen gene iyisin en azından üzgün ve gergin olmanın sebebi var ben durduk yere saçma sapan öyleyim deli oluyorum vallahi kendime

artık bekleyip göreceğiz ayın 25'de kendi doktorum da kontrolüm var belki bir tahmin yürütür :)
aynen ne yapalım sağlıklı olsun da önemli değil hem erkek çocukları anneye düşkün olur birde dayılarına benzerse kızlar yandı :)

Yok canım ya kim dedi sana onu :) benimkiker beni sallamaz bile baba diye ölürler ama arkadaşlarımdan bikdiği de bu kızlar hep anneci oğlanlar hep babacı belki bu yaşta böyle sonra değişir bilmiyorum ama şimdi bizim evimizdeki köpeğimiz benden daha çok seviliyor ona eminim :)

kızlar gunaydın bırsey sorucam afedersınız buyuk abdest zaten zor yapıyorum yaptıktan sonra cok kotu kokuyor bu normalmı sadece folık asıt kullanıyorum ınanaılmaz kotu kokuyor

Normal :)

selam kızlar

dün aile hekimine başvuru yaptım tüm tahliller yapıldı sonuçlar gayet iyi çok şükür

kayıt açtılar ocak ayında tekrar gidip rutin tahlilleri yaptırmaya gitmem gerekiyormuş

iş yerine müdürüme de bildirdim gebeliğimi

şaka yollu yeni eleman bakmamız gerekecek desene dedi:110::110::110:

Yok valla hiç şaka yollu olmuyor onun sonu ne biçim insanlar ben de anlamıyorum gebe kalınca sakat muamelesi yapıyorlar insana onları anaları doğurmadı karıları çocukları yok tarladan bittiler ya sanırım ondan bak gene dellendim..

ben ikili test yaptırmaktansa kanda fetal dna bakılan özel testler var. ilk kızıma da yaptırmıştım neredeyse amniyosentez gibi doğru sonuç veriyor %0.1 yanılma payı ile bir de 20. haftada detaylı usg ve 26. haftada ogtt bu kadarı yeterlidir.

Ogtt de aşırı tartışmalı ben ilk seferinde ayıldım bayıldım mahfoldum sonuçta dışru çıkmadı üç defa yapıldı ve en sonunda gene tam ortada ne olduğu belirsiz bir sonuç geldi kimse karar veremedi çok çektim ben ondan bu sefer hiç yaptırmasam mı acabalardayım onu amniosentezden bile kokrmuyorhm ondan korktuğum kadar

mantıklı ama pahalı onu bilmeniz gerek 3 yıl evvel kızım için 900 dolar gibi bir para ödedim. ama artık istanbulda yapan yerler varmış eskiden Amerika veya Avrupaya gönderilirdi. şimdi daha uygunolacak diye ümit ediyorum.

Burada 800 euro civarında sanırım bende yaptırmak çok isterim ama o parayla olan bebelerime yapılacak bir sürü şey olunca veremem..

ben test yaptırma taraftarıyım ben de başka bir yönden bakıyorum işe. ( önceden tedbirli olmayı tercih ederim son dakıka sürprizleri hoşuma gitmez karakterim bu) kürtaj ihtimalini yok sayarak konusuyorum doğum gerçekleştiğinde öğrenmenin daha büyük bir şok olacağını düşünüyorum bilelim ki kendimizi gerçeklere hazırlayalım hem maddi hem manevi yönden hazırlanmaktan bahsediyorum bir de bu sadece tarama testi,risk belirleme testi olduğundan sağlıklı doğma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünebiliriz. çevreden hep duyuyoruz ya risk çıktı ama sağlıklı doğdu diye. diyelim ki üçlüsü dörtlüsü en son care amniyosentez yada prenatest artık başka ne test yapılıyorsa teşhis konduysa bu riski bilerek bebeğinizi dünyaya getirmekle doğumdan sonra öğrenmenin çok farklı olduğunu düşünüyorum. bir düşünün lohusa sendromu diye bir şey var sağlıklı bebek anneleri bile bir ihtimal bunu yaşarken allah korusun anomalı ile doğan bebeğin annesi bunu bilmediğinden yıkımı daha büyük olmaz mı? kendi adıma ailece hazır olmak isterim risk çıktıktan sonra sağlıkla doğan bebekleri duyuyoruz öyle olursa oh ne ala herkes özgür zorunluluk yok zaten bu testlerde herkese sağlıklı doğumlar dilerim

Aynen ne düşünüyorsam yazmışşsın..benim bebeklerim prematüre doğdu ben bunu bildiğim hazır olduğum halde gene kaldıramadım çok uzun bir depresyon sürecim oldu birde bilip hazır olmasaydım demek ne olacaktım..

ilgı bızdede yok sınır oluyorum bı uzaklastık sankı hergun tartısıyorum adam aynı bılmıyorum bu degısım neden ben cınsellığe baglıyorum erkekler bencıl işte kızlar

Canım hep böyle oluyor nedense sen hariç herkes gebe ve lohusa oluyor..şimdi gene neysede insanın lohuslıkta çok ağrına gidiyor senşn yapmadığın tripler kaprisler sana yapılıyor ben cidden insanları anlayamıyorum.neler neler duyuyorum görüyorum etrafımda ama bana gelince ben deli muamelesi görüyorum onları beklediğim için ..

Geçmiş olsun canıım çok hiç duymamıştım kesede kanama ihtimali nasıl birşey o ?? Sen gene iyisin en azından üzgün ve gergin olmanın sebebi var ben durduk yere saçma sapan öyleyim deli oluyorum vallahi kendime

Yok canım ya kim dedi sana onu :) benimkiker beni sallamaz bile baba diye ölürler ama arkadaşlarımdan bikdiği de bu kızlar hep anneci oğlanlar hep babacı belki bu yaşta böyle sonra değişir bilmiyorum ama şimdi bizim evimizdeki köpeğimiz benden daha çok seviliyor ona eminim :)

Normal :)

Yok valla hiç şaka yollu olmuyor onun sonu ne biçim insanlar ben de anlamıyorum gebe kalınca sakat muamelesi yapıyorlar insana onları anaları doğurmadı karıları çocukları yok tarladan bittiler ya sanırım ondan bak gene dellendim..

Ogtt de aşırı tartışmalı ben ilk seferinde ayıldım bayıldım mahfoldum sonuçta dışru çıkmadı üç defa yapıldı ve en sonunda gene tam ortada ne olduğu belirsiz bir sonuç geldi kimse karar veremedi çok çektim ben ondan bu sefer hiç yaptırmasam mı acabalardayım onu amniosentezden bile kokrmuyorhm ondan korktuğum kadar

Burada 800 euro civarında sanırım bende yaptırmak çok isterim ama o parayla olan bebelerime yapılacak bir sürü şey olunca veremem..

Aynen ne düşünüyorsam yazmışşsın..benim bebeklerim prematüre doğdu ben bunu bildiğim hazır olduğum halde gene kaldıramadım çok uzun bir depresyon sürecim oldu birde bilip hazır olmasaydım demek ne olacaktım..

Canım hep böyle oluyor nedense sen hariç herkes gebe ve lohusa oluyor..şimdi gene neysede insanın lohuslıkta çok ağrına gidiyor senşn yapmadığın tripler kaprisler sana yapılıyor ben cidden insanları anlayamıyorum.neler neler duyuyorum görüyorum etrafımda ama bana gelince ben deli muamelesi görüyorum onları beklediğim için ..

valla Allah niyetlerine göre versin ne diyebiliriz ki

çok şükür gebeliğim planlıydı ben işten çıkmayı göze aldım çıkartırlarsa

Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin

haklarımında sonuna kadar arkasındayım

valla Allah niyetlerine göre versin ne diyebiliriz ki

çok şükür gebeliğim planlıydı ben işten çıkmayı göze aldım çıkartırlarsa

Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin

haklarımında sonuna kadar arkasındayım
Bende dün söyledim patrona ben şuan ıyim dedim çalışabilecek durumdayım zaten aksi olursa bilginiz olur birini bulur yetistirim dedim 6 yılın üzerin e bana dediği bakarız yani böyle kimseye yaranamazsın istersen 10 yıl çalış

ya şuan hayal kırıklığı içindeyim :) çevremdeki örnekler benim dediğimi ispatlıyor ama tabi aksi de olabilir sonuçta babası sevecek tabi ama anneleri daha çok sevmeliler nedeni ise herşeyi anneler çekiyor keyifi babalar sürüyor :) :KK36:

Valla pahalı ise kv beni bu sefer keser herhalde :skandal:

Bosvereyim ben onu zaten özele gidiyorum diye başta bi devlet için ikna etmeye sülalesinin devletteki dr. Larını saymaya başladı ama :KK20:

Kararım kesin dedim. :KK47:

Ben hiç bir testi yaptirmamaya karar verdim en mantiklisi bu bence :KK200:
Konu dışı kayınvalide kim oluyor yahu, ben bebeği daha haber bile verdirmedim eşimin tarafına vermiş olsamda tek kelime edemezler

Bu arada 2 doktor gelisimi geri 2.kese gördü. 2 doktor kese değil kanama alanı dedi. Belirsizlik içinde beklemeye devam. Bu hafta raporluyum haftaya ise dönmem gerek gecen hafta 2 gun çalıştım kanamam başladı. İnşallah normale dönebilirim bu kez

Bende dün söyledim patrona ben şuan ıyim dedim çalışabilecek durumdayım zaten aksi olursa bilginiz olur birini bulur yetistirim dedim 6 yılın üzerin e bana dediği bakarız yani böyle kimseye yaranamazsın istersen 10 yıl çalış
yok benim kimseye yaranmaya niyetim

özel sektörün malesefki acımasızlığı işte

hamile bayanın 7.5 saatten fazla çalıştırılamıyacağımı ilettim müdürümede

normalde 17:30 da çıkıyordum işten artık 16:00 da çıkacağım artık onay verdi

bu zamana kadar şirketimde kimseye haksızlık yapıldığını görmedim inşallah benim içinde öyle olur

ayda bir ücretli izin kontolün için veririz dediler

Ben de daha kimseye söylemedim ne annemler ne kayinvalidemlere, herşeye karışıp geliyorlar beni. Karnıma kullanacağım yağa, kreme kadar :/
aa daha reglim geçmeden herkes hamile olduğumu anlamış kardeşimin nişanı vardı evde o gece o kalabalık içinde çok istifra ettim kokudan midem kalktı herkes teşhisi koydu ertesi gün test yaptım çıktı sonra halimi hatrımı sormak için arayanlara söyledim :kusmuk::oops::oops::oops:

Merhaba arkadaşlar geri döndüm şükür :KK45: verilen ilaçlardan sanırım tüm belirtileri üç kat yaşadım işe sürünerek gidip geldim elimi hiçbirşeye süremedim. Beni merak ettiğiniz sorduğunuz için nisamelek nisamelek ve @Ausencia çok teşekkür ederim. Düşünülmek güzel bu hafta daha iyiyim bu seferde sınavlarım başladı :olamaz: olsun yavrumuz sağlıkla büyüsün ben razıyım her halimize :dua: bugün kontrolle gideceğim çok heyecanlıyım diğer bebeğimin kalbinin atmadığını öğrendiğim haftadayım biraz korku var ama iyi düşünüyorum inşallah güzel sonuçlarla döneceğim. Hepinizi sevgiyle öpüyorum
Hoşgeldin canım merak ediyorduk insallah her sey yolunda olur

ya şuan hayal kırıklığı içindeyim :) çevremdeki örnekler benim dediğimi ispatlıyor ama tabi aksi de olabilir sonuçta babası sevecek tabi ama anneleri daha çok sevmeliler nedeni ise herşeyi anneler çekiyor keyifi babalar sürüyor :) :KK36:

Valla canım erkekler doğustan kırık..mesela kız bebekler daha çabuk konuşur bunlar ık mık der duru..kız bebek yemeğini yer kıayfetinş giyer bunlar daha ağzına verdiğin kaşığa sahip çıkamayıp karga gibi yarısı yere..çiş desen yine aynen kız bebek kendi rahatsız olur bezle gezmekten bile bi süre sonra bunlar totsundan bokuyla hiç rahatsız olmadan dolaşır..ayrıca çıkarcı ve menfaatçiler :) şimdi sen bütün gün peşte koşuyorsun doğal olark kuralların var onlarla oynamanda babalar gibi güreş modu değil otorup lego yapmak kitap çizmek falan..adam bi geliyır eve hayda herke kuçağa uç uçlar güreşler deli dana gibi bi hal e noluyor sen dırdırcı kuralcı insan baba eğlence yuvası:) kız candır vallahi..

yok benim kimseye yaranmaya niyetim

özel sektörün malesefki acımasızlığı işte

hamile bayanın 7.5 saatten fazla çalıştırılamıyacağımı ilettim müdürümede

normalde 17:30 da çıkıyordum işten artık 16:00 da çıkacağım artık onay verdi

bu zamana kadar şirketimde kimseye haksızlık yapıldığını görmedim inşallah benim içinde öyle olur

ayda bir ücretli izin kontolün için veririz dediler

Canım bu direk şans işi ve kişisiyle çok alakalı ben çok çekmiştim ikizlerde çok ahım var..ama bazı arkadaşlarım var o kadar mutlular o kadar seviyorlardıki işlerini 3 ayda şak dşye döndüler..inşallah sen iyi tarafta ol..

Ben de daha kimseye söylemedim ne annemler ne kayinvalidemlere, herşeye karışıp geliyorlar beni. Karnıma kullanacağım yağa, kreme kadar :/

Bende kimseye söylemedim ama benimki hep kötğ düşünmekten..ya bişiy olursa kşmseye açıklama yapmayım diye..yarın dr kontrolüm var riyamda zombileri gördüm dünyayı basmışlardı artık o kadar uçtum:) sonra kalktım için boş benşm kalbi durdu tamam dedim uyuyamadım..bu durumu geçirmek için ne yapmam gerek bilmiyorumda..

Valla canım erkekler doğustan kırık..mesela kız bebekler daha çabuk konuşur bunlar ık mık der duru..kız bebek yemeğini yer kıayfetinş giyer bunlar daha ağzına verdiğin kaşığa sahip çıkamayıp karga gibi yarısı yere..çiş desen yine aynen kız bebek kendi rahatsız olur bezle gezmekten bile bi süre sonra bunlar totsundan bokuyla hiç rahatsız olmadan dolaşır..ayrıca çıkarcı ve menfaatçiler :) şimdi sen bütün gün peşte koşuyorsun doğal olark kuralların var onlarla oynamanda babalar gibi güreş modu değil otorup lego yapmak kitap çizmek falan..adam bi geliyır eve hayda herke kuçağa uç uçlar güreşler deli dana gibi bi hal e noluyor sen dırdırcı kuralcı insan baba eğlence yuvası:) kız candır vallahi..

Canım bu direk şans işi ve kişisiyle çok alakalı ben çok çekmiştim ikizlerde çok ahım var..ama bazı arkadaşlarım var o kadar mutlular o kadar seviyorlardıki işlerini 3 ayda şak dşye döndüler..inşallah sen iyi tarafta ol..

Bende kimseye söylemedim ama benimki hep kötğ düşünmekten..ya bişiy olursa kşmseye açıklama yapmayım diye..yarın dr kontrolüm var riyamda zombileri gördüm dünyayı basmışlardı artık o kadar uçtum:) sonra kalktım için boş benşm kalbi durdu tamam dedim uyuyamadım..bu durumu geçirmek için ne yapmam gerek bilmiyorumda..
Ben de fazla hassasım işte o yüzden söylemedim beni daha da germesinler diye sorgu sualle :/ önce ben BİR atlatayım 12. Haftayı göreyim Insallah o zaman

inşallah kimse haksızlığa uğramasın hepimiz için

doğumdan sonra çıkartılırsam zaten bebişime ben bakacağım nasip diyorum

önce sağlık

Back
X